Sagrada Familia

Antoni Gaudí’s fantastical unfinished basilica teems with symbolism and unexpected twists.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Hvilket tårn er det best å besøke i Sagrada Família?

Antoni Gaudís mest ambisiøse prosjekt er fremdeles uferdig nesten et århundre etter hans død. Bare to av Sagrada Famílias storslåtte tårn er helt ferdige og åpne for publikum. Byggets to fasader er tilegnet Jesu fødsel (Fødselsfasaden) og død (Lidelsesfasaden). Hvilken av tårnene er best å besøke?

 • Arkitektur

  1. Arkitektur

  Tilhengere av Antoni Gaudí vil se at hans kunstneriske preg er mer fremtredende på Fødselstårnet. Lidelsestårnet er mindre utsmykket og har en mer gotisk stil.

 • Religion

  2. Religion

  Som navnene tilsier har tårnene sterk religiøs symbolikk. Fødselsfadaden vender mot soloppgangen og bort fra Lidelsesfasaden, som har et mer dystert og skjelettaktig preg.

 • Utsikt

  3. Utsikt

  Lidelsestårnet er det høyeste av de to. Dessverre åpner Fødselstårnet for sent til at du kan rekke å se soloppgangen fra toppen. Kanskje gjør det utsikten litt mindre spektakulær, men samtidig blir den mer variert.

 • Inngang

  4. Inngang

  Dersom du ikke synes at du har ben til å gå opp alle trappene, er det mulig å ta heis til toppen av begge tårnene. Men husk, bare Lidelsestårnet har heis ned igjen!

 • Folkemengder

  5. Folkemengder

  Det er som regel mindre folk i Fødselstårnet, fordi store grupper ikke får adgang opp dit. Men om du ikke liker store folkemengder, kan det anbefales å stå på utsiden og se den opplyste bygningen om kvelden!

Planlegg besøket ditt

 • Hvordan komme seg dit?

  For å komme seg Sagrada Família er det enklest å ta metroen. Gå av på stoppet, som praktisk nok heter, Sagrada Família.

 • Når burde man komme?

  Det er alltid mye folk ved Sagrada Família, men køene er kortest tidlig om morgenen eller sent om kvelden. Da er også sollyset mest magisk!

 • Kjøpe billetter

  Dersom du ikke kjøper billetter på forhånd, må du belage deg på å stå timesvis i kø. Billetter er lett tilgjengelig på nettet. Prisene varierer etter hvilke deler du vil ha adgang til og om du ønsker audioguide eller omvisning. Billettene er kun gyldig i én time etter valgt klokkeslett, men når du først er inne kan du bli så lenge du vil, inntil bygget stenger.

 • Hvor mye tid?

  Du kan lett bruke mellom tre og fire timer i Sagrada Família. Men du kan også gjøre det på halvparten av tiden om du har en mer tettpakket reiseplan. Men skal du klare det må du huske å bestille billetter på forhånd.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Åpner klokken 09.00. Fra november til februar stenger det klokken 18.00. Fra april til september stenger det klokken 20.00. Fra mars til oktober stenger det klokken 19.00.
 • Pris
  Gratis å se på fra utsiden. Billettprisene for å komme inn starter på 15 EUR, med mulighet for å leie audioguide og besøke tårnene.
 • Behøver jeg en guide?
  Det vil definitivt være nyttig. Guider og audioguider er tilgjengelig når du kjøper inngangsbilletten.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta metroen til Sagrada Família-stoppet.
 • Flere tips

  • Husk at dette er en basilika, og høflig oppførsel og dempet stemmebruk er forventet.

  • Bager, ryggsekker og kofferter vil bli sjekket før du kan gå inn i basilikaen.

  • Besøkende som er under 16 år må ha følge av en voksen.

Flere reisetips for Sagrada Familia

Vil du vite mer om aktiviteter i Sagrada Familia? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Sagrada Familia

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 35 166 vurderinger

Dette besøket av Marc/Marco var fantastisk! Jeg ble overrasket over historien til denne bygningen så vel som av kvaliteten på informasjonen og anekdotene gitt av guiden. Jeg anbefaler denne aktiviteten, og jeg anbefaler å gjøre det med en guide slik at du kan se og lære om de arkitektoniske detaljene til Sagrada Familia

Hopp-på-hopp-av Barcelona bytur var definitivt vel verdt det. Det tillot oss å se mye av byen på kort tid. Det stoppet også på mange av de viktigste stedene vi allerede hadde planlagt å gå. Jeg vil sterkt anbefale 2-dagerspasset.

Fantastisk tur. Virkelig interessant ikke bare på gaudi/gaudi-bygninger, men Barcelona mer generelt. Guide (roderique) en naturlig. Så interessant, entusiastisk og underholdende. Kan ikke få fullrost ham nok.

Sagrada Familia er et vanvittig skue. 60 meter under taket inne og et fantastisk lys gjennom vinduene i blått og rødt. Vanvittig med detaljer, som guiden kunne masse om

I want my money back from two years ago. I bougt for tickets