Praha
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Praha

Se alle opplevelser i Praha

Severdigheter i Praha

De ti beste attraksjonene i Praha

Selv om byen er ganske liten, har Tsjekkias hovedstad Praha en variert og lang historie. For å få mest mulig ut av et besøk bør du sette disse ti attraksjoner og aktiviteter på listen din over ting å gjøre i Praha.

Vltava

Vltava

Elven Vltava renner gjennom sentrum av Praha og en båttur her er en fantastisk måte å utforske byen på. Hopp om bord, bestill en deilig tsjekkisk øl og nyt utsikten.

Karlsbroen

Karlsbroen

Karlsbroen er over 600 år gammel og en av Prahas landemerker. Den er dekorert med 30 statuer i barokkstil og er et perfekt mål for en romantisk spasertur.

Gamlebyen

Gamlebyen

Gamlebyen i Praha oser av sjarm og er en herlig blanding av arkitektur fra ulike perioder. Det er ikke uten grunn at denne bydelen er regnet for å være en av de vakreste i Europa.

Borgen i Praha

Borgen i Praha

Borgen i Prahaer det største oldtidsslottet i verden og utrolig vakkert. Det har huset tsjekkiske statsoverhoder siden det 9. århundret.

Prahas nasjonalteater

Prahas nasjonalteater

Prahas nasjonalteater ligger ved bredden av Vltava og er bygget delvis i renessansestil. Bygget er storslått både utenpå og inni, og pekes ofte ut som Prahas arkitektoniske kronjuvel.

Det jødiske kvarter (Josefov)

Det jødiske kvarter (Josefov)

Til tross for sin turbulente historie er det jødiske kvarter i Praha fullt av historiske bygninger. Kvartalet er faktisk regnet for å være det best bevarte historiske jødiske bygningskomplekset i Europa.

Wenceslas-torget

Wenceslas-torget

Wenceslas-torget ligger i sentrum av den nye delen av Praha og er i dag et livlig område fullt av flotte butikker og turistattraksjoner. Området har også vært sentralt i store deler av byens historie.

Den astronomiske klokken

Den astronomiske klokken

Den astronomiske klokken ble laget i 1410 og er det tredje eldste atronomiske uret i verden som fremdeles virker. Se figurene som beveger seg når klokken slår hver hele time.

Øyen Kampa

Øyen Kampa

Mellom Borgen i Praha og Karlsbroen ligger øyen Kampa. Du vil bli fortryllet av den romantiske atmosfæren, og herfra vil du få den beste utsikten over Prahas monumenter.

St. Vitus-katedralen

St. Vitus-katedralen

Den spektakulære St. Vitus-katedralen er et praktfullt eksempel på gotisk arkitektur. I tillegg er den også landets største og viktigste kirke.

Praha: Våre reisetips

Tsjekkisk øl

Det er sant som ryktet sier, tsjekkisk øl er fantastisk. Som turist kan alkoholprosenten virke forvirrende, men ta det med ro. Tallene på flaskene er ikke alkoholprosent, det er alkoholgraden, som er en tsjekkisk måleenhet. En grei tommelfingerregel er at 10 og 12 grader er det samme som 4% og 5%, som er vanlig pilsstyrke. Det finnes også sterkere øl, opp til 19 grader. Det tilsvarer en alkoholprosent på 8!

Tsjekkisk pølse

Tro det eller ei, Prahas kulinariske høydepunkt er pølser. Pølsene er av en helt annen klasse enn det man vanligvis får i Norge og pølse i baguett kan faktisk være en liten gourmetlunsj. Det er ikke vanskelig å få kjøpt en, for byen er full av pølsevogner.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Tsjekkisk
 • Valuta
  Tsjekkiske kroner (CZK)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +420
 • Beste tiden å dra
  Praha er aller best å besøke om våren mellom mars og mai, eller om høsten mellom september og november. Da er det færre turister enn i sommermånedene.

Aktiviteter og turer i Praha

De mest populære attraksjonene i Praha

Byer i Tsjekkia

Flere reisetips for Praha

Vil du vite mer om aktiviteter i Praha? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Praha

Veldig praktisk og besparende å benytte et slikt kort.

Vi kjøpte et 4 dagers kort. Veldig praktisk og besparende å benytte et slikt kort både på offentlig transport og på severdigheter. Slipper å kjøpe billetter på alt man vil foreta seg. På offentlig transport er det bare å hoppe på og av når og hvor dom helst. På severdigheter er det bare å levere kortet i billettluka og straks står man med billetter i handa. Enkelt og kontantfritt. Veldig fornøyd med kortet og vi sparte penger på å benytte oss av det. Dette hadde selvsagt sammenheng med at vi var i Praha i 4 dager og benyttet offentlig transport en god del, og fikk med oss mange severdigheter.

Praha City Card: 2, 3 eller 4 dager Vurdert av Viggo, 27.09.2018

Kan anbefales ! Enkelt og greit opplegg.

Vi ville gå rundt selv og dette fungerte helt greit. Vi måtte uansett selv gå gjennom sikkerhetskontrollen før vi møtte rep for GYG utenfor inngangen til katedralen. Så egentlig kan man kjøpe billetter selv også på egenhånd hos informasjonen innenfor. Men nå fikk vi enkelt utdelt inngangsbillettene av representanten og forklart litt om de 4 steder hvor vi hadde inngang.

Slottet i Praha: Billett og introduksjon Vurdert av Anonym, 29.03.2018

En fantastisk flott opplevelse og fin måte og oppleve Praha på!

Vi hadde en fantastisk flott opplevelse og første gang på segway. Vi fikk god opplæring og fantastisk service av vår guide Andrew som passet på at vi hadde det bra til enhver tid. Segway er både gøy, og en veldig fin måte å komme seg raskt rundt i byen på. Passer både barne og voksne!

Praha klostre: 1,5-timers Segway Tour Vurdert av Ingunn, 18.02.2018

Hyggelig guide og en spennende tur med små historier om Gamlebyen

Vi anbefaler denne turen i mørket blant Prahas severdigheter rundt Starometske og Josefov, med historier fra jødisk fortid og byens mørke legender. Det var en ung, men hyggelig guide som tok seg tid til å forklare. Anbefales. Ikke var det dyrt heller.

Praha: Spøkelsestur etter mørkets frembrudd Vurdert av astrid, 09.10.2019

Flott at det var såpass få med, lett å følge med.

Greit at vi var få i gruppen (4) da var det lett å følge med. Flink guide. Noe støy på ene av de tre plassene vi var på. Fikk smake på mye godt øl, men ubegrenset med smaksprøver ?? Vi tar gjerne turen igjen!!