Opplevelser i
Riksdagen

Tysklands 2. mest populære severdighet er kjent for sin rike historiske arv og berømte glasskuppel.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Fem merkedager i Riksdagsbygningens historie

Få bygninger kan skryte av å ha en så rik historie som den tyske Riksdagsbygningen i Berlin. Den har vært vitne til mange av Tysklands største øyeblikk, helt siden det tyske keiserriket oppsto og frem til i dag. Her er fem av de viktigste øyeblikkene i byggets historie.

 • Kong Wilhelm den første legger ned grunnsteinen

  1. Kong Wilhelm den første legger ned grunnsteinen

  Grunnsteinen til Riksdagsbygningen ble lagt ned den 29. juni 1884. Men først ti år senere var bygningen ferdig. Den gangen var mange kritiske til byggets eklektiske arkitektur.

 • Weimarrepublikken blir til

  2. Weimarrepublikken blir til


  1. november 1918 proklamerer politikeren Philipp Scheidemann fra balkongen i Riksdagsbygningen at Weimarrepublikken offisielt er stiftet. Det tyske keiserriket fantes ikke mer.

 • Riksdagsbrannen

  3. Riksdagsbrannen


  1. februar 1933 sto Riksdagsbygningen i flammer. Hva som var årsaken til brannen er fremdeles omstridt, men Hitler brukte muligheten til å styrke Nazi-partiets makt gjennom Riksdagsbrannforordningen.

 • Tyskland gjenforenes

  4. Tyskland gjenforenes

  Etter Berlinmurens fall ble gjenforeningen av Tyskland feiret i Riksdagsbygningen 3. oktober 1990.

 • Parlamentet flytter tilbake til Riksdagsbygningen

  5. Parlamentet flytter tilbake til Riksdagsbygningen

  Etter en stor restaureringsprosess kunne det tyske parlamentet flytte tilbake til Riksdagsbygningen den 19. april 1999. I dag er bygningen den nest mest besøkte attraksjonen i Tyskland.

Planlegg besøket ditt

 • Besøk kuppelen

  Riksdagsbygningens berømte glasskuppel har en av de mest spektakulære utsiktene i Berlin. Det er gratis inngang, men du må registrere deg på forhånd på Riksdagsbygningens hjemmesider. Bygningen er åpen hver dag fra klokken 08.00 til 24.00, men den siste muligheten for å komme inn er klokken 22.00.

 • Ta en gratistur

  For de som vil dykke dypere ned i Riksdagsbygningens historie og lære mer om rollen den har spilt i Tysklands historie, finnes det gratis omvisninger. Men pass på, antallet plasser er begrenset og omvisningene er populære. Så bestill billetter på internett i god tid før besøket.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Alle dager unntatt 24. desember. Det hender det gjøres restaureringsarbeid på bygningen, så sjekk åpningstidene på nettet.
 • Pris
  Gratis
 • Behøver jeg en guide?
  Ja! Hvis du vil ha et ordentlig innblikk i Riksdagsbygningens historie, så er det lurt. Det finnes omvisninger i Riksdagsbygningen og det finnes omvisning som både tar deg med til Riksdagsbygningen og regjeringskvartalet i Berlin.
 • Hvordan komme seg dit?
  Det er lett å komme hit med Berlins offentlige transport. Det nærmeste stoppet er Berlin Brandenburger Tor med S-banen.
 • Flere tips
  Ta med deg pass for å kunne vise ID når du skal inn i Riksdagsbygningen. Det gjelder også dersom du har bestilt billetter på forhånd.
  Fordi du skal gjennom sikkerhetskontrollen, må du komme minst en halv time før du skal inn.

Flere reisetips for Riksdagen

Vil du vite mer om aktiviteter i Riksdagen? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Riksdagen

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 28 701 vurderinger

Bestilt online, helt ukomplisert. 48 timers billett er virkelig flott, men vi ble ikke informert om at forskjellige selskaper er involvert eller at rute 1 og 2 går (rød og grønn). Vi ventet 1 1/2 time på greenen, forgjeves. Det kan også skje at rute 2-bussen ikke venter på 1-en på kvelden, da er det bare å ta S Bahn...ikke verst det heller. Anbefales igjen og igjen!

Fantastisk tur, Johan var den beste guiden ever. Kunnskapsrik og gjorde historien svært levende. Serviceminded langt utover det vi kunne forvente. Vi hadde en strålende tur økte kunnskapsnivået og lærte mye som ikke ville vært lett tilgjengelig i bokform.

Bortsett fra at vi fikk se mange historiske plasser og bygninger var det guiden med aĺl sin kunnskap og sin enestående formidlingsevne som gjorde turen helt fantastisk. Guiden vår het Rod og var fra Manchester, mener jeg å huske.

Fantastisk engasjert og kunnskapsrik guide (Kay?)

Han var engasjert, morsom, kunnskapsrik og snakket veldig godt engelsk. Han passet på oss, og fikk holdt gruppen samlet.

Fantastisk spennende og interessant tur

Guiden var kunnskapsrik, engasjert og gjorde turen til en opplevelse. Tusen takk.