Opplevelser i

Roma

Denne 2500 år gamle metropolen byr på utrolige prestasjoner av sivilisasjon, både gamle og moderne.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ti ting å gjøre i Roma

Om den evige stad står på din reiseplan er det bare å velge ut hva du vil se i byen med over 2500 år historie. Du kan forelske deg i byen uten å så mye som sette en fot i et museum, men her er noen attraksjoner i Roma som absolutt kan anbefales.

 • Vatikanet

  1. Vatikanet

  Vatikanet er verdens minste, selvstendige, internasjonale stat og ligger midt i Roma. Staten er hjemmet til 842 personer, Det sixtinske kapell og Peterskirken.

 • Vatikanmuseene

  2. Vatikanmuseene

  Noen av verdens største kulturskatter finnes her, slik som Det sixtinske kapell i Vatikanmuseene. En guidet tur her er verdt hver eneste krone.

 • Det sixtinske kapell

  3. Det sixtinske kapell

  I den offisielle boligen til paven i Vatikanpalasset, har Michelangelo prydet taket i[Det sixtinske kapell](/det-sixtinske-kapell-l2616/ med fantastiske freskomalerier. Dette er virkelig et vakkert syn. Det er også verd å bruke litt tid til å beundre Dommedag som er malt over alteret.

 • Forum Romanum

  4. Forum Romanum

  Her kan du se Romerrikets ruiner.Forum Romanum var en gang en travel markedsplass omkranset av statsbygninger man fremdeles kan se restene av.

 • Colosseum

  5. Colosseum

  Dette berømte amfiteateret ble bygget 72 år e.Kr. Colosseum er mer imponerende en noen annen stadion du har sett og er over 2000 år gammelt.

 • Palatinerhøyden

  6. Palatinerhøyden

  Det sies at det var på Palatinerhøyden at Roma ble grunnlagt. Arkeologiske utgravninger viser at det har bodd mennesker her siden 1000 år f. Kr, og ruinene er fulle av mytologiske referanser.

 • Peterskirken

  7. Peterskirken

  Denne vakre turistattraksjonen er sentrum i den katolske verden. Den vakre Peterskirken er bygget der hvor den første paven, apostelen Peter, ble gravlagt.

 • Rafaels stanzer

  8. Rafaels stanzer

  Disse fire mottagelsesrommene i pavens residens kalles Rafaels stanzer. Veggene er dekket av freskomalerier fra 1500-tallet, malt av den italienske kunstneren Rafael.

 • Galleria Borghese

  9. Galleria Borghese

  Galleria Borghese sies å være et av Romas beste museer, og er en villa fra 1600-tallet som ligger midt i Borghese-parken. Her kan du se antikviteter, renessansekunst og kunstverk fra tidlig i barokken.

 • Trevifontenen

  10. Trevifontenen

  Romas verdensberømte fontene,Trevifontenen, forestiller den greske gudenes stamfar Okeanos, som rir gjennom vannet med sine hester. Et ypperlig sted for å ta en is, kaste en mynt i fontenen og se på folk.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor lang tid bør du ha i Roma?

  Vi kan love at du ikke vil kjede deg i Roma! Du kan se mange severdigheter på 4-5 dager, eller være her i månedsvis og fremdeles ha ting igjen å oppleve. Roma er en ideell by å utforske til fots, du kan raskt finne frem til små, sjarmerende restauranter, eller tilfeldigvis finne noen romerske ruiner du ikke kjente til.

 • Hvor mye penger trenger du?

  Du må betale for å komme inn på store severdigheter i Roma. Billetter til Colosseum koster fra 10 EUR og oppover. Men du kan også se en rekke kirker og ruiner utenfra, helt gratis. Det skorter heller ikke på koselige, små restauranter med italiensk mat til en rimelig pris. Det finnes mange aktiviteter i Roma. Utendørskinoen Casa del Cinema i Villa Borghese er gratis. Kjøp vin og en pizza og sett deg ned i gresset for å nyte en film.

 • Hvor er det bra å handle?

  Det kommer an på hva slags stil og budsjett du har. Sannsynligvis vil du vandre nedover Via Connotti når du er går mot Spansketrappen. Det er stedet for å se etter italienske designvarer som Prada og Gucci, om det er det du ser etter. Alternativt kan du sjekke ut Mercato Monti like ved Colosseum. Her finner du både klær, sko og nips.

 • En siste ting du bør vite om Roma...

  I følge den romerske historieskrivningen ble byen grunnlagt i 753 f.Kr, men arkeologer mener det det har bodd folk her også lenge før den tid.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +39
 • Beste tiden å dra
  Roma ligger sør i Italia og vintrene er milde. Tips: Husk at når det er katolske høytider, er mye stengt og i tillegg er det folksomt ved de store turistattraksjonene. Uansett om du vil komme hit i en høytid eller ikke, er det lurt å sjekke ut fly og hotellmuligheter i god tid.

Roma: altri luoghi da visitare

Vuoi scoprire tutte le attività disponibili a Roma? Clicca qui per la lista completa.

Hva folk sier om Roma

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 239 866 vurderinger

Utmerket opplevelse! Veldig vennlig personale og guiden vår var profesjonell, kunnskapsrik, snill og støttende. Turen ble ikke forhastet, og jeg føler jeg så og lærte mye. Det eneste jeg synes trenger forbedring er hvordan du lar folk vite hvem og hvor du er på møtestedet. Det var ingen tegn. Jeg så bare mange mennesker og spurte rundt.

Vi ble ledsaget på besøket i Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell av Paolo, som gjorde besøket uforglemmelig. Han var en utmerket guide for oss og klarte å fange oppmerksomheten til selv en 10 år gammel jente. Tusen takk for en flott dag. Ilaria

Veldig god guide, flott besøk. Lar deg utforske Vatikanets historie gjennom de mange verkene. Vatikanmuseet og Det sixtinske kapell er inkludert.

Pascal er en flott guide, han fikk oss til å oppdage Vatikanmuseet fra alle vinkler, takk igjen !!

Gaid med utrolig mye kunnskap,hyggelig og humoristisk.