Roma
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Roma

Se alle opplevelser i Roma

Severdigheter i Roma

Ti ting å gjøre i Roma

Om den evige stad står på din reiseplan er det bare å velge ut hva du vil se i byen med over 2500 år historie. Du kan forelske deg i byen uten å så mye som sette en fot i et museum, men her er noen attraksjoner i Roma som absolutt kan anbefales.

Vatikanet

Vatikanet

Vatikanet er verdens minste, selvstendige, internasjonale stat og ligger midt i Roma. Staten er hjemmet til 842 personer, Det sixtinske kapell og Peterskirken.

Vatikanmuseene

Vatikanmuseene

Noen av verdens største kulturskatter finnes her, slik som Det sixtinske kapell i Vatikanmuseene. En guidet tur her er verdt hver eneste krone.

Det sixtinske kapell

Det sixtinske kapell

I den offisielle boligen til paven i Vatikanpalasset, har Michelangelo prydet taket i[Det sixtinske kapell](/det-sixtinske-kapell-l2616/ med fantastiske freskomalerier. Dette er virkelig et vakkert syn. Det er også verd å bruke litt tid til å beundre Dommedag som er malt over alteret.

Forum Romanum

Forum Romanum

Her kan du se Romerrikets ruiner.Forum Romanum var en gang en travel markedsplass omkranset av statsbygninger man fremdeles kan se restene av.

Colosseum

Colosseum

Dette berømte amfiteateret ble bygget 72 år e.Kr. Colosseum er mer imponerende en noen annen stadion du har sett og er over 2000 år gammelt.

Palatinerhøyden

Palatinerhøyden

Det sies at det var på Palatinerhøyden at Roma ble grunnlagt. Arkeologiske utgravninger viser at det har bodd mennesker her siden 1000 år f. Kr, og ruinene er fulle av mytologiske referanser.

Peterskirken

Peterskirken

Denne vakre turistattraksjonen er sentrum i den katolske verden. Den vakre Peterskirken er bygget der hvor den første paven, apostelen Peter, ble gravlagt.

Rafaels stanzer

Rafaels stanzer

Disse fire mottagelsesrommene i pavens residens kalles Rafaels stanzer. Veggene er dekket av freskomalerier fra 1500-tallet, malt av den italienske kunstneren Rafael.

Galleria Borghese

Galleria Borghese

Galleria Borghese sies å være et av Romas beste museer, og er en villa fra 1600-tallet som ligger midt i Borghese-parken. Her kan du se antikviteter, renessansekunst og kunstverk fra tidlig i barokken.

Trevifontenen

Trevifontenen

Romas verdensberømte fontene,Trevifontenen, forestiller den greske gudenes stamfar Okeanos, som rir gjennom vannet med sine hester. Et ypperlig sted for å ta en is, kaste en mynt i fontenen og se på folk.

Roma: Våre reisetips

Hvor lang tid bør du ha i Roma?

Vi kan love at du ikke vil kjede deg i Roma! Du kan se mange severdigheter på 4-5 dager, eller være her i månedsvis og fremdeles ha ting igjen å oppleve. Roma er en ideell by å utforske til fots, du kan raskt finne frem til små, sjarmerende restauranter, eller tilfeldigvis finne noen romerske ruiner du ikke kjente til.

Hvor mye penger trenger du?

Du må betale for å komme inn på store severdigheter i Roma. Billetter til Colosseum koster fra 10 EUR og oppover. Men du kan også se en rekke kirker og ruiner utenfra, helt gratis. Det skorter heller ikke på koselige, små restauranter med italiensk mat til en rimelig pris. Det finnes mange aktiviteter i Roma. Utendørskinoen Casa del Cinema i Villa Borghese er gratis. Kjøp vin og en pizza og sett deg ned i gresset for å nyte en film.

Hvor er det bra å handle?

Det kommer an på hva slags stil og budsjett du har. Sannsynligvis vil du vandre nedover Via Connotti når du er går mot Spansketrappen. Det er stedet for å se etter italienske designvarer som Prada og Gucci, om det er det du ser etter. Alternativt kan du sjekke ut Mercato Monti like ved Colosseum. Her finner du både klær, sko og nips.

En siste ting du bør vite om Roma...

I følge den romerske historieskrivningen ble byen grunnlagt i 753 f.Kr, men arkeologer mener det det har bodd folk her også lenge før den tid.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +39
 • Beste tiden å dra
  Roma ligger sør i Italia og vintrene er milde. Tips: Husk at når det er katolske høytider, er mye stengt og i tillegg er det folksomt ved de store turistattraksjonene. Uansett om du vil komme hit i en høytid eller ikke, er det lurt å sjekke ut fly og hotellmuligheter i god tid.

Aktiviteter og turer i Roma

De mest populære attraksjonene i Roma

Byer i Italia

Flere reisetips for Roma

Vil du vite mer om aktiviteter i Roma? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Roma

Veldig flink guide og liten gruppe var bra!

Litt vanskelig å finne guiden på avtalt sted. Flink guide, kunne mye om det hun viste frem. God orientering om det sixtinske kapell. Det gikk altfor fort igjennom Vatikanmuseet, mye folk gjør det vanskelig å holde følge. Kommunikasjon gjennom ørepropper fungerer når vi står stille, men helt håpløst når guiden snakker mens hun går. Det ble ikke tid til å se ordentlig på de ulike kunstverkene, spesielt kartrommet og Rafaels rom. Likevel vil vi nok velge samme org om igjen.

En fantastisk opplevelse som jeg sent vil glemme!

Vi hadde den mest sprudlende og flinkeste guiden vi kunne hatt på denne omvisningen i Vatikanet. Vi fikk sett alt på kort tid, og guiden viste st hun hadde masse med kunnskap, som hun fortalte om med stor innlevelse og med humor. Følte at hun passet godt på oss også, da det var veldig mange mennesker den dagen. Jeg kan anbefale denne guiden, Christina, til andre som ønsker en guidet rundtur i Vatikanet i Roma!

Bra valuta for pengene. Bra opplegg for gjennomføring

Sparer veldig mye tid på dette, spesielt ved å kunne slippe køene ved inngang til de forskjellige attraksjonene. Ubetalelig! Litt rot ved organisering av deltakerne i de forskjellige gruppene, mye frem og tilbake med opptelling etc., men grei gjennomføring ellers.

Det beste av Roma med tilgang til alt Vurdert av Ove, 26.04.2019

Turen gaven utrolig god presentasjon av Colosseum og romersk historie.

Dette var en omfattende omvisning som var litt lang for noen av oss som deltok. Samtidig var vi alle enige om at det samlet sett gav oss god innsikt og kjennskap til det historiske Roma. Guiden var kjempeflink og vi var godt fornøyd med omvisningen.

Fint besøk og mye å se. trengsel flere steder.

Noe kaotisk når vi skulle bli registrert og måtte derfor vente en stund før vi kunne begynne å gå. Vi ble registrert / talt minst 7 ganger . dette burde vært gjort på en annen måte. Vi var merket med klokkeslett vi hadde til visningen.