Våre mest anbefalte ting å gjøre i Santa Cruz, Cape Verde

Fra Praia: Santiago Island Tour, Workshop og Tarrafal Beach

1. Fra Praia: Santiago Island Tour, Workshop og Tarrafal Beach

Bli hentet på hotellet ditt i Praia, og dra deretter mot det indre av øya. Ta ditt første stopp ved fru Luisas hus. Der kan du prøve cuscuz (en tradisjonell kake laget av maismel) og fidjós (stekt banan), den typiske frokosten for familier fra Kapp Verde. Etter frokost fortsetter du til byen Assomada. Besøk det berømte markedet, og beundre de livlige fargene til de lokale fruktene og grønnsakene. Gå videre til Serra Malagueta naturpark og beundre den utrolige utsikten fra 1000 meter (3280 fot) over havet. Oppdag deretter Santiagos vakreste strand ved Tarrafal, kjent for sin hvite sand og krystallklare vann. Ta en pause til lunsj (for egen regning), og returner deretter langs østkysten av øya. Besøk Rabelados religiøse samfunn, det eneste samfunnet som fortsatt bor i stråtak og bevarer de eldste skikkene og troene på Kapp Verde. Turen avsluttes med avlevering på hotellet ditt i Praia.

Fra Praia: Høydepunkter på øya Santiago

2. Fra Praia: Høydepunkter på øya Santiago

Nyt fordelene ved å bli hentet fra havnen i Praia. Finn sjåføren din enkelt, da de vil holde et skilt med navnet ditt på. Len deg tilbake og slapp av i en komfortabel og romslig varebil. Velg mellom en privat eller en gruppetur. Ta inn fjellandskapet og stopp for bilder i de sjarmerende landsbyene São Domingos, São Laurenço dos Órgãos og Assomada. Ta bilder av frodige bølgende landskap i Serra Malagueta naturpark. Beundre utsikten over øya fra 1000 meter over havet før du ankommer Tarrafal-stranden. Svøm i det krystallklare vannet og len deg tilbake på sandstranden som er omgitt av åser og palmer. Har muligheten til å kjøpe en lokal lunsj. Gå nedover en kystvei på østsiden av øya og stopp ved den største kokosnøttplantasjen i landet hvor du kan kjøpe ferskt kokosnøttvann. Gå tilbake til havnen i Praia på slutten av turen.

Fra Praia: Banana Plantation Tour og Cuscuz Workshop

3. Fra Praia: Banana Plantation Tour og Cuscuz Workshop

Etter å ha blitt hentet fra overnattingsstedet ditt i byen Praia, kjører du innover til Santa Cruz. Ved ankomst til den største banan- og kokosnøttplantasjen i landet, tar du en tur inne i jordbruksmarkene mens din lokale reiseleder forklarer variantene av frukt og planter som er på plantasjen. Hvis tilgjengelig, for egen regning, kan du forfriske deg med ferskt kokosvann og økologisk dyrkede lokale bananer. Deretter drar du til den nærliggende byen Orgãos, hvor du vil bli hjertelig møtt av en vennlig lokal familie, som omfavner uovertruffen gjestfrihet på øya. Du vil ha muligheten til å hengi deg til lokal mat og avsløre Kapp Verdes gastronomiske hemmeligheter mens du nyter La Morabeza kreolsk. Lær hvordan du lager den lokale Cuscuz, en tradisjonell kake laget av maismel, og Fidjós, en deilig godbit laget av banan blandet med hvete. Etter workshopen vil du legge ut på en naturskjønn kjøretur gjennom steiner og daler, mens guiden din forteller lokal historie og fanger skjønnheten i omgivelsene, før du returnerer til overnattingsstedet ditt.

Fra Praia: Cidade Velha, Tarrafal og East Side Island Tour

4. Fra Praia: Cidade Velha, Tarrafal og East Side Island Tour

Legg ut på en herlig reise med en henting fra overnattingsstedet ditt, og ta deg bort til den fengslende Cidade Velha, et UNESCOs verdensarvsted. Fordyp deg i den rike historien under en guidet vandretur, utforsk den ikoniske São Filipe-festningen, det tidligere slavemarkedet og den sjarmerende banangaten med sine sjarmerende stråtakhus. Deretter kan du dra inn i hjertet av øya for å lære det lokale kjøkkenet med en imøtekommende familie, hvor du tilbereder den appetittvekkende Cape Verdean Couscous, en tradisjonell kake laget av maismel. Etter workshopen kan du reise gjennom de pittoreske fjellene, og ta fotostopp ved landsbyene Picos, Assomada og Serra Malagueta naturpark. La deg blende av en utrolig utsikt fra 1000 meter (3280 fot) over havet før du ankommer Santiagos vakreste strand, Tarrafal-stranden. Her kan du svømme og slappe av ved kysten omgitt av åser og palmer. Stopp for en deilig lunsj og kjør deretter langs den vakre østkystveien og, hvis tilgjengelig, for egen regning, forfrisk deg med ferskt kokosnøttvann på den største plantasjen i landet. Turen avsluttes med avreise ved overnattingsstedet ditt.

Serra Malagueta naturpark: Fottur til Gongon-dalen og lunsj

5. Serra Malagueta naturpark: Fottur til Gongon-dalen og lunsj

Ta en naturvandring gjennom naturparken Serra Malagueta, Gongon-dalen og Hortelã-dalen på denne turen fra Praia. Spis en deilig pikniklunsj med juice, frukt og en sandwich. Nyt bekvemmeligheten ved å bli hentet fra overnattingsstedet ditt i Praia. Len deg tilbake og nyt kjøreturen til naturparken Serra Malagueta. Start fotturen på 1000 meter over havet. Se den lokale floraen og hold utkikk etter lokalt dyreliv som vervetaper og gråhodede isfugler. På vei nedover skråningen kan du nyte utsikten over forrevne åser og frodig grønt. Kjør forbi øde landsbyer og møt lokale familier. Her får du vite mer om hvordan man lever i disse avsidesliggende fjellområdene. Vi spiser lunsj hos en lokal familie før vi fortsetter østover. Du krysser Gongon-dalen og kommer til Hortelã-dalen. Etter endt tur returnerer dere til overnattingsstedet i Praia.

Bananplantasje og svart sandstrand

6. Bananplantasje og svart sandstrand

Jeg henter deg på hotellet ditt eller i øyas havn hvis du er på et cruiseskip, og vi drar til kystlandsbyene Santa Cruz hvor vi har en avtale med de lokale bøndene. Ved ankomst vil vi besøke noen plantasjer av kokosnøtttrær, banantrær, mangotrær, papayatrær, blant andre. I mellomtiden vil vi gå 2 km inne i bananplantasjen og lære om det daglige arbeidet til bøndene. Etter det drar vi til stranden for å kjøle ned varmen og ta litt fritid på den vakre svarte sandstranden. Ved siden av stranden er det også en strandbar hvor du kan nyte en lokal caipirinha eller en kald øl. på slutten av reisen vil jeg slippe deg av på destinasjonen.

Fra Tarrafal: Santiago Island Tour med en sertifisert guide

7. Fra Tarrafal: Santiago Island Tour med en sertifisert guide

Fordyp deg i de kulturelle og naturlige underverkene på Kapp Verde på denne fengslende turen fra Tarrafal. Begynn med en hotellhenting i Tarrafal og besøk det unike Rabelados-samfunnet, hvor du vil lære om deres tradisjoner og livsstil. Fortsett til Santa Cruz og utforsk en bananplantasje, samhandle med lokale bønder. Unn deg en lunsjpause med en imøtekommende lokal familie, fordyp deg i deres varme gjestfrihet. Nyt et deilig måltid mens du får serenade av fengslende lokale melodier. Avdekke unike tradisjoner, smi uforglemmelige minner som vil vare livet ut. Deretter kan du utforske det pulserende Assomada-markedet, bla gjennom lokale råvarer og håndverk og finne unike suvenirer. Kjør deretter opp til Serra Malagueta naturpark, ta fantastiske bilder mens du nyter fantastisk utsikt og får kontakt med naturen. Guiden din vil gi innsiktsfulle kommentarer gjennom hele turen, og på slutten av turen vil du bli fraktet tilbake til overnattingsstedet ditt i Tarrafal

Praia: Santiago Island Natural Park & Resistance Museum Tour

8. Praia: Santiago Island Natural Park & Resistance Museum Tour

Nyt en henting fra overnattingsstedet ditt eller havnen i Praia og reis mot Cidade Velha, et UNESCOs verdensarvliste. Ved ankomst kan du ta en guidet spasertur på São Filipe-festningen, det tidligere slavemarkedet og den berømte banangaten med stråtakhusene. Deretter kjører du gjennom fjellene med fotostopp ved landsbyene São Lourenço dos Órgãos, Picos, Assomada og Serra Malagueta naturpark. La deg blende av utrolig utsikt fra 1000 meter (3280 fot) over havet, ta en titt på noen endemiske arter før du ankommer den tidligere konsentrasjonsleiren Chão Bom, det nåværende motstandsmuseet. Her kan du lære om historien til de tidligere fangene som kjempet mot Salazar-regimet og ta en spasertur på monumentene. Etter det kan du stoppe for en deilig lunsj og deretter ta en naturskjønn kjøretur tilbake til Calheta og Santa Cruz. Nyt et fotostopp ved Valley of 1000 Palms i Pedra Badejo, kryss plantasjer og vakre vulkanske landskap før du blir satt av ved ditt første startpunkt.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Santa Cruz, Cape Verde

9 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Santa Cruz, Cape Verde

Utforsk alle

Flere reisetips for Santa Cruz, Cape Verde

Vil du vite mer om aktiviteter i Santa Cruz, Cape Verde? Trykk her for full oversikt