Våre mest anbefalte ting å gjøre i Pristina

Fra Skopje: Heldagstur til Pristina og Prizren i Kosovo

1. Fra Skopje: Heldagstur til Pristina og Prizren i Kosovo

Denne turen starter med henting fra ditt hotell i Skopje og drar derifra til Pristina der den lokale guiden venter på deg. Besøk først klosteret Gracanica og ankom deretter Pristina, der du blir med på en omvisning i byen. Ditt første stopp er Kosovo Nasjonalbibliotek, et eksempel på moderne arkitektur. Ta deretter veien til den arkeologiske friluftsparken med gjenstander fra den neolitiske perioden og Kosova-museet bygget av østerrikere for den tyrkiske hæren i 1898, som har en omfattende samling av arkeologiske og etnologiske gjenstander, inkludert den neolitiske gudinnen på en terrakottatrone. Dra til Çarshi-moskeen, den eldste bygningen i Pristina og ble bygget på 1400-tallet av den tyrkiske sultanen Bajazit. Etterpå kan du gå til akademibygningen, et privat hus fra 1800-tallet i osmansk konak-stil. Besøk Fatih-moskeen eller den keiserlige moskeen bygget i 1461 under den tyrkiske sultanen Mehmed II Fatih og  Great Hammam – badekompleks bygget i 1470 prydet med 15 kupler med små hull for å la lys strømme inn. Dra til det etnografiske museet. Emin Gjiku-komplekset er et ekstremt velbevart bygg fra det 18. århundre og det er den eneste originale bygningen igjen i det gamle basarområdet. Turen avsluttes med et besøk til Gazimestan-tårnet. Fortsett til Prizren for en tur til fots i byen som inkluderer den attraktive ottomanske gamlebyen, kjent for filigran-håndtverkere som jobbet med gull og sølv, Prizrenligaens museum, Helveti Tekke, Sinia Pasha-moskéen og Vår frues kirke i Ljevis. Prizren har flest bevarte ottomanske bygninger i Kosovo, så simpelthen ved å gå langs de gamle brosteinsbelagte gatene kan du beundre byhus og moskéer – en fryd for øyet. Etter en liten pause, går du tilbake.

Fra Skopje: Privat sightseeingtur til Pristina og Prizren

2. Fra Skopje: Privat sightseeingtur til Pristina og Prizren

Dra nytte av henting på et sted du ønsker i Skopje, og kjør deretter med et komfortabelt, kjøretøy med aircondition til Kosovo. Besøk Gračanica kloster som dateres tilbake til det 14. århundre på vei til Pristina, og ta en sightseeingtur i byen for å se noen av de vakre attraksjonene ved ankomst. Oppdag den nye katedralen Saint Mother Teresa, sammen med høydepunkter som Nasjonalbiblioteket og rytterstatuen på Skanderbegplassen. Spaser langs gågaten Nane Theresa og besøk Old Bazaar. Pause til å spise lunsj på egen regning, og bruk deretter ettermiddagen i den lille byen Prizren. Lær om dens rike kulturarv på en guidet tur i sentrum. Se høydepunkter som Old Stone Bridge og middelalderkirken St. George. Dra forbi Sinan Pasha-moskeen fra 1700-tallet og Bajrakli-moskeen bak det albanske ligamuseet. Finn fint lokalt håndverk i de mange håndverksbutikkene, og se på livet på Shadervan Square.

Fra Tirana: Dagstur til Pristina og Prizren i Kosovo

3. Fra Tirana: Dagstur til Pristina og Prizren i Kosovo

Avreise fra Tirana, reis nordover for å krysse grensen til steinalderbyen Pristina. Besøk og besøk et middelaldersk ortodoks kloster før du fortsetter til det arkitektoniske vidunderet til Nasjonalbiblioteket i Pristina, hjemmet til materiell litteratur fra 1400-tallet. I Pristina vil en bytur også utforske moskeer fra 1300-tallet. Når vi forlater Pristina, går vi mot Prizren, noen ganger kalt Kosovos kulturelle hovedstad. Byen spilte en stor rolle i albansk historie og politikk på 1800-tallet. Fortsett til Prizren, der UNESCOs verdensarvkirke Vår Frue Ljevis holder til. Besøk House of the Prizren League, en av de viktigste bygningene på 1800-tallet i albansk historie. Avslutt dagen med en avslappende reise tilbake til Tirana.

Fra Sofia: Kosovo og Nord-Makedonia 2-dagers tur

4. Fra Sofia: Kosovo og Nord-Makedonia 2-dagers tur

Start med en henting fra hotellet eller overnattingsstedet ditt i Sofia klokken 08.00. Reis i cirka 3,5 timer til den første destinasjonen for den to-dagers ekskursjonen, byen Skopje, som er hovedstaden i Nord-Makedonia. Lær den politiske historien til regionen under kjøreturen. Ved ankomst til Skopje kan du nyte en 2-timers bytur med en makedonsk guide. Utforsk både den gamle og den nye delen av byen, og se de viktigste landemerkene. Etter vandreturen kan du nyte litt fritid (diskuter dette med guiden din) hvor du vil ha sjansen til å hvile og smake på det lokale kjøkkenet. Etterpå fortsetter reisen til Pristina, hovedstaden i Kosovo, som vil ta omtrent 2 timer. Når du kommer til Pristina, nyt litt fritid til å utforske høydepunktene i byen, hvoretter du vil reise til den kulturelle hovedstaden i landet, Prizen. Overnatt på et fantastisk hotell i hjertet av byen. På den andre dagen kan du spise frokost på hotellet etterfulgt av en spasertur i Prizen kl. 08.30. Utforsk de trange brosteinsgatene og autentiske osmanske bygningene. Besøk Mehmet Pasha Hamam, steinbroen fra 1400-tallet og festningen som ligger høyt over byen. Herfra får du en fantastisk utsikt over hele byen. Dette er den siste siden vi besøker i Prizren. Deretter skal vi tilbake til Skopje (som vil ta ca. 2,5 timers kjøring) hvor vi får litt tid til å slappe av og spise lunsj. Kl. 15:00 drar vi tilbake til Sofia, hvor du blir satt av på det stedet du ønsker.

Skopje flyplass taxi

5. Skopje flyplass taxi

Skopje Airport Taxi - fra/til alle hotell i Skopje tilbyr vi transport til Skopje flyplass - Ankomster fra Skopje flyplass; 1. Kunder vil bli møtt ved ankomsthallen med et personlig skilt med navn. 2. Vi gir full bagasjeassistanse. 3. Kunder vil ha full assistanse til de kommer til hotellets resepsjon. Avganger til Skopje flyplass; 1. Kunder vil bli møtt i hotellets resepsjonsområde til et avtalt tidspunkt. 2. Ved ankomst til flyplassen vil kundene bli satt av ved terminalbygningen foran. Vi overfører klient til også til alle adresser i Skopje, Ohrid eller andre byer i Makedonia inkludert Pristina, Sofia, Thessaloniki, Tirana, Beograd

Dagstur i Kosovo fra Tirana, Pristina og Prizren

6. Dagstur i Kosovo fra Tirana, Pristina og Prizren

Vi skal reise fra Tirana og krysse de nordlige delene av Albania, hvorpå vi skal krysse grensen til Kosovo. Denne relativt nye motorveien som forbinder de to landene har blitt et symbol på å styrke deres forbindelse og enhet. Naturen vil endre seg fra storbyen Tirana til mer landlige og tidligere gruvebyer. Beliggende rundt 260 kilometer fra Tirana ligger hovedstaden og største byen i Kosovo: Pristina. Det har vært bebodd siden eldre steinalder, fra den gamle Vinča-kulturen, og er et av de mest fascinerende arkeologiske og historiske stedene. Ligger i hjertet av Pristina, byr det store biblioteket på over to millioner eksemplarer av materialer, noen dateres så langt tilbake som på 1400-tallet. Arkitekturen er et godt eksempel på jugoslavisk brutalisme og er en mesterlig syntese av bysantinsk, ottomansk og serbisk design, noe som gjør den til et veritabelt mikrokosmos av byen. Siden 1982 har biblioteket fungert som nasjonalbiblioteket i Kosovo og fortsetter å tilby et majestetisk innblikk i fortiden. Nyfødt monument Oppdag det travle sentrum av Pristina. Fordyp deg i dens kulturelle arv, beundre det ikoniske monumentet Newborn og den praktfulle Mother Theresa-katedralen. Dens rike kultur er også tydelig i de mange gamle muslimske moskeene, som dateres så langt tilbake som på 1300-tallet, og gir innsikt i den hengivne troen til mange av innbyggerne. Prizren Når vi legger ut fra Pristina, trekker vi mot Prizren, en anerkjent tittel på Kosovos kulturhovedstad. Denne byen ligger langs Bistrica-elven, under skyggen av det tidløse Prizren-slottet, og har vært et fyrtårn for albansk historie og politikk på det nittende århundre. Albanian League of Prizren-museet Dermed kan vi ikke gå fra oss muligheten til å besøke House of the Prizren League, et betydelig landemerke som markerte den første innsatsen for uavhengighet og etableringen av et parlament og en regjering. Videre kan vi gjøre oss kjent med kulturen i området ved å besøke Etnografisk museum som holder til i Forbundets hus. Legg ut på en reise med autentisk utforskning og besøk den kjente "Stone Bridge of Love" og den tradisjonelle basaren i Prizren. Ligger rundt den majestetiske Sinan Pasha-moskeen, er dette den mest fengslende og historisk berikede delen av Prizren. Vandre ned de gamle gatene i den gamle byen og beundre den fargerike tradisjonelle basaren, hvor sjarmerende håndverk og utsøkte parfymebutikker står langs hvert hjørne.

Kosovo fra Albania: Dagstur til Prizren og Prishtina (tilvalg)

7. Kosovo fra Albania: Dagstur til Prizren og Prishtina (tilvalg)

Den yngste europeiske nasjonen Kosovo er mer enn fødestedet til popsensasjonene Rita Ora og Dua Lipa. I løpet av de siste to tiårene har den også vokst til å bli anerkjent for en følbar summen av liv som gjennomsyrer dens stadig voksende og stadig skiftende atmosfære. I denne heldags guidede turen vil du ha muligheten til å oppdage den historisk betydningsfulle byen Prizren, og den energiske hovedstaden i Kosovo, Prishtina. Vi reiser fra Tirana, Albania langs den nybygde motorveien som forbinder Albania med Kosovo. Det som en gang tok nesten en hel dag å kjøre gjennom, tilbyr nå på bare tre timer levende fjellandskap verdt å ta videoopptak av. Vi drar fra ditt Tirana-hotell om morgenen med et luftkondisjonert kjøretøy, og drar mot nordøst i Albania. Vi vil tilby deg en rask kaffe ved den kunstige Kukës-sjøen for å nyte dens ro og legenden om dens dannelse under Albanias mørke kommunistiske periode. Først når vi krysser grensen, vil vi ta turen til Kosovos beste attraksjon - den unike byen Prizren med sine svingete brosteinsstier - kun tjue minutters kjøring fra den albansk-Kosovo grensen. En godt bevart påminnelse om den osmanske tiden, den multietniske og flerspråklige Prizren ligger ved foten av festningen, utsmykket med håndverksbutikker langs Lumbardhi-elven som renner gjennom hjertet av denne ikoniske byen. På sensommeren er Prizren hjemmet til DokuFest - en av de 25 beste dokumentarfilmfestivalene i verden. Likevel, hver sesong du besøker, er Prizrens hovedtorg fullt av liv. Først blir det et kort besøk til den rekonstruerte albanske Prizren League - det gripende historiske stedet som dessverre ble ødelagt under Kosovo-krigen. Mens vi går langs elveleiet, vil vi sight-se og utforske gamlebyen, smake på den lokale 'byrek'en som tilbys av guiden vår og drikke ferskvann fra çesma - vannfontenen, et nødvendig ritual hvis du ønsker å komme tilbake igjen i Prizren. Rik på steder for tilbedelse er Prizren et eksempel på religiøst mangfold og har en moske bygget av den berømte osmanske arkitekten Sinani. Vi besøker Sinan Pasha-moskeen og den serbiske ortodokse kirken "Sveti Spas". Avhengig av kundenes ønske og fysiske evner, er det muligheten til å gå opp festningen som har tilsyn over byen, før du drar til hovedstaden Prishtina - et kaleidoskop av severdigheter, lyder og lukter og hjem til mange kulturelle landemerker. Når du går Prishtinas hovedboulevard, vil du oppleve den evige bevegelsen som Prishtina er, sammen med sine moderne kafeer og restauranter. Vi vil besøke det som anses som en av de 'vakreste stygge bygningene' over hele verden: Nasjonalbiblioteket i Kosovo - et eksempel på 'brutal arkitektur', den anerkjente NewBorn-skulpturen som endres med hver uavhengighetsjubileum, og gå forbi den sosialistisk bygde Boro Ramiz Idrettspalasset. På sen ettermiddag drar vi tilbake til den albanske grensen, og du blir satt av på hotellet du ble hentet fra.

Pristina: Dagstur med Bear Sanctuary og Gadima Cave

8. Pristina: Dagstur med Bear Sanctuary og Gadima Cave

Prishtina DAY Tour er en omfattende heldagstur i og rundt Prishtina. Det tar deg å utforske alt det som gjør Prishtina slik det er; når det gjelder historisk, kulturell, religiøs, naturlig og arkeologisk arv. Den har en blandet og kombinert tur med mange interessante severdigheter, monumenter og museer. Dette er et perfekt valg for alle dere, som har minst en hel dag i Prishtina for å fordype dere i en minneverdig opplevelse som tar dere over forventningene deres på dette området. SPOTS inkludert i turen: Prishtina-vandring i gamle og nye bydel, inkluderer: Etnografisk museum, Bazaar-moskeen (den eldste moskeen i landet), Kongens moske, Jugoslavisk obelisk av brorskap og enhet, Sentrum, Nyfødt, Ungdomspalasset, Heroinat-monumentet, Nasjonalt og universitetet Bibliotek, St. Teresa-katedralen. Utkanten av Prishtina Imponerende kloster i Gracanica Den mystiske marmorhulen Gadime, Den arkeologiske romerske byen Ulpiana, Fantastisk Bear Sanctuary. Gazimestan - Monumentet til Kosovo-slaget i 1389, Mausoleet til Sulltan MURAD og det osmanske museet. Reiserute Når du møter guiden på det foreslåtte stedet, blir du introdusert med innholdet i turen og starter med en kort strukturert spasertur i byen, akkurat det du trenger for sightseeing og forståelse av PRISHTINA. Det tar rundt 2,5 time å gå rundt og bli kjent med det beste av byen. Etter vandreturen går vi videre til den østlige delen av Prishtina. Vårt første stopp på veien, det er det berømte Gracanica-klosteret (UNESCO Heritage List), hvor du vil bli fascinert av det ekstraordinære interiøret med fulle av praktfulle fresker. Guiden til klosteret vil gjerne forklare deg den interessante historien om klosteret som stammer fra 1321, og det har alltid vært i tjeneste til i dag. Imponert over klosteret, fortsetter vi rundt en kilometer til for å utforske den arkeologiske parken Ulpiana. Det er det viktigste arkeologiske stedet i Kosovo, og representerer en gammel sivilisasjon av Dardanian Kingdom fra bronsealderen. Historisk sett ble det i løpet av det 3. og 4. århundre e.Kr. en av de fem viktigste romerske byene på Balkanhalvøya. Etterpå beveger vi oss mot Marmorgrotten i Gadime som er 10 km unna. Det er en fantastisk hule med mange interessante gallerier med fulle av mysterier. Turen inn i grotten tar en halvtime og blir guidet av den respektive grottens guide. Bear Sanctuary: Rett etter grotten drar vi til Bear Sanctuary. Det er en nydelig naturpark med morsomme brune bjørner rundt. Det er fantastisk å se bjørnene leke opp og ned hele dagen. Det er en historie om overlevelse, kjærlighet og dedikasjon til bjørner og dyr.

Fra Pristina: Vinsmaking og Prizren-dagstur med lunsj

9. Fra Pristina: Vinsmaking og Prizren-dagstur med lunsj

KOSOVO VINTUR OG PRIZREN BYTUR Kosovo utvikler stolt en vinindustri av høy kvalitet. Det er mye stilig vin i landet og elegante steder å smake på. Denne vinturen i Kosovo er tilberedt med delikatesse for å vise deg smaken, lidenskapen og omsorgen for lokale viner. Det er en herlig tur, full av lidenskap, moro, kunnskap og smak på de fleste utvalgte steder. Så hvis du ønsker å få en fantastisk matopplevelse, inviterer vi deg til å bli med på turen vår. Vi har noe spesielt for deg. Vi deler ut lokal innsikt, vinkulturen fra Kosovo, våre fancy vinsentre, og sørger for at du får prøve de beste lokale vinene vi har, gjæret med omhu. Turen vår er å smake og nyte godt utvalg av viner, forretter, historier og nydelig ledsager. Denne fantastiske vinsmakingsturen i Kosovo gir deg en intim opplevelse med 2 forskjellige lokale vingårder i Rahovec, snacks, forretter og en mezze som er perfekt matchet. Sammenlign ulike smaker, prøv nye smaker og velg hvilken du liker best! Nyt kvelden i byen, smak på lokale viner som har nydelig smak, historie og tradisjon. Velkommen til å heie og ha det gøy!

Minitur: Kosovo & N. Makedonia fra Tirana | 4 dager

10. Minitur: Kosovo & N. Makedonia fra Tirana | 4 dager

Dag 1: Sightseeingtur i Prizren og Prishtina Vi reiser mot Prizren om morgenen. Prizren, ansett for å være den kulturelle hovedstaden i Kosovo, denne sjarmerende, livlige byen med fjell rundt er en ekte skatt gjemt i hjertet av Balkanhalvøya. Vi ankommer Prizren om ca. 2 timer og møter vår lokale guide for en spasertur i byen og går inn i Sinan Pasha-moskeen, Vår Frue av Ljevis-kirken (Unesco), Museum of Prizren League og den osmanske gamlebyen kjent for sin gull og sølv filigran håndverkere. Nyt fritiden til lunsj i Prizren og forlat byen til hovedstaden i Kosovo, Prishtina. På ettermiddagen kan du ta en spasertur i Prishtina for å oppdage byen med sine mange moskeer, katedraler og markeder. Dag 2: Matka Canyon og sightseeingtur i Skopje Denne morgenen drar vi mot Nord-Makedonia med vårt første stopp ved Matka Canyon kjent for sine sommerfuglkolonier. Her legger vi ut på en privat båttur for en kort utforskning av Vrelo-grotten, en av verdens dypeste, før vi nyter fritiden til lunsj med flott utsikt. Med en kort kjøretur ankommer vi Skopje, hovedstaden i Nord-Makedonia Ta en spasertur i Skopje for å oppdage byen med sitt høydepunkt som Mother Teresa Memorial House, åpnet i 2009 for å hylle livet til den berømte humanitære, den gamle jernbanestasjonen og Steinbroen, som dateres tilbake til 1451. Nyt en avslappende kveld i Skopje. Dag 3: Sightseeingtur i Ohrid (Unesco) Nå og ta inn alt det Unesco-anerkjente sjarmerende byen Ohrid har å tilby på en guidet tur med en lokal guide. Gå forbi den strålende kirken Saint Sophia og National Workshop for en håndlaget papirproduksjonsdemonstrasjon. Gå inn i Samuils festning og gå langs dens historiske murer fra 4. århundre. Oppdag det gamle teateret i Ohrid, bygget i hellenistisk stil. Gå opp til Church of Saint John på Kaneo på klippetoppen for panoramautsikt over innsjøen og de omkringliggende fjellene. Dag 4: Tirana via Saint Naum Monastery & Bay of Bones På vei til Tirana, besøk Bay of Bones Museum, en forhistorisk bosetning som ligger ved Ohridsjøen. En enestående i regionen, er det en autentisk rekonstruksjon av en del av peleboligen, som dateres tilbake mellom 1200 og 700 f.Kr. Fortsett deretter å utforske det middelalderske klosteret Saint Naum. Se de fastboende påfuglene som streifer rundt på eiendommen Gå inn i klosteret for å se dets intrikate fresker Vi kjører mot grensen til Albania til Pogradec, hvor du har ledig tid til å nyte lunsj ved bredden av Ohridsjøen. Reis til Tirana sent på ettermiddagen. (Hotellovernatting i Tirana er ikke inkludert på tur)

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Pristina

Alle aktiviteter

17 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Pristina

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Pristina

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Pristina?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Pristina er:

Flere reisetips for Pristina

Vil du vite mer om aktiviteter i Pristina? Trykk her for full oversikt