Våre mest anbefalte ting å gjøre i Ribeira Grande

Fra São Vicente: Santo Antão dagstur med lokal guide

1. Fra São Vicente: Santo Antão dagstur med lokal guide

Start eventyret ditt med en henting fra overnattingsstedet ditt i São Vicente etterfulgt av en overføring til havnen for en 1-timers fergetur til Santo Antão. Ved ankomst møter du din lokale ekspert og kjør gjennom fjellene til Kapp Verdes største vulkankrater, Cova de Paúl, en utdødd vulkan som brukes til dyrking av poteter, gulrøtter, løk og mer. Etter å ha besøkt Cova Natural Park, ta Corda Road og kryss øyas mest spektakulære landskap. Nyt et fotostopp ved Delgadinho-fjellutsiktspunktet og bli overrasket over en fantastisk utsikt over skarpe klipper og vakre daler. Fortsett til fiskerlandsbyen Ponta de Sol, møt lokalbefolkningen før en naturskjønn kjøretur til Ribeira Grande. Ta deretter en pause til lunsj før du ankommer Vale de Paúl, omgitt av grøntområder, hus med stråtak og fantastisk natur. Etter å ha oppdaget en av Kapp Verdes vakreste øyer, bli overført til Porto Novo og ta fergen tilbake til São Vicente. Turen avsluttes med et drop-off på hotellet ditt i Mindelo.

Ribeira Grande: Dagstur til Ribeira de Torre

2. Ribeira Grande: Dagstur til Ribeira de Torre

Utforsk Ribeira de Torre-dalen på denne dagsturen fra Ribeira Grande. Se lokale landsbyer som Chu Chu på en tur gjennom landskapet. Spaser ved en fjellfoss og svøm i et naturlig basseng. Finn ut om lokal rom på Grogues romdestilleri. Bli hentet fra komforten av overnattingsstedet ditt i Ribeira Grande. Len deg tilbake og slapp av på kjøreturen til stihodet i Faja da Cima som ligger i en høyde av 1480 meter. Start turen opp bakkene til Rabo Curto gjennom frodig naturflora opp bakkene til Rabo Curto. Beundre dyrkede landbruksterrasser og små hus på vei til landsbyen Lombo de Pedra. Kryss åser på vei til Ribeira de Torre-dalen. Se sukkerrør og frukttrær mens du går. Ankomme til landsbyen Chu Chu (Xoxo), hvor du kan nyte en vidstrakt utsikt over dalen Ribeira Grande. Passer nær fossen og har muligheten til å ta en forfriskende dukkert i et naturlig svømmebasseng. På vei ned kan du se banan- og kaffeplantasjer. Besøk et lokalt romdestilleri kalt Grogue på slutten av ruten. Gå tilbake til overnattingsstedet ditt i Ribeira Grande på slutten av turen.

Dagstur: Trek Santo Antão, Cova-krateret > Cabo da Ribeira 5k

3. Dagstur: Trek Santo Antão, Cova-krateret > Cabo da Ribeira 5k

Begynn med en tidlig morgenhenting på overnattingsstedet ditt i Mindelo, overfør til havnen i Mindelo for eventyret ditt med ferge til vår naboparadisøy, Santo Antão. På fergereisen din over kanalen (opptil 1 time med ferge), kan du stå på dekk for å se delfiner, flyvefisk og mer av vårt marine liv, eller du kan bestemme deg for å slappe av på de komfortable stolene og nyte litt musikk på vei. Ankomst til Porto Novo, når du går ut av terminalen vil du bli møtt av din lokale guide som tar deg med på en reise gjennom fjellene til toppen av vårt gamle vulkankrater i Cova. En må-se! På toppen av Cova-krateret vil du ha en fantastisk utsikt over den enorme frodige grønne dalen nedenfor, i det fjerne, ved sjøen, Vila das Pombas venter! På dette for det meste synkende eventyr nedover Cova-krateret til Cabo de Ribeira, går vi inn i Paúl-dalen, passerer vi gjennom små landsbyer der jordbruk er den daglige livsstilen, og ser mango, papaya, goiaba, appelsiner, epler, pasjonsfrukt, avokadotrær, sukkerrør åkre, banan- og kaffeplanter. Etter turen vil vi nyte en deilig lunsj på en typisk lokal restaurant. Reis tilbake til Porto Novo på den fantastiske kystveien, passerer gjennom fjelltunneler og fargerike landsbyer som ankommer fergen. Gå tilbake til Porto Novo, gå ombord på fergen for å returnere til São Vicente. Ved ankomst til havnen får du transport til overnattingsstedet ditt i Mindelo.

Dagstur Santo Antão, høydepunkter, fra São Vicente, 11t

4. Dagstur Santo Antão, høydepunkter, fra São Vicente, 11t

Bare en time med ferge fra São Vicente, men likevel kan denne grønne paradisøya skryte av frodig landbruk, fjelltopper, daler, sjarmerende landsbyer, kombinert med den hardtarbeidende ånden og enkelheten til menneskene og kulturen som ikke kan rettferdiggjøres med ord, men må bli tatt inn av ditt møte! Det meste av landbruket vårt kommer fra Santo Antão, også vår lokale Grogue-rom produseres her, vi skal besøke et destilleri. Santo Antão er en øy du MÅ OPPLEVE du vil huske den hele livet!

Oppdag Santo Antão på 1-dagers tur

5. Oppdag Santo Antão på 1-dagers tur

Vi henter deg i resepsjonen på overnattingsstedet ditt og drar til hovedhavnen i Mindelo Etter å ha ankommet øya Santo Antao, vil din guide og sjåfør ønske deg velkommen ved hovedinngangsporten til havnen. Etter en liten briefing vil du kjøre gjennom den mest fantastiske veien i hele skjærgården som passerer landlige landsbyer og naturparker og smale stier. Nyt fritiden til lunsj Besøk Ribeira Grande Besøk Paul og Kjør via ny vei til Porto Novo Ribeira Grande Paul Ta en ferge tilbake til Mindelo Hvis du velger trekkingalternativet tar det rundt 2-3 timer med 200m opp og 200m ned

Santo Antão: Remote Mountain Villages-vandring

6. Santo Antão: Remote Mountain Villages-vandring

Se Kapp Verde fra fantastiske høyder og besøk de avsidesliggende landsbyene underveis på denne 3-timers fotturen gjennom den frodige fjellside. Start med et besøk til den lille fjellandsbyen Corda og nyt fotostopp langs ruten. Spark i gang turen med en bratt nedstigning nedover en bred brosteinsbelagt sti og nyt utsikten over de mange dyrkede jordbruksterrassene høyt over. Deretter kan du oppleve et perspektiv som de fleste turister ikke kommer over med et besøk til en av de mest avsidesliggende landsbyene på øya Santo Antão, Figueira de Cima. Fortsett langs rekkene med sukkerrør og papayatrær til landsbyen Terrinha Vermelha. Beundre utsikten over dalene nedenfor og passere små hus med et autentisk kappverdisk preg. Avslutt turen i Coculi, omgitt av høye palmer.

Flere reisetips for Ribeira Grande

Vil du vite mer om aktiviteter i Ribeira Grande? Trykk her for full oversikt