Sagrada Familia

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Hvilket tårn er det best å besøke i Sagrada Família?

Antoni Gaudís mest ambisiøse prosjekt er fremdeles uferdig nesten et århundre etter hans død. Bare to av Sagrada Famílias storslåtte tårn er helt ferdige og åpne for publikum. Byggets to fasader er tilegnet Jesu fødsel (Fødselsfasaden) og død (Lidelsesfasaden). Hvilken av tårnene er best å besøke?

 • Arkitektur

  1. Arkitektur

  Tilhengere av Antoni Gaudí vil se at hans kunstneriske preg er mer fremtredende på Fødselstårnet. Lidelsestårnet er mindre utsmykket og har en mer gotisk stil.

 • Religion

  2. Religion

  Som navnene tilsier har tårnene sterk religiøs symbolikk. Fødselsfadaden vender mot soloppgangen og bort fra Lidelsesfasaden, som har et mer dystert og skjelettaktig preg.

 • Utsikt

  3. Utsikt

  Lidelsestårnet er det høyeste av de to. Dessverre åpner Fødselstårnet for sent til at du kan rekke å se soloppgangen fra toppen. Kanskje gjør det utsikten litt mindre spektakulær, men samtidig blir den mer variert.

 • Inngang

  4. Inngang

  Dersom du ikke synes at du har ben til å gå opp alle trappene, er det mulig å ta heis til toppen av begge tårnene. Men husk, bare Lidelsestårnet har heis ned igjen!

 • Folkemengder

  5. Folkemengder

  Det er som regel mindre folk i Fødselstårnet, fordi store grupper ikke får adgang opp dit. Men om du ikke liker store folkemengder, kan det anbefales å stå på utsiden og se den opplyste bygningen om kvelden!

Planlegg besøket ditt

 • Hvordan komme seg dit?

  For å komme seg Sagrada Família er det enklest å ta metroen. Gå av på stoppet, som praktisk nok heter, Sagrada Família.

 • Når burde man komme?

  Det er alltid mye folk ved Sagrada Família, men køene er kortest tidlig om morgenen eller sent om kvelden. Da er også sollyset mest magisk!

 • Kjøpe billetter

  Dersom du ikke kjøper billetter på forhånd, må du belage deg på å stå timesvis i kø. Billetter er lett tilgjengelig på nettet. Prisene varierer etter hvilke deler du vil ha adgang til og om du ønsker audioguide eller omvisning. Billettene er kun gyldig i én time etter valgt klokkeslett, men når du først er inne kan du bli så lenge du vil, inntil bygget stenger.

 • Hvor mye tid?

  Du kan lett bruke mellom tre og fire timer i Sagrada Família. Men du kan også gjøre det på halvparten av tiden om du har en mer tettpakket reiseplan. Men skal du klare det må du huske å bestille billetter på forhånd.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Åpner klokken 09.00. Fra november til februar stenger det klokken 18.00. Fra april til september stenger det klokken 20.00. Fra mars til oktober stenger det klokken 19.00.
 • Pris
  Gratis å se på fra utsiden. Billettprisene for å komme inn starter på 15 EUR, med mulighet for å leie audioguide og besøke tårnene.
 • Behøver jeg en guide?
  Det vil definitivt være nyttig. Guider og audioguider er tilgjengelig når du kjøper inngangsbilletten.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta metroen til Sagrada Família-stoppet.
 • Flere tips

  • Husk at dette er en basilika, og høflig oppførsel og dempet stemmebruk er forventet.

  • Bager, ryggsekker og kofferter vil bli sjekket før du kan gå inn i basilikaen.

  • Besøkende som er under 16 år må ha følge av en voksen.

Flere reisetips for Sagrada Familia

Vil du vite mer om aktiviteter i Sagrada Familia? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Sagrada Familia

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 30 692 vurderinger

Kø, trass VIP billetter, men fantastisk bygg!

Mykje tull før me kom oss i tårnet. Guiden hadde ein all for stor mengde folk å ta seg av/sjekke billetter. Etter det var ordna, var det ny kø i sikkerhetskontrollen. Vel innanfor venta me endå ei god stund før guiden kom oss i møte. Deretter var det ny kø til heisen opp i tårnet. Tårnturen var OK, men hadde nok førestilling om litt meir utsikt. Vel nede igjen vart me overvelda av det fantastiske bygget. Ekstra kjekt å få med seg tankane bak alt som er bygd. Guiden snakka litt fort, og det var til tider litt dårleg lyd i headsettet. Men, bygget var FANTASTISK og slik overskygga det andre. Synest likevel det var mykje pengar å betale for såpass mykje køståing.

Dyktige guider som kunne mye og formidlet det bra!

Vi hadde en flott dag fullstappet av opplevelser! At turen opp til Montserrat begynte så tidlig var veldig bra. Vi slapp køer og vi fikk sett område i en ro som var nydelig å kjenne på. Har kun 1 minus: Guiden utenfor La Sagrada Familia viste ingen skilt, så hun forsvant i mengden- og vi holdt på å miste vår tur. Men hun var videre så dyktig at vi glemte vår litt hektiske start. Det er selvfølgelig mye å oppleve på en dag, men det var den dagen i Barcelona vi husker best :-)

Meget interessant med flink og engasjert guide.

Dette var absolutt mest interessant for voksne. Barna var nok ikke så fornøyd. Vi hadde litt vanskeligheter med å finne kontoret hvor vi skulle møte opp som lå på andre siden av parken bak selve kirken.

Very well spent time and money, the guide was exellent, and skip-the-line was a very good and relaxing way to get inside. A must see in Barcelona! Highly recommended!

Var ikke bra i det heletatt, guide dukket ikke opp måtte kjøpe nye bil

Var ikke bra i det heletatt, guide dukket ikke opp måtte kjøpe nye billetter på stedet. Ønsker mine penger refundert