Opplevelser i
Praha

Gå gjennom historiske Praha for å utforske eventyrlige omgivelser og sovjetisk-inspirert arkitektur.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Praha

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Praha?

De ti beste attraksjonene i Praha

Selv om byen er ganske liten, har Tsjekkias hovedstad Praha en variert og lang historie. For å få mest mulig ut av et besøk bør du sette disse ti attraksjoner og aktiviteter på listen din over ting å gjøre i Praha.

 • Vltava

  1. Vltava

  Elven Vltava renner gjennom sentrum av Praha og en båttur her er en fantastisk måte å utforske byen på. Hopp om bord, bestill en deilig tsjekkisk øl og nyt utsikten.

 • Karlsbroen

  2. Karlsbroen

  Karlsbroen er over 600 år gammel og en av Prahas landemerker. Den er dekorert med 30 statuer i barokkstil og er et perfekt mål for en romantisk spasertur.

 • Gamlebyen

  3. Gamlebyen

  Gamlebyen i Praha oser av sjarm og er en herlig blanding av arkitektur fra ulike perioder. Det er ikke uten grunn at denne bydelen er regnet for å være en av de vakreste i Europa.

 • Borgen i Praha

  4. Borgen i Praha

  Borgen i Prahaer det største oldtidsslottet i verden og utrolig vakkert. Det har huset tsjekkiske statsoverhoder siden det 9. århundret.

 • Prahas nasjonalteater

  5. Prahas nasjonalteater

  Prahas nasjonalteater ligger ved bredden av Vltava og er bygget delvis i renessansestil. Bygget er storslått både utenpå og inni, og pekes ofte ut som Prahas arkitektoniske kronjuvel.

 • Det jødiske kvarter (Josefov)

  6. Det jødiske kvarter (Josefov)

  Til tross for sin turbulente historie er det jødiske kvarter i Praha fullt av historiske bygninger. Kvartalet er faktisk regnet for å være det best bevarte historiske jødiske bygningskomplekset i Europa.

 • Wenceslas-torget

  7. Wenceslas-torget

  Wenceslas-torget ligger i sentrum av den nye delen av Praha og er i dag et livlig område fullt av flotte butikker og turistattraksjoner. Området har også vært sentralt i store deler av byens historie.

 • Den astronomiske klokken

  8. Den astronomiske klokken

  Den astronomiske klokken ble laget i 1410 og er det tredje eldste atronomiske uret i verden som fremdeles virker. Se figurene som beveger seg når klokken slår hver hele time.

 • Øyen Kampa

  9. Øyen Kampa

  Mellom Borgen i Praha og Karlsbroen ligger øyen Kampa. Du vil bli fortryllet av den romantiske atmosfæren, og herfra vil du få den beste utsikten over Prahas monumenter.

 • St. Vitus-katedralen

  10. St. Vitus-katedralen

  Den spektakulære St. Vitus-katedralen er et praktfullt eksempel på gotisk arkitektur. I tillegg er den også landets største og viktigste kirke.

Planlegg besøket ditt

 • Tsjekkisk øl

  Det er sant som ryktet sier, tsjekkisk øl er fantastisk. Som turist kan alkoholprosenten virke forvirrende, men ta det med ro. Tallene på flaskene er ikke alkoholprosent, det er alkoholgraden, som er en tsjekkisk måleenhet. En grei tommelfingerregel er at 10 og 12 grader er det samme som 4% og 5%, som er vanlig pilsstyrke. Det finnes også sterkere øl, opp til 19 grader. Det tilsvarer en alkoholprosent på 8!

 • Tsjekkisk pølse

  Tro det eller ei, Prahas kulinariske høydepunkt er pølser. Pølsene er av en helt annen klasse enn det man vanligvis får i Norge og pølse i baguett kan faktisk være en liten gourmetlunsj. Det er ikke vanskelig å få kjøpt en, for byen er full av pølsevogner.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Tsjekkisk
 • Valuta
  Tsjekkiske kroner (CZK)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +420
 • Beste tiden å dra
  Praha er aller best å besøke om våren mellom mars og mai, eller om høsten mellom september og november. Da er det færre turister enn i sommermånedene.

Flere reisetips for Praha

Vil du vite mer om aktiviteter i Praha? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Praha

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 55 086 vurderinger

For å sette det i kontekst - vi er irske. Dette er en må gjøre. Total verdi for pengene. Det var vårt 20 -års bryllupsdag, sjekket ut andre båtturer, men velg denne. Maten var utmerket og rikelig. Vi booket et vindusplass som var veldig behagelig, fikk et glass sprudlende vin om bord. Jazztrioen var utmerket og lagt til opplevelsen. Båt i glass. Gratis å vandre opp på toppdekk for bilder eller å ta en drink, omfattende drikkemeny og rimelige priser. Alt i alt hjalp det meg med jubileumsspesialen vår ❤!

This was a 10 out of 10 for two truffle-lovers like us! Nela was so cute, and really enjoyed looking for truffles! Our guide was amazing aswell, and we left the experience feeling more educated on the history of truffles and the trufflehunting! We would really reccomend anybody who likes truffles or are interested in getting to know more about it to do this tour :-) Thank you so much for having us!

Alt er godt organisert. Det eneste var at ruten var kortere enn forventet, men det var et trafikkproblem. Vi var fornøyd med alt annet! Middagen var god, ved inngangen ble vi spandert med becherovka, alle satt på en organisert måte. Båten er ny og komfortabel.

Veldig bra tur kjempe hyglig guid vi Hvar en liten grupe på bare fire personer veldig Finn tur og fint vær

fin, behagelig gliding over Moldau uten uformelle kunngjøringer om reiseguider og uten levende musikk.