Våre mest anbefalte ting å gjøre i Ponta do Sol

Fra São Vicente: Santo Antão dagstur med lokal guide

1. Fra São Vicente: Santo Antão dagstur med lokal guide

Start eventyret ditt med en henting fra overnattingsstedet ditt i São Vicente etterfulgt av en overføring til havnen for en 1-timers fergetur til Santo Antão. Ved ankomst møter du din lokale ekspert og kjør gjennom fjellene til Kapp Verdes største vulkankrater, Cova de Paúl, en utdødd vulkan som brukes til dyrking av poteter, gulrøtter, løk og mer. Etter å ha besøkt Cova Natural Park, ta Corda Road og kryss øyas mest spektakulære landskap. Nyt et fotostopp ved Delgadinho-fjellutsiktspunktet og bli overrasket over en fantastisk utsikt over skarpe klipper og vakre daler. Fortsett til fiskerlandsbyen Ponta de Sol, møt lokalbefolkningen før en naturskjønn kjøretur til Ribeira Grande. Ta deretter en pause til lunsj før du ankommer Vale de Paúl, omgitt av grøntområder, hus med stråtak og fantastisk natur. Etter å ha oppdaget en av Kapp Verdes vakreste øyer, bli overført til Porto Novo og ta fergen tilbake til São Vicente. Turen avsluttes med et drop-off på hotellet ditt i Mindelo.

Kysttur til Fontainhas

2. Kysttur til Fontainhas

Din guide vil hente deg fra hotellet ditt i Ponta do Sol, eller hvis du er i en annen del av øya, møter vi deg til avtalt tid foran fiskehavnen Ponta do Sol. Til å begynne med vil du høre interessante historier fra landsbyen Ponta do Sol og arven etterlatt av jødiske og europeiske handelsmenn i landsbyen. Deretter vil vi fortsette turen vår på en unik vei på øya med en naturskjønn skjønnhet som vil ta pusten fra deg og inspirere alle, vår tur vil gå til landsbyen Fontainhas som ligger på klippen og omgitt av grøntområder. Og så drar vi tilbake til Ponta do Sol langs samme sti. 6 km 250 m opp 250 ned

Ribeira Grande: Dagstur til Ribeira de Torre

3. Ribeira Grande: Dagstur til Ribeira de Torre

Utforsk Ribeira de Torre-dalen på denne dagsturen fra Ribeira Grande. Se lokale landsbyer som Chu Chu på en tur gjennom landskapet. Spaser ved en fjellfoss og svøm i et naturlig basseng. Finn ut om lokal rom på Grogues romdestilleri. Bli hentet fra komforten av overnattingsstedet ditt i Ribeira Grande. Len deg tilbake og slapp av på kjøreturen til stihodet i Faja da Cima som ligger i en høyde av 1480 meter. Start turen opp bakkene til Rabo Curto gjennom frodig naturflora opp bakkene til Rabo Curto. Beundre dyrkede landbruksterrasser og små hus på vei til landsbyen Lombo de Pedra. Kryss åser på vei til Ribeira de Torre-dalen. Se sukkerrør og frukttrær mens du går. Ankomme til landsbyen Chu Chu (Xoxo), hvor du kan nyte en vidstrakt utsikt over dalen Ribeira Grande. Passer nær fossen og har muligheten til å ta en forfriskende dukkert i et naturlig svømmebasseng. På vei ned kan du se banan- og kaffeplantasjer. Besøk et lokalt romdestilleri kalt Grogue på slutten av ruten. Gå tilbake til overnattingsstedet ditt i Ribeira Grande på slutten av turen.

Santo Antão: Ponta do Sol & Fontainhas guidet tur med fottur

4. Santo Antão: Ponta do Sol & Fontainhas guidet tur med fottur

Ta inn en fantastisk utsikt over frodig natur, vulkanske steiner og havlandskap på denne guidede bilturen til Ponta do Sol, Fontainhas og Cruzinha. Ta en piknik på den svarte sandstranden Praia das Aranhas og bli med på et 2,5-timers tureventyr. Velg mellom private og delte turalternativer. Etter henting kan du utforske til fots i Ponta do Sol, en fiskerlandsby ved vannet med fargerike hus. Følg en naturskjønn vei opp langs steinete klipper som svever over havet for uforglemmelig utsikt over havet. Deretter går du gjennom en svingete vei skulpturert på toppen av et fjell og omgitt av dype daler til den pittoreske landsbyen Fontainhas, 1 av de 10 landsbyene med den beste utsikten i verden ifølge National Geographic. Følg en bratt nedstigning og en fotgjengersti, kryss Corvo, Formiguinhas og noen blendende severdigheter til Aranhas-dalen. Deretter kommer du til en vakker svart sandstrand, Praia das Aranhas, et sted å se skilpadder hekke og ta en svømmetur, avhengig av havforholdene. Der finner du et naturskjønn sted ved kysten for en velfortjent hvile og piknik (mat og drikke er ikke inkludert). Etter å ha ladet opp, start din 2,5-timers fottur mellom vulkanske steiner og havet, og by på fantastisk utsikt til du kommer til Cruzinha, en liten fiskerlandsby med mer minneverdig utsikt over kysten. På slutten av din uforglemmelige dag kan du lene deg tilbake og slappe av på returtransporten til overnattingsstedet ditt.

Dagstur Santo Antão, høydepunkter, fra São Vicente, 11t

5. Dagstur Santo Antão, høydepunkter, fra São Vicente, 11t

Bare en time med ferge fra São Vicente, men likevel kan denne grønne paradisøya skryte av frodig landbruk, fjelltopper, daler, sjarmerende landsbyer, kombinert med den hardtarbeidende ånden og enkelheten til menneskene og kulturen som ikke kan rettferdiggjøres med ord, men må bli tatt inn av ditt møte! Det meste av landbruket vårt kommer fra Santo Antão, også vår lokale Grogue-rom produseres her, vi skal besøke et destilleri. Santo Antão er en øy du MÅ OPPLEVE du vil huske den hele livet!

Paúl fottur, den grønne hagen

6. Paúl fottur, den grønne hagen

Vi henter deg fra hotellet ditt og kjører til Paul-dalen, stiene vil passere gjennom daler og åser, åker med avlinger og jordbruk og fossefall, du vil oppdage fantastiske landskap som bare eksisterer her, dette er en av de mest ettertraktede stiene etter av reisende på øya. på slutten av stien vil du fortsatt smake på en tradisjonell Kapp Verde-lunsj og prøve den, besøke et destilleri og smake på nasjonaldrikken Kapp Verde. 5 km 350 m opp 600 m ned

Santo Antão: Remote Mountain Villages-vandring

7. Santo Antão: Remote Mountain Villages-vandring

Se Kapp Verde fra fantastiske høyder og besøk de avsidesliggende landsbyene underveis på denne 3-timers fotturen gjennom den frodige fjellside. Start med et besøk til den lille fjellandsbyen Corda og nyt fotostopp langs ruten. Spark i gang turen med en bratt nedstigning nedover en bred brosteinsbelagt sti og nyt utsikten over de mange dyrkede jordbruksterrassene høyt over. Deretter kan du oppleve et perspektiv som de fleste turister ikke kommer over med et besøk til en av de mest avsidesliggende landsbyene på øya Santo Antão, Figueira de Cima. Fortsett langs rekkene med sukkerrør og papayatrær til landsbyen Terrinha Vermelha. Beundre utsikten over dalene nedenfor og passere små hus med et autentisk kappverdisk preg. Avslutt turen i Coculi, omgitt av høye palmer.

Flere reisetips for Ponta do Sol

Vil du vite mer om aktiviteter i Ponta do Sol? Trykk her for full oversikt