Våre mest anbefalte ting å gjøre i São Jorge dos Órgãos

Fra Praia: Santiago Dagstur - Oppdag øya på 1 dag

1. Fra Praia: Santiago Dagstur - Oppdag øya på 1 dag

Stopp 1 - Assomada Ved siden av et utsiktspunkt med en fantastisk panaroma over den nest største byen på øya, kan du fortsatt på lørdag og onsdag også besøke grønnsaksmarkedet som er en stor turistattraksjon. Stopp 2 - Naturparken Serra Malagueta Her vil du se noen varianter av fauna og flora på øya på et platå som ligger 800 m høyde med den beste utsikten over øya. Stopp 3 - Tarrafal I Tarrafal vil du nyte en ledig tid til å spise lunsj eller slappe av på strandbaren eller bare gå på stranden. Obs: lunsj er ikke inkludert, men vi kan hjelpe deg med å organisere noe. Stopp 4 - Østkysten Langs østkysten av øya finner du noen små fiskerlandsbyer ved siden av det enorme Atlanterhavet, og du vil passere den største bananplantasjen og kokospalmene på øya på vei tilbake til praiaen.

Fra Praia: Banana Plantation Tour og Cuscuz Workshop

2. Fra Praia: Banana Plantation Tour og Cuscuz Workshop

Etter å ha blitt hentet fra overnattingsstedet ditt i byen Praia, kjører du innover til Santa Cruz. Ved ankomst til den største banan- og kokosnøttplantasjen i landet, tar du en tur inne i jordbruksmarkene mens din lokale reiseleder forklarer variantene av frukt og planter som er på plantasjen. Hvis tilgjengelig, for egen regning, kan du forfriske deg med ferskt kokosvann og økologisk dyrkede lokale bananer. Deretter drar du til den nærliggende byen Orgãos, hvor du vil bli hjertelig møtt av en vennlig lokal familie, som omfavner uovertruffen gjestfrihet på øya. Du vil ha muligheten til å hengi deg til lokal mat og avsløre Kapp Verdes gastronomiske hemmeligheter mens du nyter La Morabeza kreolsk. Lær hvordan du lager den lokale Cuscuz, en tradisjonell kake laget av maismel, og Fidjós, en deilig godbit laget av banan blandet med hvete. Etter workshopen vil du legge ut på en naturskjønn kjøretur gjennom steiner og daler, mens guiden din forteller lokal historie og fanger skjønnheten i omgivelsene, før du returnerer til overnattingsstedet ditt.

Santiago: Longueira, Pico de Antónia og Monte Tchota Trek

3. Santiago: Longueira, Pico de Antónia og Monte Tchota Trek

Begynn turen med henting på hotellet ditt i Praia, og gå deretter til landsbyen Longueira. Der kan du nyte muligheten til å oppleve direkte kontakt med lokalbefolkningen. Besøk det romproduserende Grogue Distillery, barneskolen og Lemba Lemba Bar. Fra desember til mai kan du gå opp blant jordbæråkrene og nyte en piknik. Deretter klatrer du Pico de Antónia, det høyeste punktet på øya Santiago. Fra det 1394 meter høye gangpunktet kan du glede deg over panoramautsikt over São Jorge-dalen og muligheten til å se Maio-øya og vulkanen på Fogo-øya. Til sammen involverer turen 5 timer oppoverbakke, med et stopp for en liten piknik og spektakulær utsikt over vakre landskap. På veien kan du se etter endemiske planter, dyr og truede fugler. Turen din avsluttes i naturparken Monte Tchota/Txota, og turen avsluttes med et avslag på hotellet ditt i Praia.

Santiago: Trekking Rui Vaz, Longueira og botanisk hage

4. Santiago: Trekking Rui Vaz, Longueira og botanisk hage

Start turen fra landsbyen Rui Vaz, fra ca. 800 meters høyde, hvor du vil ha muligheten til å oppleve direkte kontakt med lokalbefolkningen. Der kan du komme i kontakt med lokale bønder og lære om deres landbrukspraksis ved å dyrke sukkerrør, mangotrær, kassava, banan og mer. Fra Rui Vaz kan du nyte panoramautsikt over São Jorge-dalen og Pico D'Antónia-fjellet, det høyeste punktet på øya Santiago. Benytt anledningen til å beundre Maio Island. Besøker romproduserende destilleri og barneskole i landsbyen Longueira. Nyt 4 timers gange og beundre panoramautsikten over vakre landskap. Avslutt reisen på den eneste botaniske hagen i landet som bevarer noen endemiske planter fra Kapp Verde.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
São Jorge dos Órgãos

Utforsk området rundt São Jorge dos Órgãos

Utforsk alle

Flere reisetips for São Jorge dos Órgãos

Vil du vite mer om aktiviteter i São Jorge dos Órgãos? Trykk her for full oversikt