Opplevelser i

Sevilla

Andalucías hovedstad byr på livlige torg, storslått middelalderstemning og Game of Thrones-godbiter.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De ti beste severdigheter og aktiviteter i Sevilla

En tur gjennom Sevilla tar deg med på en spennende reise tilbake til byens gullalder, fra da maurere kastet lys over Andalusia, mens resten av Europa sank ned i den mørke middelalderen, til Spanias kolonitid hvor rikdommene strømmet inn fra Amerika.

 • Alcázar

  1. Alcázar

  Etablert som et fort i år 930 e.Kr. utviklet det seg til å bli en kongelig residens for maurerkonger med tiden. Komplett med vakre hager er det et ypperlig eksempel på mudejar arkitektur.

 • Katedralen i Sevilla

  2. Katedralen i Sevilla

  Verdens tredje største kirke står på samme plass som den tidligere Almohad moskeen fra 1100-tallet. Det er også her Christofer Colombus har vært gravlagt siden 1898.

 • Giralda

  3. Giralda

  Katedralens kirketårn er faktisk den originale minareten fra moskeen, og ruver 100 meter over bakken. Værhanen i bronse har vært et symbol for tro siden det 16. århundre.

 • Torre del Oro

  4. Torre del Oro

  Dette solide gulltårnet har fått sitt navn av de gylne flisene som en gang dekket fasaden. Bygningen ligger ved bredden av elven Guadalquivir og huser sjøfartsmuseet, som vitner om Spanias koloniale ekspansjon i Amerika.

 • María Luisa-parken

  5. María Luisa-parken

  Denne store, fredelige parken som ligger langs byens elv var hjertet i den ibero-amerikanske verdensutstillingen i 1929. Et perfekt sted å hvile og slappe av en varm sommerdag.

 • Plaza de España

  6. Plaza de España

  Plaza de España i Sevilla ble oppført i utkanten av María Luisa-parken for verdensutstillingen i 1929. Det storslåtte komplekset er formet som en halvsirkel, med flislagte alkover som representerer Spanias provinser, samt fontener og små kanaler.

 • Archivo General de Indias

  7. Archivo General de Indias

  Archivo General de Indias ligger i Casa Lonja de Mercaderes, og stammer fra 1785. Arkivet har over 45.000 opptegnelser som dokumenterer tre hundre år med spansk kolonisering av Amerika.

 • Teatro de la Maestranza

  8. Teatro de la Maestranza

  Designet som en kulturarena for verdensutstillingen i 1992, holdes det i teatret nå stort sett opera og musikalske forestillinger, inkludert spanske operetter som kalles zarzeulas.

 • 9. Kunstmuseet i Sevilla

  Fest øynene dine på mesterverk av kjente kunstnere som Zurbarán, Murillo og Goya. Grunnlagt i 1839 viser dette museet kunst fra middelalderen og frem til det 20.århundre.

 • 10. Metropol Parasol

  Den vaffelaktige strukturen Metropol Parasol var kontroversiell når den først ble bygget, men har senere gitt liv til et trett nabolag. Fra toppen kan du nyte panoramautsikt over byen og nederst finner du romerske og mauriske ruiner.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør jeg bruke i Sevilla?

  Fire fulle dager vil gi deg tid til å sette pris på Sevillas attraksjoner uten at du må stresse. Planlegger du å komme om våren for Feria de Abril bør du legge til en dag eller to for å få med deg alt på dette store kulturelle arrangementet. Hvis du bil oppleve en uke du aldri vil glemme bør du komme til byen i Semana Santa (Den hellige påskeuken).

 • Å komme seg rundt i Sevilla

  Byen har både busser og t-bane, og det er taxi overalt. Sevillas hovedattraksjoner er innen gåavstand fra hverandre. Om du bor i Triana eller bare ønsker å utforske området, går det busser og t-baner dit.

 • Hvor skal jeg bo i Sevilla?

  Distriktet Santa Cruz ligger sentralt, og du har alle Sevillas severdigheter like i nærheten. Aernal er også et bra alternativ, det samme er det tidligere jødiske nabolaget Triana tvers over elven. Merk deg at om du ønsker å oppleve Semana Santa er det flere hoteller som krever at man blir hele uken.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Spansk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +34
 • Beste tiden å dra
  Fra mars til mai er været deilig med behagelige temperaturer, det er ikke så mange turister og du kan oppleve flere festivaler.

Más actividades y cosas que hacer en Sevilla

¿Quieres descubrir todas las actividades disponibles en Sevilla? Pincha aquí para ver la lista completa.

Hva folk sier om Sevilla

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 31 811 vurderinger

Veldig verdt et besøk! Fantastisk bygning og tårnturen super!

Terningkast 6, flott og ærverdig og grandios katedral, en blir stum av beundring igjen over våre forfedres evner og kyndighet, med få midler og ingen maskiner til byggingen! BØR SEES!