Pompeii

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Severdigheter du bør få med deg i Pompeii

I år 79 f.Kr. rant rødglødende lava ned over vulkanen Vesuv og dødelig vulkansk aske begravde byen Pompeji. Helt siden 1700-tallet har utgravninger her avslørt en overflod av kulturelle skatter og gitt et unikt innblikk i hvordan livet så ut på den tiden.

 • Pompeiis amfiteater

  1. Pompeiis amfiteater

  Det ble bygget 80 år f.Kr og er det eldste teateret av denne typen vi kjenner til. Her foregikk det gladiatorkamper og teateret hadde plass til opp til 20.000 tilskuere. Tribunen var inndelt i tre seksjoner, som skilte folk etter sosial klasse.

 • Apollontempelet

  2. Apollontempelet

  Dette er regnet som Pompeiis eldste religiøse bygning. Her står det en bronsestatue av spådomsguden Apollon med pil og bue. Statuen fanger ham midt i et sprang og han er omringet av korintiske søyler.

 • Jupiters tempel

  3. Jupiters tempel

  Vesuv ligger truende bak dette tempelet, som er tilegnet Den kapitolinske triaden, som er samlebetegnelsene på de tre viktigste romerske gudene: Jupiter, Juno og Minerva. Romerne mente Jupiter var den aller viktigste av dem.

 • Faunens hus

  4. Faunens hus

  Dette er en av de aller største byggene i Pompeii og her finner du en gjenskapning av den berømte Aleksandermosaiken. De små brikkene danner et bilde som forestiller Aleksander den store i kamp mot den persiske Kong Darius III.

 • Menanders hus

  5. Menanders hus

  Dette bygget, med overdådige fresker og mosaikker, er ikke oppkalt etter de opprinnelige eierne, som var Poppaeusfamilien. I stedet har den fått navn etter en imponerende freske som portretterer den greske dramatikeren Menandros.

 • Vettiien-brødrenes hus

  6. Vettiien-brødrenes hus

  Etter å ha blitt frigitt som slaver, opplevde Vettibrødrene å bli nyrike. De skjulte ikke sin nye rikdom og huset er fullt av fantastiske veggmalerier.

 • Mysterievillaen

  7. Mysterievillaen

  Dionysos er den greske guden for vin og fruktbarhet. I Mysterievillaen finnes det ni store veggmalerier av ham og overgangsritualene for jomfruer når de blir kvinner. Huset ble fullstendig begravd under asken, men er svært godt bevart.

Planlegg besøket ditt

 • Billetter til Pompeii

  Inngang til den gamle delen av Pompeii koster 11 EUR, men den første søndagen i måneden er det gratis. Det er ikke nødvendig å kjøpe billetter på forhånd og du kan gå inn en av de tre inngangene: Villa dei Misteri, Porta Marina og Anfiteatro. Om du også vil besøke Pompeii, Herculaneum, Oplontis, Boscoreale og Stabia kan det være en god idé å bestille et tredagerspass. Det koster 20 EUR.

 • Når er det åpent?

  Fra april til oktober er Pompeii åpent fra klokken 8.30 til 19.30. Fra november til mars er det åpent fra klokken 8.30 til 17.30.

 • Hvordan kommer man seg dit?

  Circumvesuvianas tog på Napoli-Sorrento-linjen går én gang i halvtimen. Togturen til Pompeii-Scavi Villa dei Misteri tar 30-40 minutter. Mandag til lørdag går det det også SITA-busser fra havnen eller sentralstasjonen i Napoli til Piazza Esedra, som ligger like ved inngangen til Pompeji-inngangen Porta Marina. Om du kjører bil kommer du til Pompeji via motorvei A3.

 • Når er det anbefalt å reise dit?

  I Sør-Italia er det våren og høsten som tilbyr de beste temperaturene, for sommeren er ganske varm. Pompeii går over et stort område og du bør beregne minst 2 til 3 timer når du kommer hit på besøk. Det er lurt å ha med en vannflaske, gode sko og solkrem.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Fra april til oktober er det åpent fra klokken 08.30 til 19.30. Fra november til mars er åpningstidene klokken 08.30 til 17.30.
 • Pris
  Voksenbilletter koster fra 11 EUR og oppover, avhengig av om du vil ha en guidet omvisning og transport.
 • Behøver jeg en guide?
  Denne byen har så mye historie å fortelle og en med en guide vil du få enda mer ut av besøket.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta Circumvesuviana-toget til stasjonen Pompeii-Scavi-Villa dei Misteri, eller SITA-bussen til Piazza Esedra-stasjonen.
 • Flere tips

  • Det er veldig lite skygge på dette store området, så det er lurt å ha med en hatt, solkrem og rikelig med vann.

  • Det er er få steder som selger mat i Pompeii, så spis før du kommer.

Flere reisetips for Pompeii

Vil du vite mer om aktiviteter i Pompeii? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Pompeii

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 23 638 vurderinger

Denne turen er den perfekte måten å besøke Pompeii og Vesuv fra Napoli. De henter deg i en hyggelig buss og tar deg rett til Pompeii, hvor du får en 2 timers tur til høydepunktene i Pompeii (den er kort nok og interessant nok til at guttene mine på 11 og 13 år var interessert og hadde det gøy). Du tar deretter bussen halvveis opp Vesuv hvor du spiser en herlig lunsj med utsikt over Napoli. Til slutt blir du ført til toppen av Vesuv hvor du går en kort vei til toppen og kan se kilometervis. Utrolig skjønnhet og barna mine klaget ikke en gang. En utrolig dag, bare perfekt.

Godt organisert busstur til Pompeii inkl. inngangsbillett. Stoppet underveis for en rundtur i Napoli på ca. Likte utsikten under busstur fra Roma til Pompeii. Vi gikk selvstendig gjennom Pompeii med et kart og tips som vi fikk fra reiselederen. Veldig bra å gjøre. Kan se mye - spesielt høydepunktene - på ca 4 timer. Det var virkelig fantastisk. God veiledning under turen, klare forklaringer. Anbefalt.

Federico fikk den lange kjøreturen til å virke kort. Han hadde så mye informasjon å gi at informasjonen hans var veldig engasjerende. Vær forberedt på å gå og hvis du blir bilsyk lett ta en slags medisin som kan hjelpe med det fordi vendingene for kjøreturen til Almafi-kysten er veldig svingete, men turen er verdt det!!!

Et sted som absolutt er verdt et besøk, to timer er for kort til å nyte det vakre stedet fullt ut. Vår guide Alex nummer 1

Pompei er et must å se. Omvisningen er veldig bra og viser oss det viktigste.