Rijksmuseum
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter
Kjøp din billett nå

Rijksmuseum: Opplevelser og billetter

Se alle opplevelser i Rijksmuseum

Severdigheter i Amsterdam

Se alle 499 billetter og opplevelser

De fem mest berømte maleriene på Rijksmuseum

I tillegg til å huse mange historiske objekter huser Nederlands nasjonalmuseum også flere av landets største kunstverk. Med over 2000 kunstgjenstander fra landets gullalder kan du blant annet se verk av mestere som Rembrandt, van Gogh og Vermeer. Her er en liste over noen malerier du bør få med deg.

Melkepiken av Johannes Vermeer

Melkepiken av Johannes Vermeer

En melkestråle er det eneste som beveger seg i Vermeers portrett av en kvinne som holder på med sine daglige gjøremål. Roen og spillet med lys er kunstnerens varemerke.

Selvportrett av Vincent van Gogh

Selvportrett av Vincent van Gogh

Dette tidlige selvportrettet fanger kunstnerens overgang til postimpresjonistisk stil, noe som preget hans viktigste arbeid. Bildet er den perfekte oppvarming dersom du senere vil ta turen innom Van Gogh-museet som ligger like i nærheten.

Slaget ved Waterloo av Jan Willem Pieneman

Slaget ved Waterloo av Jan Willem Pieneman

Tunge uværsskyer henger over Napoleons hær, men noen solstråler trenger gjennom skylaget og kaster lys over de engelsk-nederlandske heltene. Det er ikke vanskelig å gjette hvilken side kunstneren hadde sympati for.

Tidlig selvportrett av Rembrandt

Tidlig selvportrett av Rembrandt

Dette selvportrettet har det uvanlige ved seg at kunstnerens ansikt er svøpt i skygge. Det kunstneriske grepet var en kommentar til forfengseligheten i Rembrandt samtid, eller kanskje vil han bare tvinge oss til å vie maleriet mer oppmerksomhet?

Den jagede svanen av Jan Asselijn

Den jagede svanen av Jan Asselijn

Asselijns svane inntar nesten en kung-fu-lignende posisjon i forsvar mot det den føler seg truet av. Kunstnerens intensjoner med maleriet er ukjent, men svanen har blitt brukt som et symbol på nasjonens motstandsbevegelse.

Rijksmuseum: Våre tips

Når er det best å besøke museet?

Rijksmuseum er åpent hver dag hele året fra kl. 09.00 til 17.00, til og med i julen. For å unngå den verste køen anbefaler vi å komme før kl. 10.00 eller etter kl.15.00. Kommer du først kl. 15.00 vil du riktignok ha litt knapp tid før museet stenger. April, mai og august er høysesong. Kommer du i en av disse månedene kan det hende du må stå i kø i en halv til én time for å komme inn i Rijksmuseum.

Hvordan kommer man seg hit?

Rijksmuseum ligger på Museumplein (museumskvartalet) sør i Amsterdam. Du kan ta trikk nummer 2 og 5 til stoppet Rijksmuseum, nummer 7 og 12 til Museumplein eller nummer 10 til Spiegelgracht.

Hvor lang tid bør man beregne?

Noen besøkende er opptatt av å ha god tid til å beundre hvert kunstverk, mens andre heller vil se det beste og droppe resten. Uansett bør du sette av mellom to og tre timer for et besøk her.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Museet er åpent 365 dager i året fra klokken 09.00 til 16.00.
 • Pris
  Billetter for voksne koster fra 17,50 EUR og oppover.
 • Behøver jeg en guide?
  En guide på Rijksmuseum vil helt klart gi deg en enda bedre opplevelse. Sjekk gjerne ut våre bestselgende omvisninger.
 • Hvordan komme seg dit?
  Både trikk nummer 2, 5, 7, 10 og 12 stopper nært Rijksmuseum. Sjekk hva stoppet heter på den linjen du tar før du drar!
 • Flere tips

  • Rijksmuseums hage, butikk og kafé er åpne også for dem som ikke har billett til selve museet.

  • Personer under 18 år kommer inn gratis.