Våre mest anbefalte ting å gjøre i Portugal

Portimão: Båttur m/Benagil-grottene og solnedgang-alternativ

1. Portimão: Båttur m/Benagil-grottene og solnedgang-alternativ

Møt guiden din ved kaien i Portimão og få en kort sikkerhetsintroduksjon. Gå deretter om bord RIB-hurtigbåten for å starte reisen ut på havet. Underveis forteller guiden deg historier om Arade-elven og Algarve-regionen. Beundre utsikten over Fort of Santa Catarina, Ferragudo-slottet, samt en sjarmerende fiskerlandsby langs kysten. Se mange dramatiske huler og klipper når du reiser langs kysten. Hold utkikk, ettersom delfiner ofte kan sees her. Hvis de blir oppdaget og er mindre enn 8 km unna, drar båten i deres retning, slik at du kan se nærmere på disse lekne pattedyrene. Gå deretter inn i de berømte Benagil-grottene, som bare kan nås med båt. Beundre de naturdannede hullene på toppen, som lar sollyset filtrere ned til sandstranden nedenfor. Lytt til ekkoet og lydene av vinden, og bli imponert av disse imponerende naturlige omgivelsene rundt deg. På vei tilbake til marinaen vil båten ta et kjapt svømmestopp med utsikt over den vakre stranden ved Corredoura. Hvis du velger alternativet med solnedgang, se en spektakulær solnedgang på hjemreisen. Avslutt dagen med å beundre de livlige fargene i horisonten når solen går ned.

Lisboa: Guidet dagstur i Sintra, Pena, Regaleira og Cascais

2. Lisboa: Guidet dagstur i Sintra, Pena, Regaleira og Cascais

Oppdag Sintras vakre landskap og arkitektur. Gå i de trange gatene i Sintra på fritiden og besøk den emblematiske Quinta da Regaleira med vår fantastiske reiseguide. Dens patrimoniale betydning har ført til at UNESCO har erklært det som et verdensarvsted, så det er utvilsomt et must å besøke på grunn av deres utallige skulpturer, hager og fontener som du vil oppdage der. Du vil også lære alle detaljene til den berømte innvielsesbrønnen, gjemt i den nordlige delen av Quintaen. Det er en ni-etasjers spiralbrønn som symboliserer helvetes eller paradisets ni sirkler. Totalt 27 meter som får håret til å reise seg. Ankom det romantiske Pena-palasset i Sintra, som har et vell av stiler mye i samsvar med den eksotiske smaken av romantikk, som nygotisk, sammen med andre orientalske stiler som nymaurisk og indo -Gotisk. Utforsk det gamle slottet, som var en av favorittboligene til kongefamilien gjennom hele 1800-tallet. Gå gjennom bygningen i eventyrstil og lær om dens fascinerende historie. Det er også oppført blant et av de syv underverkene i Portugal. Ta litt fritid til å rusle gjennom Sintra og kjøpe lunsj hvis du føler deg sulten. Få anbefalinger om hva du kan se, spise og kjøpe i området. Etterpå kan du begynne på en guidet tur til de viktigste landemerkene i Sintra, og høre om lokale hemmeligheter og historier. Besøk den pittoreske fiskerlandsbyen Cascais, knyttet til de portugisiske kongelige som sommer her. En spasertur rundt promenaden lar deg slappe av og nyte de vakre strendene, herskapshusene, museene og fotogene gatene.

Fra Porto: Omvisning med vinsmaking, elvecruise og lunsj i Dourodalen

3. Fra Porto: Omvisning med vinsmaking, elvecruise og lunsj i Dourodalen

Utforsk den fantastiske vakre Dourodalen på en omvisning til 2 vingårder. Gjør et raskt stopp ved byen Amarante og smak på regionale viner på begge vingårdene. Slå deg ned for en deilig lunsj, før du seiler gjennom det frodige landskapet i Dourodalen på et elvecruise. Begynn omvisningen i Porto og lær om regionens historie og vin, mens du kjører til Dourodalen. Stopp for en kaffepause i den historiske byen Amarante og beundre byens kirke og kloster i São Gonçalo, eller kjøp deg et deilig bakverk i en av de ikoniske konditoriene. Fortsett til en vingård i Sabrosa. Nyt en omvisning på en familieeid vingård. Lær om og prøv 3 av vingårdens viner på en vinsmaking med guide. Nyt en lunsj kombinert med røde og hvite Douro-viner, mens du nyter utsikten til vinrankene. Etter lunsj kjører du til Pinhão med et fotostopp ved utsiktspunktet São Cristovão. Her kan du nyte panoramautsikt over Dourodalen. Se hvor Pinhão-elven møter vannet i Douro-elven før du legger ut på et cruise ved Pinhão.  Om ettermiddagen blir det en omvisning på en kjent vingård (Quinta da Roeda – Croft/Taylors gruppe eller Quinta São Luiz – Kopke/Burmester gruppen). Avdekk historien til vingården og hemmelighetene av vinfremstillingsprosessene. Smak på 3 av deres fine viner før du returnerer til Porto via N222 – en av verdens mest vakreste veistrekningerer.

Fra Ponta Delgada: Hval- og delfinsafari

4. Fra Ponta Delgada: Hval- og delfinsafari

Sett ut på en hvalsafari-dagstur fra Ponta Delgada og se sjøpattedyrene på Azorene. Se opp for vågehval, delfiner, skilpadder og mer, og lær om miljøet fra din marinbiologguide. Begynn med en orientering av guiden din, som vil forklare historien til hvalsafari på Azorene. Lær om vannsikkerhet, observasjonsregler og respekt for dyrene. Avreise fra Ponta Delgada-havnen og seil inn i Atlanterhavet. Azorene, som ligger mellom Portugal og Nord-Amerika, er et permanent hjem eller passasjepunkt for mer enn en tredjedel av verdens hval- og delfinarter. Hold øye med spermhval, vanlige delfiner, nesedelfiner og Rissos delfiner, som er til stede hele året, sammen med skilpadder, sjøfugler og annet marint liv. I sommermånedene kan du se delfiner, grindhvaler og stripete delfiner. Om våren kan du nyte muligheten til å se migrerende bardehval som blåhval, finnhval og seihval.

Fra Funchal: Catamarancruise med delfiner og hvalsafari

5. Fra Funchal: Catamarancruise med delfiner og hvalsafari

Gå grønt med den fremste delfin- og hvalsafari-økoopplevelsen på Madeira! Bestill cruiset ditt på vår spesialbygde miljøvennlige katamaran i 2022 og nyt en komfortabel tur langs den sørlige kysten av øya Madeira. Se opp for fantastiske hvaler og delfiner som hopper og plasker i nærheten. Når livet i havet kommer, kobler de elektriske motorene våre til lydløs, utslippsfri cruise som bidrar til å holde hvalene veldig glade! På denne turen vil vi cruise noen miles ut av Funchal på jakt etter alle slags dyreliv som delfiner, hvaler, skilpadder og havfugler. Vi har en av de beste observasjonene i Funchal takket være observatørene våre fra land som overvåker havet og dirigerer båten til delfiner og hvaler. Våre sertifiserte guider vil gi deg en informativ kommentar og morsomme fakta om hvaler og marine arter som du kan finne på turen fra Funchal. På vei tilbake seiler vi nær kysten og passerer mange severdigheter som Cabo Girão hvor du vil nyte en fantastisk utsikt over en av de høyeste havklippene i verden! Camara de Lobos Bay - en tradisjonell fiskerlandsby; det verdensberømte Reid's Hotel hvor Winston Churchill pleide å bo under sine besøk på Madeira og mye mer! Du vil kunne slappe av komfortabelt og nyte den vakre utsikten over sørkysten av Madeira Island fra flaggskipet vårt. Magic Dolphin Eco er den eneste spesialbygde delfin- og hvalsafari-katamaranen på øya Madeira med hybridelektriske motorer. Den ble spesielt utviklet for å sikre våre passasjerer en trygg, komfortabel og eksepsjonell tur. Dens hybridelektriske motorer reduserer støy og utslipp, noe som gjør det til den beste opplevelsen ikke bare for våre gjester, men også for våre elskede hvaler! Barservice (2x) med drinker og snacks tilgjengelig; Toaletter (2x) på dekk tilgjengelig for rullestolbrukere; To dekk for bedre sightseeing; Fantastisk øvre dekk som gir 360° panoramautsikt; Flott brodekk skyggeområde; Store garn og observasjonsområde for sjøliv; Sitteplasser for alle inne og ute; Rask katamaran – opptil 20 knop; Moderne sikkerhetskonstruksjon 2022; Stabil og komfortabel cruising. Vi handler alle om ansvarlig delfin- og hvalsafari, og elsker å dele kunnskapen vår med deg! Bli med oss og observer sjølivet på den rette måten, i naturen! Merk: Madeira er et reisemål i verdensklasse for delfin- og hvalsafari. Men siden de er ville og frie, er det rett og slett ikke mulig å garantere å se hvaler på hver tur. Vi møter hvaler hver dag, og vi gjør alltid vårt beste for å finne dem. Men hvis turen din er en av svært få uheldige vil vi gjøre vårt beste for å gjøre deg lykkelig! Merk: Vennligst kom til vårt kontor i Funchal Marina 30 minutter før avgang. I respekt for alle våre gjester går båten i tide. Hvis du savner båten, vil du ikke bli utstedt refusjon. Merk: Avbestillinger/bestillingsendringer må gjøres 24 timer før avgangstid.

Azorene: Utflukt med hvalsafari og båttur til holmene

6. Azorene: Utflukt med hvalsafari og båttur til holmene

Båtturen starter med en introduksjon til hvaler og delfiner, samt andre marine dyrearter, deres naturlige miljø, kommunikasjon, migrasjon og atferdsmønstre. Etter orienteringen går du om bord den spesialdesignede båten og setter kursen ut mot havet. Båten nærmer seg hvalene sakte og forsiktig, mens naturguidene og marinbiologene om bord gir kommentarer. Båtturen inkluderer også en tur rundt den lille øya Ilhéu de Vila Franca do Campo, for å se nærmere på vulkanen og dyrelivet som holder til der. Enkel mat er tillatt om bord, og det er essensielt at du har med deg et kamera for å forevige dyrelivet på båtturen.

Fra Porto: Omvisning i Dourodalen inkludert båttur, vinsmaking og lunsj

7. Fra Porto: Omvisning i Dourodalen inkludert båttur, vinsmaking og lunsj

Ta en pause fra travle Porto og besøk Portugals nydelige vinregion. Nyt utsikten fra vinduet på kjøretøyet ditt, besøk vingårder og smak på vinene deres, kos deg med et elvecruise og mer, på denne omvisningen med alt-inkludert. Dra nytte av henting om morgenen, ved å velge alternativet under bestilling. Start omvisningen med et stopp ved et utsiktspunkt for å nyte utsikten. Deretter kan du lene deg tilbake og slappe av, mens du fortsetter mot Dourodalen. Nyt en utflukt som inkluderer et besøk til 2 forskjellige vingårder, med muligheten til å smake på noen av de forskjellige vintypene som produseres der. Du får også oppleve et typisk (og deilig) portugisisk måltid. Ta også del i en avslappende båttur langs Douro-elven. Omvisningen inkluderer også det som kringkastingselskapet BBC kalte «et av de vakreste utsiktspunktene i verden».

Albufeira: 2,5-timers delfinsafari med grottebesøk

8. Albufeira: 2,5-timers delfinsafari med grottebesøk

Se etter delfiner og bortgjemte grotter på denne halvdags delfinsafarien langs Algarvekysten, med avgang fra Albufeira. Ta med badetøy og håndkle, ettersom båtturen inkluderer et badestopp. Beundre klippeformasjonene og få tilgang til områder som andre båter ikke kan nå. En marinbiolog er med om bord for å gi all nødvendig informasjon om disse fantastiske skapningene. Husk at delfiner faktisk er ville dyr, og at det derfor ikke er noen garanti for at du får se dem.

Lagos: Guidet kajakktur

9. Lagos: Guidet kajakktur

Se Lagos fra en annen vinkel på denne guidede kajakkturen. Ta av fra Praia de Batata, padle inn i mørke grotter og slapp av på en solrik strand. Begynn turen på Batata Beach. Møt guiden din og sett deg i sikkerhetsutstyret ditt før du hopper inn i en av dobbelkajakkene. Begynn å padle gjennom det klare vannet med kajakkpartneren din og ta turen mot Ponta de Piedade. Mens du padler, kan du nyte freden du får av støttebåten, som cruiser ved siden av. Følg guidens kajakk inn i flere grotter, og oppdag fascinerende fjellformasjoner. Ta en pause halvveis gjennom din 2,5-timers tur på en solrik strand for å sole deg eller nyte en forfriskende svømmetur.

Sintra: Quinta da Regaleira-tilgang og hopp over køen

10. Sintra: Quinta da Regaleira-tilgang og hopp over køen

Quinta da Regaleira er "Cultural Landscape of Sintra" som ligger nær det historiske sentrum av Sintra, Portugal. Det er klassifisert som et verdensarvsted av unisco sammen med de andre palassene i området som Quinta do Relógio, Pena Palace & Park, Monserrate og Seteais palassene, det regnes som en av de viktigste turistattraksjonene i Sintra. Den italienske arkitekten Luigi Manini var arkitekten for dette romantiske palasset, det består av kapell og en luksuriøs park som har innsjøer, grotter, brønner, benker, fontener og et stort utvalg av utsøkte konstruksjoner. Palasset er også kjent som "The Palace of Monteiro the Millionaire", som er basert på kallenavnet til dets mest kjente tidligere eier, António Augusto Carvalho Monteiro. Hvis du besøker Sintra for første gang, la meg fortelle deg om en dag vil du ikke være i stand til å fullføre Sintra fordi i Sintra er det mange spennende og fantastiske steder og Quinta Da Regaleria er en av dem. Så uten å legge ned den verdifulle tiden din i køen for å kjøpe billetter til Quinta Da Regaleira du kan få direkte inngang inne uten å vente.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Portugal

Alle aktiviteter

871 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 55

Byer i Portugal

Flere reisetips for Portugal

Vil du vite mer om aktiviteter i Portugal? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Portugal

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 206 366 vurderinger

Dessverre fikk ikke dagen en god start da turselskapet ikke hadde lagt til vår henting til sjåføren. Dette betydde at tre av oss ikke ble hentet på avtalt hentepunkt. Tre telefonsamtaler senere sendte de en taxi for å ta oss til starten av turen og for å være rettferdig holdt de tilbake en gruppe for oss. Kan ikke utsette guiden vår som var veldig kunnskapsrik og morsom å være rundt. Hun var ekstremt bekymret for vår sikkerhet! Selve turen var tøff med mange bratte partier og trappetrinn, pluss tre tunneler. Ikke for uskikkete eller fintehjertede. Når det er sagt, var det vel verdt innsatsen for den fantastiske utsikten og den fantastiske naturen. Toppen var over skyene som ga den en mystisk luft. Alt i alt en strålende dag ute.

Fantastic tour with Paulo as guide. Highly recommended. Good timing to explore and enjoy each stop. Made our day!

Morsom tur i godt selskap. Flink guide. Besøk på små bedrifter uten mas om å kjøpe div. varer.

Fantastisk kjekk tur,pene palasset var en nedtur etter alt annet som var så flott!

Our guide Diogo was amazing! Highly reccomend this trip