Opplevelser i
Potsdam

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Toppopplevelser


Ofte stilte spørsmål om Potsdam

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Potsdam?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Potsdam er:

Syv severdigheter du ikke bør gå glipp av i Potsdam

Ute etter imponerende arkitektur, fascinerende historiske turer og palasser? Da er du på rett sted. Potsdams severdigheter har ført byen på UNESCOs liste over verdens kulturarvsteder. Her er en oversikt over Potsdams beste attraksjoner og opplevelser!

 • Charlottenhof slott

  1. Charlottenhof slott

  Dette neo-klassiske slottet ligger i det sørvestlige hjørnet av parken Sansoucci og er Fredrick William IV tidligere sommerresidens. Et perfekt sted for en solfull dag!

 • Biosphere Potsdam

  2. Biosphere Potsdam

  Oppdag 20.000 forskjellige plantearter i denne tropiske biosfæren, og få en fornemmelse av regnskogens liv. Det er åpent hver dag, men siste adgang er kl. 16.30 på hverdager og kl. 17.30 i helgene.

 • Fredskirken

  3. Fredskirken

  Hvis du er på en lenger tur i Sansoucci bør du besøke Fredskirken. Den vakre bygningen er rammet inn av vann og trær og er et fint sted å ta en liten pause.

 • Sanssouci slott og park

  4. Sanssouci slott og park

  Den vakreste utsikten i Potsdam finner du utvilsomt i Sanssouci slott og park. Bruk en hel dag for å utforske eiendommen og få med deg en sommerkonsert eller et annet arrangement i hagene!

 • Cecilienhof

  5. Cecilienhof

  Dette slottetvirker nesten litt søtt sammenlignet med byens større bygninger, men er absolutt ikke mindre viktig. Det var her Churchill, Truman og Stalins møttes for å diskuterte hvordan de skulle dele Tyskland etter andre verdenskrig.

 • Waschhaus

  6. Waschhaus

  Waschhaus er den største nattklubben i Brandenburg, og er også et senter for kunst, kultur, musikk og film. Om sommeren kan du nyte utendørskino. Nærmeste stasjon er Schiffbauergasse/Uferweg.

 • Det nederlandske kvarteret

  7. Det nederlandske kvarteret

  Små, hyggelige nederlandske hus fra 1700-tallet med små butikker, kaféer og barer tiltrekker seg mange besøkende til denne pittoreske og billedskjønne delen av byen. Slapp av og nyt atmosfæren på dette nydelige stedet!

Planlegg besøket ditt

 • Hvor lang tid bør jeg planlegge i Potsdam?

  Mange besøker Potsdam som en dagstur fra Berlin, men byen er absolutt et reisemål i seg selv. Bli gjerne i to eller tre dager for å få en ordentlig følelse av stedet!

 • Hvordan kommer jeg meg til Potsdam?

  Berlin Tegel flyplass er den nærmeste internasjonale flyplassen, og er cirka kun en time unna. Tog fra Berlin Hauptbahnhof tar under en halvtime og går omkring hvert 30. minutt. S-bahn-tog går også til Potsdam (sone C).

 • Hvordan kommer jeg meg rundt i byen?

  Mange besøkende velger å utforske byen med sykler, som kan bli leid rundt omkring i byen. Du kan også oppdage mer ved å ta en båttur og få en flott utsikt over byens severdigheter fra vannet.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Tysk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +49
 • Beste tiden å dra
  Sen vår og tidlig sommer er best for et besøk i Potsdam. Da er dagene lengre, parkene grønne og temperaturene så milde at man kan gå, sykle eller reise via båt gjennom byen.

Flere reisetips for Potsdam

Vil du vite mer om aktiviteter i Potsdam? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Potsdam

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 4 941 vurderinger

Vi er en familie på 5, barn 18, 17 og 12 og tilbrakte 3 dager i Berlin over nyttår som vi virkelig likte. Berlin passet var definitivt stor verdi, vi reiste på mange tog og t-bane under vårt besøk og fikk også rabatter på de fleste attraksjoner vi gikk til ved å vise kortet. Transportsystemet i Berlin er strålende. Vi brukte toget fra flyplassen og deretter under jorden for å komme frem til 50 meter fra hotellet, og det var alltid en stasjon eller et busstopp innen en kort spasertur fra hvor vi enn var. Noen restauranter gir rabatter. Hvis du har Berlin-kortet til, selv om vi gjorde det, går det til noen. Nyttår i Berlin var fantastisk, men hvis du har små barn, vil jeg tenke to ganger fordi fyrverkeriet som slippes ut i gatene (overalt) kan være litt skummelt.

Båtturen som sådan var fantastisk når været var fint, men den gastronomiske servicen etterlot mye å være ønsket. Herrene var ukoordinerte og ikke veldig vennlige. Og teksten fra båndet var ganske utdatert, for eksempel ble det sagt at Axel Springer ville bo på øya Schwanenwerder. Men han døde i 1985. I tillegg ble det lovet hodetelefoner, i stedet kom teksten gjennom høyttalere, slik at du hele tiden ble hørt.

Praktisk måte å se Berlin på

Med dette kortet kunne vi helt selv planlegge besøk iBerlin - område for område. Opptil 25% rabatt på de fleste inngangsbilletter og gratis bruk av buss, bane, trikk og tog. Dette passet oss veldig godt

Superfin løsning

Jeg og mine to jenter brukte disse kortene uhemmet. Bare til og fra flyplassen så har man spart inn pengene, S-Bahn går helt dit. Kollektivt,museer,båttur,attraksjoner; smart investering...

Veldig greit med ett kort til all offentlig transport