Legg til datoer

RomaFørstegangsbesøkende

Våre mest anbefalte Roma Førstegangsbesøkende

Roma: Adgangsbilletter til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

1. Roma: Adgangsbilletter til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell

Bli med på en gripende reise gjennom kunst- og religionshistorien, med forbi-køen-billett til Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell. Unngå de lange billettkøene, og nyt deretter besøket i ditt eget tempo.  Gå langsomt gjennom Sala a Croce Greca for å se de fint utskårede sarkofagene, som kanskje inneholder jordiske rester av noen av antikkens berømte konger og dronninger. Kikk inn i Maskekabinettet, eller se Sala degli Animalis virtuelle menasjeri av fantastiske dyr, både virkelige og fra fantasien. Gå opp på de øvre galleriene, inklusiv kart-galleriet, og se hvordan kartografer har fremstilt verden gjennom tidene. Se mesterverk fra renessansen i Raphael-rommene, og hvil et øyeblikk i Borgia-residensene. Deretter har tiden kommet for å beundre Vatikanets kronjuvel og kanskje en av verdens største kunstskatter, nemlig Michelangelos utsøkte Sixtinske kapell.

Roma: Lydguide for Pantheon (billett ikke inkludert)

2. Roma: Lydguide for Pantheon (billett ikke inkludert)

Dra til Pantheon for å utforske den best bevarte severdigheten fra antikkens Roma. Hent lydguiden din ved i skranken inne i Pantheon og begynn å lære om bygningens fascinerende historie. Dra nytte av 15 forskjellige fysiske lyttepunkter og et kart, for å finne de mest interessante stedene i basilikaen. Lær om bygningens historie og hvordan det senere ble brukt som kirke og mausoleum. Pantheon ble bygget mellom 25 og 27 f.Kr. og er den eneste antikke romerske bygningen som har holdt seg nærmest intakt gjennom århundrene. Dedikert til alle gudene til hedenske Roma, ble tempelet bygget av keiseren Hadrian på stedet av et tidligere tempel i oppdrag av Marcus Agrippa under regjeringen av Augustus. Pantheon er klassifisert som et tempel, men den opprinnelige bruken av det og hvordan folk dyrket gudene der er ukjent, da strukturen er forskjellig fra andre tradisjonelle romerske templer, som for eksempel Forum Romanum.

Roma: Forbi-køen-billetter og omvisning av Kapusinerkrypten

3. Roma: Forbi-køen-billetter og omvisning av Kapusinerkrypten

Utforsk Kapusinerkrypten i Roma ved å bruke en forbi-køen-billett på denne omvisningen til fots. Følg en guide gjennom de underjordiske kamrene som inneholder knoklene til rundt 4000 personer samlet over 5 århundrer. Start besøket til Kapusiner-museet ved å lære om stedets kultur og spiritualitet. Fortsett mot krypten til «De tre skjelettene», det eneste området hvor du kan se hele menneskeskjeletter. Etterpå besøker du krypten med legg- og lårbein. Beundre krypten med bekken, som inneholder 2 kapusinere som høytidelig lener seg bakover i en buet posisjon. Se etter korset på bakken, som markerer graven til 7 kapusinere. Spaser gjennom krypten med hodeskaller og sjekk ut dens berømte timeglass. Lær om hvordan kapusinerne bestemte seg for å flytte knoklene til munkene når de forlot sitt gamle kloster nær Trevifontenen, som var begravet under St. Bonaventure-kirken. I følge kapusinsk lov, som ikke tillot begravelse å finne sted på inne i kirken, ble en underjordisk gravplass designet. Her ble bein fra det gamle klosteret lagt. Siden da har krypten vært et gravkammer for kapusinerne.

Roma: Kulinarisk gatemat-omvisning med lokal guide

4. Roma: Kulinarisk gatemat-omvisning med lokal guide

Smak og fordyp deg i Romas ikoniske gatemat på en guidet spasertur i det jødiske kvarteret eller Trastevere. Lær om lokal mat med fem smaksprøver og prøv delikatesser som pizza, supplì og sesongbaserte retter. Velg mellom en omvisning i Trastevere eller en omvisning i det jødiske kvarteret, to av Romas mest pittoreske distrikter med mulighet for både gruppe- og private omvisninger. Med guiden din kan du lære om Romas historie gjennom byens mest elskede gatemat. Hvis du har valgt Trastevere-omvisningen, møter du guiden din på Tiber Island og nyt den unike atmosfæren før du går inn i Trastevere. Gå inn på pulserende torg som Piazza Santa Maria, og nyt populær gatemat, fra cheesy supplì til deilig cannoli. Hvis du har valgt omvisningen til det jødiske kvarteret, ta turen til det livlige Campo De' Fiori-torget hvor et av de eldste markedene uten tak finner sted hver morgen. Følg deretter guiden din til Romas jødiske kvarter og se høydepunkter, inkludert  Porticus Octaviae og Skillpaddefontenen. Begge omvisningene byr på 5 smaksprøver med 1 glass vin og øl. Til slutt, går du til en iskrembutikk for å nyte en deilig gelato. Begge omvisningene avsluttes med den perfekte italienske gelatoen.

Roma: Inngangsbillett til Erkebasilikaen St. Johannes i Lateranen

5. Roma: Inngangsbillett til Erkebasilikaen St. Johannes i Lateranen

Laterankomplekset består av flere høyinteressante steder: basilikaen, klosteret og skattemuseet, dåpskapellet og de hellige trappene, som inneholder kisten til kapellet i Sancta Sanctorum. Denne spesielle billetten lar deg enkelt få tilgang til komplekset og besøke alle severdighetene på rundt 2 timer med et flerspråklig lydguidesystem. Du starter besøket med å besøke basilikaen med klosteret og Skattemuseet, før du deretter fortsetter utenfor kirken til dåpskapellet som ligger på torget bak. I løpet av andre halvdel av turen vil du besøke bygningen til Den hellige trapp, som ligger til høyre for basilikaen, og beundre kapellet til Sancta Sanctorum. Hvis du bare har én time, kan du besøke basilikaen og dens kloster først, etterfulgt av Den hellige trappen og Sancta Sanctorum.

Roma: Domus Aurea guidet fottur

6. Roma: Domus Aurea guidet fottur

Bli med en ekspertguide og oppdag Domus Aurea, eller Golden House, designet utelukkende for nytelse av keiser Nero. Hør om historien til stedet og dets tidligere rikdommer på en spasertur. Møt guiden din på møtepunktet og bytt ut kupongen din mot inngangsbilletter. Deretter går du inn i Domus Aurea og oppdag det som må ha vært en av de mest estetisk overveldende bygningene som noen gang er laget, hjem til luksus som mosaikk, marmormøbler og til og med en roterende spisestue. Nyt den 15 minutter lange introduksjonsvideoen som vil fortelle deg historien til Domus Aurea. Fordyp deg i historien gjennom 3D-visninger, som lar deg tydelig se hvordan Domus var i fortiden. Mens du går med den offisielle guiden din, kan du lære om ekstravagansen til Nero og det gylne huset, som inkluderte en kolossal 120 fots statue av Nero i vestibylen. Lund deg over historiene om luksus i et hus der alt var belagt med gull og utsmykket med edelstener, skjell og elfenben. Finn ut om innsjøen på stedet, jordene, vingårdene, beitemarkene og skogene fylt med alle slags ville og husdyr. På slutten av omvisningen vil du forstå hvorfor Nero var så fornøyd med huset, og erklærte: "Endelig begynner jeg å bo i et hus som er en mann verdig."

Roma: Castel Sant'Angelo med prioritert adgang

7. Roma: Castel Sant'Angelo med prioritert adgang

Oppdag historien til dette mausoleet som ble museum med en forbi-køen-billett med vert. Castel Sant'Angelo ligger på høyre siden av Tiberen, kun kort avstand fra Vatikanstaten, og er en gammel festning med århundrer med historie. Utforsk museets syv etasjer for å oppdage en omfattende samling av gamle gjenstander og perfekt bevarte fresker fra renessansen. Bygget i 135 e.Kr. for den romerske keiseren Hadrian, har bygningen spilt en viktig rolle i Romas arkitekturhistorie. Gå opp spiraltrappen for å komme til Chamber of Ashes hvor en rekke historiske skikkelser ble fengslet, før du fortsetter opp for å besøke Paveboligen. Fordyp deg i historiene til hvert rom mens du beundrer kunsten i dem. Avslutt opplevelsen med panoramautsikt over Roma og elven Tiberen fra slottsterrassen. En flott mulighet til å ta noen bilder av Ponte Sant'Angelo-broen, også kjent som englenes bro.

Roma: Adgangsbillett til Leonardo da Vinci-utstillingen

8. Roma: Adgangsbillett til Leonardo da Vinci-utstillingen

Utforsk Leonardo da Vincis mesterverk med en inngangsbillett til en unik utstilling dedikert til hans fordypning innen ingeniørfeltet ved Palazzo della Cancelleria. Gå mellom 4 forskjellige seksjoner for å se reproduksjoner og det eneste hologrammet av den berømte oppfinneren fra renessansen. Man vil få sjansen til å teste ut forskjellige maskiner som er utstilt, og bygge din egen versjon av en bro som Da Vinci oppfant da han fordypet seg i arkitektur. Betrakt hans studier innen vann, luft, ild og jord for å få et større bilde av hans intellektuelle vesen. Få et nærmere innblikk i oppfinnelsene hans innen vitenskap, luftfart og forsvaret.

Roma: Underground Temples of St. Clement's Basilica Tour

9. Roma: Underground Temples of St. Clement's Basilica Tour

Kryss tre lag med historie og jord mens du våger deg 14 meter under St. Clements basilika. Oppdag det best bevarte Mithraic-tempelet i byen 14 meter under jorden. Finn ut om den hedenske kulten til gamle romere før kristendommen, og bli fascinert av dens sekteriske og esoteriske side. Møt guiden din etter å ha sjekket inn på møtepunktet og gå mot Romas best bevarte hemmelighet. Lær om de tidligkristne forfølgelsene, martyrene og hør legenden om St. Clement mens du står i det første århundres struktur som en gang var hans hjem. Føl den uhyggelige atmosfæren og berør vannet i en underjordisk elv. Reis høyere inn i restene av det 4. århundre underjordiske basilikaen, bygget på toppen av martyrhuset og under den faktiske. Gå langs de imponerende veggene og bli fascinert av de gamle freskomaleriene mens du lærer om scenene og livet til martyrene de skildrer. Avslutt turen i den vakre basilikaen fra det 12. århundre på bakkenivå. Beundre den fantastiske gyldne mosaikken i apsisen, og lær om den skjulte symbolikken i den.

Roma: Trajan Markets-opplevelse med multimediavideo

10. Roma: Trajan Markets-opplevelse med multimediavideo

Begynn opplevelsen med en 25-minutters multimediavideo om det gamle Roma. Fordyp deg i byens historie, og se rekonstruksjonen av de viktigste monumentene i Roma. Last ned den interaktive appen på mobiltelefonen din, med mer enn 170 interessepunkter, for å lytte til og utforske hvert eneste punkt i byen. Utforsk det arkeologiske komplekset Trajan Markets i Roma, som en gang var det kommersielle sentrum av byen under den romerske keisertiden. Oppdag de forskjellige foraene som fungerte som handels- og møtepunkter i byen, inkludert Caesar's Forum, Augustus' Forum, Nerva's Forum og Templum Pacis. Se ruinene av en sisterne fra 1600-tallet, som indikerer mangfoldet av funksjoner området har hatt gjennom århundrene. Etter å ha utforsket ruinene, kan du beundre en samling av gjenstander fra eldgamle kulturer og amforaer i Fori Imperiali-museet.

13 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Du vil kanskje like...

Severdigheter du ikke kan gå glipp av

Flere reisetips for Roma

Vil du vite mer om aktiviteter i Roma? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Roma

Versailles og dens hager er et fantastisk lite uhell. Jeg kjøpte dagsbilletten og kveldsbilletten samtidig - jeg hadde bare én billett å skrive ut, og faktisk ble kvelden ikke regnet selv om jeg betalte for den måtte betale tilbake inngangen min på stedet // showet er fantastisk, men faktisk dyrere enn forventet

Et flott besøk. Passelig med andre besøkende, det ser stort ut men du blir ikke trøtt av å spasere rundt på festningen. Det venter en liten og hyggelig overraskelse rett før du kommer opp på toppen av festningen. Nydelige rom og fantastisk utsikt over Roma og en fantastisk mulighet for bilder av St.Peterskirken.

Vi var veldig fornøyd med turen. Guiden var flink til å fortelle og veldig kunnskapsrik. God mat og drikke. Anbefales!

It was a blessing to visit musei Vaticani we had bougt tickets online and ewerithing went smoothly.

Monica was an excellent tourguide. She was very knowable and funny. We had a lovely time.