Legg til datoer

Preikestolen

Preikestolen: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Stavanger: Naturskjønt fjordcruise til Lysefjorden og Preikestolen

1. Stavanger: Naturskjønt fjordcruise til Lysefjorden og Preikestolen

Fordyp deg i det vakre norske fjordlandskapet om bord i en lydløs og elektrisk båt. Seil fra Stavanger sentrum langs Lysefjorden til Preikestolen, den såkalte Preikestolen. Se hvor "omstreiferne" gjemte seg for lensmannen i gamle dager når båten stopper ved Fantahålå (omstreiferhulen). Deretter kan du beundre den berømte og majestetiske fjellformasjonen Preikestolen, som rager 604 meter over havet. Neste stopp er Hengjanefossen, der mannskapet fører baugen så nær fossen at du kan kjenne den forfriskende spruten! Ta en matbit fra kiosken om bord og slapp av på et av soldekkene eller inne i den romslige og komfortable lugaren. Hold utkikk etter en og annen sel som soler seg på en stein. Nyt det idylliske landskapet før du returnerer til havnen i Stavanger.

Fra Stavanger: RIB-tur til Lysefjorden

2. Fra Stavanger: RIB-tur til Lysefjorden

Kjør i hastigheter opptil 35 knop på denne guidede båtturen med en hurtiggående RIB. For en sikker båttur får du utdelt redningsvest, flytedrakt og vernebriller. Underveis passerer du øyer, fossefall, grotter og fantastiske fjellformasjoner, mens du suser over vannet.  Møt skipperen din på brygga i hjertet av Stavanger. Gjør deg klar med godt vedlikeholdt utstyr og legg ut på ditt livs RIB-eventyr. Gå sakte ut av havnen for å beundre utsikten til Stavanger fra vannet.  Cruise under bybroen før båten gir full gass på vei mot fjordene. Nyt vinden i håret mens båten flyr over vannet. Få et glimt av byens øyer, oppdrettsanlegg og koselige, tradisjonelle hytter i vannkanten.  Hold utkikk etter seler og niser under deg, samt glupske ørner over deg. Når du ankommer Lysefjorden blir det flere stopp for å ta bilder av severdigheter som Fantahålå, Preikestolen og flere fossefall. Deretter kan du slappe av på turen tilbake til Stavanger, og gå i land på kaien der du startet båtturen. 

Stavanger: Båttur med sightseeing i Lysefjorden til Prekestolen

3. Stavanger: Båttur med sightseeing i Lysefjorden til Prekestolen

Med vår Lysefjord RIB-safari får du oppleve noe av det flotteste landskapet i hele Norge fra første rad. Våre erfarne og sjøkyndige kapteiner tar deg med på nært hold til de mest berømte severdighetene fjorden har å by på, og deler historier og skrøner underveis. Du får se den berømte Preikestolen: et 600 meter høyt platå som stikker rett ut fra fjellsiden, Vagabondgrotten: et historisk gjemmested for skattesnytere, Whiskyfallene: en 75 meter høy foss rett nedenfor et gammelt hjemmebrentbrenneri, og mye mer. Under hele turen holder du også utkikk etter det yrende dyrelivet i regionen. På en god dag er det mulig å få øye på seler, niser, havørn og mye mer. Turen starter og slutter midt i Stavanger sentrum, ombordstigningen tar ca. 15 minutter og selve turen varer i 1 time og 45 minutter. Vi sørger for alt nødvendig utstyr, det eneste du bør huske å ta med deg er et kamera. Flåten vår består utelukkende av splitter nye, toppmoderne RIB-båter, noe som sikrer deg en tur med høyeste grad av komfort, sikkerhet og moro. Opplevelsen er skreddersydd for passasjerer fra seks år og oppover. En tur i en RIB er spennende, men ikke ekstrem på noen måte. De eldste gjestene vi har hatt med, har vært langt over 90 år. Vi holder konstant oppsyn og sørger alltid for at alle om bord har det bra. Fra høye klipper og brusende fossefall til skjulte grotter og bortgjemte strender - det finnes ingen bedre måte å oppleve Lysefjordens dramatiske skjønnhet på enn fra et sete i båtene våre. Så bestill turen din i dag, og la oss gi deg noe å svare på når venner og familie spør om du har gjort noe gøy i Norge.

Stavanger: Preikestolen Soloppgangstur med frokostbuffé

4. Stavanger: Preikestolen Soloppgangstur med frokostbuffé

Bli med på en guidet soloppgangstur til Preikestolen, slå folkemengdene og opplev soloppgangen over Lysefjorden. Nyt praktisk rundturstransport fra Stavanger. Unngå de tusenvis av mennesker som vil være på stien i høysesongen, og gå på fottur i ro og fred ved morgengry i stedet. Start eventyret tidlig om morgenen etter å ha blitt hentet fra en av flere utpekte steder i Stavanger. Etter en 40-minutters kjøretur kommer du til starten av stien. Motta en orientering fra guiden din, inkludert informasjon om stien, forventede forhold og nyttige tips for gode fotturer. Når alle er klare, skru på hodelyktene og start fotturen mens det er mørkt og stille. La måneskinnet og de høye trærne få fantasien til å løpe løpsk. Underveis kan du lytte til all slags skummel folklore fra guiden din, og stoppe for snacks eller for å justere klær og utstyr. Etter cirka 2,5 timers vandring kommer du til Preikestolen, 604 meter rett ovenfor den legendariske Lysefjorden. Bli belønnet med panoramautsikt over fjorden. Hvis du er heldig, vil solen vise seg når den klatrer over fjellryggene, slik at du kan bade i varmen. Etter å ha gledet deg over landskapet og slappet av en stund, drar du tilbake til Basecamp. I komforten til fjellstua kan du lade opp batteriene med en enkel, men frisk og velsmakende frokost. Deretter setter du deg tilbake i bilen for en kjøretur tilbake til Stavanger.

Preikestolen Hidden Trail Hike + Kanotur

5. Preikestolen Hidden Trail Hike + Kanotur

Ønsker du å vandre til Preikestolen på dagtid, men uten å være omgitt av store folkemengder? Vil du oppleve fjellets utemmet natur i fred? Vi vandrer utenfor allfarvei; en sti som bare lokalbefolkningen vet om, og den inkluderer til og med en kanotur! Vår guide er klar til å ta deg med på den definitive dagsturen til Norges mest ikoniske fjellformasjon! Dagen starter med å bli hentet av vår guide fra en av flere utpekte steder i Stavanger. Etter en 45-minutters kjøretur kommer vi til Preikestolen Basecamp (hvor toaletter er tilgjengelige). Vi henter redningsvester og kanomalm, og går ned til stranda ved sjøen, Revsvatnet. Her vil guiden gi instruksjoner om trygg kanopadling, informasjon om stien, forventede forhold, og nyttige tips for gode fotturer. Når alle er klare, begynner eventyret. Vi padler over innsjøen, tar oss inn på land og vandrer langs en gammel og glemt sti. Den ble gjenoppdaget av en lokal banebrytende guide i regionen (guidens mentor), og vi har den nesten helt for oss selv! Tempoet gir tid til å justere klær og utstyr, tid til å hvile og nyte snacks, og til å ta bilder underveis. Etter ca 3 timers vandring kommer vi til Preikestolen, 604 meter rett ovenfor den legendariske Lysefjorden. Den stupbratte klippeveggen har utsikt over fjorden, og panoramautsikten foran oss gir en fantastisk belønning etter alt arbeidet som måtte til for å komme dit. Etter at vi har nyt naturen og slappet av en stund, går vi ned igjen. Det tar normalt ca. 2,5 timer å komme tilbake til parkeringsplassen. Utslitte, men fornøyde setter vi oss tilbake i bilen. Når vi blir kjørt tilbake til Stavanger, bearbeider vi vår opplevelse av en vel brukt dag.

Stavanger: Guidet tur til Preikestolen

6. Stavanger: Guidet tur til Preikestolen

Opplev en reise ut i naturen med en guidet tur til Preikestolen, en av Norges mest fascinerende fotturer. Start turen med å bli hentet på hotellet eller Airbnb. Etter en 40-minutters kjøretur gjennom verdens lengste og dypeste undervannstunnel og naturskjønn utsikt over Jørpeland, kommer du til startpunktet. Her vil guiden din fortelle om stien, forventede forhold og gi verdifulle tips for en hyggelig dag med utforskning. Når du legger ut på turen, kan du glede deg over muligheten til å følge guiden på en pittoresk avstikker hvis forholdene tillater det. Det avslappede tempoet gir god tid til å justere utstyret, ta rolige pauser, nyte snacks og ta fantastiske bilder underveis. Etter ca. 2,5 timers vandring kommer du til den majestetiske klippen Pulpit Rock. 604 meter over havet får du en majestetisk utsikt over Lysefjorden. Her kan du fordype deg i naturens skjønnhet, lade opp sansene og ta deg trygt ned fra fjellet. Når du setter deg inn i bilen igjen for hjemturen til Stavanger, vil du huske tilbake på en dag tilbrakt i trygghet og glede med å utforske en av Norges perler.

4 dagers fleksibel tur i fjorden Oslo Bergen Ålesund Stavanger

7. 4 dagers fleksibel tur i fjorden Oslo Bergen Ålesund Stavanger

Jeg leder den private turen for folk som reiser i Sør-Norge. I henhold til din tid og dine behov kan jeg designe en skikkelig reiseplan for fjorden med 4 dager. Reiseruten kan omfatte flere aktiviteter, for eksempel fotturer, fiske, kajakkpadling, sykling eller brevandring. Du kan bare bestille en dag og sende meg en melding, gi meg beskjed om flyinformasjonen din, hvor mange dager du skal reise, stedene du ønsker å dra og mulighetene dine for utendørsaktiviteter, og så kan jeg lage en flerdagersplan for du kan bestille for flere dager. Generelt er den veldig fleksibel og designet etter dine behov. hovedattraksjonene er som følger: Bergen, Oslo, Stavanger, Ålesund og Kristiansund. Sognefjord, Hardangerfjord, Geriangerfjord, Lysefjorden, Flåm, Voss, gudvangen, Odda, Eidfjord, Ulvik, steinsdalsfossen, vøringsfossen, tolltunga, preikstolen, kjeragbolten, Loen, stryn, Hellesylt, førde, Nigardsbreen, isbreen, Rampe, Trollendalsstigen, Rampe, Trollendalsstigen, Atlanterhavsveien, Måløy, Kannesteinen. For 1-4 personer kan jeg skaffe en Toyota Corolla, 5-8 bokser Toyota Van. Vi har også Mercedes benz, men vi må forhandle om prisen. Så prisen som er oppført på nettet er bare for én dag. Barn er mer enn velkomne. gi meg beskjed om hvor mye bagasje du har og barnas alder, og høyde etter bestilling. Vi er i Bergen, så hvis du bestiller en tur fra Trondheim, Ålesund, Oslo Stavanger-området, må du bestille minst en tredagers tur så er det verdt for oss å kjøre. vi lager en fullstendig reiseplan for deg, hvis du til slutt ikke er enig så kan du kansellere den. Vennligst send meg en melding i stedet for å ringe meg direkte, siden jeg kjører mesteparten av tiden og ikke kan svare deg, vil jeg sende tilbake meldingen etter at jeg har ankommet destinasjonen.

Stavanger: Guidet fottur til Preikestolen i soloppgang

8. Stavanger: Guidet fottur til Preikestolen i soloppgang

Turen starter kl. 07.15 og du blir hentet fra stedet du valgte når du bestilte. Vær oppmerksom på at returstedet ditt vil være det samme som hentestedet. Hentetidspunktet er ca. kl. 05.00 fra ditt overnattingssted. Vær klar 5 minutter før avtalt hentetid foran hovedinngangen. Deretter drar du til Stavanger fergeterminal eller Lauvvik fergeterminal fra hvor du vil ta fergen over fjorden. Fra den andre siden er det en kort kjøretur til startstedet for Preikestolen, som er utgangspunktet for turen din. Turen opp tar deg mellom 2-3 timer, og lengden er 4 kilometer hver vei. Når du er på Preikestolen vil du få litt tid til å nyte soloppgangen og den vakre naturen, med god tid til å ta bilder. Det blir også tid til å nyte matpakken, drikke og få litt snacks her, før du returnerer. Turen tilbake vil trolig også ta 2 til 3 timer, og du kan senere forvente å ankomme Stavanger rundt kl. 08.00 - 10.00.

Tilgjengelige aktiviteter

15 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Flere reisetips for Preikestolen

Vil du vite mer om aktiviteter i Preikestolen? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Preikestolen

Samlet vurdering

4.8 / 5

basert på 162 vurderinger

Gøy og avslappende tur med mye fin natur rundt oss!