Riksdagen
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter
Bestselger
berlin det 3. riket den kalde krigen – tur i liten gruppe

Berlin: Det 3. riket & den kalde krigen – tur i liten gruppe

Varighet: 2 timer
537 vurderinger
GetYourGuide Original
537

Oppdag Berlins unike historie i løpet av en 2-timers guidet spasertur. Nyt opplevelsen med en liten gruppe som starter ved Brandenburger Tor og som…

Riksdagen: Opplevelser og billetter

Se alle opplevelser i Riksdagen

Severdigheter i Berlin

Se alle 373 billetter og opplevelser

Fem merkedager i Riksdagsbygningens historie

Få bygninger kan skryte av å ha en så rik historie som den tyske Riksdagsbygningen i Berlin. Den har vært vitne til mange av Tysklands største øyeblikk, helt siden det tyske keiserriket oppsto og frem til i dag. Her er fem av de viktigste øyeblikkene i byggets historie.

Kong Wilhelm den første legger ned grunnsteinen

Kong Wilhelm den første legger ned grunnsteinen

Grunnsteinen til Riksdagsbygningen ble lagt ned den 29. juni 1884. Men først ti år senere var bygningen ferdig. Den gangen var mange kritiske til byggets eklektiske arkitektur.

Weimarrepublikken blir til

Weimarrepublikken blir til


 1. november 1918 proklamerer politikeren Philipp Scheidemann fra balkongen i Riksdagsbygningen at Weimarrepublikken offisielt er stiftet. Det tyske keiserriket fantes ikke mer.

Riksdagsbrannen

Riksdagsbrannen


 1. februar 1933 sto Riksdagsbygningen i flammer. Hva som var årsaken til brannen er fremdeles omstridt, men Hitler brukte muligheten til å styrke Nazi-partiets makt gjennom Riksdagsbrannforordningen.

Tyskland gjenforenes

Tyskland gjenforenes

Etter Berlinmurens fall ble gjenforeningen av Tyskland feiret i Riksdagsbygningen 3. oktober 1990.

Parlamentet flytter tilbake til Riksdagsbygningen

Parlamentet flytter tilbake til Riksdagsbygningen

Etter en stor restaureringsprosess kunne det tyske parlamentet flytte tilbake til Riksdagsbygningen den 19. april 1999. I dag er bygningen den nest mest besøkte attraksjonen i Tyskland.

Riksdagen: Våre tips

Besøk kuppelen

Riksdagsbygningens berømte glasskuppel har en av de mest spektakulære utsiktene i Berlin. Det er gratis inngang, men du må registrere deg på forhånd på Riksdagsbygningens hjemmesider. Bygningen er åpen hver dag fra klokken 08.00 til 24.00, men den siste muligheten for å komme inn er klokken 22.00.

Ta en gratistur

For de som vil dykke dypere ned i Riksdagsbygningens historie og lære mer om rollen den har spilt i Tysklands historie, finnes det gratis omvisninger. Men pass på, antallet plasser er begrenset og omvisningene er populære. Så bestill billetter på internett i god tid før besøket.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Alle dager unntatt 24. desember. Det hender det gjøres restaureringsarbeid på bygningen, så sjekk åpningstidene på nettet.
 • Pris
  Gratis
 • Behøver jeg en guide?
  Ja! Hvis du vil ha et ordentlig innblikk i Riksdagsbygningens historie, så er det lurt. Det finnes omvisninger i Riksdagsbygningen og det finnes omvisning som både tar deg med til Riksdagsbygningen og regjeringskvartalet i Berlin.
 • Hvordan komme seg dit?
  Det er lett å komme hit med Berlins offentlige transport. Det nærmeste stoppet er Berlin Brandenburger Tor med S-banen.
 • Flere tips
  Ta med deg pass for å kunne vise ID når du skal inn i Riksdagsbygningen. Det gjelder også dersom du har bestilt billetter på forhånd.
  Fordi du skal gjennom sikkerhetskontrollen, må du komme minst en halv time før du skal inn.

Hva folk sier om Riksdagen

Samlet bedømmelse
4.7 / 5
basert på 21.115 vurderinger

We had an amazing tour with our great guide Jim. We learned a lot of new and interesting things about Berlin and the buildings there. Jim was a talented guide, and it was very exciting listening to him talk about the historic events that have taken place in the city. We would highly recommend this tour, and especially our guide Jim.

Fantastisk tur, Johan var den beste guiden ever. Kunnskapsrik og gjorde historien svært levende. Serviceminded langt utover det vi kunne forvente. Vi hadde en strålende tur økte kunnskapsnivået og lærte mye som ikke ville vært lett tilgjengelig i bokform.

Berlin: Jødisk historie-omvisning Vurdert av

Bortsett fra at vi fikk se mange historiske plasser og bygninger var det guiden med aĺl sin kunnskap og sin enestående formidlingsevne som gjorde turen helt fantastisk. Guiden vår het Rod og var fra Manchester, mener jeg å huske.

Berlin: Oppdag byen til fots Vurdert av

Kunnskapsrik guide! Det er en tur om du ønsker litt innblikk i historien samtidig som du får sett mange av de mest kjente stedene i Berlin sentrum.

Berlin: Oppdag byen til fots Vurdert av

Great walk with a knowledgeable and friendly guide. Lots of anecdotes , fun facts and sad facts. A good way to spend a Berlin morning!