Våre mest anbefalte ting å gjøre i Schaffhausen

Fra Zürich: Stein am Rhein og Rhinfallene

1. Fra Zürich: Stein am Rhein og Rhinfallene

Reis ut av Zürich for en vakker omvisning gjennom dramatiske naturlandskap og historiske landemerker. Kom over sjarmerende landsbyer og enorme vingårder, og ta heisen til Rhinfallet. Reis fra Zürich mot den sveitsisk-tyske grensen i Nord-Sveits. Reis gjennom en vakker vinregion med sjarmerende landsbyer og pittoreske landskap på vei til Laufen. Se det fantastiske middelalderslottet Schloss Laufen og det mektige Rhinfallet, Europas største foss. Få unik utsikt fra panoramaheisen og oppdag hvordan det ser ut når et gjennomsnitt på 700.000 liter vann per sekund stuper ned i bassenget nedenfor. Hvis du føler deg eventyrlysten kan du ta en valgfri båttur for å oppleve fossefallene fra nedsiden. Fortsett via Schaffhausen med dens berømte Munot festning. Nyt utsikten over de forsiktig bølgende vingårdene og bondelandsbyene på vei til Stein am Rhein. Ved ankomst kan du under en spasertur lære om den godt bevarte gamlebyen. Se karakteristiske middelalderbygninger som kirken og det tidligere klosteret St. George's Abbey. Se de sjarmerende husene, byportene, tårnene, rådhuset og våpenlageret. Se de delikate vindusrammene av tre på mange av bygningene, og beundre de eksepsjonelle freskoene.

Schaffhausen: Self-Guided City Sightseeing & Scavenger Hunt

2. Schaffhausen: Self-Guided City Sightseeing & Scavenger Hunt

Bli kjent med Schaffhausen i ditt eget tempo på denne interaktive vandreturen. Du vil utforske byen til fots og få poeng for å løse ulike typer oppgaver: Finn severdigheter: Du vil bruke hint for å finne de beste severdighetene og skjulte perlene i hele byen. Kartfunksjonen i appen hjelper deg å komme dit. Løs spørsmål: Når du har kommet til stedet du leter etter, vil du bli stilt spørsmål om synet. Som oftest er svarene skjult i skilt, bilder osv. En flott og morsom måte å lære nye ting om byen på. Ha det gøy: Under eventyret kan du også forvente spennende fotooppgaver som krever mye kreativitet. Hvis du mestrer øyeblikksbildene, vil du bli belønnet med poeng. Underveis kommer du til fantastiske steder som Haus zum Ritter, Schillerglocke / Kräutergarten, Schifflände og mange flere! Etter at du har booket spillet, får du en spillkode via e-post med instruksjoner om hvordan du spiller. Gå til "Fronwagplatz" og bruk koden for å låse opp spillet i appen. Turen ender ved "Schifflände". Opplevelsen er ikke begrenset i tid. Du kan utforske byen i ditt eget tempo og ta pauser. Bare last ned Explorial-appen, gå til startpunktet, og du er klar til å begynne med spillet. Turen varer i gjennomsnitt ca 1-2 timer.

Rhine Falls & Stein am Rhein: Privat tur med en lokal

3. Rhine Falls & Stein am Rhein: Privat tur med en lokal

Vi henter deg med privat bil fra Zürich eller i nærheten av Zürich (rundt 100 km radius). Etter en 35-minutters kjøretur kommer vi til den nordlige siden av Rhinfallene. Her kan du ta en båttur og komme nær fossen. For den beste opplevelsen anbefaler vi å ta den gule båten, da dette vil tillate deg å stoppe på steinen midt i fossen (30 min båttur). Vi vil deretter besøke Rhinfallene fra den andre siden ved Schloss Laufen hvor du kan komme nær fossen med heis og også besøke Laufen Castle. Etter en 25-minutters kjøretur gjennom vakkert landskap med frodig grønt og vingårder ankommer vi middelalderbyen Stein am Rhein. Det er kjent for sin godt bevarte gamleby med malte fasader og bindingsverkshus. Stein am Rhein er en livlig og veldig sjarmerende liten by. Blant severdighetene er klosteret St. Georgen, et av de best bevarte middelalderklosterkompleksene, Lindwurm-museet som skildrer borger- og jordbrukslivet fra 1800-tallet samt ferieområdene og utfluktsmålene som inkluderer øygruppen Werd. Hohenklingen-slottet, som ble bygget høyt over byen i 1225, bringer til liv den fargerike historien til Stein am Rhein.

Fra Zürich til Rhinfallene

4. Fra Zürich til Rhinfallene

Sjåføren din vil møte deg på et sted som passer deg i Zürich. Denne turen vil gi deg en mulighet til å oppdage flere av regionens severdigheter, historie og kultur. Først og fremst vil du stoppe ved middelalderborgen Laufen (Schloss Laufen) som ligger på en fjelltopp, som har utsikt over Rhinfallene, Europas største foss. Når du allerede er ved Rhinfallene, vil du ha sjansen til å ta bilder av det fantastiske landskapet fra utsiktsplattformene og ha muligheten for en sommerbåttur til midten av Rhinfallene (kun fra juni til august; betales direkte) . Allerede tilbake til Zürich, passerer gjennom Schaffhausen, hvor du vil ha en mulighet til å se den unike sirkulære Munot-festningen. Etterpå vil gruppen returnere til Zürich, til det første møtepunktet.

Flere reisetips for Schaffhausen

Vil du vite mer om aktiviteter i Schaffhausen? Trykk her for full oversikt