Legg til datoer

Rosslyn-kapellet

Rosslyn-kapellet: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Fra Edinburgh: Rosslyn-kapellet og Scottish Borders

1. Fra Edinburgh: Rosslyn-kapellet og Scottish Borders

Turen din tar deg sørover til den vakre Scott's View, med utsikt over Tweed-dalen. Du får da muligheten til å besøke den nærliggende statuen av den store skotske patrioten, William Wallace. Herfra reiser du til Melrose hvor du kan besøke det ødelagte Melrose-klosteret, grunnlagt av cistercienserne på 1100-tallet. Cisterciensermunkene hadde nære forbindelser med tempelridderne, og legenden forteller at Melrose Abbey er gravstedet til Robert the Bruces hjerte, hentet tilbake fra korstogene i mauriske Spania. Etter lunsj i Melrose tar du deg til det fantastiske Rosslyn-kapellet fra 1400-tallet, gjort verdensberømt i Dan Browns bok, "Da Vinci Code". Her har du tid til å utforske kapellet og finne ut mer om mytene og legendene rundt hvor "den hellige gral" befinner seg. Etter besøket i Rosslyn Chapel, returnerer du til Edinburgh.

Rosslyn Chapel, Stirling Castle og Dunfermline Abbey Tour

2. Rosslyn Chapel, Stirling Castle og Dunfermline Abbey Tour

På denne guidede turen til Skottlands mest kjente middelalderske landemerker, lær om de mange heltene som kjempet i dette eldgamle riket. Det første stoppet på turen vil være byen Dunfermline. Gå ned det vakre skipet til Dunfermline Abbey, det siste hvilestedet til Robert the Bruce, som kjempet for Skottlands rett til å være en nasjon. Deretter reiser du til Stirlingshire, hvor du stopper i den vakre byen Stirling, stedet for monumentet til den skotske helten William Wallace (hvis liv ble dramatisert i filmen Braveheart). Du vil ha god tid til å spasere gjennom de vakre og gamle gatene som omgir den. Du vil også ha en sjanse til å utforske byens fantastiske slott hvis du ønsker det. Fra Stirling, ta turen til Bannockburn, slagmarken der Robert the Bruce dirigerte engelskmennene i 1314. Til slutt, avkod mysteriet til Rosslyn Chapel, som ble gjort berømt i Dan Browns roman Da Vinci-koden. Er dette hvilestedet for den hellige gral? Ingen vet egentlig, men du vil elske kapellet og den vakre turen du kan ta gjennom Roslin Glen og ruinene av Rosslyn Castle.

Rosslyn-kapellet og Hadrians mur: Dagstur med liten gruppe

3. Rosslyn-kapellet og Hadrians mur: Dagstur med liten gruppe

Besøk det spennende Rosslyn-kapellet, utforsk byen Melrose, reis til den skotske grensen, og se Hadrians mur på denne fullspekkede dagsturen fra Edinburgh. Rosslyn-kapellet har alltid vært mystisk, og oppnådde berømmelse verden over etter utgivelsen av Da Vinci-koden. Dette vakre og svært utsmykkede kapellet fra det 14. århundre, har lenge vært gjenstand for spekulasjoner om sin opprinnelse og betydning, med sine berømte helleristninger. Besøk den sjarmerende byen Melrose for en lunsj, før turen fortsetter videre forbi den gamle grensen mellom Skottland og England ved Carter Bar. Følg i fotsporene til føydale klaner og familier, kjent som Border Reivers, som kjempet en rekke voldsomme slag her på slutten av det 15. århundre. Besøk deretter en av verdens viktigste romerske monumenter: Hadrians mur. Reis til Housesteads romerske festning (National Trust) i Northumberland nasjonalpark, den best bevarte romerske festningen langs Hadrians mur. Gå på en natursti langs en av de mest dramatiske og fotograferte strekningene av muren. På vei tilbake til Edinburgh, blir det et stopp på markedet i grenselandsbyen Jedburgh, hvor du kan strekke litt på bena og ta noen bilder av det berømte klosteret.

Fra Edinburgh: Dagstur til Rosslyn Chapel, Scottish Borders og Glenkinchie Distillery

4. Fra Edinburgh: Dagstur til Rosslyn Chapel, Scottish Borders og Glenkinchie Distillery

Reis gjennom det skotske lavlandet og Scottish Borders for en hyggelig dagstur. Se de varierte naturlige underverkene som gjør denne delen av Skottland så berømt. Se historiske steder og prøv ekte skotsk whisky, mens du reiser med en hyggelig og kunnskapsrik guide. Omvisningen starter på Edinburgh Castle og drar deretter til den vakre landsbyen Roslin. Der har du muligheten til å besøke Rosslyn Chapel. Kapellet dateres tilbake til 1445 og har blitt verdensberømt takket være den økende interessen for frimurerne og Templerorden. Se de intrikate «musikalske» boksene og grønne mennene som er skåret ut i kapellet. Forlat Roslin og fortsett reisen inn i hjertet av Scottish Borders, i den østre delen av det skotske høylandet. Dette området er rikt på åser, daler, elver og myr, og er også det tradisjonelle hjemmet til skotsk rugby. Reis til den historiske byen Melrose, fødestedet til Rugby Sevens og hjemmet til Melrose Abbey. Klosteret som ble grunnlagt i 1136, er en av de vakreste religiøse ruinene i Storbritannia, og inneholder mange intrikate utskårne skulpturer. Det er også sagt å være gravstedet til den balsamerte hjertet til Robert Bruce. Nyt en velsmakende lunsj i Melrose og få rikelig med ledig tid til å utforske byen og klosteret. Før du drar tilbake til Edinburgh, må du velge å utforske lavlandsdestilleriet Glenkinchie, nå eid av Johnnie Walker. Bli med på en omvisning for å lære hvordan whisky lages og smake på noe av deres mest populære single malt.

Edinburgh: Rosslyn Chapel and Hadrians Wall Tour på spansk

5. Edinburgh: Rosslyn Chapel and Hadrians Wall Tour på spansk

Turen vil gå kl. 08.45 fra Edinburgh og returnere til det opprinnelige avgangspunktet ca. kl. 20.00. Du vil forlate Edinburgh for å stoppe i landsbyen Roslin, hvor du vil kunne se ruinene av slottet og det berømte Rosslyn-kapellet, en gotisk struktur bygget på 1400-tallet som opprettholder sin mystiske attraksjon. Det er velkjent over hele verden for forbindelsene etablert av Dan Brown med frimurer- og tempelridderteorier.                                                                                                                  Senere vil du krysse de grønne feltene i lavlandet og nå Jedburgh, en liten by på grensen mellom England og Skottland. Etter å ha krysset grensen, vil du gå gjennom Northumberland nasjonalpark, en av de viktigste nasjonalparkene i England, hvor du vil besøke hovedattraksjonen på reisen din: Hadrians mur. Denne strukturen, som står på UNESCOs verdensarvliste, er et av de mest imponerende romerske ingeniørverkene. Det deler øya i to deler, og det var imperiets nordlige grense. Du vil også besøke militærleiren Vindolanda. Etter dette hovedbesøket kan du se den sjarmerende landsbyen Gretna Green, en av verdens mest populære bryllupsdestinasjoner, hvor du vil kunne hvile og nyte det fantastiske miljøet før du reiser tilbake til Edinburgh.

Tilgjengelige aktiviteter

10 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Flere reisetips for Rosslyn-kapellet

Vil du vite mer om aktiviteter i Rosslyn-kapellet? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Rosslyn-kapellet

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 637 vurderinger

The guide was really enthusiastic and super-helpful. He was also a great storyteller.