Våre mest anbefalte ting å gjøre i Rio de Janeiro

Rio: Kristusstatuen – offisielle tannhjulsbanebilletter

1. Rio: Kristusstatuen – offisielle tannhjulsbanebilletter

Gå helt opp til den ikoniske statuen av Kristus Forløseren ved Corcovado-toget. Toget kjører gjennom en jernbane inne i Tijuca nasjonalpark, den største urbane skogen i verden, og gir en unik utsikt over Rio de Janeiro by. Nyt en fantastisk tur på et tog som tar deg helt opp til foten av statuen av Kristus, et av de syv underverkene i den moderne verden og en av de mest kjente severdighetene i Brasil. I tillegg til å beundre et av de vakreste landskapene i byen, vil du ta en spasertur gjennom Brasils historie. Corcovado Railroad var den første elektrifiserte jernbanen i Brasil. Den ble innviet i 1884 av D. Pedro II, og er eldre enn Kristus forløseren selv. Faktisk var det toget som i løpet av fire år på rad fraktet stykker for bygging av monumenter. Besøket ditt starter på det århundre gamle elektriske lokomotivet, som kjører over den bevarte Atlanterhavsskogen, en del av Tijuca nasjonalpark. Ved foten av statuen av Kristus vil du kunne nyte den vakreste utsikten over byen, og se ovenfra hva som gjør Rio de Janeiro så spesiell.

Rio de Janeiro: 6-stopps høydepunkter i Rio med lunsj

2. Rio de Janeiro: 6-stopps høydepunkter i Rio med lunsj

Start eventyret ditt med en henting om morgenen fra hoteller som ligger i South Zone og ta turen mot ditt første stopp ved Kristus forløseren. Nyt flott jungelutsikt i minivan-turen gjennom Tijuca-skogen som omgir Corcovado-fjellet. Nå toppen av fjellet og møt statuen av Kristus Forløseren med armene rett åpne over byen. Beundre den vidstrakte utsikten og ta fantastiske bilder. Gå til en fin spasertur utenfor Maracanã Stadium og finn ut mer om brasilianernes lidenskap for fotball. Lær om samba-tradisjonen i Rio ved å besøke Sambadrome, stedet med den største karnevalsparade på planeten. Beundre den vakre gatekunsten til Selarón Steps, et gigantisk mosaikkverk av den chilenske kunstneren Jorge Selarón. Han begynte å dedikere seg til å dekorere trappene på begynnelsen av 90-tallet. De 250 trinnene har blitt et monument og et ikon for Rio. Stopp ved Metropolitan Cathedral of Rio de Janeiro for å glede deg over de bibelske passasjene på glassmaleriet inne i den, etter et stopp for lunsj i en bufférestaurant hvor du kan spise så mye du kan. Med batteriene ladet er det fortsatt én plass igjen. Gå til Urca-området og beundre skjønnheten til Sukkertoppen og bli overrasket over kabelturen til toppen. Fra 220 meter over havet kan du nyte den fantastiske 360-graders utsikten over Rio de Janeiro, Guanabara-bukten, byen Niteroi og det blå vannet i Atlanterhavet.

Rio de Janeiro: Billett for taubanen til Sukkertoppen

3. Rio de Janeiro: Billett for taubanen til Sukkertoppen

Oppdag den verdenskjente Sukkertoppen med forhåndsbestilte offisielle billetter til taubanen, og utforsk en av Brasils mest populære attraksjoner. Beundre utsikten over Rio de Janeiro mens du tar taubanen til toppen. Ta utrolige bilder fra utsiktspunktet mens du nyter panoramautsikt over byen og havet nedenfor. Dra til foten av Sukkertoppen og direkte til billettkontoret for å løse inn din trykte kupong. Gå ombord i den nyeste taubanen opp til fjellet, og sitt i en lukket gondol, mens du beundrer panoramautsikt over byen, Copacabanastranden og Guanabarabukten.  Gå i land på toppen, hvor du kan tilbringe så mye tid som du ønsker. Det er en kafe og restaurant på toppen der du kan kjøpe snacks og drikke. Når du er ferdig med å utforske toppen, er billetten din gyldig for enhver taubane som går ned igjen.

Rio de Janeiro: Halvdags omvisning til fots i favelaen

4. Rio de Janeiro: Halvdags omvisning til fots i favelaen

Utforsk Rios største favela på en halvdags omvisning til fots i Rocinha, den største favelaen (fattigkvarteret) i Sør-Amerika. Turen er organisert av lokale, engelsktalende guider og beboere fra favelaen, derfor er omvisningen til fots en respektfull og ikke-påtrengende for beboerne. Som del av filmen "City of God", har Rios favelaer blitt offer for uheldige stereotyper. For å korrigere dette, og vise deg det sanne Rio de Janeiro, vil favela-turen la deg se og oppleve hvordan hverdagen faller seg langt vekk fra de sensasjonelle overskriftene. Mens andre favela-"zoo-turer" kjører rundt i jeeper, vil du få gå i gatene i små grupper og møte lokalbefolkningen for å høre historiene deres. Lær om historien til favelaen og dens sosiale og økonomiske utfordringer. Prisen for omvisningen inkluderer også et bidrag til fellesskapet i favelaen.

Rio: Kristusstatuen, Sukkertoppen, Selaron og grillmatlunsj

5. Rio: Kristusstatuen, Sukkertoppen, Selaron og grillmatlunsj

Oppdag landemerkene til Rio på en heldags guidet tur, inkludert henting og avlevering på hoteller i Rio. Start med et besøk til Corcovado-fjellet. Kjør med varebil til toppen eller gå ombord på toget, begge gjennom Tijuca-skogen. Deretter kan du beundre hovedmonumentet i Brasil, statuen av Kristus Forløseren, mens du nyter panoramautsikten over Rio. Deretter går du mot den mytiske Maracanã fotballstadion og observerer dens imponerende fasade. Fortsett til den legendariske Sambódromo hvor den årlige karnevalsparaden finner sted. Besøk den moderne Metropolitan Cathedral of Rio de Janeiro, påvirket av Maya-pyramider. Sjekk ut de fargerike flisene til den verdensberømte Selarón-trappen ved Lapa, før lunsjpausen. Vi har et typisk brasiliansk steakhouse lunsjalternativ hvis du ønsker å inkludere det, men husk å velge "Christ the Redeemer by Van, Sugarloaf, Selaron, BBQ Lunch" eller "Christ the Redeemer by Train, Sugarloaf, Selaron, BBQ Lunch" alternativet for en komplett opplevelse. Etter lunsj, besøk Sugarloaf (billett inkludert og ikke inkludert alternativ). Ta taubanen til toppen i to etapper og se et av de mest ikoniske naturlige landemerkene i Rio.

Maracanã Stadion, Rio de Janeiro: Offisiell adgangsbillett

6. Maracanã Stadion, Rio de Janeiro: Offisiell adgangsbillett

Gjenopplev Maracanã Stadiums største øyeblikk, på et fascinerende 40-minutters besøk til et av Rios mest minneverdige landemerker. Utforsk stadionet og museet til en av Rios mest populære turistattraksjoner. Beundre en utstilling som samler viktige deler av brasiliansk fotballhistorie. Gjør deg klar til å ta din plass i garderoben, forbered deg i oppvarmingsrommet, gå ned i tunnelen og forestill deg brøl fra nesten 80 000 fans. Besøk pressekonferanserommet og føl deg som en brasiliansk fotballstjerne etter en stor kamp. Utforsk dette historiske stadionet som ble bygget i 1950 og revidert flere ganger gjennom historien for å være vertskap for verdensmesterskapet i 1950 og noen kamper i verdensmesterskapet 2014. Standionet var også vertskap for Confederations cup i 2013, åpnings- og avslutningsseremonier for de panamerikanske lekene i 2007 og de olympiske og paralympiske leker i 2016. Foruten om sportskonkurransene, har Maracanã allerede vært en scene for viktige begivenheter, som Madonna, Rolling Stones, Paul McCartney, Tina Turner-show og gudstjeneste, fra paven João Paulo II, i 1980 og 1997.

Fra Rio de Janeiro: Angra dos Reis båttur med lunsj

7. Fra Rio de Janeiro: Angra dos Reis båttur med lunsj

Besøk øyene Angra do Reis på denne båtturen fra Rio de Janeiro. Seil gjennom skjærgården Ilha Grande. Gå av på de små øyene for å utforske strendene, bla gjennom markedene og snorkle i det dypblå vannet. Nyt lunsj om bord og nyt tur-retur-transport fra Rio-hoteller. Slapp av på den 3-timers kjøreturen til byen Angra dos Reis. En rask pit-stop på veien vil bli gjort for å bruke baderomsfasiliteter og kjøpe en matbit. Ved ankomst til bryggene kan du nyte en skonnerttur gjennom de hundrevis av øyene Angra dos Reis. Beundre skjønnheten til den mest kjente øya av det hele: Ilha Grande. Nyt det krystallklare vannet og lei en snorkel på stedet for å se de forskjellige fiskeartene. Etterpå kan du sluke buffélunsjen i en fiskerlandsby. Utforsk forskjellige stopp i løpet av dagen på steder som Den blå lagune, Cataguases-stranden og strendene Japariz eller Araçá. Kapteinen vil velge de beste stedene avhengig av folkemengder og værforhold.

Rio de Janeiro: Omvisning i favela Santa Marta m/lokal guide

8. Rio de Janeiro: Omvisning i favela Santa Marta m/lokal guide

Benytt anledningen til å få et glimt av livet i favelaene på denne guidede turen. Guiden din er en lokal fra Santa Marta, som vil kunne dele deg med deg et autentisk perspektiv på den vakre favelaen de kaller hjem. Ved hjelp av Santa Marta-taubanen vil guiden din ta deg til toppen av favelaen. Herfra vil du få se en av de beste panoramautsiktene over byen. Se Kristus forløseren, Sukkertoppen, Praia de Botafogo, Lagoa Rodrigues de Freitas og hele distriktet Botafogo. Utforsk deretter gatene og smugene som er kjære av både innbyggere og de mange kjente besøkende til Favela Santa Marta, fra dronning Elizabeth II til Michael Jackson. Spaser gjennom favelaen, se de beste severdighetene og stopp ved mange av de lokale håndverksbutikkene underveis. Oppdag guidens hjem, familien hans og prosjektene Thiago gjennomfører i favelaen for barn og voksne. En tur som virkelig hjelper favelaen med aktiviteter. Vær forsiktig med falske turer som skader stedet.

Rio de Janeiro: Seiltur ved solnedgang

9. Rio de Janeiro: Seiltur ved solnedgang

Beundre naturen i Rio de Janeiro på en seiltur ved solnedgang i Guanabara Bay. Beundre den vakre solnedgangen, og nyt drikke og snacks inkludert om bord på båten. Nyt en omvisning i liten gruppe eller velg å unne deg en privat tur for å gjøre opplevelsen din ekstra spesiell. Sett seil fra Marina da Gloria og passer forbi 3 festninger - São José, Lage, og Santa Cruz - på vei til Boa Viagem Island i Niterói. Cruise forbi Oscar Niemeyers slående Niterói Museum for samtidskunst og nyt utsiktene i Guanabara Bay. Deretter kan du lene deg tilbake og sette pris på solnedgangen over byen Rio de Janeiro. Nyt scenisk utsikt over byens mest kjente landemerker, som Sukkertoppen og Kristusstatuen, mens solen går ned i horisonten. Gjennom hele turen kan du slappe av med drinker om bord, slik som den berømte brasilianske cocktailen Caipirinha, øl og musserende hvitvin. Turen avsluttes tilbake på marinaen i Gloria. Transport fra og til hotellet er tilgjengelig.

Fra Rio: Arraial do Cabo dagstur med båttur

10. Fra Rio: Arraial do Cabo dagstur med båttur

Begynn din 12-timers tur gjennom paradis med en kjøretur fra Rio de Janeiro til regionen Costa do Sol (Solkysten). Når du ankommer Arraial do Cabo, kan du hoppe ombord på en majestetisk skonnert for å seile gjennom det varme, klare vannet i det som ofte kalles det brasilianske karibien. Når du glir gjennom havet, tar du et stopp på 40 minutter for å svømme og snorkle nær Ilha do Farol, en halvøy kjent for sitt fyrtårn, og Prainhas do Pontal, en kystsone flankert av ruvende klipper og frodige fjell. Fortsetter du på båtturen din, stopper du for bilder ved Gruta Azul, en grotte kjent for sitt sjokkerende asurblå vann, og Fenda de Nossa Senhora, hvor en statue av en helgen er plassert mellom en massiv rift mellom 2 klipper . For å avslutte båtturen din, vil du nyte enda et 20-minutters stopp ved en av regionens mest kjente strender, Praia do Forno. Etter å ha badet og slappet av på båten tar vi lunsjpausen. Vi har muligheten til en autentisk lunsj på en lokal restaurant, hvis du ønsker å inkludere den, vær oppmerksom på å velge alternativet "med lunsj" og nyt en full opplevelse. Deretter går du ombord på transporten til Rio, og kommer tilbake i tide til middag.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Rio de Janeiro
Kristusstatuen, stranden i Ipanema, samba, karneval og fotballfest — det er uendelig mange besøksgrunner.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Rio de Janeiro

Unike Rio de Janeiro

Utforsk alle

Alle aktiviteter

383 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Rio de Janeiro

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Rio de Janeiro

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Rio de Janeiro?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Rio de Janeiro er:

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Rio de Janeiro?

De beste dagsturene og utfluktene fra Rio de Janeiro er:

Petrópolis

Flere reisetips for Rio de Janeiro

Vil du vite mer om aktiviteter i Rio de Janeiro? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Rio de Janeiro

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 10 358 vurderinger

Utrolig opplevelse. Veldig dyktig guide som kjenner favellaen og tar deg med på en trygg tur igjennom favelaens trange smug og gater. Anbefales! Som guiden sa: har du ikke sett favelaen har du ikke sett Brasil

Toppgruppe, mye moro, veldig engasjert og veldig hyggelig :) takk Max, for anbefaling om fiskerestauranten i Lapa, dro dit 3 ganger på rad :) hilsen Michael og Theresa fra Tyskland.

Amazing trip and some of my best experieces in Rio so far! The guide did an exelent job and the view from the top was amazing. Definetly rcommended!

Svært dyktig guide som var lommekjent i området. Opplevde meg aldri uttrygg på turen. Lærte mye på denne utflykten. Anbefales på det sterkeste!

Amazong atmosfere on the stadium. Michael was a great guide⚽️ Really recomend this tour