Seine

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Fem ting du bør ta med deg på en båttur på Seinen

Seinen er en av de mest maleriske elvene i verden, der den snor seg gjennom Paris og forbi en rekke historiske severdigheter som Notre Dame og Triumfbuen. En båttur er en fantastisk måte å se byen på , så lenge du husker det viktigste. Her er 5 ting du bør ta med deg.

 • Vindtett jakke

  1. Vindtett jakke

  Selv om det er vindstille i byens romantiske gater, så kan det blåse kraftig ute på elven. Til og med på sommerstid er det lurt å ha med en vindjakke.

 • Solkrem

  2. Solkrem

  Vannet reflekterer solens stråler, så hvis du tar båten på dagtid er det lurt å smøre seg inn med solkrem. .

 • Kamera

  3. Kamera

  Mange av de flotteste severdighetene i Paris vil du komme til å se langs elvebredden. Her åpner det seg mange muligheter for å knipse noen vakre ferieminner. Har du allerede tatt nok bilder anbefaler vi å ta med en kikkert om du har en.

 • Mat

  4. Mat

  Med mindre du velger en båttur inkludert middag er det lurt å ha med noe å spise. En vannflaske er det heller ikke dumt å ha i sekken.

 • Noen du elsker

  5. Noen du elsker

  Hvis det er noen steder i verden hvor du kan tillate deg å slippe romantikken løs, så er det i Paris! Hvorfor ikke sjekke ut noen av de andre turmulighetene, som avslutning på en romantisk dag?

Planlegg besøket ditt

 • Hva koster det?

  Pris varierer. En båttur på Seinen kan koste alt fra 10 EUR per person for kun en standard båttur, og opp til 200 EUR per person for en båttur om kvelden med gourmetmiddag og levende lys.

 • Hvor lang tid tar båtturen?

  776 km. Du mener kanskje båtturen? En tur med middag og underholdning varer gjerne i opp til fire timer. Har du lite tid finnes det også billigere båtturer som varer kun i ca. én time.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Tidene varierer i forhold til de forskjellige aktivitetene.
 • Pris
  Prisene kan ligge mellom10 EUR til 200 EUR, avhengig av hva som er inkludert og hvor lang turen er.
 • Behøver jeg en guide?
  Mange av turene har en guide som forteller historier mens båten glir forbi ulike monumenter og steder. Det kan også være lurt å sjekke ut litt på internett før du drar, eller du kan ta med deg en egen guidebok.
 • Hvordan komme seg dit?
  Turene starter fra ulike steder langs elvebredden, som er spekket av severdigheter.
 • Flere tips

  • Husk å pakke alt du trenger.

  • Planlegg litt på forhånd, da pris, startsted og turlengde varierer.

Hva folk sier om Seine

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 21 501 vurderinger

Forbi-køen-køen var av og til ganske lang.. Flere avgjørende ting ble ikke informert om-som feks ikke kast en metronom når den er brukt opp. Vi fikk vanskeligheter fordi vi brukte endagsbill først og kom ikke gjennom på femdagersbill dagen etter. Vi klarte til slutt å krangle oss til en oppgradert femdagersbillett.

Nydelig, avslappende og lite kø, men dårlig informasjon.

Vi visste lite om opplegget, men ryktet om opplevelsen, lysene og trappene gjorde at vi måttw besøke dey. Og alt gikk til forventning, men vi opplevde område rundt på kveldstid var urovekkende. Vi hadde med et barn på 10år som elsket eiffeltårnet, men følte seg utrygg å gatene.

Fin opplevelse med god mat og god service. Det står at turen tar 2 timer, er tilbake etter 1.40 min. Da måtte du raskt forlate båten. Jeg var på toalettet etter lang kø og kapteinen kom inn og sa, at båten dro. Ble nesten med videre, hadde det ikke vært for mannen min.

Fantastisk kveld, god mat og fin musikk! Ikke noe problemer med ankomst/finne båten, og vi ble ført til bordet vårt. Alle hadde god utsikt, mannskapet var vennlige og behjelpelige. Vil absolutt anbefale turen, og tar den gjerne igjen!

Fin tur me Seinen og nydelig mat ble servert. Flott steming og hyggelig personale. Vi hadde forventet at det også var litt guideing når vi passerte severdighetene, men det var det ikke.