Våre mest anbefalte ting å gjøre i Sinj

Fra Split: Dinara naturparkeventyr med lunsj

1. Fra Split: Dinara naturparkeventyr med lunsj

Opplev de skjulte skattene i det dalmatiske innlandet, inkludert det fengslende landskapet i Dinara naturpark, på en tur med ATV-kjøretøy. Traverser asfaltveier, svingete grusveier og gamle fjellstier, alt nøye utvalgt for sin fantastiske utsikt. Fordyp deg i de naturlige underverkene i regionen mens du føler spenningen ved å kjøre ATV, enten på egen hånd eller med en partner, avhengig av ditt valgte turalternativ. Etter den spennende turen kan du lade opp med en lokal lunsj på en sjarmerende restaurant ved elven Cetina. Nyt en grillfest, med vegetariske alternativer tilgjengelig på forespørsel. Ved behov er det mulig å arrangere rimelig transport fra Split til startpunktet for turen mot en ekstra avgift. I så fall er møtepunktet for henting foran St. Francis-kirken og klosteret i Split kl. 9.00 for morgenturer eller kl. 14.00 for ettermiddagsturer. Hvis du ikke trenger henting, og du kommer direkte til startpunktet for turen, sørg for at du ankommer minst 10 minutter før den definerte turen starter. Detaljerte instruksjoner for å ankomme turens startpunkt vil bli gitt til deg en dag i forveien via e-post eller tekstmeldinger.

Fra Sinj: Panoramic Flight over Split

2. Fra Sinj: Panoramic Flight over Split

Denne turen tar av fra Sinj flyplass, flyr over byen Sinj og det vakre Sinj-feltet, på vei mot Split. Du vil krysse Klis-festningen, som tilbyr en fascinerende panoramautsikt over byen Split, øyene Brač og Šolta, og den vakre Marjan-skogen. Flyturen fortsetter langs byens sørlige kyst, og tilbyr full panoramautsikt over byen etter å ha snudd over Marjan. Turen går over den lille byen Solin, hvoretter du drar tilbake mot flyplassen.

Split: Dalmatian Hinterland Quad Tour, svømming og grilllunsj

3. Split: Dalmatian Hinterland Quad Tour, svømming og grilllunsj

Gå utenfor allfarvei med denne guidede ATV-turen fra Split og ta med deg en støvmaske som en gratis gave. Stopp for en forfriskende svømmetur underveis i sommermånedene og fyll bensin med en velsmakende BBQ-lunsj. Møt guiden din på møtepunktet i Spilled og gå over til basecampen, eller ta deg til basecampen på egenhånd. Når du ankommer, gjør deg klar med hjelmen, støvmasken og 2023 Snarler Quad-sykkel. Bla gjennom landskapet med en erfaren guide som er ivrig etter å vise deg høydepunktene på landsbygda, inkludert noen uberørte naturperler. Kjøl deg ned om sommeren med en svømmetur i den fantastiske Cetina-elven. Gå tilbake til baseleiren og overfør tilbake til Split med din egen bil eller gruppeoverføring på slutten av turen. Motta videoer og bilder av din uforglemmelige opplevelse for å dele med venner og familie.

Fra Sinj: 20-minutters privat fly med Cetina og Peruča-sjøen

4. Fra Sinj: 20-minutters privat fly med Cetina og Peruča-sjøen

Etter avgang fra Sinj flyplass er det en flyover til middelalderbyen med samme navn. Byen Sinj ligger i et vakkert landskap med skogkledde åser, Sinjsko polje (Sinj-feltet) og elven Cetina. Sinj er omgitt av bakkene i fjellene Svilaja, Dinara og Kamešnica, det er ideelt for de turister som ønsker en aktiv ferie. I sommermånedene tar folk vanligvis en dukkert i Cetina-elven. Sinj er kjent for Sinj-riddere eller "alkarer". Folk i Cetinska Krajina feirer fortsatt den majestetiske seieren over osmanerne i 1715. Feiringen holdes på tampen av himmelfartsfesten ved å holde den berømte turneringen "Sinjska Alka". Neste er flyturen over elven Cetina - den lengste elven i Sentral-Dalmatia. Den har åtte kilder, hvorav den største er Glavaševo-sjøen. Vannkraften til Cetina har blitt utnyttet av Peruča Lake-reservoaret, som ligger 25 kilometer nedstrøms fra elvekilden. Peruča Lake var det første store reservoaret som ble opprettet i karst og det første avsidesliggende reservoaret i Cetina vannkraftsystem. Den ble sterkt skadet under den kroatiske uavhengighetskrigen. Myten Zjere er et interessant faktum om Peruča-sjøen. Det såkalte monsteret i Peruča-sjøen er en slange som vokser mer enn tre meter i lengde og har vært kjent for å dukke opp i innsjøen. Kroatias helt eget Loch Ness-monster. Flyturen din fortsetter langs elven Cetina til byen Trilj. Byen Trilj ligger ved elven Cetina og ligger i innlandet i Dalmatia. Rundt Trilj er det mange funn som dateres helt tilbake til mesolitikum. Den første registrerte gruppen som bebodde dette området var en av de illyriske stammene kalt Delmati. De kjempet hardt mot romerne i flere tiår, men tapte til slutt. Imidlertid bygde romerne den legionære festningen Tilurium på høyden over Trilj som du vil se mens du flyr over. På toppen av bakken til Gardun, rester av en legionær festning ved Tilurium. Tilurium voktet inngangen til Cetina-dalen fra sør og innseilingen til provinshovedstaden Salona. Mens du flyr rundt, vil du se Čačvina slott. Dette slottet er en festning som voktet innflygingen mot Bosnia under de osmanske krigene. Det ligger på en strategisk plassering som gjør det mulig for mannskapet å overvåke varetrafikken gjennom fjellpassasjen som fører til Bosnia. Ved inngangen til Cetina River canyon ligger Nutjak festningsverk. Den ble bygget på 1400-tallet for å beskytte land vest for Cetina-elven fra osmanerne. Til slutt skal flyet snu Sinj-feltet og fly tilbake til flyplassen.

Fra Sinj: 30-minutters privatflyvning over Split og Solin

5. Fra Sinj: 30-minutters privatflyvning over Split og Solin

Denne ruten starter med å ta av fra Sinj flyplass, fly over byen Sinj og det vakre feltet Sinj. Dette paradiset med vann, åkre og stein skjuler noen av de mest endemiske artene av flora og fauna i Kroatia. Landskapet og undergrunnen av Cetina-elven er rik på evigvarende, salvie, lyng og timian. Du kan til og med se Sinj-festningen som historisk sett var et veldig viktig sted. Gå videre til Split hvor du skal fly over Klis festning. På klippene mellom Mosor og Kozjak står Klis festning. Det ble bygget på en ekstraordinær strategisk beliggenhet som tillot militær kontroll over Klis-dalen. Klis festning er vakkert bevart i sin helhet. Etter å ha flydd forbi Klis festning, vil du se byen Split, med sin grønne oase Marjan. Du vil til og med se øya Brač og øya Šolta. Du vil se fantastiske blå hav nedenfor! Split er den nest største byen i Kroatia og den største fergehavnen. Det er det kulturelle og økonomiske sentrum i regionen. Den største grønne overflaten i Split, Marjan ble erklært som parkskog i 1964. Ifølge arkeologiske funn var den bebodd allerede i forhistorien. Her ble det funnet biter av forhistorisk keramikk. Også oppdaget er rester av tempelet til Diana - jaktens gudinne. Fram til 1400-tallet var Marjan dekket av skog. På grunn av utvidelser av bosetninger, kriger og tyrkiske erobringer, brannstiftelse og rydding, ble Marjan en gold ødemark på bare to århundrer. Reskoging startet ved å plante de første furuene i 1852. Ettersom årene gikk ble skogen fornyet og dyrene kom tilbake. Det første havakvariet ble grunnlagt på Marjan i 1928. Etter å ha flydd over Split vil slutten av flyturen ta deg over den lille byen Solin. Solin var hovedstaden i det romerske forsynet. Imidlertid forsvant Solin (eller Salona) på slutten av middelalderen for aldri å bli fornyet igjen. I dag er det en by med rik kulturarv fra det gamle Salona (forum med templer, amfiteater og kirkegårder med salonitanske martyrer) til middelalderen, tiden for dronning Jelena og Trpimirović-dynastiet, kroningen av Zvonimir som konge av Dalmatia og Kroatia. Solin ligger ved elven Jadro, og er i dag den yngste byen i Kroatia. Det har blitt besøkt av pave Johannes Paul II i 1998. Etterpå vil du fly mot vestsiden av Split hvor du kan se noen fantastiske strender i Split. Populære sandstrender, rullesteinstrender, steinete steder, alt finnes i Split. Det siste trinnet er på vei tilbake til flyplassen. Dette er en unik tur, og du vil se alt du har å se på bare 30 minutter.

Fra Sinj: Flight Over Imotski, Trilj, Omiš og Split

6. Fra Sinj: Flight Over Imotski, Trilj, Omiš og Split

Svev over det beste fra det sørlige Kroatia i denne naturskjønne flyturen fra Sinj flyplass som glir over den turkise elven Cetina og over de pittoreske byene Imotski, Trilj, Omiš og Split. Start med å sveipe over Sinj-feltet og fortsett langs Cetina-elven mot den sjarmerende elvebyen Trilj. Deretter svinger du mot Imotski og flyr over det karstiske kalksteinslandskapet. Pass over byen Imotski og se to kratersjøer. Fortsett å reise mot Omiš og se hele byens pust ved munningen av den vakre canyonen til elven Cetina, som munner ut i havet. Til slutt, fullfør flyturen ved å reise oppover kysten mot forstedene til Split, hvor du vil svinge mot Klis-festningen og tilbake til byen Sinj.

Sinj: Panoramic Flight over Peruca Lake og Dinara-fjellet

7. Sinj: Panoramic Flight over Peruca Lake og Dinara-fjellet

Denne fantastiske opplevelsen vil introdusere deg til kilden til Cetina-elven. Kilden ligger i nærheten av byen Vrlika, på den nordøstlige siden av den kunstige innsjøen Peruća. Flyturen varer i omtrent 45 minutter, med start fra Sinj flyplass og flyr over den vakre og stolte byen Sinj. Midt i byen er det en liten bakke med middelalderkanoner på som fyrer av under ridderkonkurransen kalt Alka. En unik tradisjon som et minne om en modig periode i historien da innbyggerne kjempet mot Osman-riket. Flyturen fortsetter over den kunstige innsjøen Peruća og fortsetter mot nordøst i retning Dinara, det høyeste fjellet i Kroatia. Noen minutter etter å ha flydd over enden av innsjøen, vil du se en fin liten innsjø omgitt av jorder og en gammel landsby. Det ser ikke ut som noe spesielt, men når du kom over det, vil du legge merke til at under den fine og flate overflaten av vannet kan du ikke se bunnen av den lille innsjøen, bare en mørk avgrunn som ser veldig skummel ut. og utrolig. Under en kombinasjon av værforhold, blå himmel og noen få skyer ovenfor, kan utsikten over dette unike naturfenomenet minne om det menneskelige øyet. Etter flere bratte svinger over kilden fortsetter flyturen over sørsiden av Vrlika-feltet, og etter å ha overflydd Peruća-demningen, vil flyet følge Cetina-elvens innkommende flyplass for landing.

Fra Sinj: 1,5-timers privat flyreise over Kornati og Šibenik

8. Fra Sinj: 1,5-timers privat flyreise over Kornati og Šibenik

Flyturen starter med å gli over Sinj-feltet og krysse over bakkene til Kozjak mot Trogir. Der dukker utsikten over Kaštela-bukten opp mens vi fortsetter flyturen mot Rogoznica og Primošten. Snart vil vi se byen Šibenik på vår høyre side, hvor konturene til Kornati-øyene vil begynne å komme frem. Flyturen over disse interessante klippene, miniatyrøyene og skjærene tar omtrent femten minutter, og ender med en sving mot Šibenik, hvor vi forlater Kaštela-bukten på venstre side. Turen avsluttes med fly over byen Sinj og landing på flyplassen.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Sinj

10 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Sinj

Utforsk alle

Flere reisetips for Sinj

Vil du vite mer om aktiviteter i Sinj? Trykk her for full oversikt