Våre mest anbefalte ting å gjøre i Porto Novo, Cape Verde

Fra São Vicente: Santo Antão dagstur med lokal guide

1. Fra São Vicente: Santo Antão dagstur med lokal guide

Start eventyret ditt med en henting fra overnattingsstedet ditt i São Vicente etterfulgt av en overføring til havnen for en 1-timers fergetur til Santo Antão. Ved ankomst møter du din lokale ekspert og kjør gjennom fjellene til Kapp Verdes største vulkankrater, Cova de Paúl, en utdødd vulkan som brukes til dyrking av poteter, gulrøtter, løk og mer. Etter å ha besøkt Cova Natural Park, ta Corda Road og kryss øyas mest spektakulære landskap. Nyt et fotostopp ved Delgadinho-fjellutsiktspunktet og bli overrasket over en fantastisk utsikt over skarpe klipper og vakre daler. Fortsett til fiskerlandsbyen Ponta de Sol, møt lokalbefolkningen før en naturskjønn kjøretur til Ribeira Grande. Ta deretter en pause til lunsj før du ankommer Vale de Paúl, omgitt av grøntområder, hus med stråtak og fantastisk natur. Etter å ha oppdaget en av Kapp Verdes vakreste øyer, bli overført til Porto Novo og ta fergen tilbake til São Vicente. Turen avsluttes med et drop-off på hotellet ditt i Mindelo.

Santo Antão: Heldagstur på øya og besøk til Cova de Paúl

2. Santo Antão: Heldagstur på øya og besøk til Cova de Paúl

Besøk Kapp Verdes største vulkankrater, se de naturlige fjellformasjonene i Delgadin, besøk en lokal fiskerlandsby, og spis en lokal lunsj før du drar til Kapp Verdes grønneste dal og besøker et destilleri for å smake på kjent lokal rom. Begynn eventyret med henting fra overnattingsstedet ditt og før du kjører gjennom fjellene for å nå Kapp Verdes største vulkankrater, Cova de Paúl. Se en panoramautsikt over den utdødde vulkanen, over 1000 meter høy, og nyt det fantastiske landskapet i den enorme og grønne runde sletten inne i krateret som brukes som jordbruksmarker. Dra til Delgadin, en perfekt fjelltopp for å beundre de naturlige tårnene som er skåret ut i dalen nær Ribeira da Torre. Ankom Povoacão, en av hovedbyene i Santo Antão, og fortsett til Ribeira da Torre og se mange frukter og grønnsaker langs ruten. Fortsett reisen til den sjarmerende kystlandsbyen Ponta de Sol, og få sjansen til å møte de lokale fiskerne med sine små tradisjonelle båter. Kjør til den pittoreske landsbyen Fontainhas, en av de 10 landsbyene med verdens beste utsikt ifølge National Geographic. Ta en pause for en deilig lunsj i lokale omgivelser og ta turen til Kapp Verdes grønneste dal, Vale de Paúl. Gled deg over en fredelig og autentisk Kapp Verde-atmosfære, omgitt av hus med stråtak og en utrolig grønn farge på jordbruksmarkene. Besøk et destilleri og smak på den berømte lokale rom kalt "grogue". Utforsk Sinagoga, en utdødd jødisk landsby som fortsatt bevarer sin essens. Avslutt turen med avreise ved overnattingsstedet ditt.

Santo Antão: Vandring fra Cova-vulkankrateret til Ribeira Paúl

3. Santo Antão: Vandring fra Cova-vulkankrateret til Ribeira Paúl

Bli eventyrlysten i Cova naturpark og gå på en utdødd vulkan. Sett ut på stien i Santo Antao, og beundre den enorme vegetasjonen som dukker opp i krateret fra 1100 meter over havet. Sikk-sakk opp stien, nyt utsikten over havet og besøk et romdestilleri før du drar tilbake. Gå til kanten og nyt den mest fantastiske utsikten over den grønne dalen Paul som strekker seg foran deg. Se ut over havet, 10 kilometer unna, og pust før du begynner på neste utfordring. Start sikk-sakk-delen av stien og lær om den innfødte vegetasjonen mens du krysser vakre plantasjer med sukkerrør, banan, mango, avokado, kokos og mer. Opplev produksjonen av en lokal rom i et tradisjonelt destilleri og prøv en smak av den berømte Grogue.

Dagstur: Trek Santo Antão, Cova-krateret > Cabo da Ribeira 5k

4. Dagstur: Trek Santo Antão, Cova-krateret > Cabo da Ribeira 5k

Begynn med en tidlig morgenhenting på overnattingsstedet ditt i Mindelo, overfør til havnen i Mindelo for eventyret ditt med ferge til vår naboparadisøy, Santo Antão. På fergereisen din over kanalen (opptil 1 time med ferge), kan du stå på dekk for å se delfiner, flyvefisk og mer av vårt marine liv, eller du kan bestemme deg for å slappe av på de komfortable stolene og nyte litt musikk på vei. Ankomst til Porto Novo, når du går ut av terminalen vil du bli møtt av din lokale guide som tar deg med på en reise gjennom fjellene til toppen av vårt gamle vulkankrater i Cova. En må-se! På toppen av Cova-krateret vil du ha en fantastisk utsikt over den enorme frodige grønne dalen nedenfor, i det fjerne, ved sjøen, Vila das Pombas venter! På dette for det meste synkende eventyr nedover Cova-krateret til Cabo de Ribeira, går vi inn i Paúl-dalen, passerer vi gjennom små landsbyer der jordbruk er den daglige livsstilen, og ser mango, papaya, goiaba, appelsiner, epler, pasjonsfrukt, avokadotrær, sukkerrør åkre, banan- og kaffeplanter. Etter turen vil vi nyte en deilig lunsj på en typisk lokal restaurant. Reis tilbake til Porto Novo på den fantastiske kystveien, passerer gjennom fjelltunneler og fargerike landsbyer som ankommer fergen. Gå tilbake til Porto Novo, gå ombord på fergen for å returnere til São Vicente. Ved ankomst til havnen får du transport til overnattingsstedet ditt i Mindelo.

Dagstur Santo Antão, høydepunkter, fra São Vicente, 11t

5. Dagstur Santo Antão, høydepunkter, fra São Vicente, 11t

Bare en time med ferge fra São Vicente, men likevel kan denne grønne paradisøya skryte av frodig landbruk, fjelltopper, daler, sjarmerende landsbyer, kombinert med den hardtarbeidende ånden og enkelheten til menneskene og kulturen som ikke kan rettferdiggjøres med ord, men må bli tatt inn av ditt møte! Det meste av landbruket vårt kommer fra Santo Antão, også vår lokale Grogue-rom produseres her, vi skal besøke et destilleri. Santo Antão er en øy du MÅ OPPLEVE du vil huske den hele livet!

Oppdag Santo Antão på 1-dagers tur

6. Oppdag Santo Antão på 1-dagers tur

Vi henter deg i resepsjonen på overnattingsstedet ditt og drar til hovedhavnen i Mindelo Etter å ha ankommet øya Santo Antao, vil din guide og sjåfør ønske deg velkommen ved hovedinngangsporten til havnen. Etter en liten briefing vil du kjøre gjennom den mest fantastiske veien i hele skjærgården som passerer landlige landsbyer og naturparker og smale stier. Nyt fritiden til lunsj Besøk Ribeira Grande Besøk Paul og Kjør via ny vei til Porto Novo Ribeira Grande Paul Ta en ferge tilbake til Mindelo Hvis du velger trekkingalternativet tar det rundt 2-3 timer med 200m opp og 200m ned

Landutflukt, Santo Antão, hel dag, høydepunkter med bil

7. Landutflukt, Santo Antão, hel dag, høydepunkter med bil

Ankomst til Porto Novo, når du går inn i Garemaritima-terminalen vil du bli møtt av din lokale guide som tar deg til alle øyas høydepunkter på en dag med bil! Begynn reisen din med å gå opp gjennom fjellene langs den gamle brosteinsveien, du vil passere små samfunn med tradisjonelle stråtakhus, esler som bærer vann, bønder som arbeider på landet og de daglige hardtarbeidende menneskene på dette utrolige stedet. Stopp ved Pico d Cruz, over skyene med sin grønne furuskog og eukalyptustrær, kjenn den kjølige brisen, nyt den pittoreske utsikten over Paúl fra toppen. Vi kommer til det eldgamle vulkankrateret i Cova de Paúl - en må se! På toppen av Cova vil du ha en fantastisk utsikt inne i krateret; tåken fra skyene lar dette bondesamfunnet opprettholde seg selv. Kjør videre til Delgadin, den smale fjelltoppen som skiller to store daler, Ribeira Grande og Ribeira da Torre; kjent for fotografier mens du var på Santo Antão. Kom til den fargerike byen Povacao, en av hovedbyene i Ribeira Grande med sine koloniale, også moderne hjem, og vakker gatekunst. Vi stopper for lunsj i byen. Besøk Ribeira de Torre, en av de grønneste og mest fruktbare dalene i Cabo Verde, hvor du finner bananer, mango, sukkerrør og brødfrukttrær. Deretter videre til fiskerlandsbyen Ponta do Sol, med sin gamle havn Boca de Pistola, hvor du kan oppleve fiskerens ankomst og se dagens fangst! Passerer gjennom Sinagoga, et historisk sted hvor du finner lenker til Kapp Verdes jødiske historie. Videre til Paúl kommune, med sin storslåtte Saint Anthony-statue med utsikt over Villa das Pombas for beskyttelse. Når vi kommer til landsbyen Eito, besøker vi romdestilleriet vårt, også kjent som Grogue, og får muligheten til å smake. Reis tilbake til Porto Novo via Janela på den nye fantastiske kystveien, passerer gjennom fascinerende fjelltunneler og se fyret, Farol de Fontes Pereira de Melo. Kom til Porto Novo i tide til å gå om bord på cruiseskipet ditt.

Flere reisetips for Porto Novo, Cape Verde

Vil du vite mer om aktiviteter i Porto Novo, Cape Verde? Trykk her for full oversikt