Opplevelser i
Sevilla

Expect bustling plazas, extravagant medieval vibes, and some Game of Thrones treats from Andalucía's capital.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Sevilla

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Sevilla?

De ti beste severdigheter og aktiviteter i Sevilla

En tur gjennom Sevilla tar deg med på en spennende reise tilbake til byens gullalder, fra da maurere kastet lys over Andalusia, mens resten av Europa sank ned i den mørke middelalderen, til Spanias kolonitid hvor rikdommene strømmet inn fra Amerika.

 • Alcázar

  1. Alcázar

  Etablert som et fort i år 930 e.Kr. utviklet det seg til å bli en kongelig residens for maurerkonger med tiden. Komplett med vakre hager er det et ypperlig eksempel på mudejar arkitektur.

 • Katedralen i Sevilla

  2. Katedralen i Sevilla

  Verdens tredje største kirke står på samme plass som den tidligere Almohad moskeen fra 1100-tallet. Det er også her Christofer Colombus har vært gravlagt siden 1898.

 • Giralda

  3. Giralda

  Katedralens kirketårn er faktisk den originale minareten fra moskeen, og ruver 100 meter over bakken. Værhanen i bronse har vært et symbol for tro siden det 16. århundre.

 • Torre del Oro

  4. Torre del Oro

  Dette solide gulltårnet har fått sitt navn av de gylne flisene som en gang dekket fasaden. Bygningen ligger ved bredden av elven Guadalquivir og huser sjøfartsmuseet, som vitner om Spanias koloniale ekspansjon i Amerika.

 • María Luisa-parken

  5. María Luisa-parken

  Denne store, fredelige parken som ligger langs byens elv var hjertet i den ibero-amerikanske verdensutstillingen i 1929. Et perfekt sted å hvile og slappe av en varm sommerdag.

 • Plaza de España

  6. Plaza de España

  Plaza de España i Sevilla ble oppført i utkanten av María Luisa-parken for verdensutstillingen i 1929. Det storslåtte komplekset er formet som en halvsirkel, med flislagte alkover som representerer Spanias provinser, samt fontener og små kanaler.

 • Archivo General de Indias

  7. Archivo General de Indias

  Archivo General de Indias ligger i Casa Lonja de Mercaderes, og stammer fra 1785. Arkivet har over 45.000 opptegnelser som dokumenterer tre hundre år med spansk kolonisering av Amerika.

 • Teatro de la Maestranza

  8. Teatro de la Maestranza

  Designet som en kulturarena for verdensutstillingen i 1992, holdes det i teatret nå stort sett opera og musikalske forestillinger, inkludert spanske operetter som kalles zarzeulas.

 • 9. Kunstmuseet i Sevilla

  Fest øynene dine på mesterverk av kjente kunstnere som Zurbarán, Murillo og Goya. Grunnlagt i 1839 viser dette museet kunst fra middelalderen og frem til det 20.århundre.

 • 10. Metropol Parasol

  Den vaffelaktige strukturen Metropol Parasol var kontroversiell når den først ble bygget, men har senere gitt liv til et trett nabolag. Fra toppen kan du nyte panoramautsikt over byen og nederst finner du romerske og mauriske ruiner.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør jeg bruke i Sevilla?

  Fire fulle dager vil gi deg tid til å sette pris på Sevillas attraksjoner uten at du må stresse. Planlegger du å komme om våren for Feria de Abril bør du legge til en dag eller to for å få med deg alt på dette store kulturelle arrangementet. Hvis du bil oppleve en uke du aldri vil glemme bør du komme til byen i Semana Santa (Den hellige påskeuken).

 • Å komme seg rundt i Sevilla

  Byen har både busser og t-bane, og det er taxi overalt. Sevillas hovedattraksjoner er innen gåavstand fra hverandre. Om du bor i Triana eller bare ønsker å utforske området, går det busser og t-baner dit.

 • Hvor skal jeg bo i Sevilla?

  Distriktet Santa Cruz ligger sentralt, og du har alle Sevillas severdigheter like i nærheten. Aernal er også et bra alternativ, det samme er det tidligere jødiske nabolaget Triana tvers over elven. Merk deg at om du ønsker å oppleve Semana Santa er det flere hoteller som krever at man blir hele uken.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Spansk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +34
 • Beste tiden å dra
  Fra mars til mai er været deilig med behagelige temperaturer, det er ikke så mange turister og du kan oppleve flere festivaler.

Flere reisetips for Sevilla

Vil du vite mer om aktiviteter i Sevilla? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Sevilla

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 37 404 vurderinger

medlemmene av gruppen vår brukte både 24-timers- og 48-timersbilletter. Kommentaren til turen var ganske skuffende, men alt var veldig klart og stoppene var tydelig kunngjort (i motsetning til noen anmeldelser jeg leste) De 4 gangsamtalen kunne ikke gjøres på 24 timer, men vi gjorde 3 av dem på 48 og de var enestående - vi valgte å ikke gjøre Magellan. Våre 3 guider var helt enestående - Veronica taklet en veldig stor gruppe av både spansktalende og engelsktalende med stor letthet, Raphael tok bare de 6 av oss og var enorm og Alexandro tok en liten engelsktalende gruppe suverent. Disse 3 turene alene var verdt pengene. Imidlertid brukte vi også gratis eller redusert inngang til flere nettsteder og hadde vår gratis øl i markedet. Uten tvil var 48-timers billetten utrolig verdi.

Det var en god tur og vel verdt å gjennomføre. Det var gratis WIFI på bussen, men vi skjønte det ikke før vi dro da vi ikke hadde lest de små skriftene og det ikke var tegn på bussen for å informere deg. Det var enkelt å koble til hodetelefonene som ble gitt for turen på språket ditt, men det var ingen tegn / instruksjoner for å fortelle deg hvilken kanal du skulle velge. Vi vil imidlertid anbefale at denne turen er en av de første tingene du gjør hvis du er der i noen dager, da den vil orientere deg til de mange fantastiske severdighetene. Selv om bussen passerer Placa D'Espania, trenger du virkelig å gå av og utforske den da den ikke ser noe ut fra buss synspunkt. På den andre siden er det virkelig bemerkelsesverdig.

Sevilla - vakker by

Guiden som fulgte oss på byturen var veldig hyggelig, han snakket også italiensk korrekt. Dessverre tar rundtursoverføringen fra Malaga mesteparten av dagen, og til tross for en liten smak av Sevilla, likte vi turen. Alt godt organisert.

Veldig verdt et besøk! Fantastisk bygning og tårnturen super!

Terningkast 6, flott og ærverdig og grandios katedral, en blir stum av beundring igjen over våre forfedres evner og kyndighet, med få midler og ingen maskiner til byggingen! BØR SEES!

Sevilla i hjertet.

Sensasjonell tur, vi så alt, vi hadde også mye ledig tid tilgjengelig og guidene våre, den som fulgte oss og den lokale guiden var super flinke!!!