Legg til datoer

RomaUNESCO-steder

Våre mest anbefalte Roma UNESCO-steder

Roma: Adgangsbilletter til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

1. Roma: Adgangsbilletter til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

Bli med på en gripende reise gjennom kunst- og religionshistorien, med forbi-køen-billett til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell. Unngå de lange billettkøene, og nyt deretter besøket i ditt eget tempo.  Gå langsomt gjennom Sala a Croce Greca for å se de fint utskårede sarkofagene, som kanskje inneholder jordiske rester av noen av antikkens berømte konger og dronninger. Kikk inn i Maskekabinettet, eller se Sala degli Animalis virtuelle menasjeri av fantastiske dyr, både virkelige og fra fantasien. Gå opp på de øvre galleriene, inklusiv kart-galleriet, og se hvordan kartografer har fremstilt verden gjennom tidene. Se mesterverk fra renessansen i Raphael-rommene, og hvil et øyeblikk i Borgia-residensene. Deretter har tiden kommet for å beundre Vatikanets kronjuvel og kanskje en av verdens største kunstskatter, nemlig Michelangelos utsøkte Sixtinske kapell.

Roma: Forbi-køen-omvisning i Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

2. Roma: Forbi-køen-omvisning i Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

Start omvisningen rett utenfor det historiske Colosseum, hvor du møter guiden din. Guiden som er ekspert på romersk historie gir deg en introduksjon til det mest berømte amfiteateret fra Romerriket. Utforsk det praktfulle Colosseum, som hadde 80 innganger og kunne romme omkring 65 000 tilskuere. Hør om de spektakulære festivalene romerne holdt her, som kunne vare i opptil 100 dager. Nyt litt tid på egen hånd etter besøket, for å ta noen bilder, få deg noe å drikke og vandre litt rundt. Deretter starter den andre delen av omvisningen, som går til Palatinerhøyden og Forum Romanum. Utforsk det sosiale, politiske og religiøse sentrum av Romerriket, hvor de forskjellige samfunnslagene i Roma kunne møtes. Opplev de utrolige ruinene på Palatinerhøyden under en omvisning av området, og nyt en fantastisk panoramautsikt over Colosseum. På den andre delen av omvisningen får du muligheten til å møte din andre guide, som brenner for antikkens Roma. Få mest mulig ut av opplevelsen din ved å la 2 av de høyest rangerte guidene lede deg gjennom områdene som de kjenner best.

Roma: Omvisning av Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

3. Roma: Omvisning av Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden

Utforsk verdens mest berømte amfiteater på denne omvisningen. Dra nytte av en forbi-køen-billett til Colosseum, hvor du får lære om amfiteaterets fascinerende historie. Sammen med guiden din går du på Palantinerhøyden og gjennom Forum Romanum, for å se de mest ikoniske severdighetene fra antikkens Roma. Begynn omvisningen med å beundre utsiden av Colosseum. Her forteller guiden om Colosseums historie gjennom århundrene. Deretter går du inn amfiteateret gjennom en sikkerhetskontroll. Inne i Colosseum kan du leve deg inn i de spektakulære aktivitetene som fant sted der inne. Etterpå besøker du første nivå, hvor du kan beundre innsiden av bygningen.  Når omvisningen fortsetter videre får du et øyeblikk ved den imponerende Konstantinbuen, mens guiden din forteller om historien og de viktigste karakteristiskene. Gå på den gamle Via Sacra frem til inngangen til Palatinerhøyden og Forum Romanum. Etter sikkerhetskontrollen kan du beundre Titusbuen på nært hold. Deretter fortsetter du Palatinerhøyden, som er de eldste restene av Roma. Besøk noen av de mest betydningsfulle keiserlige residensene som for eksempel Domus Augustana og Domus Flavia. Du fortsetter deretter til Forum Romanum. Langs Via Sacra kan du oppdage den praktfulle Maxentius-basilikaen, bronsedøren til Romulus-tempelet, den kuriøse hengende døren til Antoninus og Faustina-tempelet og Vestalinnenes hus. Til slutt ankommer du det sentrale området av Forum Romanum, som gjennom århundrene var det politiske, religiøse, økonomiske, juridiske sentrum og torget i den antikke byen. Her kan du beundre og lære mer om kurien, Septimius Severus-buen, Tabularium, Saturn-tempelet og mer.

Roma: Billett til Palatinerhøyden og Forum Romanum inkludert multimediavideo

4. Roma: Billett til Palatinerhøyden og Forum Romanum inkludert multimediavideo

Start opplevelsen din på aktivitetsleverandørens kontor, hvor du henter billetten og ser en 25-minutters multimediavideo om Romerriket. Med billetten din kan du deretter oppdage Forum Romanum og Palatinhøyden. Besøk Forum Romanum, selve hjertet i det offentlige livet i Romerriket, og se keiser Julius Cæsars grav og utforsk de gamle ruinene, i ditt eget tempo. Billetten din inkluderer inngang til Palatinerhøyden, stedet for grunnleggelsen av Roma og de viktigste residensene til keisere og konger. Kun få meter fra Forum Romanum og Circus Maximum, og er Palatinerhøyden den midterste av de 7 åsene i Roma.

Roma: Omvisning i Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell, samt adgang til Peterskirken

5. Roma: Omvisning i Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell, samt adgang til Peterskirken

Oppdag kunstsamlingen i Vatikanmuseene på en omvisning med en kunsthistorikerguide, med valgfri adgang til Castel Gandolfo. Gå gjennom galleriene og beundre mesterverk av Michelangelo i Det sixtinske kapell.  Møt guiden din, en kunsthistoriker som forteller deg alt om mesterverkene du får se. Hør fascinerende fakta og historier, mens du besøker kartgalleriet, billedvevgalleriet og kandelabergalleriet. Avslutt omvisningen med å se underverkene i Det sixtinske kapell, komplett med fresker av Michelangelo. Bli imponert av å stå ansikt til ansikt med Michelangelos mest kjente kunstverk «Dommedag». Du kan også få mest mulig ut av opplevelsen din ved å velge alternativet for en ekstra inngangsbillett til slottet Gandolfo og Peterskirken som du kan besøke i ditt eget tempo uten guide.

Roma: Castel Sant'Angelo Skip-the-line billett og lydguide

6. Roma: Castel Sant'Angelo Skip-the-line billett og lydguide

Gå inn i historien til Hadrians mausoleum, vanligvis kjent som Castel Sant'Angelo, med hopp over køen adgangsprivilegier og en valgfri app-basert lydguide. Ikke gå glipp av sjansen til å besøke graven til den romerske keiseren Hadrian, også kjent som Hadrians føflekk. Utforsk en av den evige byens mest emblematiske attraksjoner i Roma. Castel Sant'Angelo ligger på høyre bredd av Tiberen og kun i kort avstand fra Vatikanstaten, og er en gammel festning med århundrer med historie. Du vil lære om den eldgamle legenden om erkeengelen Michael som dukket opp på toppen av mausoleet, hylster sverdet sitt, signaliserer slutten på pesten i 590, og dermed gir slottet dets nåværende navn. Avslutt opplevelsen med panoramautsikt over Roma og elven Tiberen fra slottsterrassen. Dette er en flott mulighet til å ta noen bilder av Ponte Sant'Angelo-broen, også kjent som Englenes Bro.

Roma: Forbi-køen til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

7. Roma: Forbi-køen til Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Oppdag Romas Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden, og få fascinerende innsikt om byens historie. Få forbi-køen-adgang og besøk 1. og 2. nivå i Colosseum. Se Titusbuen og stedet der Julius Caesar ble gravlagt. Begynn omvisningen din av antikkens Roma med forbi-køen-adgang til Colosseum. Hør en introduksjon til Colosseum og lær om bygningens utrolige konstruksjon og hvorfor den anses som et ingeniørvidunder den dag i dag. Legg merke til de romerske tallene over hver buegang når du går inn. Utforsk Colosseums første og andre nivå mens guiden din deler historier om keiserne, gladiatorene og berømte slagene som gjør Colosseum til Romas mest berømte antikke monument. Med din nyervervede ekspertise fra gamle romere, gå gjennom Forum Romanum og Palatinerhøyden. Gå forbi Konstantinbuen, mens du lærer historien om Romas fødsel og de legendariske tvillingene Romulus og Remus. Inne i Forum Romanum, passerer du Titusbuen, Vestalernes hus og gravplassen til Julius Caesar. Alt bygget på det som en gang var en enorm sump. Fortsett til Palatinerhøyden, hvor du vil se ruinene av de keiserlige palassene, den omfattende eiendommen som keiserne ville styre byen fra.

Roma: Omvisning med Peterskirkens kuppel og grotter

8. Roma: Omvisning med Peterskirkens kuppel og grotter

Utforsk ikoniske severdigheter i Roma på denne omvisningen til fots. Spaser gjennom Petersplassen og nyt utsikten over byen fra toppen av Peterskirken. Beundre kunstverk som Michelangelos emosjonelle Pietà-statuen og gå under Peterskirken for å avdekke St. Peters siste hvilested. Møt guiden din på Petersplassen, og start omvisningen med å gå trappene opp til toppen av kirkens kuppel. Nyt et eksklusivt blikk på kuppelens imponerende mosaikker, og fortsett deretter videre til den øverste balkongen. Herfra kan du beundre panoramautsikten over byen, se Colosseum, Pantheon og andre ikoniske landemerker. Gå ned i basilikaen og beundre kirkens imponerende interiør og oppdag hvorfor det tok 150 år å bygge den. Beundre den fargerike marmoren, de gylne takene og de intrikate mosaikkene som omgir deg. Lær om de berømte verkene til renessanse og neoklassiske kunstnere som stilles ut her.  Deretter går du under jorden, til de historiske grottene under Peterskirken og besøker St. Peters grav. Berør de gamle veggene i den opprinnelige basilikaen fra 400-tallet og beundre de vakre freskomaleriene. Avslutt omvisning på Petersplassen og nyt den majestetiske arkitekturen. 

Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell: Forbi-køen-billetter

9. Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell: Forbi-køen-billetter

Design din egen reiserute med en heldags forbi-billettkøen-billett, kart og en kort orientering, slik at du kan nyte høydepunktene i Vatikanmuseenes berømte samlinger i ditt eget tempo. Start med å utforske områder de fleste gruppeturer aldri ser, som maleriene i Pinacoteca-galleriet og det etruskiske museet. Eller bruk mer tid på å beundre omgivelsene på berømte steder som Pinecone Courtyard og Gallery of Maps.  Ingen tur til Vatikanet er komplett uten et besøk ved stedets mest berømte attraksjon: Det sixtinske kapell. Billetten inkluderer adgang til kapellet og orienteringen din som informerer om hva du bør se etter når du besøker denne utrolige kunstskatten.

Roma: Forbi-køen-billett til Castel Sant'Angelo og valgfri lydguide

10. Roma: Forbi-køen-billett til Castel Sant'Angelo og valgfri lydguide

Avdekk hemmelighetene innenfor murene til Castel Sant'Angelo («Engelsborgen»), et historisk mausoleum, som i dag er et museum på Tiber-elvens høyre bredd. Utforsk en av de mindre kjente perlene i Roma med forbi-køen-adgangsbilletter og nyt utsikten til byen fra festningen. Oppgrader besøket ditt med en lydguide. Hopp over køene og se alle gjenstandene, som forteller om alle bygningens ulike funksjoner opp gjennom historien. Bygningen startet som et mausoleum, i middelalderen var den en festning og forsvarspost mot barbariske invasjoner. Festningen byr på ny innsikt i romersk historie. Utforsk de 5 etasjene i museet på vei mot en spiralrampe, og se deretter cellene og rommene som fungerte som en pavelig bolig. Dessuten kan du se et kammer med aske, hvor du kan beundre restene av ikoniske romerske karakterer og perfekt bevarte fresker. Avslutt denne informative omvisningen på festningens forbløffende takterrasse og få en pittoresk utsikt over hele byen. Se etter Vatikanstaten, Tiber-elven og den berømte Englenes bro.

592 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 37

Severdigheter du ikke kan gå glipp av

Flere reisetips for Roma

Vil du vite mer om aktiviteter i Roma? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Roma

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 6 455 vurderinger

Vi kjøpte billetter i siste liten ( natten før), men anbefaler at billetter kjøpes i god tid( flaks at vi fant billetter for det var utsolgt hos andre leverandører). Betal heller mere og slipp unna den laaaange køen!!- Du kommer ikke til å angre! Beregn god tid for Vatikanstaten er veldig stor og det er mye å se!

Versailles og dens hager er et fantastisk lite uhell. Jeg kjøpte dagsbilletten og kveldsbilletten samtidig - jeg hadde bare én billett å skrive ut, og faktisk ble kvelden ikke regnet selv om jeg betalte for den måtte betale tilbake inngangen min på stedet // showet er fantastisk, men faktisk dyrere enn forventet

God erfaring. Jeg tror du kan legge til mer informasjon om prosedyren for å hente kupongen i Vatikanstaten, siden det ikke er veldig klart hvordan du finner de angitte ORPene, spesielt for de som skal til Roma for første gang og ikke vet hva som helst.

It was a blessing to visit musei Vaticani we had bougt tickets online and ewerithing went smoothly.

It was a small group. The guide was so nice and clearly had a lot og knowledge.