Legg til datoer

PompeiKultur og historie

Våre mest anbefalte Pompei Kultur og historie

Pompeii: Omvisning i liten gruppe med forbi-køen-billett

1. Pompeii: Omvisning i liten gruppe med forbi-køen-billett

Gå gjennom ruinene i Pompeii med en liten gruppe på maksimalt 20 personer og utforsk den antikke byen, som ble begravet av Vesuv-vulkanen i 79 e.Kr. Lær om et av de best bevarte arkeologiske områdene i verden, på denne 2-timers omvisningen til fots, ledet av en arkeolog og profesjonell, lokal guide. Besøk de delene av utgravningene hvor de viktigste offentlige bygningene, boligene og butikkene ligger. Du får blant annet se Marina-porten, kirken, forumet, badene, Lupanar (bordellet), bakeriet, Fauns hus, Termopolium, hovedgaten, teateret og gipsavstøpningene av de døde. På slutten av omvisningen får du noen gode forslag av guiden, om hvordan du kan bruke resten av dagen på å utforske ruinene eller den moderne byen Pompeii.

Pompeii: Inngangsbillett til utgravningene

2. Pompeii: Inngangsbillett til utgravningene

Reis tilbake i tid, med denne billetten til det arkeologiske området Pompeii. Opplev spenningen ved å gå nedover gater som ble bevart av vulkansk aske. Oppdag byens templer, teatre, elegante villaer og offentlige bygninger. Spaser rundt i området uten stress, med gratis bagasjeoppbevaring. Vis billetten din ved inngangen, og start å utforske et av de mest kjente arkeologiske stedene i verden. Om morgenen den 24. august 79 e.Kr., fikk vulkanen Vesuv et utbrudd som overrasket Pompeiis 11 000 innbyggere. Den dramatiske hendelsen drepte innbyggerne og byen ble begravd under aske. Føl spenningen ved å se hvor romerne hentet lunsj på markedsplassen. Se de intrikate mosaikkene i de offentlige badene. Se hellenistiske steder som Faunens hus. Forestill deg at du sitter blant publikum i amfiteateret eller beundre freskomaleriene i Mysterievillaen. Spaser til templene tilegnet Venus, Apollo og Jupiter. Ta bilde av byen med Vesuv i bakgrunnen. Med denne billetten slipper du stresset med å selv skaffe den, og kan i stedet konsentrere deg om å utforske Pompeii på egen hånd.

Pompeii: Omvisning i liten gruppe med en arkeolog

3. Pompeii: Omvisning i liten gruppe med en arkeolog

Dra på en tidsreise til romertiden, på en omvisning av Pompeii ledet av en arkeolog. Utforsk det UNESCO-verdensarvstedet i 2 timer ved hjelp av ekspertguiden din, som tar deg med rundt i byen som ble bevart av vulkansk aske fra Vesuv-utbruddet i år 79. Velg mellom en opplevelse i en liten gruppe, eller en privat omvisning kun for deg og gruppen din. Start med å gå forbi køen når du kommer inn i byen ved Porta Marina Superiore, en av den gamle byens syv porter. Gå langs hovedgatene og spaser rundt i Forum Romanum, det gamle hjertet av byen og sentrum for det offentlige liv. Herfra kan du se Vesuv-fjellet ikke langt fra byen. Oppdag høydepunkter som basilikaen (forretnings- og juridisk senter), termiske bad, templer, bakeri og det store teateret i Pompeii. Hør interessante anekdoter fra den arkeologiske guiden din, som forteller deg om menneskene som levde i Pompeii. Du får også et glimt av gipsavstøpninger av innbyggerne, bevart slik de omkom i vulkanutbruddet. Se godt bevarte kunstverk, mosaikker og fresker og reis tilbake nesten 2000 år. Høydepunkter inkluderer Vettii-huset og Lupanar bordell. Lær om hvordan dette berømte bordellet fikk navnet sitt, og se de bevarte steinsengene og freskene. Få flotte tips fra guiden din på slutten av omvisningen om hvordan du kan tilbringe resten av dagen, eller velg å bli igjen på det arkeologiske området lengre for å utforske videre på egen hånd. Få veibeskrivelser til Santuario della Beata Vergine del Santo Rosario, den lokale katedralen som ligger nær utgravingsområdet. Du kan også få veibeskrivelser til amfiteateret og Orto dei Fuggiaschi.

Fra Napoli eller Sorrento: Dagstur til Pompeii og Vesuv

4. Fra Napoli eller Sorrento: Dagstur til Pompeii og Vesuv

Utforsk verdensberømte Pompeii og toppen av Vesuv på en heldagsomvisning, som starter fra Napoli eller Sorento. Nyt forbi-køen-inngang til Pompeii og få beundre Napolibukten fra toppen av Vesuv. Start i Pompeii, hvor du kan gå rett forbi billettkøen, for din omvisning til fots av dette UNESCO verdensarvstedet. Sammen med guiden din får du se velbevarte ruiner, kunstverk, mosaikker og fresker, inkludert Forum Romanum og Apollo-tempelet. Du kan også få et glimt av gipsavstøpninger av folk som var i byen på tidspunktet da Vesuvs vulkanutbrudd fant sted i 79 e.Kr. Gå ut av det arkeologiske området med guiden  din og besøk butikkene og kafeene rundt. Velg lunsjalternativet for et 3-retters måltid bestående av forrett, hovedrett, dessert og en drikke. Deretter er det tid for å oppleve Vesuv. Nyt en kjøretur opp mesteparten av den vanskelige stigningen, med bilen din som tar deg 1000 meter opp på vulkanen. Derfra  kan du gå ut og komme deg til kraterkanten på en 30-minutters oppstigning. På veien kan du komme over en offisiell alpinguide som kan dele vulkanens turbulente historie med deg. Når du ankommer toppen kan du nyte og fotografere den uforglemmelige utsikten til Napolibukten. Heldagsturen avsluttes med transport tilbake til Napoli eller Sorrento.

Fra Napoli: Dagstur til Pompeii-ruinene og vulkanen Vesuv

5. Fra Napoli: Dagstur til Pompeii-ruinene og vulkanen Vesuv

Gjenopplev den katastrofale dagen i 79 e.Kr., da Vesuv brøt ut og begravde den romerske byen Pompeii under aske, på en dagstur med minibuss eller buss. Følg din lisensierte guide gjennom restene av dette bemerkelsesverdige UNESCO verdensarvstedet, som nesten er en 2000 år gammel tidskapsel. Nyt en lokal pizzalunsj underveis. Hør historier om Forum Romanun, termiske bad, Lupanare (bordell), det greske teatret og gipsavstøpninger av kropper brent av vulkansk aske og lapilli. Nyt en typisk napoleansk pizza til lunsj, på en av Pompeiis kafeer. Bli deretter kjørt nesten opp til toppen av fjellet som ødela byen. Derfra, ta en kort spasertur til kraterkanten og ta inn atmosfæren på det rykende fjellet. Gjenopplev den katastrofale dagen i 79 e.Kr., da Vesuv brøt ut og begravde den romerske byen Pompeii under aske. Oppdag restene av dette bemerkelsesverdige UNESCO verdensarvstedet, som er en nesten 2000 år gammel tidskapsel. Det er den eneste aktive vulkanen på det kontinentale Europa. Nyt den fantastiske utsikten over Napolibukten. Returner til Napoli omkring kl. 17:00 og bli satt av ved hotellet ditt, cruiseskipet ditt eller togstasjonen.

Pompeii: Skip-the-line inngangsbillett med lydguide

6. Pompeii: Skip-the-line inngangsbillett med lydguide

Unngå de lange køene med turister ved billettkontoret og nyt hopp over køen tilgang til Pompeii. Dra nytte av en lydguidetjeneste og utforsk dette UNESCOs verdensarvsted i ditt eget tempo. Lær mer om historien til dette tragiske nettstedet fra lydguidens ekspertkommentar. Besøk høydepunkter som det romerske amfiteateret, lite teater og offentlig treningsstudio. Se stedene der romerne levde dagliglivet og holdt banketter. Oppdag fresker frosset i tid og bevegelige avsetninger av innbyggere og deres kjæledyr på en eksklusiv selvguidet tur som du kan tilpasse etter dine behov.

Fra Sorrento: Halvdags forbi-køen-omvisning av Pompeii

7. Fra Sorrento: Halvdags forbi-køen-omvisning av Pompeii

Ikke gå glipp av muligheten til å besøke det berømte arkeologiske stedet Pompeii med en offisiell ekspertguide. Takket være dine forbi-køen-inngangbilletter slipper du stresset med den lange køen, slik at du har mer tid til å utforske. Sammen med guiden utforsker du hovedattraksjonene i den gamle byen inkludert badene, bakeriene og mye mer. Pompeii er svært fascinerende for besøkende den dag i dag. Etter utbruddet av vulkanen Vesuv i 79 e.Kr., lå Pompeii gjemt og glemt i hundrevis av år. Byen er høyt på listen av underverkene i verden, og utgravningene som startet på 1700-tallet foregår fortsatt den dag i dag. Guiden din vil ta deg gjennom noen av de gamle gatene i Pompeii, hvor du kan se badene, forum og villaer bygget av velstående romere i år 80 f.Kr. Beundre de fantastisk bevarte freskene som prydet vegger og gulvene i villaene. Selv om din interesse ikke ligger i historien, er dette et arkeologisk område som ikke kan unngå å imponere deg.

Fra Roma: Dagstur til Pompeii, Amalfikysten og Positano

8. Fra Roma: Dagstur til Pompeii, Amalfikysten og Positano

Hopp om bord på en komfortabel minibuss med klimaanlegg og start reisen til Pompeii som er et UNESCO verdensarvsted. Når du ankommer Pompeii, kommer du raskt inn med forbi-køen-billetten din. Gå inn i en tidskapsel av den gamle romerske verden. Din lokale ekspertguide gir deg en omvisning i disse fantastiske, godt bevarte ruinene. Deretter drar du videre til Positano, der husene ligger klynger seg fast til åssiden, hvor du kan rusle blant de eksklusive butikkene. Kjøp en limoncellolikør, besøk Santa Maria Assunta-kirken eller simpelthen nyt stemningen fra en restaurantterrasse. Etter litt tid på egen hånd med lunsj (på egen regning) i Pompeii, fortsett videre sørover langs de pittoreske kystveiene på Amalfikysten. Beundre den spektakulære kystlinjen mens fjellene fosser ned i havet og romantiske landsbyer klatrer opp i fjellene.

Pompeii: Privat omvisning med forbi-køen-inngang

9. Pompeii: Privat omvisning med forbi-køen-inngang

Utforsk ruinene av Pompeii på en 2-timers omvisning av den gresk-romerske byen. Oppdag byen som har vært dekket i 1700 år av lag med aske og pimpstein, fra det ødeleggende utbruddet av Vesuv i 79 e.Kr. Hopp over køen og møt guiden din, som forteller om en blomstrende sivilisasjon, vekket til live av utgravningene på 1800- og 1900-tallet. Følg i romernes fotspor, og se hvordan de levde, elsket, jobbet og lekte. Blant høydepunktene i området, er Porta Marina (Porten til havet), en av byens opprinnelige inngangspartier, samt Forum, hovedtorget, og omkringliggende templer, søyler og domstoler. 20 000 mennesker levde i provinsbyen, hvorav 2000 omkom. Et 6 meter tykt lag med vulkansk aske og pimpstein dekket byen, og bevarte dagligdagse gjenstander for ettertiden. Blant de mest gripende severdighetene er gipsmodeller av Pompeiis innbyggere og deres kjæledyr.

Pompeii: Forbi-køen-gruppeomvisning med arkelogguide

10. Pompeii: Forbi-køen-gruppeomvisning med arkelogguide

Oppdag et av de største arkeologiske områdene i verden, på en omvisning av det UNESCO verdensarvstedet Pompeii. Reis tilbake i tid med kommentarer fra en arkeolog. Spar tid med forbi-køen-inngang til denne populære attraksjonen.  Møt guiden din på Coffee Shop Vittoria i Pompeii og gå over til det arkeologiske stedet Pompeii. Gå forbi de lange køene og begynn din utforskning av denne utrolige byen, som ble begravd under vulkansk aske for nesten 2000 år siden. Opplev en unik spasertur gjennom de gatene i den antikke byen og mens du går på det originale vulkanske brosteinbelegget. Få en introduksjon til den daglige rutinen til romerne og se antikken komme til live. Se for deg gladiatorer som trener i gymsalen, de vakre kvinnene som ligger på triklinium i marmor mens de nyter et festmåltid, og lukten av det nybakte brødet som stiger opp fra ovnene. Følg i fotsporene til folk på markedet og hvor folk samlet seg rundt politikere i Forumet. Lytt til detaljerte skildringer av vanene og livsstilen til de som bodde i den gresk-romerske byen.

369 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 24

Severdigheter du ikke kan gå glipp av

Oppslukende opplevelser

Flere reisetips for Pompei

Vil du vite mer om aktiviteter i Pompei? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Pompei

Wow, the scenery on this trip was absolutely beautiful. I must say though that I really wish we could get a little more time in Positano, just 30 min extra would do a lot. We felt a bit rushed as it was extremely beautiful there, but we only got 1,5 hour in total, and spent some of it walking from and to the car, so all in all just an hour which most went by for eating. I had time for some quick photos and a dip in the ocean but would love to sit and enjoy, look in the shops and so forth. It was stunning. Also there was no time to eat dinner and we got back around 20/20:30 i think. We only stopped at a cafeteria on the way there and on the way back for sandwiches/pastries. Pompeii was interesting but I hoped we would get some free time to eat there as well. I would not have minded coming back to Rome an hour/hour and a half later. All in all a memorable trip though, so so so beautiful ✨

Å bestille en guidet tur var et godt valg, selv om vi var mange, var det flere guider tilgjengelig, og derfor er de veldig små grupper. Vår guide fru Ilaria var veldig flink og forberedt, hun elsker jobben sin og vet hvordan hun skal formidle dette. Det var veldig hyggelig. Og som et siste tips gjorde vi det mandag 31.10, nydelig og varmt vær, utmerket for denne type besøk. Sterkt anbefalt

Very nice experience to see both volcano and Pompeii. It was enough time to go on the top of Volcano. Nice with lunch break between. We learned a lot from guide and she was very nice. We didn't know that Pompeii is so big so don't expect to see everything. You need a whole day there of you want to se all but here the guide will take you to most important places. We liked that.

Amazing well organized tour with an excellent and enthusiastic guide (Roberta). Also the driver was very good. Both adults and teenagers enjoyed the tour. The lunch although was not worth the price (very average pizza Margherita + water/soft drink)

The guide we had was very good, wish we had a bit more time at Vesouv but all around a very nice trip, recomend at most.