Legg til datoer

Roma
Lydguider

Lydguider

Våre mest anbefalte Roma Lydguider

Vatikanet: Museer og Det sixtinske kapell inngangsbillett

1. Vatikanet: Museer og Det sixtinske kapell inngangsbillett

Bli med på en gripende reise gjennom kunst- og religionshistorien, med forbi-køen-billett til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell. Unngå de lange billettkøene, og nyt besøket i eget tempo.  Gå langsomt gjennom Sala a Croce Greca for å se de fint utskårede sarkofagene, som kanskje inneholder jordiske rester av noen av antikkens berømte konger og dronninger. Kikk inn i Maskekabinettet, eller se Sala degli Animalis virtuelle menasjeri av fantastiske dyr, både virkelige og fra fantasien. Gå opp på de øvre galleriene, inklusiv kart-galleriet, og se hvordan kartografer har fremstilt verden gjennom tidene. Se mesterverk fra renessansen i Raphael-rommene, og ta en hvil i Borgia-residensene. Deretter har tiden kommet for å beundre Vatikanets kronjuvel og kanskje en av verdens største kunstskatter, nemlig Michelangelos utsøkte Sixtinske kapell.

Roma: Tur med prioritert tilgang til Colosseum, Forum Romanum og Palatinen

2. Roma: Tur med prioritert tilgang til Colosseum, Forum Romanum og Palatinen

Start turen rett utenfor det monumentale Colosseum hvor du vil møte guiden din. Her vil din ekspert på romersk historie gi deg en introduksjon til den fineste arenaen i Romerriket. Utforsk det praktfulle Colosseum, som hadde 80 innganger og hadde plass til rundt 65 000 tilskuere. Hør om de spektakulære festivalene romerne holdt her, som kan vare i opptil 100 dager. Nyt tid på fritiden etter besøket for å ta noen bilder, forfriske deg selv og vandre rundt. Begynn deretter den andre delen av turen til Palatinerhøyden og Forum Romanum. Utforsk det sosiale, politiske og religiøse sentrum av Romerriket, hvor de forskjellige lagene i det romerske samfunnet ville gnide seg. Ta inn de utrolige ruinene ved Palatine Hill på en guidet tur på eiendommen, og nyt en fantastisk panoramautsikt over Colosseum. For den andre delen av turen vil du ha muligheten til å møte din andre guide, som brenner for det gamle Roma. Få mest mulig ut av opplevelsen din ved å la to av de høyest rangerte guidene lede deg gjennom ekspertiseområdene de kjenner best.

Roma: Omvisning i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Vatikanbasilikaen

3. Roma: Omvisning i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Vatikanbasilikaen

Bli med på en omvisning på et av kristendommens helligste steder, på denne guidede spaserturen i Vatikanmuseene, Det sixtinske kapell og Peterskirken. Besøk først Fontana della Pigna, Cortile del Belvedere, Kartgalleriet (La Galleria delle Carte geografiche), Kandelabragalleriet (Galleria dei Candelabri), Pio Clementino-museet, Billedvevgalleriet (Galleria degli Arazzi), Rafaels rom (kun på omvisninger tidlig om morgenen) og Det sixtinske kapell. Bli ledet av en ekspertguide til noen av de største attraksjonene, samt til noen mindre kjente steder som andre reisende ofte går glipp av. Du får også se andre gallerier i Vatikanets museum. Til slutt besøker du Michelangelos «Pietà» ved Peterskirken, før du avslutter omvisningen i Det sixtinske kapellet.

Roma: Tur-retur buss mellom Fiumicino flyplass og Roma

4. Roma: Tur-retur buss mellom Fiumicino flyplass og Roma

Nyt bekvemmeligheten av en felles flyplasstransport mellom Fiumicino flyplass og Roma sentrum (Termini stasjon). Velg mellom en tur-retur-billett eller en enveisbillett til eller fra flyplassen. Når du kommer til Fiumicino flyplass (FCO), ta deg til bussholdeplassen som ligger ved bussdepotet like utenfor terminal 3. Slapp av i en komfortabel buss med klimaanlegg på vei til sentrum. Slipp stresset med å navigere i transportsystemet mellom flyplassen og sentrum og nyt det faktum at busser regelmessig vedlikeholdes til høy standard.

Roma: Forbi-køen-omvisning av Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

5. Roma: Forbi-køen-omvisning av Colosseum, Forum og Palatinerhøyden

Gå forbi køen sammen med en guide på denne omvisningen med høydepunktene i Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden. Gå inn i Colosseum gjennom en dedikert gruppeinngang. Gå i fotsporene til gladiatorer og se amfiteateret fra et sted med 360° panoramautsikt. Tenk deg hvordan det var å se 50 000 blodtørstige tilskuere ved hjelp av guiden din. Besøk Forum Romanum og gå rundt flere viktige, gamle romerske regjeringsbygninger. Ta et steg inn i fortiden på Forum Magnum, som en gang var en travel markedsplass. Lær mer om den gamle romerske kulturen og se hvordan de bodde. Fortsett til Palatinerhøyden, en av de berømte «Romas sju høyder». Opplev det eldste stedet i byen, som ligger 40 meter over Forum Romanum. Beundre utsikten til Circus Maximus.

Roma: Billett til Colosseum og Forum Romanum med multimedievideo

6. Roma: Billett til Colosseum og Forum Romanum med multimedievideo

Tiden som er valgt for bestillingen din, refererer til tidspunktet på turistkontoret, Piazza D'Ara Coeli 16. Legg ut på et lærerikt eventyr med en omvisning på de viktigste stedene i Roma - ideell for å introdusere deg til byens historie. Få foreløpig informasjon fra en kort multimediavideo, og sett av til fots for å se Forum, Palatinerhøyden først og Colosseum på slutten av besøket. Start opplevelsen på aktivitetsleverandørens kontor, hvor du henter billettene dine og nyter en multimediavideo om det gamle Roma. Med billetten din kan du oppdage den arkeologiske parken: Forum Romanum, Palatinerhøyden først og Colosseum. Se Forum Romanum der vanlige romerske borgere pleide å bo, se graven til keiser Julius Caesar, og utforsk de gamle ruinene i ditt eget tempo. Fortsett besøket med Palatinerhøyden, stedet for grunnleggelsen av Roma, og bosettingen av de viktigste husene til keisere og konger. Ligger bare noen meter fra Forum Romanum og Circus Maximum. På slutten, gå inn i et av verdens mest kjente monumenter: Colosseum. Inngangen til Colosseum vil være omtrent 2 timer etter møtetidspunktet. Utforsk det enorme amfiteateret – det største som noen gang er bygget av Romerriket. Disse billettene kan ikke brukes til skolegrupper, gruppeguidede turer og private guidede turer.

Roma: Colosseum, Palatinerhøyden og Forum Romanum - guidet tur

7. Roma: Colosseum, Palatinerhøyden og Forum Romanum - guidet tur

Utforsk verdens mest berømte amfiteater på denne omvisningen. Dra nytte av en forbi-køen-billett til Colosseum, hvor du får lære om amfiteaterets fascinerende historie. Sammen med guiden din går du på Palantinerhøyden og gjennom Forum Romanum, for å se de mest ikoniske severdighetene fra antikkens Roma. Begynn omvisningen med å beundre utsiden av Colosseum. Her forteller guiden om Colosseums historie gjennom århundrene. Deretter går du inn amfiteateret gjennom en sikkerhetskontroll. Inne i Colosseum kan du leve deg inn i de spektakulære aktivitetene som fant sted der inne. Etterpå besøker du første nivå, hvor du kan beundre innsiden av bygningen.  Når omvisningen fortsetter videre får du et øyeblikk ved den imponerende Konstantinbuen, mens guiden din forteller om historien og de viktigste karakteristiskene. Gå på den gamle Via Sacra frem til inngangen til Palatinerhøyden og Forum Romanum. Etter sikkerhetskontrollen kan du beundre Titusbuen på nært hold. Deretter fortsetter du Palatinerhøyden, som er de eldste restene av Roma. Besøk noen av de mest betydningsfulle keiserlige residensene som for eksempel Domus Augustana og Domus Flavia. Du fortsetter deretter til Forum Romanum. Langs Via Sacra kan du oppdage den praktfulle Maxentius-basilikaen, bronsedøren til Romulus-tempelet, den kuriøse hengende døren til Antoninus og Faustina-tempelet og Vestalinnenes hus. Til slutt ankommer du det sentrale området av Forum Romanum, som gjennom århundrene var det politiske, religiøse, økonomiske, juridiske sentrum og torget i den antikke byen. Her kan du beundre og lære mer om kurien, Septimius Severus-buen, Tabularium, Saturn-tempelet og mer.

Roma: Vatikanmuseene, omvisning i Det sixtinske kapell og inngang til basilikaen

8. Roma: Vatikanmuseene, omvisning i Det sixtinske kapell og inngang til basilikaen

Oppdag kunstsamlingen i Vatikanmuseene på en omvisning med en kunsthistorikerguide, med valgfri adgang til Castel Gandolfo. Gå gjennom galleriene og beundre mesterverk av Michelangelo i Det sixtinske kapell.  Møt guiden din, en kunsthistoriker som forteller deg alt om mesterverkene du får se. Hør fascinerende fakta og historier, mens du besøker kartgalleriet, billedvevgalleriet og kandelabergalleriet. Avslutt omvisningen med å se underverkene i Det sixtinske kapell, komplett med fresker av Michelangelo. Bli imponert av å stå ansikt til ansikt med Michelangelos mest kjente kunstverk «Dommedag». Du kan også få mest mulig ut av opplevelsen din ved å velge alternativet for en ekstra inngangsbillett til slottet Gandolfo og Peterskirken som du kan besøke i ditt eget tempo uten guide.

Roma: Pantheon Fast-Track-billett og offisiell audioguide

9. Roma: Pantheon Fast-Track-billett og offisiell audioguide

Utforsk Pantheon på en unik og engasjerende måte med våre audioguider og Fast Track-billett. Hent billetten i San Lorenzo-basilikaen i Lucina, ikke langt fra Pantheon, for å hoppe over køene og gjøre besøket enda bedre. Reisen begynner med Adriano, den visjonære keiseren som bestilte alle guders tempel slik vi ser det i dag. Gjennom audioguiden får du høre Adrianos stemme når han forteller om Pantheons historie og sin kjærlighet til Roma. Bli vitne til kuppelens perfekte geometri, med en diameter på 43,44 meter, og oppdag betydningen av oculus, som lar sollyset lyse opp interiøret som et solur. Følg veiledningen til pave Bonifacio IV, som i 609 e.Kr. omgjorde tempelet til Maria- og martyrbasilikaen, beskyttet det mot plyndring og sikret dets integritet den dag i dag. Gå gjennom søylegangen med søyler av rosa granitt fra Egypt og møt maleren og arkitekten Rafael Sanzio av Urbino, som ligger begravet her sammen med andre renessansekunstnere som beundret klassisk arkitektur. Oppdag hvorfor dette stedet ble valgt for deres evige hvile. Lytt til stemmen til dronning Margherita, som hviler i Pantheon sammen med kong Umberto I og Vittorio Emanuele II av Savoie. Se for deg regnet av røde rosenblader som faller ned fra oculus hvert år i pinsen til minne om Den hellige ånds nedstigning over apostlene. Se opp og betrakt Pantheon som både et monument og en kirke. Mons. Micheletti, erkeprest og rektor for Pantheon i Roma, guider deg til å se bygningen med andre øyne. Audioguidene har stemmer fra dyktige skuespillere som Sergio Rubini, Alessandro Haber, Daniele Parisi, Giusi Cataldo og Mons. Daniele Micheletti. Originalkomposisjoner av Antonio Fresa, fremført sammen med Teatro La Fenices orkester, skaper en unik og verdifull opplevelse. Ditt besøk vil gi deg en ekstraordinær opplevelse og bidra til å støtte aktivitetene til Santa Maria ad Martyres-kapittelet. Bestill nå og fordyp deg i historien til Pantheon, alle guders tempel og Maria og alle martyrers basilika.

Roma: Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell Skip-The-Line-billett

10. Roma: Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell Skip-The-Line-billett

Besøk Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell uten å måtte stå i de lange køene. Besøk imponerende museer hvor du finner en skattekiste av romerske statuer, renessansemalerier og italienske kunstverk. Med denne forbi-køen-billetten til Vatikanmuseet, har du mer tid til å utforske den enorme samlingen av kunst som finnes i Vatikanmuseene. Gå gjennom utstillingene og galleriene, fra det runde rommet til gobelingalleriet Oppdag Belvedere, Pinecone Courtyards og det berømte kartgalleriet. Dette rommet fylt med topografiske kart over Italia av Danti, som dateres tilbake til 1583 og som fortsatt er et av de største geografiske bildene den dag i dag. Når du blar gjennom Pio Clementino-museet, kan du se den greske korshallen, statue-galleriet, Hall of the Muses og andre malerier, skulpturer og statuer, fra kunstnere som strekker seg over århundrer. Gå gjennom den majestetiske samlingen av seremonielle vogner som nå er en del av Carriage Pavilion. Oppdag de utallige skattene i Vatikanet med et besøk til Rafaels rom. Beundre de 4 rommene i Vatikanet som er kjent for sine fresker av høyrenessansens store Rafael. Beundre Rafaels «La scuola di Atene». Se det mest kjente kapellet i verden - Det sixtinske kapell. Se de vakre freskene som dekorerer interiøret fra Botticelli, Rosselli, Perugino og Ghirlandaio og den mest kjente fresken av alle – Michelangelos tak i det sixtinske kapell.

247 aktiviteter ble funnet
Sorter etter:

Severdigheter du ikke kan gå glipp av

Roma

Roma

Flere reisetips for Roma

Vil du vite mer om aktiviteter i Roma? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Roma

Samlet vurdering

4.2 / 5

basert på 74 334 vurderinger

Den private inngangen var veldig behagelig, vi la den lange køen bak oss. Vi jobbet hardt for å finne ut hva som kan forbedres og hvor veiledningen kan lastes ned. Det var ingen informasjon i guiden om at vi kunne kjøpe en enhet fra museet.

Vi gjorde en avtale kl 16, men 2 timer var ikke nok. Hvis du kan, bruk mer tid på det.

Flott å kutte snøret - vi gikk i januar og likevel var det en betydelig kø utenfor.

Billetter hopper over køen, sparte oss for mye tid. Vatikanet er utrolig!!!!

Veldig rask inngang hoppet over en veldig lang kø. ansatte hjelpsomme