Våre mest anbefalte ting å gjøre i Sentral-Thailand

Bangkok: Damnoen Saduak marked og Maeklong jernbanemarked

1. Bangkok: Damnoen Saduak marked og Maeklong jernbanemarked

Velg mellom enten en privat eller gruppeomvisning og se 2 ikoniske markeder på en dagstur fra Bangkok. Se markedet som ligger på jernbanespor, det berømte  Maeklong Railway Market, og et marked som flyter på kanalene på Damnoen Saduak Market. Etter henting drar du til Maeklong jernbanemarked, også kjent som Talad Rom Hup. Maeklong er et av de største markedene for fersk sjømat i Thailand og ligger tett innpå togsporet til Maeklonglinjen. Få fascinerende innsikt fra den lokale guiden din om hvordan markedet drives, og hvilke produkter som selges her. Beundre hvordan markedsboder og markiser trekkes tilbake fra sporene hver gang et tog nærmer seg, for å la toget passere. Deretter tar du turen til Damnoen Saduak flytende marked, et av de mest berømte flytende markedene i Thailand. For å komme til markedet, tar du en kort tur i en padlebåt. Du har god tid til å vandre rundt det fargerike markedet, der hyggelige selgere byr på varene sine direkte fra båtene. Ta inn severdighetene og lydene, og prøv lokale spesialiteter som mango med klebrig ris. Guiden din gir deg råd om hva du ikke bør gå glipp av. Dra tilbake til Bangkok og kom tilbake tidlig ettermiddag.

Fra Bangkok: Se templene i Ayutthaya m/ liten gruppe & lunsj

2. Fra Bangkok: Se templene i Ayutthaya m/ liten gruppe & lunsj

Nyt en omvisning med en liten gruppe av de praktfulle tempelruinene i Ayutthaya, hovedstaden under Siams gullalder. Alle inngangsbilletter, en ekspertguide og lunsj på en lokal restaurant er inkludert. Reis fra Bangkok i et komfortabelt kjøretøy med klimaanlegg, til ditt første stopp i Ayutthaya, Wat Lokayasutha. Dette tempelet er kjent for sin gigantiske liggende Buddha, og er en av de få strukturene som er intakte her. Ditt neste stopp er Wat Phra Sri Sanphet. Dette templet er en del av det kongelige palasskomplekset, hvor de kongelige utførte ritualene sine. Det regnes som det viktigste tempelet til Ayutthaya. Deretter besøker du Wat Mahathat Ayutthaya. Et av de eldste og mest betydningsfulle templene i Ayutthayas historie, og som en gang huset en av Buddhas hellige relikvier. Beundre det berømte Buddha-hodet, som er flettet inn i røttene til et Bodhi-tre. Etterpå kan du nyte lunsjen på en thailandsk restaurant, der guiden din er tilgjengelig for å gi anbefalinger om lokale kulinariske spesialiteter. Til sist men ikke minst, avslutt omvisningen ved den storslåtte Wat Chaiwattanaram, som ligger ved elvebredden. Beundre den finurlige arkitektoniske stilen, påvirket av Angkor Wat-komplekset i Kambodsja, mens du vandrer rundt det monumentale templet.

Chiang Mai: Foss, elefantreservat og bambusrafting

3. Chiang Mai: Foss, elefantreservat og bambusrafting

Legg ut på en unik opplevelse og besøk et elefantreservat i jungelen utenfor Chiang Mai. Kjøl deg ned i en foss, nyt en tradisjonell thailandsk lunsj, og bli vaktmester for dagen mens du samhandler, mater og observerer de milde gigantene i deres naturlige miljø.  Begynn med å bli hentet fra hotellet eller overnattingsstedet ditt i sentrum av Chiang Mai. Ta en naturskjønn kjøretur sørvest for Chiang Mai og se lokale gårder, fjellstammelandsbyer og rismarker underveis.  Reis til Mae Wang-fossene, hvor du vil slappe av og ta en dukkert i vannet. Kom frem til Pon Elephant Thailand som ligger dypt inne i jungelen. Du blir ønsket velkommen til helligdommen av en guide som leder deg gjennom opplevelsen. Kle deg i Karen fjellstammeklær slik som elefantpasserne har på seg. Deretter får du en orientering om asiatiske elefanter og bakgrunnen til reservatet. Kom og møt de vennlige elefantene som har blitt reddet, og gi dem bananer. Gå opp bakken med elefantene gjennom skogen og se elefantene søke etter mat i villmarken. Observer elefanter som tilbringer tid sammen som en familie i deres naturlige miljø. Gå ned til elven og ta et bad med elefantene. Gå med elefantene tilbake til sanatoriet, omfavn minnene du har laget, og ha tid til å si farvel til disse fantastiske skapningene. Avslutt med naturskjønn rafting på en bambusbåt langs elven Mae Wang før du blir satt av på hotellet ditt i Chiang Mai.

Bangkok: Omvisning til fots med høydepunkter, templer og mer

4. Bangkok: Omvisning til fots med høydepunkter, templer og mer

Møt gruppen ved River City Bangkok kl. 09:00 og dra til Smaragd-buddhaen Temple med lokal transport. Langs veien passerer du amulett-markedet, et av de mest berømte historiske lokale markedene ved Rattanakosin-øyen. Oppdag det første stoppet Wat Phra Kaew, som også er kjent som tempelet til Smaragd-buddhaen og offisielt som Wat Phra Si Rattana Satsadaram. Det er regnet som det helligste av Buddhist-templene i Thailand.  Utforsk Storpalasset som var det offentlige bostedet til kongen av Thailand. I dag er Storpalasset fortsatt brukt til offentlige hendelser. Flere kongelige sermonier og statsfunksjoner blir holdt innenfor murene til palasset hvert år.  Etter Grand Palace, fortsett for å besøke Wat Pho, hvis du har valgt dette alternativet. På veien passerer du Tha Thien-markedet, et kulturelt matmarked som selger tørket, saltet sjømat og andre produkter. Besøk tempelet til den hvilende Buddha, Wat Pho. Det er på listen over seks templer i Thailand klassifisert som høyeste klasse blant de kongelige templene av første klasse. Lær om kong Rama I som bygde tempel-komplekset på en tidligere tempel-grunn og hvordan det ble hovedtempelet der litt av hans aske oppbevares. Dette tempelet er regnet som det tidligste senteret for offentlig medisinsk utdannelse, omringet av marmor-illustrasjoner og inskripsjoner plassert i tempelet for offentlige instruksjoner. Det har blitt anerkjent av UNESCO i deres verdensminne-program. Viktigst av alt — det er fødestedet til den tradisjonelle thailandske massasjen, som fortsatt blir praktisert ved tempelet i dag. Fullfør listen over templer du må besøke i Bangkok ved å fortsette reisen til Wat Arun, et av Bangkoks mest kjente landemerker. Templet er kjent for sitt gigantiske 70 meter høye tårn ved siden av Chao Phraya-elven og er dekorert med bittesmå biter av farget glass omgitt av kinesisk porselen.

Fra Bangkok: Ayutthaya-templene og det flytende markedet

5. Fra Bangkok: Ayutthaya-templene og det flytende markedet

Oppdag noen av de bemerkelsesverdige historiske stedene i Ayutthaya på en dagstur fra Bangkok. Besøk eldgamle templer og palasser samt Ayothayas flytende marked med en ekspertguide. Etter å ha møttes i Bangkok om morgenen, start den 2-timers kjøreturen til Ayutthaya. Den gamle byen Ayutthaya ble grunnlagt rundt 1350 og ble den andre hovedstaden i Siam etter Sukhothai. På denne heldagsturen vil du utforske ruinene av den gamle byen, i den UNESCO-listede Ayutthaya historiske park. Parken er et arkeologisk område som inneholder palasser, buddhistiske templer, klostre og statuer. Besøk Bang Pa-In Royal Palace, opprinnelig bygget i 1632 av kong Prasat Thong. På dette stedet kan du finne en rekke imponerende bygninger bygget i forskjellige arkitektoniske stiler fra thailandsk, kinesisk og europeisk design. Fortsett turen med et besøk til Ayothayas flytende marked og nyt litt fritid til lunsj på egen regning. Etter lunsj vil du besøke 2 flere historiske steder, Wat Phra Sri Sanphet og Wat Mahathat, for å oppdage ruinene av de store tempelstedene. Du kommer tilbake til Bangkok tidlig på kvelden, hvor du blir satt av på et sted nær det opprinnelige møtepunktet.

Koh Samui: Korall- og griseøya Longtail Boat-tur i liten gruppe

6. Koh Samui: Korall- og griseøya Longtail Boat-tur i liten gruppe

Start turen hyggelig og tidlig med henting fra overnattingsstedet ditt før du drar til Thong Krut Pier. Derfra går du ombord i en båt og tar deg til Koh Madsum, også kjent som Pig Island, for en spasertur og selfie med de ville øygrisene. Fra Koh Matsum, reis til Koh Tean. I Koh Tean kan du bruke tiden din til å svømme, slappe av, snorkle, padle kajakk eller utforske området før du nyter lunsj. Etterpå kan du ta deg tid til å nyte den uberørte stranden, padle kajakk i det krystallklare vannet og nyte det bebodde landskapet. Etter en hel ettermiddag, ta deg tilbake til Thong Krut Pier og bli overført derfra tilbake til overnattingsstedet ditt. Vil du gjøre opplevelsen din enda mer spesiell? Du kan velge alternativet Luxury Long-tail Boat som sikrer deg øyhopp med stil og høy komfort. Foruten å ha mer plass, kommer luksusbåten også med snacks, kalde håndklær, brus og mineralvann.

Bangkok Suvarnabhumi flyplass: 3 timer i Miracle Lounge

7. Bangkok Suvarnabhumi flyplass: 3 timer i Miracle Lounge

Nyt VIP-tilgang på Miracle Lounge Suvarnabhumi for en avslappende ventetid mellom flyvningene. Skjem deg bort med ubegrenset mat, varme og kalde drikker samt deilig thaimat laget av kokken fra The Miracle Group Hotel. Loungen har komfortable sofaer, gratis WiFi, arbeidsstasjoner og internasjonale TV-kanaler, magasiner og aviser. Salongen tilbyr også et dusjrom, et bønnerom og friluftsområdet (Hall D). På frokostbuffeten finner du kjeks, paier, smørbrød og kaker. Dette er det beste stedet å nyte ventetiden fram til neste flytur.

Suvarnabhumi flyplass Bangkok: Privat hotelltransport

8. Suvarnabhumi flyplass Bangkok: Privat hotelltransport

Slapp av i komfort og dra nytte av privatlivet du får på et kjøretøy eksklusivt for deg og ditt selskap med privat transport til eller fra Suvarnabhumi flyplass (Bangkok International Airport). Unngå stresset med å skaffe en taxi og styret med å finne frem i det offentlige transportsystemet med tung bagasje. Bli møtt av en profesjonell sjåfør og få hjelp med bagasje med transport i et luksuriøst kjøretøy. Nyt en tjeneste som inkluderer avgifter for ekspressveier og forsikring, og få i deg nok væske med gratis drikkevann på flaske om bord. •Ankomstalternativ•: Du vil få detaljer om sjåføren din dagen før reisen. Priser inkluderer et møte med sjåføren på flyplassens ankomsthall. Din flyplassrepresentant vil holde et skilt med fornavnet ditt og GetYourGuide-logoen og vente på møtestedet i ankomstsalongen ved Gate 4. Alle innkommende flyvninger vil bli overvåket og sjåføren din vil vente på terminalen din tilsvarende. Priser inkluderer venting i 90 minutter fra den tiden flyet lander. Hvis en uventet situasjon oppstår, vil ventetiden vil bli utvidet for passasjerer som har problemer med bagasje eller passkontroll. •Avgangsalternativ•: Nyt pålitelig dør-til-dør-tjeneste med denne private transporten til flyplassen. På det angitte tidspunktet vil sjåføren møte deg på hotellet og hjelpe deg med bagasjen din. Deretter er alt du trenger å gjøre å slappe av i komfort med klimaanlegg inne i ditt private kjøretøy. Slipp å måtte organisere en taxi eller vente på en transporttjeneste og bekymre deg om rekke flyet.  Alle biler har håndsprit. Ekstra hygienetiltak blir tatt på grunn av COVID-19-viruset. Alle kjøretøy, utstyr og passasjerseter desinfiseres grundig etter hver tur.

Chiang Mai: Elephant Sanctuary & Waterfall Group Tour

9. Chiang Mai: Elephant Sanctuary & Waterfall Group Tour

Ta et besøk til Elephant Sanctuary i Chiang Mai. Start med en praktisk henting fra hotellet ditt i sentrum av Chiang Mai og ta en kjøretur til Pon Elephant Thailand. Lær hvordan du lager sunne snacks til elefanter og se de reddede dyrene. Ta en svømmetur ved Mae Wang-fossen. Slapp av mens du blir hentet fra overnattingsstedet ditt i sentrum i Chiang Mai. Len deg tilbake mens du blir kjørt sørvest for byen på en naturskjønn 1,5-timers kjøretur. Møt lokale gårder, landsbyer med fjellstammer og rismarker. Motta en varm velkomst når du ankommer Pon Elephant Thailand. Ta på deg de tradisjonelle Karen Hill-stammeklærne dine for å se ut som en elefantpasser. Lytt til en briefing om asiatiske elefanter og bakgrunnen til helligdommen. Få ny kunnskap mens du lærer hvordan du lager sunne snacks til elefantene. Mat de redde elefantene mens du går opp en bakke i den dype jungelen. Se elefantene søke etter mat og se elefantfamilier som samhandler med hverandre. Bad i elven med elefantene og gå dem tilbake til helligdommen, hvor du vil bli lært hvordan du lager elefantmedisinballer. Ta en dusj og pakk sammen eiendelene dine. Spis en tradisjonell thailandsk lunsj og frisk frukt. Forlat Pon Elephant Thailand og stopp ved Mae Wang-fossen for en rask svømmetur før du overfører startpunktet tilbake etter turen.

Thailand: eSIM Roaming Mobile Data Plan

10. Thailand: eSIM Roaming Mobile Data Plan

Gjør turen til Thailand problemfri med en iPhone og Android-støttet eSIM. Hold kontakten med høyhastighetsdekning hvor som helst i Thailand, eller oppgrader for dekning i ytterligere åtte land, inkludert Taiwan, Sør-Korea, Singapore, Malaysia, Indonesia, Vietnam, Kambodsja og Hong Kong. Kjøp og installer eSIM når som helst og hvor som helst, og velg fra en rekke datapakker, gyldighetsalternativer og dekning i flere land. Bare skann eSIM QR-koden for å få tilgang til alle viktige apper på turen. Velg mellom 3 til 30 dager med dekning, alt fra 1 GB til 30 GB alternativer for bruk over den valgte varigheten. Alternativt kan du få muligheten til å motta 500 MB fornyet daglig i 7, 14 eller 30 dager. Unngå bryet med å administrere flere SIM-er med en løsning uten avfall. Få ett eSIM per enhet og kjøp og aktiver enkelt flere eSIM-abonnementer mens du går. Når den er aktivert, vil dekningen din begynne i henhold til den valgte varigheten. Alle iPhone-modeller som lanseres etter iPhone XS kan støtte eSIM. For Androids, hvis du er usikker, sjekk med retningslinjene bildene for kvalifisering.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Sentral-Thailand

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Sentral-Thailand

Alle aktiviteter

602 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Ofte stilte spørsmål om Sentral-Thailand

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Sentral-Thailand?

Flere reisetips for Sentral-Thailand

Vil du vite mer om aktiviteter i Sentral-Thailand? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Sentral-Thailand

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 27 873 vurderinger

Dette var en liten en gang i livet mulighet for meg. Ikke bare får du akkurat det som annonseres og mer, du kan også fortelle at elefantene blir tatt godt vare på og aldri tvunget til å delta/opptre. Vi måtte mate dem, ta dem til et gjørmebad og vaske dem etterpå. Det var en person tilgjengelig og alltid villig til å ta bildet ditt enten på telefonen eller med et helligdomskamera med en lenke for å finne bildene på nettet senere. Så spiste vi et autentisk thailandsk måltid og ble vist hvordan man lager papir av elefantavfall. En virkelig fantastisk opplevelse som føltes så autentisk.

A full day experience with great guides all the way. We (a family of four, the kids age are 7 and 11) loved both the time with the elephants, the small hike with swimming in the waterfall and the beautiful bamboo rafting trip in the end. A great way of really exploring the beautiful nature around Chiang Mai and spending time with the fantastic elephants.

The driver was waiting for us at the airport and took us safely and comfortably to our hotel.

Great tour and guide. I lived the floating market - an adventure worth having

Fantastisk tur og veldig morsom guide, Yo.. Anbefales