Opplevelser i
Prater

Den berømte fornøyelsesparken «Wurstelprater» har underholdt barn i alle aldre siden 1766.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Prater i Wien: Fem fornøyelser du ikke bør gå glipp av

I hjertet av Wiens nydelige park Prater, ligger Østerrikes berømte fornøyelsespark kjent som Wurstelprater. Wurstelprater åpnet dørene i 1766 og huser i dag en unik blanding av klassiske og helt nye karuseller, noe som gjør dette til en herlig opplevelse for hele familien!

 • Pariserhjulet i Wien

  1. Pariserhjulet i Wien

  Pariserhjulet Wiener Riesenrad ble bygget i 1897 og er en av byens mest elskede attraksjoner. Kjent fra filmer som The Tird Man og Before Sunrise, gir den en slående utsikt over Wien.

 • Praterturm

  2. Praterturm

  Vil du ha en enda bedre utsikt enn fra pariserhjulet, og kanskje et lite adrenalinkick? Da anbefaler vi den 117 meter høye Praterturm, verdens høyeste flyvende huske.

 • Calafatis magiske rotor

  3. Calafatis magiske rotor

  En klassiker i gamle temaparker! Denne magiske rotoren spinner omtrent 30 rotasjoner i minuttet, og limer passasjerene fast til veggene gjennom ren sentrifugalkraft!

 • Volare

  4. Volare

  De som er ekstra tøffe må kjøre Volare, en berg-og dalbane som propellerer passasjerene gjennom luften med hodet først og simulerer følelsen av å fly en distanse på 420 meter.

 • Katapultsetet

  5. Katapultsetet

  Om Volare ikke var nok adrenalin for deg, er Katapultsetet det du leter etter. Du blir kastet opp mot skyene i en fart på 14 meter i sekundet!

Planlegg besøket ditt

 • Julemarkedet

  Om du besøker Prater om vinteren må du oppleve det berømte og tradisjonelle julemarkedet. Markedet ligger foran det store pariserhjulet fra midten av november til begynnelsen av januar.

 • Billetter

  Merk at det koster ikke noe i inngangspenger for fornøyelsesparken Prater, men at du heller kjøper billetter for hver enkelt karusell eller attraksjon. Dette er perfekt for foreldre som vil skjemme bort barna sine, da parken er meget hyggelig å besøke selv for dem som ikke ønsker et adrenalinkick.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Prater har åpent døgnet rundt hele året. De respektive attraksjonene har individuelle åpningstider.
 • Pris
  Ingen inngangspenger, men de spennense karusellene koster ekstra.
 • Behøver jeg en guide?
  Det er ikke nødvendig med en guide i Prater, men det kan være en fin opplevelse.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta U1 eller U2 til Praterstern eller U2 til Messe-Prater.
 • Flere tips

  • Sjekk ut Praterkortet om du ønsker en kontantfri måte å betale på når du er besøker Prater.

Flere reisetips for Prater

Vil du vite mer om aktiviteter i Prater? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Prater

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 5 171 vurderinger

Det var mye moro.

13 år gamle niesen min og jeg hadde det veldig moro på verkstedet. Jeg kan anbefale aktiviteten til alle. Flytende sjokolade helles i en form og kan deretter pyntes med hvilken som helst mengde godsaker (fra revet kokosnøtt til gummy bjørner). Du kan også snack, og de voksne hadde det gøy. Totalt er det laget tre sjokoladestenger, som du deretter kan ta med deg. Mens sjokoladen avkjøles lages og smakes kakao mens du venter.

Etter en kort orientering gikk vi rett til å velge det personlige ornamentet til sjokoladen. Vi fikk fylle en tallerken med tre former med sjokolade (enten melk eller mørk sjokolade). Dekorer deretter og sett den i kjøleskapet. I kjøleperioden fikk vi lov til å blande vår egen drikkesjokolade. Det smakte fantastisk. Barna som var på verkstedet hadde det veldig moro.

Flott opplevelse. Vanligvis holde seg borte fra denne typen tur, men med sin historie måtte prøve den ekstremt jevn likte hele opplevelsen både min kone og jeg opplevde vår første tur på et hjul og elsket det flott utsikt mye plass til å bevege seg rundt. Gode minner om en flott film.

Jeg anbefaler definitivt 72-timersbilletten, jeg gjorde all min sightseeing med trikk, jeg er over hele Wien ... selv på Central Cemetery er det en buss som tar en tur, og du kan bruke billetten til det ... .. .. Jeg har selvfølgelig allerede planlagt hjemmefra.......

Et flott alternativ til Wien-passet. Flexi-passet gir deg betydelig mer fleksibilitet, og du kan velge severdigheter og dele ut dagene selv.