Sacré-Coeur

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Sacré-Cœurs historie og arkitektur

Sacré-Cœur, det "Hellige Hjerte", er utrolig populært både blant de lokale og turister, med sin slående vakre fasade, imponerende interiør og fantastisk utsikt over Paris. Her er noen interessante fakta om Sacré Coeur som gir dypere innsikt i kirkens forhold til byen.

 • Byggingen begynte etter den fransk-prøyssiske krigen

  1. Byggingen begynte etter den fransk-prøyssiske krigen

  Med Frankrike som den tapende part, påstod biskopen Fournier at Gud hadde straffet landet for et "århundre med moralsk forfall" siden revolusjonen. Basilikaen Sacré-Cœur ble bygget for å få tilgivelse for Paris sine synder.

 • Utsikten over et veldig rebelsk nabolag

  2. Utsikten over et veldig rebelsk nabolag

  Paris sitt høyeste punkt var ikke alltid fullt av turister og bohemer. Det originale klosteret ble rasert under revolusjonen, og under Pariskommunen i 1871 var det åsted for voldsomme kamper og opprør.

 • Bygningen stod ferdig i 1914

  3. Bygningen stod ferdig i 1914

  Selv om grunnstenen var lagt allerede i 1875, tok det 29 år å fullføre kirken. På grunn av utbruddet av første verdenskrig ble ikke bygningen innvidd før i 1919.

 • Designet som et svar til Palais Garnier

  4. Designet som et svar til Palais Garnier

  Paul Abadies romersk-bysantinsk inspirerte design var uvanlig på den tiden, men det skulle ikke stå igjen på noe! Det var meningen at denne kirken skulle overgå Paris sitt nybygde operahus.

 • Oppdagelsen av en utdødd dyreart

  5. Oppdagelsen av en utdødd dyreart

  Under utgravningene for å bygge det usedvanlig dype fundamentet, fant man en tann som stammet fra en Palaeotherium, en hittil ukjent forhistorisk tapir!

Planlegg besøket ditt

 • Billetter til Sacré-Cœur

  Tilgang til kirken er gratis! En guidet tur i Sacré-Cœur kan hjelpe deg til å få mest ut av besøket ditt, men merk deg at det er et sted for hellig tilbedelse, så guidede turer er ikke tillatt på innsiden av kapellet.

 • Hva er åpningstidene?

  Sacré-Cœur er åpen for besøkende mellom kl. 08.00- 20.00 fra mai til september, og kl. 09.00-17.00 fra oktober til april.
  Det holdes messe fra mandag til fredag kl. 07.00, 11.15, 15.00 (kun på fredager), 18.30 og kl. 22.00. I helgen er det messe kl. 07.00, 11.00, 18.00 (kun på søndager) og kl. 22.00.

 • Hvordan komme seg dit?

  Den enkleste måten å komme seg til Sacré-Cœur på er ved å ta metrolinje 2 til Anvers. Derifra er det kun en kort gåttur til kabelbanen, om den billedskjønne gåturen opp bakken virker for tung! Du kan også nå toppen ved å ta bussrutene 30, 31, 80 og 85.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Åpent daglig fra kl. 08.00 til kl. 20.00 om sommeren og kl. 09.00 til kl. 17.00 om vinteren.
 • Pris
  Sacré-Cœur er gratis å besøke!
 • Behøver jeg en guide?
  Definitivt! Selv om de guidede turene ikke har adgang til kapellet. Det er verdt å sjekke ut våre bestselgende turer.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta metrolinje 2 til Anvers og gå eller ta banen opp, eller ta bussene 30, 31, 80 eller 85.
 • Flere tips

  • Vær obs på omgivelsene dine, og pass på verdisakene dine i folkemengder.

  • Om du kan planlegge turen, velg en dag det er klarvær, da er utsikten over byen uforglemmelig!

Flere reisetips for Sacré-Coeur

Vil du vite mer om aktiviteter i Sacré-Coeur? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Sacré-Coeur

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 2 401 vurderinger

Veldig bra. Med litt av en tur og informasjon. Ikke spis for mye frokost da du vil ha 1 croaaant, 1 sjokolade, kaffe og et oste- og skinkebrett. Og så. Ikke forvent en god smaksprøve, du går bra på turen gjennom området. mai, reiselederen er veldig snill.

En koselig busstur rundt i PAris,,anbefales virkelig.Paris er så stor,og greit å komme overalt med denne bussen,,vi hasse 2 dagersbilett og båttur også.Nydelig båttur,selvom det var litt kaldt.kan sitte inne også.anbefales på det varmeste :)

Super busstur rundt i Paris, hvor man får se veldig mye fin arkitektur. Bussene går ofte, og det er flott at man får gå av og på så mye man måtte ønske! Kan absolutt anbefale dette!

lett å finne bussene. Hodetelefoner på buss. i interessant fortalt. Fin musikk

Veldig flink guide.

Interessant og lærerikt. Flink og engasjert guide.