Sagrada Familia

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Hvilket tårn er det best å besøke i Sagrada Família?

Antoni Gaudís mest ambisiøse prosjekt er fremdeles uferdig nesten et århundre etter hans død. Bare to av Sagrada Famílias storslåtte tårn er helt ferdige og åpne for publikum. Byggets to fasader er tilegnet Jesu fødsel (Fødselsfasaden) og død (Lidelsesfasaden). Hvilken av tårnene er best å besøke?

 • Arkitektur

  1. Arkitektur

  Tilhengere av Antoni Gaudí vil se at hans kunstneriske preg er mer fremtredende på Fødselstårnet. Lidelsestårnet er mindre utsmykket og har en mer gotisk stil.

 • Religion

  2. Religion

  Som navnene tilsier har tårnene sterk religiøs symbolikk. Fødselsfadaden vender mot soloppgangen og bort fra Lidelsesfasaden, som har et mer dystert og skjelettaktig preg.

 • Utsikt

  3. Utsikt

  Lidelsestårnet er det høyeste av de to. Dessverre åpner Fødselstårnet for sent til at du kan rekke å se soloppgangen fra toppen. Kanskje gjør det utsikten litt mindre spektakulær, men samtidig blir den mer variert.

 • Inngang

  4. Inngang

  Dersom du ikke synes at du har ben til å gå opp alle trappene, er det mulig å ta heis til toppen av begge tårnene. Men husk, bare Lidelsestårnet har heis ned igjen!

 • Folkemengder

  5. Folkemengder

  Det er som regel mindre folk i Fødselstårnet, fordi store grupper ikke får adgang opp dit. Men om du ikke liker store folkemengder, kan det anbefales å stå på utsiden og se den opplyste bygningen om kvelden!

Planlegg besøket ditt

 • Hvordan komme seg dit?

  For å komme seg Sagrada Família er det enklest å ta metroen. Gå av på stoppet, som praktisk nok heter, Sagrada Família.

 • Når burde man komme?

  Det er alltid mye folk ved Sagrada Família, men køene er kortest tidlig om morgenen eller sent om kvelden. Da er også sollyset mest magisk!

 • Kjøpe billetter

  Dersom du ikke kjøper billetter på forhånd, må du belage deg på å stå timesvis i kø. Billetter er lett tilgjengelig på nettet. Prisene varierer etter hvilke deler du vil ha adgang til og om du ønsker audioguide eller omvisning. Billettene er kun gyldig i én time etter valgt klokkeslett, men når du først er inne kan du bli så lenge du vil, inntil bygget stenger.

 • Hvor mye tid?

  Du kan lett bruke mellom tre og fire timer i Sagrada Família. Men du kan også gjøre det på halvparten av tiden om du har en mer tettpakket reiseplan. Men skal du klare det må du huske å bestille billetter på forhånd.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Åpner klokken 09.00. Fra november til februar stenger det klokken 18.00. Fra april til september stenger det klokken 20.00. Fra mars til oktober stenger det klokken 19.00.
 • Pris
  Gratis å se på fra utsiden. Billettprisene for å komme inn starter på 15 EUR, med mulighet for å leie audioguide og besøke tårnene.
 • Behøver jeg en guide?
  Det vil definitivt være nyttig. Guider og audioguider er tilgjengelig når du kjøper inngangsbilletten.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta metroen til Sagrada Família-stoppet.
 • Flere tips

  • Husk at dette er en basilika, og høflig oppførsel og dempet stemmebruk er forventet.

  • Bager, ryggsekker og kofferter vil bli sjekket før du kan gå inn i basilikaen.

  • Besøkende som er under 16 år må ha følge av en voksen.

Other Sightseeing Options in Sagrada Familia

Want to discover all there is to do in Sagrada Familia? Click here for a full list.

Hva folk sier om Sagrada Familia

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 30 692 vurderinger

Jeg er så glad vi bestemte oss for en guidet tur i Park Guell og Sangrada Familia. Det var en mye bedre forklaring på detaljene i konstruksjonsmetodikken enn bare å slyngle oss. Jeg tviler på at vi ville ha lagt merke til de tre forskjellige stilene til akvedukter i parken. Det hadde vært fint å bla gjennom kunstnerne i parken. Men det ble gjort opp på Sangrada. Liten ventetid før eller tidsbestemt oppføring på Sangrada tillot oss å nyte de ytre detaljene og også sjekke ut de mange artistene utenfor Sangrada. Convienet luksus sørget for transport fra parken til Sangrada gjorde det litt mindre hektisk å måtte finne ut transport selv.

En fantastisk opplevelse.

Enkelt å finne fram. Flott å kunne gå inne i kirken i eget tempo med informasjon på "nesten" eget språk på øret. Veldig greit opplegg.

Flott opplevelse!

Fantastisk opplevelse med praktisk og god løsning mht å bli guidet!

Dyktig og interessant

Meget flink guide som selfølgelig kunne, og som formidlet godt.

Veldig dyktig kjekk guide og kirken var fantastisk!