Våre mest anbefalte ting å gjøre i Praha

Praha: 50-minutters sightseeingcruise om kvelden

1. Praha: 50-minutters sightseeingcruise om kvelden

Nyt fantastisk utsikt fra Vltava-elven og oppdag skjønnheten til en av de mest kjente byene i verden, på dette kveldscruise med en lydguide. Se majestetiske severdigheter som Karlsbroen og Dacing House. Hopp ombord i en komfortabel og romslig båt og begynn elvecruiset. Ta bilder mens du seiler forbi severdigheter som Petřín-tårnet og det historiske fortet Vyšehrad. Beundre konserthuset fra nyrenessansen til Rudolfinum og det største slottskomplekset i verden, Praha slott.  Slapp av på en båt med klimaanlegg og tak over soldekket. Lær om de viktigste severdighetene med lydkommentarer som er tilgjengelig på 8 forskjellige språk, eller bruk den trykte guiden  ombord tilgjengelig på 16 språk.

Praha: Middelaldermiddag med ubegrenset drikke

2. Praha: Middelaldermiddag med ubegrenset drikke

Velkommen tilbake til middelalderen! Denne morsomme og unike opplevelsen bringer fortiden til live, i atmosfæren til en middelaldersk taverna. Ingen detaljer er utelatt og det er masse å oppleve i løpet av denne middelalderkvelden. Se sverdmenn, gjøglere og magedansere som alle opptrer til musikk. Spis et deilig 3- eller 5-retters måltid (som du kan velge fra 6 ulike menyer), mens du nyter forestillingen. 3-retters middagen blir servert tidligere. Drikk ubegrenset øl, vin og brus. Dette er en helt annerledes og underholdende måte å tilbringe en kveld i Praha på. Dra tilbake i tid og tilfredsstill dine smaksløker.

Praha: Forbi-køen-billett til slottet og valgfri lydguide

3. Praha: Forbi-køen-billett til slottet og valgfri lydguide

Forhåndsbestill billettene dine til Praha slott og unngå å kaste bort tid i billettkøen. Få en kort (15–20 minutter) innledende oversikt over slottskomplekset før du utforsker det i ditt eget tempo. Møt verten din for en introduksjon til Praha slott. Deretter vil verten løse inn kupongen din mot billetten din, som dekker det beste som er å se på Praha slott. Gå forbi billettkøen og begynn ved St. Vitus-katedralen, hvor du får veiledning og et kart over den beste måten å utforske det vidstrakte området i ditt eget tempo. Oppgrader besøket ditt til Praha slott med en valgfri lydguide på nett som vil peke ut de viktigste og mest interessante delene i hver bygning. Bare følg den anbefalte ruten som ble nøye planlagt av erfarne guider for å se alle vitrinene, bildene, skulpturene og mer. Beundre arkitekturen og historiene til Old Royal Palace, St. George's Basilica, Golden Lane og Daliborka Tower. Lær om slottets formål som et hjem for konger av Böhmen, hellige romerske keisere og presidenter i Tsjekkoslovakia og Tsjekkia, som dateres helt tilbake til 800-tallet. Billetten din er gyldig i 2 dager og gir deg én inngang til hver bygning i slottets interiør i hele denne perioden.

Borgen i Praha: Omvisning med lokal guide og adgangsbillett

4. Borgen i Praha: Omvisning med lokal guide og adgangsbillett

Å besøke Borgen i Praha er som å gå inn i et eventyr. Se slottskompleksets høydepunkter som St. Vitus-katedralen, det gamle kongepalasset, Sankt Georgs Basilika og Zlatá ulička («den gylne gaten»). På slottet finner du en overveldende mengde av historie og kunst, men takket være din lokale ekspertguide, kan du enkelt navigere rundt i slottsområdet. Møt guiden din utenfor T-banestasjonen Malostranská like ved Mánes-broen. Derfra tar dere trikken opp til slottet. Når du er inne, vil guiden din gi deg hodetelefoner, slik at du enkelt kan høre og følge med på omvisningen underveis. Se Sankt Vitus' vakre, gotiske arkitektur. Få øye på vannkasterne som pryder kirkens utside. Opplev vinduene av glassmosaikk i art nouveau-stil, laget av den tsjekkiske kunstneren Alfons Mucha. Du kan beundre «dommedagsmosaikken» fra det 14. århundre. Se gravene til Sankt Wenceslas og Karl IV, Sankt John av Nepomuks barokke grav, og Wenceslas-kapellet. Deretter besøker du det gamle kongepalasset. Stå under det kjempestore hvelvede taket i Vladislav-salen. Besøk rommet hvor defenestrasjonen i Praha fant sted. Her kastet tsjekkiske protestantiske aristokrater de katolske guvernørene til Habsburg-imperiet og deres sekretær ut av vinduet, som startet 30-årskrigen. Besøk Sankt Georgs Basilika. Stenmurene og basilikaens utforming er i sterk kontrast til slottets pompøsitet. Se fragmenter av freskoer fra det 12. århundre og gå opp den doble trappen for å se St. Ludmilas relikvier.  Gå langs Zlatá ulička («den gylne gaten»). Småhusene i dette smuget ble opprinnelig bygget til slottets skarpskyttere, men senere holdt gullsmedene til her. I senere århundrer bodde kunstnere som Franz Kafka her. Undersøk de rekonstruerte verkstedene og hjemmene i Zlatá ulička («den gylne gaten»). Se hvordan det arbeiderklassen i Praha levde i skyggen av slottet.

Praha: Sightseeingcruise inkludert middag på båt med glassbunn

5. Praha: Sightseeingcruise inkludert middag på båt med glassbunn

Oppdag Praha på kvelden under et luksuriøst cruise på en båt uten tak, mens du nyter et herlig utvalg av tsjekkiske og internasjonale retter fra bufféen om bord. Se Prahas ikoniske strukturer langs elven Vltava og få fantastisk utsikt til det opplyste Praha-slottet på dette rundturscruiset. Reis i en unik båt med glassbunn og et spesielt isolert dekk som hindrer støy og vibrasjoner, samt en seksjon som har uttrekkbare glassvegger og tak. Forbedre opplevelsen din ved å oppgradere til alternativet med vindussete for å være garantert plass i denne delen. Nipp til en velkomstdrink når du kommer om bord og gli deretter nedover elven til Karlsbroen og beundre Rudolfinum fra nyrenessansen. Dra nytte av gratis WiFi, lytt til informative, flerspråklige lydkommentarer og følg ruten din på papir eller nettkart mens du cruiser på vannet. Fortsett forbi det berømte Dansens Hus og nyt panoramautsikten mot Petřín-toppen og gamlebyen i Praha mens du lytter til levende musikk om bord. Nyt en buffémiddag som inkluderer et bredt utvalg av tsjekkiske og internasjonale retter. Etter middag kan du utforske det åpne dekket hvor du kan føle den friske elvebrisen og se byen fra mange ståsteder som gir perfekte fotomuligheter.  Utvalget i middagbufféen: • Mozzarella med tomater og fersklaget basilikumpesto • Utvalg av tsjekkisk ost, skinke og salami • Andepostei med tranebærsaus • Gran Moravia-ost • Gresk salat • Fersk coleslaw • Hakket salat • Utvalg av brød og smør • Glutenfrie bakverk • Kyllingnudelsuppe • Hel skinke med ben • Biffgulasj • Kyllingschnitzel • Bakte poteter med squash • Spaghetti med cherrytomater og basilikum (vegansk) • Paella med stekte grønnsaker og sjømat • Dampede grønnsaker • Dumplings • Jasminris • Potetmos • Hjemmelagde pepperkaker • Apfelstrudel • Fruktsalat

Praha: Omvisning i gamlebyen, undergrunnen og i fangehull

6. Praha: Omvisning i gamlebyen, undergrunnen og i fangehull

Praha er kanskje kjent for sin vakre arkitektur, men det virkelige mysteriet ligger under byen. Dra bort fra folkemassene på denne omvisningen og utforsk en annen by – som eksisterer under de brosteinsbelagte gatene i gamlebyen. Guiden viser deg en del av den tsjekkiske hovedstad som ikke har forandret seg mye siden det 12. århundre. Når du besøker undergrunnen lærer du om den utrolige historien bak nettverket av rom, korridorer og kjellere som ligger under Praha. Under omvisningen får du også høre fortellinger om Praha i middelalderen. Den gang disse områdene fortsatt var i bruk og du oppdager hvordan livet var for innbyggerne på denne tiden. Du besøker dessuten et fangehull fra middelalderen, for å se en utstilling om tortur og henrettelser.

Praha: Klementinum Library & Astronomical Tower Guided Tour

7. Praha: Klementinum Library & Astronomical Tower Guided Tour

Oppdag et spektakulært barokkbibliotek og nyt den vidstrakte utsikten over Praha på en guidet tur til Klementinum. Møt guiden din og sett ut for å utforske et av de største bygningskompleksene i Europa. Byggingen av eiendommen dateres tilbake til 1653, og i dag er bygningene for det meste okkupert av det tsjekkiske nasjonalbiblioteket. Se den barokke biblioteksalen bak gjerdet. Beundre de utsmykkede freskene, forgylte utskjæringene og de store globusene som dekorerer dette rommet. Følg deretter guiden din til det astronomiske tårnet. På vei dit, ta en stopp ved Meridian Hall. Se samlingen av instrumenter som er plassert her, og lær om hvordan denne plassen ble brukt til å bestemme den nøyaktige tiden på middag takket være en liten stråle av sollys som skinner gjennom et hull i veggen. Til slutt, avslutt turen med høy tone mens du klatrer til toppen av det astronomiske tårnet. Beundre den vidstrakte utsikten over sentrum av Praha og Praha slott fra 68 meter over bakken. Operatøren forbeholder seg retten til å endre programmet. På grunn av uventede omstendigheter kan det hende at veiledningen ikke er tilgjengelig.

Praha: Inngangsbillett til Kommunismens museum

8. Praha: Inngangsbillett til Kommunismens museum

Forstå hvordan hverdagen var i kommunisttidens Tsjekkoslovakia. Gå gjennom autentisk rekonstruerte rom fra klasserom til soverom, se originale gjenstander og absorber detaljert innsikt i landets historie etter krigen. Med inngangsbilletten din vil du kunne dekke en utstilling som strekker seg over nesten 1500 m² og 62 paneler, med fokus på det totalitære regimet som styrte landet fra februarputten i 1948 til fløyelsrevolusjonen i 1989. Lær mer om emner delt inn i tematiske seksjoner, som politikk, sport, økonomi, utdanning, sosialistisk realistisk kunst, propaganda, folkemilitsen, hæren, politiet og StB (hemmelig politi), sensur, domstoler og andre institusjoner. Lær om skueprøver og politiske arbeidsleirer under stalinisttiden. Få en autentisk følelse av epoken og gå inn i og samhandle med modeller av en sjokkarbeiders verksted, et klasserom, et barns soverom og et avhørsrom. Når du tar deg gjennom utstillingen, får du en detaljert oversikt ved hjelp av korte videoer, plakater og gjenstander. Bla gjennom en enorm samling av fotografisk materiale fra arkivet til det tsjekkiske nyhetsbyrået, sikkerhetstjenestearkivet, arkivet til foreningen for tvangsmilitære leirarbeidere og de personlige samlingene til ledende tsjekkiske fotografer. Ta en pause når som helst under besøket i museumskaféen. Frisk deg opp før du besøker kinoen, hvor du med jevne mellomrom kan se en kort dokumentar om kommunisttiden.

Praha: Privat transport fra Vaclav Havel flyplass (PRG)

9. Praha: Privat transport fra Vaclav Havel flyplass (PRG)

Unngå stresset med offentlig transport eller taxi-køer, og bestill heller privat transport i en komfortabel og bil med klimaanlegg fra Václav Havel flyplass til sentrum. Sjåføren din venter på deg i ankomsthallen. Du trenger ikke bekymre deg for forsinkelser, sjåføren din venter på deg når du lander. Du blir møtt med et oransje skilt med ditt navn på og får bagasjen din båret til bilen. Deretter er det simpelthen å lene seg tilbake og slappe, til du er fremme ved hotellet ditt i løpet av kort tid. Du får dessuten et gratis turistkart og en guidebok som en ekstra bonus. På den måten kan du raskt bli kjent med byen.

Praha: Omvisning i det jødiske kvarteret m/ inngangsbillett

10. Praha: Omvisning i det jødiske kvarteret m/ inngangsbillett

Utforsk det jødiske kvarteret i Praha, for en oversikt over områdets historie og moderne liv, på en guidet spasertur. Start omvisningen ved å møte guiden din i nærheten av Maisel-synagogen. Spaser til det jødiske kvarteret, kjent som Josefov. Hør historier om det jødiske samfunnet og om de mest kjente personene. Se innsiden til en av de 4 synagogene i området (Maisel synagoge, Pinkas synagoge, Klausen synagoge eller den spanske synagogen), og gå til den gamle jødiske kirkegården, en av de eldste i Sentral-Europa. Din guide er en ekspert på Prahas jødiske historie og folk, og deler fortellinger som bringer historien om den jødiske bydelen og dens synagoger til live.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Praha
Gå gjennom historiske Praha for å utforske eventyrlige omgivelser og sovjetisk-inspirert arkitektur.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Praha

Alle aktiviteter

640 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 40

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Praha

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Praha

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Praha?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Praha er:

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Praha?

De beste dagsturene og utfluktene fra Praha er:

Dresden

Flere reisetips for Praha

Vil du vite mer om aktiviteter i Praha? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Praha

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 86 415 vurderinger

Highly recommend doing a tour like this. We learned a lot from our flute-playing guide, and got to see many interesting, historic and beautiful things. Especially moving was the building where they showed art made from the jewish children in Terezin. Would be helpful if the app had a tip option because nowadays we use cards for everything. Our guide deserved one.

Vakker familieopplevelse. Du surfer faktisk i 3 timer som beskrevet i programmet. Buffet mer enn gyldig med både kalde og varme retter. Du blir møtt med et glass prosecco. Alle drikkene er betalt, til og med vannet. Oppmerksomme og vennlige personale, veldig god organisering, rent miljø, vakker levende musikk for å ramme inn alt. Jeg anbefaler det.

Sittende på slutten ennå, går utøverne rundt og fikk se hele forestillingen uten stans. Utøvere bestreber seg på interaktiv deltakelse. Vi var en familie med en 3 år gammel gutt og alle likte det. Vil definitivt bestille igjen når vi er i Praha.

Jeg hadde absolutt ikke forventet mye, til tross for kostnadene, fordi det var turistgreier, å plukke kyllinger. I stedet … utmerket og forlatt middag, involverende og fascinerende atmosfære, virkelig gode musikere og dansere. Sterkt anbefalt.

Veldig hyggelig og morsom kveld, god underholdning.