Våre mest anbefalte ting å gjøre i Praia

Fra Praia: Santiago Island Tour, Workshop og Tarrafal Beach

1. Fra Praia: Santiago Island Tour, Workshop og Tarrafal Beach

Bli hentet på hotellet ditt i Praia, og dra deretter mot det indre av øya. Ta ditt første stopp ved fru Luisas hus. Der kan du prøve cuscuz (en tradisjonell kake laget av maismel) og fidjós (stekt banan), den typiske frokosten for familier fra Kapp Verde. Etter frokost fortsetter du til byen Assomada. Besøk det berømte markedet, og beundre de livlige fargene til de lokale fruktene og grønnsakene. Gå videre til Serra Malagueta naturpark og beundre den utrolige utsikten fra 1000 meter (3280 fot) over havet. Oppdag deretter Santiagos vakreste strand ved Tarrafal, kjent for sin hvite sand og krystallklare vann. Ta en pause til lunsj (for egen regning), og returner deretter langs østkysten av øya. Besøk Rabelados religiøse samfunn, det eneste samfunnet som fortsatt bor i stråtak og bevarer de eldste skikkene og troene på Kapp Verde. Turen avsluttes med avlevering på hotellet ditt i Praia.

Fra Praia: Santiago Dagstur - Oppdag øya på 1 dag

2. Fra Praia: Santiago Dagstur - Oppdag øya på 1 dag

Stopp 1 - Assomada Ved siden av et utsiktspunkt med en fantastisk panaroma over den nest største byen på øya, kan du fortsatt på lørdag og onsdag også besøke grønnsaksmarkedet som er en stor turistattraksjon. Stopp 2 - Naturparken Serra Malagueta Her vil du se noen varianter av fauna og flora på øya på et platå som ligger 800 m høyde med den beste utsikten over øya. Stopp 3 - Tarrafal I Tarrafal vil du nyte en ledig tid til å spise lunsj eller slappe av på strandbaren eller bare gå på stranden. Obs: lunsj er ikke inkludert, men vi kan hjelpe deg med å organisere noe. Stopp 4 - Østkysten Langs østkysten av øya finner du noen små fiskerlandsbyer ved siden av det enorme Atlanterhavet, og du vil passere den største bananplantasjen og kokospalmene på øya på vei tilbake til praiaen.

Fra Praia: Høydepunkter på øya Santiago

3. Fra Praia: Høydepunkter på øya Santiago

Nyt fordelene ved å bli hentet fra havnen i Praia. Finn sjåføren din enkelt, da de vil holde et skilt med navnet ditt på. Len deg tilbake og slapp av i en komfortabel og romslig varebil. Velg mellom en privat eller en gruppetur. Ta inn fjellandskapet og stopp for bilder i de sjarmerende landsbyene São Domingos, São Laurenço dos Órgãos og Assomada. Ta bilder av frodige bølgende landskap i Serra Malagueta naturpark. Beundre utsikten over øya fra 1000 meter over havet før du ankommer Tarrafal-stranden. Svøm i det krystallklare vannet og len deg tilbake på sandstranden som er omgitt av åser og palmer. Har muligheten til å kjøpe en lokal lunsj. Gå nedover en kystvei på østsiden av øya og stopp ved den største kokosnøttplantasjen i landet hvor du kan kjøpe ferskt kokosnøttvann. Gå tilbake til havnen i Praia på slutten av turen.

Fra Praia: Banana Plantation Tour og Cuscuz Workshop

4. Fra Praia: Banana Plantation Tour og Cuscuz Workshop

Etter å ha blitt hentet fra overnattingsstedet ditt i byen Praia, kjører du innover til Santa Cruz. Ved ankomst til den største banan- og kokosnøttplantasjen i landet, tar du en tur inne i jordbruksmarkene mens din lokale reiseleder forklarer variantene av frukt og planter som er på plantasjen. Hvis tilgjengelig, for egen regning, kan du forfriske deg med ferskt kokosvann og økologisk dyrkede lokale bananer. Deretter drar du til den nærliggende byen Orgãos, hvor du vil bli hjertelig møtt av en vennlig lokal familie, som omfavner uovertruffen gjestfrihet på øya. Du vil ha muligheten til å hengi deg til lokal mat og avsløre Kapp Verdes gastronomiske hemmeligheter mens du nyter La Morabeza kreolsk. Lær hvordan du lager den lokale Cuscuz, en tradisjonell kake laget av maismel, og Fidjós, en deilig godbit laget av banan blandet med hvete. Etter workshopen vil du legge ut på en naturskjønn kjøretur gjennom steiner og daler, mens guiden din forteller lokal historie og fanger skjønnheten i omgivelsene, før du returnerer til overnattingsstedet ditt.

Praia: Bytur med Cidade Velha-besøk

5. Praia: Bytur med Cidade Velha-besøk

Bli hentet på overnattingsstedet ditt i Praia, og dra deretter mot det historiske sentrum av Plateau. Start vandreturen gjennom kolonibygningene til presidentpalasset, hovedtorget, det kommunale markedet (stengt på søndager) og finn et mangfold av lokale frukter og grønnsaker. Etterpå kan du utforske Kapp Verdes største suvenirmarked, Sucupira-markedet, og oppleve dagliglivet til Kapp Verde-familien. Gå videre til Cidade Velha, et UNESCOs verdensarvsted og den første byen bygget av europeere i Afrika sør for Sahara. Ved ankomst kan du ta en guidet spasertur på São Filipe-festningen, utforske ruinene av den første katedralen bygget av europeere i Afrika sør for Sahara, det tidligere slavemarkedet og den berømte banangaten med stråtakhusene. Reis tilbake i tid, lær historien fra eksperten din, gå på en svart sandstrand og møt lokale fiskere før en kort tur tilbake til Praia. Etter en minneverdig dag, avsluttes turen med en avlevering på overnattingsstedet ditt.

Santiago Island: Høydepunkter i Cidade Velha med lokal guide

6. Santiago Island: Høydepunkter i Cidade Velha med lokal guide

Oppdag essensen av Kapp Verde-kulturen på den historiske Cidade Velha, et UNESCOs verdensarvliste, på denne opplysende 3-timers turen. Nyt praktisk henting fra overnattingsstedet ditt før du begir deg ut på en fengslende guidet spasertur i Cidade Velhas historiske skatter. Ved ankomst kan du beundre den gamle São Filipe-festningen, en gang et viktig forsvar mot piratangrep. Utforsk ruinene av den første katedralen i Afrika sør for Sahara og nyt panoramautsikten over kolonibygninger fra Calhau fiskebukt. Avduk den gripende historien om slaveri på det tidligere slavemarkedet i Pillory og møt lokale fiskere. Reisen fortsetter til den fortryllende Banana Street, utsmykket med tradisjonelle stråtakhus, og fører deg til det bemerkelsesverdige klosteret São Francisco. Reis tilbake i tid, lær historien fra eksperten din, gå på en svart sandstrand og møt lokale fiskere før en kort tur tilbake til Praia. Etter en minneverdig dag avsluttes turen med en avlevering på overnattingsstedet ditt.

Praia: Guidet bysightseeingtur

7. Praia: Guidet bysightseeingtur

En av de "må gjøre" ved å besøke Santiago-øya, og du kan ikke gå glipp av det. En veldig hyggelig tur som starter ved Cruzeiro (korset) som ligger ved den gamle festningen like bak den katolske hovedkirken i sentrum av Plateau. - Selvstendighetsmaling Kapp Verde led i nesten 500 år med kolonisering og slaveri frem til 1975, lær her om de viktigste politiske og sosiale faktorene som markerte denne nasjonens uavhengighet. - Jaime Mota militærbrakke En av de eldste bygningene på Plateau, som ligger ved siden av Cruzeiro og presidentpalasset, representerer den politiske og militære innflytelsen fra kolonitiden som styrte byen, og selv i dag er militærkasernen vitne til det nasjonale militærsystemet. - Diogo Gomes-statue Historien om oppdagelsene til Kapp Verde og dens karakterer er oppsummert i denne statuen av Diogo Gomes som ligger på et fremtredende sted i byen. - Presidentens palass Et av de mest betydningsfulle symbolene på den politiske makten i kolonitiden som skiller seg ut for sin arkitektur og design. Denne konstruksjonen dateres tilbake til europeisk middelaldertid. - Hovedkirken Hele historien om troen til folket på Kapp Verde og deres tro er representert av en sentral kirke som ligger i sentrum av byen, selv i dag går rundt 77% av Kapp Verde-nasjonen til den katolske religionen. - Afrikansk marked Du kan garantert ikke gå glipp av frukt- og grønnsaksmarkedet, med sine lyse og attraktive farger, et typisk afrikansk marked hvor byboere ser etter ingrediensene sine for å lage sine tradisjonelle Kapp Verde-retter.

Santiago Island: Vandringstur til Serra Malagueta og Tarrafal-stranden

8. Santiago Island: Vandringstur til Serra Malagueta og Tarrafal-stranden

Bli hentet på overnattingsstedet ditt og begi deg ut på en naturskjønn kjøretur gjennom de majestetiske fjellene, på vei mot den berømte Serra Malagueta naturpark, hvor ditt spennende tureventyr venter. Når du starter turen gjennom fruktbare områder i en høyde av 850 meter over havet, vil du bli ledsaget av en ekspertguide som vil lede deg gjennom det frodige landskapet i parken, som spenner over imponerende 774 hektar. Hold øynene åpne for det utrolige mangfoldet av flora og fauna som finnes her, inkludert mer enn 124 plantearter og 19 fuglearter. Guiden din vil dele fascinerende innsikt om det lokale økosystemet, og fremheve de unike artene som bare finnes i dette beskyttede området. Ta en pause for en herlig piknik midt i de fantastiske naturomgivelsene. Mens du nyter måltidet ditt, vil din kunnskapsrike guide også dele informasjon om de bærekraftige initiativene som har blitt implementert for å sikre bevaring av dette dyrebare økosystemet i generasjoner fremover. Etter en givende fottur tar du deg tilbake til utgangspunktet og går deretter til den pittoreske Tarrafal-stranden, den vakreste stranden på Santiago-øya. Her kan du slappe av og slappe av på kysten, eller ta en forfriskende svømmetur i det krystallklare vannet. Til slutt, med kjære minner fra en dag fylt med eventyr, naturlig skjønnhet og innsikt i bærekraftig praksis, blir du komfortabelt kjørt tilbake til overnattingsstedet ditt i Praia.

Serra Malagueta: Vandring i hoveddalen og lunsj med lokalbefolkningen

9. Serra Malagueta: Vandring i hoveddalen og lunsj med lokalbefolkningen

Turen din går gjennom naturparken Serra Malagueta til Principal-dalen. Fra det nest høyeste punktet på øya, med et mildt klima, starter du turen med å puste inn den friske fjelluften. Nyt panoramautsikt over små tradisjonelle husgrupper spredt i bakkene med vannbekker som renner mellom grønnsaksflekker og frukttrær. Omtrent en time inn i fotturen har du en sjanse til å utforske de tidlige bosetningene, som er et flott sted å få kontakt med lokalbefolkningen og lære mer om opplevelsene av den landlige livsstilen og lokale tradisjoner. Deretter fortsetter stien langs en annen bekk omgitt av mangotrær og banan- og sukkerrørplantasjer før du ankommer lokaliteten Mato Dento hvor du vil nyte en deilig lunsj med en lokal familie og oppleve den varme velkomsten til det lokale Morabeza-befolkningen. På slutten av ruten passerer du Principal Dam som ble bygget for å hjelpe lokale familier med vanning. Turen din slutter på hotellet etter en times kjøretur langs østsiden av øya med mer fantastisk panoramautsikt over hav og land.

Fra Praia: Båttur, snorkling, grotte og BBQ på stranden

10. Fra Praia: Båttur, snorkling, grotte og BBQ på stranden

Opplev en bemerkelsesverdig dag på det rolige vannet, fordyp deg i Kapp Verdes fantastiske naturskjønnhet. Eventyret ditt begynner med en hotellhenting, etterfulgt av en reise til den vestlige delen av øya. Underveis kan du fange pittoreske øyeblikk under fotostopp i den sjarmerende byen Assomada. Når du kommer til den idylliske bukten i landsbyen Ribeira da Barca, kan du legge ut på en 30-minutters reise ombord på en tradisjonell fiskebåt. Ta inn de fryktinngytende synene av vulkanskorpen, et vitnesbyrd om øyas geologiske historie. Ditt neste stopp er den anerkjente Pilon de Achada Leite, hvor du vil beundre Kapps forbløffende naturlige vidunder – sjeldne steiner omgitt av små krabber. Gå videre, begi deg til Águas Belas, passende kalt "vakkert vann." Hvis havforholdene tillater det, grip sjansen til å svømme og snorkle i de fortryllende grottene. Mens du gjør deg kjent med det lokale marinelivet, tilbereder teamet vårt en deilig strandgrill for deg. Slapp av på den rolige svarte sandstranden mens du nyter måltidet. Etter en tilfredsstillende lunsj, vil det være på tide å returnere til Ribeira da Barca, og avslutte turen med en avreise tilbake til hotellet.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Praia

Alle aktiviteter

41 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Praia

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Praia

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Praia?

De beste dagsturene og utfluktene fra Praia er:

Tarrafal

Hva er de beste rimelige omvisningene i Praia?

Flere reisetips for Praia

Vil du vite mer om aktiviteter i Praia? Trykk her for full oversikt