Reykjavik
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Reykjavik

Se alle opplevelser i Reykjavik

Severdigheter i Reykjavik

De beste tingene å gjøre i Reykjavík

Reykjavík er en liten by tusenvis av mil fra alt annet, så hvorfor egentlig reise hit? Blant mange grunner kan vi nevne Reykjaviks forbløffende vulkansk landskap med varme kilder og imponerende severdigheter uten store folkemengder. Det aller beste er at dette er ikke en gang er toppen av isfjellet!

Islands nasjonalmuseum

Islands nasjonalmuseum

Vil du bli med på en reise gjennom Island og Reykjaviks historie? Det er lett å finne veien til museet fra sjøen Tjörnin, men om du må spørre etter veien imponer de lokale med å bruke museets enkle islandske navn Þjóðminjasafn!

Perlan

Perlan

Hjem til både Wonders of Iceland-utstillingen og en imponerende kunstig geysir, er Perlan en slående vakker glasskuppel kronet med en av Reykjaviks beste restauranter. Her er utsikten like god som maten!

Hallgrímskirkja

Hallgrímskirkja

Inspirert av Islands vulkanske fjellformasjoner er Hallgrímskirkja synlig hvor enn du er i byen. Ta heisen opp for Reykjavíks beste utsikt!

Harpa - Reykjavíks konserthus & konferansesenter

Harpa - Reykjavíks konserthus & konferansesenter

Inne i konserthuset Harpa slår Reykjavíks kulturelle hjerte. Her arrangerer ikke bare noen av Islands beste konserter, men stedet har også satt standarden for god nordisk design og arkitektur!

Den blå lagune

Den blå lagune

Den blå lagune er et geotermisk spa og helsesenter i Reykjavik. Svært berømt for sine oppfriskende behandlinger og fasiliteter er det absolutt verdt et besøk! Om det høres for mye, kan du besøke Nauthólsvík geotermiske strand istedenfor.

Kolaportids loppemarked
Foto: Luc Van Braekel@flickr (CC BY 2.0)

Kolaportids loppemarked

Ved den gamle havnen finner du islandske delikatesser som fermentert hai midt i mellom vintage klær, vinyl og nips som man vanligvis kan finne på et loppemarked. Ta med kontanter for å unngå de lange køene for å ta ut penger!

Elliðaárdalurdalen

Elliðaárdalurdalen

Denne frodige grønne dalen i utkanten av Reykjavík er et populært sted å dra på ekskursjon. Elven Elliðaár renner gjennom dalen og er full av røye, laks og ørret!

Reykjavik: Våre reisetips

Når er det best å reise?

Reykjavíks uendelige sommerdager gjør det til et fantastisk sted å besøke mellom juni og august, men om du ønsker å se nordlyset må du reise om vinteren. Merk deg at dette fenomenet også kjent som aurora borealis, er ekstremt vanskelig å forutse. Om det er viktig for deg å oppleve dette, bør du øke sjansene ved å bestille en lenger ferie, og holde deg oppdatert på lokale værmeldinger.

Hvor lenge bør man bli?

Reykjavík har masse av liv til tross for at det er en liten by. Hvor mange dager du ønsker å bli avhenger av hva du vil ha ut av ferien din. En helg er nok til å se byens severdigheter, men om du ønsker å oppleve mer av Islands billedskjønne natur, dra på ekskursjoner og nyte byens eksentriske natteliv, er selv en uke for lite!

Hvor dyrt er det?

Reykjavík har, i likhet med de fleste nordiske byer, rykte på seg for å være ganske dyrt, og for en by på denne størrelsen stemmer dette. Byen er imidlertid ikke dyrere enn London eller Paris, og du vil mest sannsynlig ikke møte på skjulte kostnader og kan forvente deg mye valuta for pengene!

Praktisk informasjon

 • Språk
  Islandsk
 • Valuta
  Islandske Kroner (ISK)
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +354
 • Beste tiden å dra
  Sommer

Aktiviteter og turer i Reykjavik

De mest populære attraksjonene i Reykjavik

Byer i Island

Flere reisetips for Reykjavik

Vil du vite mer om aktiviteter i Reykjavik? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Reykjavik

Topp natur - og kulturseverdigheter i komfortabel buss med flott guide

Her fikk vi alt som forventet og mer enn det egentlig. Turen startet kl 08 00 og første stopp var kaffepause et stykke utenfor Reykjavik på et sted som nærmest er et bakeri med de lekreste kaker og baguetter etc og svært god kaffe. Hadde vi visst om dette hadde vi ikke spist så mye av frokosten den dagen. Deretter første høydepunkt Gullfoss som er overveldende i sine vannkaskader. Neste høydepunkt Geysirområdet som oppviste regelmessige og hyppige utblåsninger langt flere enn vi kanskje hade forventet. Her var det lunsj hvor det kunne velges mellom litt mer stivt koldtbord på ett sted og mer rimelige, men gode retter på et par andre steder. Tingvellir er enestående med sin spektakulære fjellformasjon på langs av parlamentstedet. Innimellom de nevnte stedene var det også stopp ved 2-3 andre naturfenomener som et vulkankrater med en sjø i bunnen og flotte farger i terrenget rundt. Må fremheve en særdeles tiltalende guide - informativ og underfundig humoristisk på samme tid.

Reykjavik: Dagstur til Gullsirkelen med Kerið-krateret Vurdert av Wilhelm Mohn, 05/20/2017

Fantastisk natur, litt plagsom guide (Arctic Travels)

Turen både til og fra Landmannalaugar var nydelig, men guiden hadde en utrolig dårlig flow/timing og elsket å høre sin egen stemme. Det var ikke rom for å slappe av/sove litt på bussen. Jeg tok tiden- det gikk max 1min, 20sek mellom hver gang på død og liv måtte si noe over det bråkete høyttaleranlegget. Jeg håpet på at litt av poenget med en hikingtur skulle være at det ikke skulle være en guidet pratetur til og fra. Turen opp fjellet tar ikke så lang tid og passer de fleste med unntak av de med dårlige knær. Badingen i de varme kildene på slutten av turen var deilig, men burde vært noe lenger. Utsikten er USLÅELIG!

Perfekt dagstur med flotte severdigheter

Turen var perfekt tilrettelagt fra vi ble hentet ved hotellet til vi ble kjørt tilbake igjen 8 timer senere. Dyktig og sosial guide styrte deltagerne mellom de oppsatte severdighetene og ga interessant informasjon underveis, både om de stedene vi besøkte og om Island generelt. Vi var imponerte over alle de innlagte severdighetene vi fikk besøke og veldig fornøyde med gjennomføringen. Anbefales på det varmeste!

Turen gir minner og opplevelser for livet.

Turen startet til avtalt tidspunkt, som vedgikk av nøyaktig informasjon før oppstart. Guiden Jon var fantastisk og ga oss masse interessant informasjon om de stedene vi skulle til, samt historiske fakta. Den deilige avslutningen i lagunen var noe som toppet turen. Som turist på Island ga denne turen alt og en bør ikke reise hjem uten en tur i den gyldne sirkel.

Flott og opplevelsesrik tur til det sørlige Island!

Kunnskapsrik og hyggelig guide. Mange flotte naturopplevelser. Fint at lunsj ikke var inkludert og at det var mange forskjellige muligheter for å kjøpe seg lunsj og bruke tiden til det man ønsket i Vik! å Turen varte en halv time kortere enn de angitte 10 timene. Bussen hadde et sprukkent frontglass.

Fra Reykjavik: Dagstur til sørlige Island Vurdert av Anonym, 05/24/2019