Opplevelser i
Porto

Portugals nest største by skuffer ikke, med lokalbeboere og utsikter like søt som regionens portvin.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Porto

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Porto?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Porto er:

De beste tingene å gjøre i Porto

Porto er formet av noen av historiens beste arkitekter. Byens majestetiske utsmykkede daler kombinerer latinsk karisma, barokkens eleganse og et engelsk streif av sødme som er like søt som regionens kjente portvin. Her er hva du bør se i en av verdens mest karismatiske byer!

 • Dom Luis-broen

  1. Dom Luis-broen

  Gustave Eiffels jernbro er like spektakulær som utsikten derifra! Kryss elven Duoro til de berømte portvinkjellerene i Vila Nova de Gaia for en solrik panoramautsikt over begge byene!

 • Clerigos-tårnet

  2. Clerigos-tårnet

  Som det høyeste tårnet i en ellers lav by, pleide sjømenn tidligere å bruke dette barokke kirketårnet for å navigere inn til Portos elevebredder. Det er en fantastisk utsikt som venter om du klarer alle de 240 trinnene til toppen!

 • Portos katedral

  3. Portos katedral

  Den imponerende fasaden er en av Portos eldste monumenter, men det er de tidstypiske gotiske og barokke endringene av kapellet som har gjort denne unike katedralen til en av byens essensielle attraksjoner og viktig stopp når man er på sightseeing.

 • Douro

  4. Douro

  Ta en tur langs breddene av den portvinproduserende elven og opplev et vidunderlig landskap i tillegg til å nyte et glass eller seks av områdets elskede lilla dråper, rett fra tønnene!

 • Casa da Musica

  5. Casa da Musica

  Dette enorme kubistiske konserthuset ble raskt et av Portos ikoner når det ble ferdigstilt i 2005. Her tilbys det guidede turer og selvfølgelig et svært spennende og drivende forestillingsprogram!

 • Palacio da Bolsa (børspalasset)

  6. Palacio da Bolsa (børspalasset)

  Arrogansen til et imperium får utfolde seg i all sin pompøse prakt på denne børsen som fremstår som et palass. Utsøkte skulpturer og fresker avrunder denne slående historiske kuriositeten.

 • Livraria Lello & Irmão

  7. Livraria Lello & Irmão

  Er dette verdens vakreste bokhandel? Den er definitivt høyt oppe på listen! Velg en bok og les den med en kopp kaffe i første etasje, slik J.K Rowling gjorde når hun bodde i byen!

Planlegg besøket ditt

 • Når bør man reise?

  Porto er så og si permanent varm og solrik mellom april og september, og det er en god idé å reise til byen enten på begynnelsen eller slutten av denne turistsesongen om du vil unngå høye priser. Hvis du ønsker å se byen på sitt mest festlige bør du komme til feiringen av Sankt Johannes i midten av juni.

 • Hvor bør man bo?

  Bykjernen er faktisk ganske overkommelig i pris, og hotellene der vil tilfredstille de fleste turister. For de som er mer interesserte i Portos avslappede strender og kafékultur er det imidlertid det sofistikerte distriktet Foz som er det aller beste området å bo i.

 • Hvor mange dager?

  Du rekker over de fleste severdigheter og attraksjoner i Porto på tre dager. Men det er verdt å bestille noen ekstra dager for å utforske området rundt elven Duoro og de naturskjønne byene i nærheten.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Portugisisk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +351
 • Beste tiden å dra
  For mildt vær og mindre turister, bør du planlegge å besøke Porto i april eller september.

Flere reisetips for Porto

Vil du vite mer om aktiviteter i Porto? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Porto

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 30 160 vurderinger

Helt fantastisk tur, Sarah var guiden vår og hun var så snill og hyggelig og nydelig og sprudlende og informativ. De to vinprodusentene er veldig forskjellige fra hverandre, men det var hyggelig å se to forskjellige sider til portvinkjellere, og guidene på hver av dem var fantastiske. Det var litt skuffende å finne ut at vi ikke ville gå gjennom noen vingårder, men det er lavsesongen og ingen druer vokser, så det er forståelig. Lunsj var fantastisk, vi ventet noen smørbrød pakket inn i en fast film, men det var et treretters måltid på en fin restaurant, inkludert vin inkludert. Sarah var veldig imøtekommende for oss og bremset til og med av varebilen da hun la merke til at vi tok bilder, og stoppet på noen få naturskjønne punkter for å ta mer. Vi prøvde bare portviner på hvert av vingårdene, som var litt av sviktet da vi var under inntrykk av at vi ville prøve alle slags vin fra Duoro-dalen. Imidlertid var det absolutt verdt pengene vi brukte (£ 85 hver tror jeg).

Toget er strålende og tar deg gjennom gatene i Porto med informasjon om forskjellige bygninger, veldig interessant. Så videre til havnesmaking, veldig god video om hvordan Port produseres. Deretter videre til tønner i forskjellige aldre og havner, vist rundt av en nydelig jente som heter Catrina som fortalte oss mye mer om havnen. Så for å smake, innser jeg nå at jeg liker port! Vi fikk tid til en lunsj før vi dro på båten, det også veldig lærerikt og veldig bra generelt jeg vil anbefale denne turen, takk

Totalt vil jeg si at det er vel verdt € 22! Det gir deg tre muligheter til å oppleve de fantastiske severdighetene i Porto! Bare sørg for å validere billetten din på kontoret overfor katedralen. Det var tilleggsbonusen til den attraktive mannen som selger billetter og får deg i toget

Ricky was an excellent guide for us,6 people,all through the trip. Interesting portvine tasting and history told by the vineyard ! The lunch at The Riverside restaurant was a fantastic experience with very good food and wine and a very helpfull staff! Lovde it!

Flott tur som anbefales

Hyggelig tur med mange gode opplevelser. Guiden var kunnskapsrik og fortalte mye interessant.