Legg til datoer

Royal Route, Kraków

Royal Route, Kraków: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Krakow: Gåtur i gamlebyen med polsk matsmaking

1. Krakow: Gåtur i gamlebyen med polsk matsmaking

Se noen av de mest historisk betydningsfulle stedene i Krakow på denne guidede turen i gamlebyen. Se Wawel Hill, med dets kongelige slott og katedral, som er en del av et av de første UNESCOs verdensarvsteder, et av de viktigste historiske stedene i landet, og et av de største slottene i Polen. Besøk Gamlebyen, Krakow, en av de mest kjente gamle distriktene i Polen, som var sentrum for Polens politiske liv i over 500 år. Opplev Jagiellonian University-distriktet, hjemmet til det eldste universitetet i Polen, Planty Park, en av de største byparkene i Polen, og Main Market Square, som dateres tilbake til 1200-tallet. Beundre Mariakirken og rester av middelalderske festningsverk i Krakow, mens guiden forteller historier og legender for å lære turgruppen om lokale skikker og tradisjoner.

Krakow: Segway-tur i gamlebyen med polske matsmakinger

2. Krakow: Segway-tur i gamlebyen med polske matsmakinger

Maksimer nytelsen din av den idylliske byen Krakow, mens du oppdager dens vakre arkitektur mens du opplever spenningen ved en Segway-tur. Ha minneverdig moro med familie og venner mens du beundrer de mange sjarmerende severdighetene byen har å tilby, fra torgene i gamlebyen til det jødiske kvarteret. Se høydepunktene i fart mens du cruiser langs kongeruten, og beundre kongeslottet på Wawel. Nyt turen mens du tar en virvelvind tur til 4 kirker. Besøk den berømte Wawel Dragon Cave og den naturskjønne Vistula-vollen, og lær fengslende historier om gamlebyen. Få fascinerende innsikt i historien og kulturen til denne byen med UNESCOs verdensarvsteder fra en kunnskapsrik guide. I tilfelle turistene velger Delicious Segway-tur (DET ER VALGFRITT, SOM KUN ER TILGJENGELIG PÅ ENGELSK OG TYSK SPRÅK, HVIS KUNDENE VELGER DEILIG TUR, HVIS IKKE ER DET INGEN MATSMAKING PÅ VANLIGE SEGWAY-TURER). Tipsene tas imot og settes pris på).

Vandring i Krakóws gamleby og inngang til julemarkedet

3. Vandring i Krakóws gamleby og inngang til julemarkedet

Delta på en 1 times spasertur med en profesjonell guide i gamlebyen i Krakow. Turen starter på Plac Matejki-torget kl. 19.00 og avsluttes ved drageskulpturen under Wawel-høyden. I løpet av turen får du høre de viktigste faktaene om torget og se høydepunktene i Krakóws gamleby. Du kommer forbi Barbican, Sankt Florians gate, torget, Grodzka-gaten og den kongelige ruten. Til slutt tar guiden deg med til Wawel-slottet, og turen avsluttes ved Dragemonumentet ved slottet. Mellom 24.11.2023 og 1. januar inkluderer turen inngang til julemarkedet, der guiden vil fortelle deg alt om polske juleskikker og tradisjoner.

Privat spasertur til fots i gamlebyen i Krakow

4. Privat spasertur til fots i gamlebyen i Krakow

Som en tidligere hovedstad i Polen og residens for det polske monarkiet, er Krakow full av historisk og kulturell arv. Bli med på denne turen for å oppdage enestående monumenter og mindre kjente steder i den historiske gamlebyen og høre utrolige historiefakta og legender om Polen. Lag uforglemmelige minner i Krakow! Den 2-timers vandreturen starter ved den historiske Krakow Barbican, en befestet port fra slutten av 1400-tallet, som en gang var knyttet til de indre bymurene. Herfra vil du spasere langs Florianska-gaten til hovedtorget mens du lytter til de fascinerende historiene om monarkene som brukte denne såkalte kongeveien da de kom tilbake til byen etter seirende kamper. I det bankende hjertet av gamlebyen vil du beundre den ruvende Mariakirken, det gamle rådhustårnet og det middelalderske handelssenteret til den ikoniske renessansens kledehall (Sukiennice). Følg din private guide gjennom de historiske gatene, omkranset av gamle kirker, palasser og leiegårder, og du vil raskt forstå hvorfor gamlebyen i Krakow ble en av de første UNESCOs verdensarvsteder. Se den utsmykkede barokkstilen Saints Peter and Paul Church, Holy Trinity Church og St Andrew's Church. Denne turen vil ende på bunnen av Wawel Hill, og guiden vil gi deg noen tips om de beste lokale restaurantene, barene og fritidsstedene slik at du kan nyte resten av oppholdet i Krakow. Velg det 3-timers alternativet for å lære enda mer om Krakow og utforske den ytre gårdsplassen til kongeslottet på Wawel. Følg din private guide oppover Wawel-høyden for å se Wawel-katedralen og beundre den romanske og gotiske utvendige arkitekturen til det monumentale slottskomplekset. Som en tidligere kongelig residens er dette stedet av spesiell historisk og politisk betydning for polakker. Hør legenden om Wawel-dragen og nyt fantastisk utsikt over elven Vistula fra terrassen. Velg den 4-timers turen for å berike opplevelsen din med et besøk til Wawel-katedralen. Denne kirken fra 1200-tallet er et sant mekka for polsk historie og kultur, dypt forbundet med historien til de polske monarkene, spesielt det Jagiellonske dynastiet. Inne vil du oppdage et vakkert interiør med et utsmykket alter, middelalderske religiøse malerier og skulpturer og kongelige graver. Beundre det berømte Sigismunds kapell med gullkuppel, gå opp Sigismunds klokketårn og se kongelige gjenstander på katedralmuseet. Det 6-timers alternativet gir deg en full opplevelse av gamlebyen i Krakow med et besøk til Mariakirken (Kościół Mariacki), kjent for sin ekstraordinære trealtertavle skåret av Veit Stoss (Wit Stwosz) og trompetrop fra det gotiske vakttårnet hver time. I tillegg vil du utforske jødiske arvsteder i det tidligere jødiske kvarteret, Kazimierz, og lære om Polens turbulente historie fra andre verdenskrig. Se den historiske gamle synagogen og Remuh-synagogen, og besøk Tempel-synagogen fra 1800-tallet, et aktivt sted for tilbedelse kjent for sitt vakre mauriske vekkelsesinteriør.

3-timers liten gruppetur på Bosch E-sykkel - Nye sykler!

5. 3-timers liten gruppetur på Bosch E-sykkel - Nye sykler!

Krakows stille gater er perfekte for sykkelturer. Takket være moderne e-sykler, cruiser du uanstrengt gjennom høydepunktene i Gamlebyen, det jødiske kvarteret og Ghetto-området. Hjelpen fra den elektriske motoren tillater deg å sykle raskere og med mindre bruk av energi. For mer komfort er gruppen begrenset til 15 personer, og som gir bedre muligheter for lytte til guiden din.  Se Krakow i et nøtteskall på denne sykkelturen Alle de tre viktigste distriktene - Gamlebyen, det jødiske kvarteret og ghettoen fra 2. verdenskrig - blir presentert på en makelig tur. Sykle gjennom parker, på sykkelstier og i stille gater. Du er ikke være på Tour de Polen - ruten er enkel, flat og passer for folk i alle aldre. Det blir også en kort pause for forfriskninger halvveis gjennom turen. Du får se hovedtorget, Jagiellonian universitetsdistrikt, rester av byens befestninger, den frodige parken og den skumle dragen til Wawel slottet. Ved Vistula-elven, kommer du til det tidligere jødiske kvarteret, med sine rolige markeder, synagoger og gamle gater. Til slutt kan du utforske den triste Holocaust-historien i den tidligere jødiske ghettoen fra 2. verdenskrig og se bygningen som var Oscar Schindlers fabrikk. Omvisningen blir gjennomført av en godt trent og lokal engelsktalende guide, som også viser deg de beste lokalkjente stedene.

Krakow City guidet tur med elektrisk golfbil

6. Krakow City guidet tur med elektrisk golfbil

Møt sjåførguiden din på møtepunktet i sentrum av byen. Oppdag det beste fra Krakow på en 1,5-2 timers tur med en lydguide på 28 språk. Lær om monumentene og områdene du går forbi. Besøk først gamlebyen i Krakow med det største middelaldertorget i Europa. Reis langs kongeveien og forsvarsmurene og festningsverkene. Se mange vakre bygninger som Jagiellonian University, Słowacki Theatre og det fantastiske Wawel-slottet. Utforsk det jødiske kvarteret Kazimierz hvor du kan se vakre synagoger, gamle kirkegårder, atmosfæriske gater og torg. Besøk distriktet Podgórze hvor du kan stoppe ved Ghetto Heroes Square, Eagle Pharmacy og restene av tidligere Ghetto-murer. Lær om den tragiske historien til det jødiske samfunnet under andre verdenskrig, og se den berømte fabrikken til Oskar Schindler.

Kraków: Omvisning til fots i gamlebyen

7. Kraków: Omvisning til fots i gamlebyen

Gamlebyen i Kraków er et av de mest berømte stedene i Europa og verden. Den beste måten å gripe historien og alle høydepunktene i Kraków er å gjøre det med en profesjonell, lisensiert byguide. En tradisjonell tur langs kongeruten, gjennom gamlebyen, universitetsdistriktet opp til Wawel-høyden mot de polske kongers slott. Turguiden forteller deg om de mest kjente monumentene, som Barbican, Mariakirken og Kleshallen, og du lærer om legendene knyttet til trompetlyden fra Mariakirkens tårn, en kniv på en av de gamle husene eller Krakóws opprinnelse. Denne omvisningen er en mulighet til å bli kjent med gamlebyen i Kraków på dine egne betingelser. 

Krakow: Privat sightseeing med elbil

8. Krakow: Privat sightseeing med elbil

Opplev Krakow med elbil, tilgjengelig hele året. Elbilene passer for all slags vær, og er utstyrt med audioguide på 16 språk. Turen din vil dekke alle de viktigste severdighetene i hvert distrikt, og med en lydguide vil du lære om Krakows historie og tradisjon. Reiseruten er fleksibel, slik at du kan tilpasse turen til dine behov. Gjennom hele turen vil du gå gjennom og utforske både gamlebyen i Krakow og det jødiske kvarteret (den tidligere gettoen). Du kan besøke ett eller flere distrikter, og blande dem etter dine interesser. Du kan også liste opp severdighetene du er spesielt interessert i på forhånd for å være sikker på at du besøker dem under turen. En Krakow-tur med elbil lar deg se så mye som mulig, samtidig som du unngår turistmengdene. Dette tilbudet inkluderer ikke bare en privat tur med en elbil, men også direkte henting fra dør til dør og avlevering fra overnattingsstedet ditt. Varigheten av turen avhenger av antall distrikter du besøker, med omtrent en time per distrikt som kreves.

Krakow: Høydepunkter i den private vandreturen i den gamle og nye byen

9. Krakow: Høydepunkter i den private vandreturen i den gamle og nye byen

Oppdag høydepunktene i Krakows historiske gamleby og nye bydel og lær mer om monumentene fra en privat guide. Følg i fotsporene til kongene av Polen mens du utforsker den berømte kongeveien fra middelalderens gamleby til Wawel Hill. Møt på Little Market Square og ta deg til hovedtorget for å beundre det gotiske eksteriøret til St. Mary's Basilica. Beundre de dekorative detaljene i den historiske kledehallen, der reisende kjøpmenn møttes for å diskutere forretninger og bytte varer. Bestå et av verdens eldste universiteter ved Jagiellonian University. Fortsett til det arkitektoniske komplekset Wawel Hill for å oppdage århundregamle kirker og vakre renessansebygninger, som den kongelige residensen til Wawel-slottet. Se inn i Wawel-katedralen, hvor kongene av Polen ble kronet og stedt til hvile. Folk besøker vanligvis gamlebyen i Krakow, men overser den nye samtidshistorien som er enda mer interessant. I løpet av turen vil du bli kjent med hele byens historie og få en mulighet til å se hvordan hverdagen ser ut. Guiden din vil vise deg de beste stedene i Krakow, og du vil garantert nyte denne opplevelsen. Fra andre verdenskrig og den polske folkerepublikken til i dag – det betyr bare én ting. Du vil bli kjent med Polens og Krakows mest turbulente historie. Hvis du vil finne ut hvordan Krakow har blitt den mest moderne byen i Polen med mange forretningssentre og med det største antallet turister, så er denne turen akkurat for deg. Velg en utvidet 6-timers versjon for å besøke det vakre Kazimierz-distriktet, et historisk sted fullt av liv og viktig for kulturell vekst i Krakow, kjent for å være det jødiske distriktet i Krakow. I dag har det blitt hoveddelen av kulturlivet i byen, men er fortsatt dets historiske aspekt. Guiden din vil fortelle deg historien til dette området, ta deg til høydepunktene, men vil også vise deg skjulte perler bare kjent av lokalbefolkningen.

Krakow: Forbi-køen-omvisning av Wawel-slottet og gamlebyen

10. Krakow: Forbi-køen-omvisning av Wawel-slottet og gamlebyen

I løpet av denne turen vil du oppdage høydepunktene i Krakows historie. Start med toppattraksjonen - fantastiske Wawel-slottet. Først vil du ha en mulighet til å utforske dette fascinerende slottet fra utsiden, hvor du vil se de viktigste punktene som forsvarsmurer, Wawel-dragen, Wawel-katedralen og mye mer. Utenfor vil guiden din gi deg informasjon om dette stedet og dets historie. Etter denne introduksjonen vil du gå inn i Castle Wawel, enda mer imponerende enn eksteriøret. Utforsk de viktigste delene av slottet, inkludert de kongelige lugarene. I tillegg til mange dyrebare monumenter, er slottet også fullt av gamle malerier og fantastiske billedvev, som er bevart fra interiørets originale dekorasjon. Følg i fotsporene til kongene av Polen mens du utforsker den berømte kongeveien fra Wawel-høyden til gamlebyen. Gå til hovedtorget for å beundre det gotiske ytre av St. Mary's Basilica. Beundre de dekorative detaljene i den historiske kledehallen, der reisende kjøpmenn møttes for å diskutere forretninger og bytte varer. Gå forbi et av verdens eldste universiteter, Jagiellonian University, og gå til den grønne oasen Planty Park, bygget på stedet for den middelalderske bymuren.

Tilgjengelige aktiviteter

21 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 2

Flere reisetips for Royal Route, Kraków

Vil du vite mer om aktiviteter i Royal Route, Kraków? Trykk her for full oversikt