Våre mest anbefalte ting å gjøre i Pompei

Pompeii: Inngangsbillett og guidet tur med en arkeolog

1. Pompeii: Inngangsbillett og guidet tur med en arkeolog

Bli med på en liten gruppetur, begrenset til 20 deltakere, gjennom de fascinerende ruinene av Pompeii, som ble begravd i år 79 e.Kr. etter Vesuvs utbrudd. På denne 2-timers omvisningen, som ledes av en ekspertarkeolog og en lokal guide, får du innblikk i et av verdens best bevarte arkeologiske steder. Utforsk Pompeiis viktige landemerker, blant annet Marina-porten, basilikaen, Forum, de gamle badene og Lupanar (bordellet). La deg forundre over bakeriet, det berømte Faunens hus, Termopolium, hovedgatene, de hjemsøkende gipsavstøpningene av ofrene og de historiske teatrene. Avslutt turen med verdifull innsikt fra guiden, som gir de beste anbefalingene for videre utforskning av Pompejis ruiner eller den moderne byen. Perfekt for deg som ønsker en grundig forståelse av dette ikoniske historiske stedet.

Pompeii: Inngangsbillett med valgfri lydguide

2. Pompeii: Inngangsbillett med valgfri lydguide

Gå tilbake i tid med denne billetten til det arkeologiske stedet Pompeii med en valgfri lydguide. Opplev spenningen ved å gå nedover gater som ble bevart av vulkansk aske. Oppdag templene, teatrene, elegante villaene og offentlige bygninger. Gå komfortabelt rundt på stedet med gratis bagasjeoppbevaring. Vis billetten din ved døren og begynn utforskningen av et av de mest kjente arkeologiske stedene i verden. Audioguider kan kun hentes og returneres ved parkens offisielle lydguideskranke i Porta Marina Superiore. Om morgenen den 24. august år 79 e.Kr. overrumplet Vesuv-utbruddet Pompeiis 11 000 innbyggere. Den dramatiske hendelsen tok livet av innbyggerne og byen ble begravet under aske. Føl spenningen ved å se hvor romerne hentet lunsj på markedsplassen. Se de intrikate mosaikkene i de offentlige badene. Se hellenistiske steder som Faunens hus. Tenk deg å sitte blant publikum i amfiteatret eller beundre den freskomalerien Villa of the Mysteries. Spaser til templene til Venus, Apollo og Jupiter. Ta bilde av byen med Vesuv i bakgrunnen. Ha tid til å utforske siden i ditt eget tempo og hopp over stresset med å bestille billetter til denne populære attraksjonen. Vennligst merk: denne billetten inkluderer ikke tilgang til Suburban Villas (Villa dei Misteri)

Pompeii: Omvisning i liten gruppe med en arkeolog

3. Pompeii: Omvisning i liten gruppe med en arkeolog

Transporter deg tilbake til romertiden på en guidet tur i Pompeii ledet av en arkeolog. Utforsk UNESCOs verdensarvliste i 2 timer med hjelp av din ekspertguide, som tar deg rundt i byen bevart av vulkansk aske fra Vesuvs utbrudd i 79 e.Kr. Velg opplevelsen du vil ha, med valget mellom enten en delt liten gruppetur eller en privat tur for deg og gruppen din alene. Gå inn i byen ved Porta Marina Superiore, en av den gamle byens 7 porter, og gå gjennom hovedgatene og vandre rundt i Forum, det gamle hjertet av byen og sentrum av det offentlige livet. Herfra kan du se Vesuv med utsikt over byen. Oppdag høydepunkter som basilikaen (forretnings- og juridisk senter), termalbad, templer, bakeri og det flotte Pompeii-teatret. Lytt til interessante anekdoter fra din arkeologiske guide, som vil fortelle deg om mennesker som bodde i Pompeii. Se på gips av de som var i byen på tidspunktet for utbruddet. Se godt vedlikeholdte kunstverk, mosaikker og fresker og reis tilbake nesten 2000 år. Høydepunkter inkluderer House of the Vetti og Lupanar Bordell. Finn ut hvordan dette berømte bordellet fikk navnet sitt, og se de bevarte steinbedene og fresker. Få gode tips fra guiden din på slutten av turen om hvordan du kan tilbringe resten av dagen, eller velg å bli lenger inne på det arkeologiske området for å utforske på egen hånd. Få veibeskrivelse til helligdommen dedikert til Vår Frue av den hellige rosenkrans, den lokale katedralen som ligger nær utgravningsstedet. Du kan også bli henvist til amfiteateret og Orto dei Fuggiaschi.

Fra Napoli: Dagstur til Pompeii-ruinene og vulkanen Vesuv

4. Fra Napoli: Dagstur til Pompeii-ruinene og vulkanen Vesuv

Gjenopplev den katastrofale dagen i 79 e.Kr., da Vesuv brøt ut og begravde den romerske byen Pompeii under aske, på en dagstur med minibuss eller buss. Følg din lisensierte guide gjennom restene av dette bemerkelsesverdige UNESCO verdensarvstedet, som nesten er en 2000 år gammel tidskapsel. Nyt en lokal pizzalunsj underveis. Hør historier om Forum Romanun, termiske bad, Lupanare (bordell), det greske teatret og gipsavstøpninger av kropper brent av vulkansk aske og lapilli. Nyt en typisk napoleansk pizza til lunsj, på en av Pompeiis kafeer. Bli deretter kjørt nesten opp til toppen av fjellet som ødela byen. Derfra, ta en kort spasertur til kraterkanten og ta inn atmosfæren på det rykende fjellet. Gjenopplev den katastrofale dagen i 79 e.Kr., da Vesuv brøt ut og begravde den romerske byen Pompeii under aske. Oppdag restene av dette bemerkelsesverdige UNESCO verdensarvstedet, som er en nesten 2000 år gammel tidskapsel. Det er den eneste aktive vulkanen på det kontinentale Europa. Nyt den fantastiske utsikten over Napolibukten. Returner til Napoli omkring kl. 17:00 og bli satt av ved hotellet ditt, cruiseskipet ditt eller togstasjonen.

Fra Roma: Dagstur til Pompeii, Amalfikysten og Positano

5. Fra Roma: Dagstur til Pompeii, Amalfikysten og Positano

Hopp om bord på en komfortabel minibuss med klimaanlegg og start reisen til Pompeii som er et UNESCO verdensarvsted. Når du ankommer Pompeii, kommer du raskt inn med forbi-køen-billetten din. Gå inn i en tidskapsel av den gamle romerske verden. Din lokale ekspertguide gir deg en omvisning i disse fantastiske, godt bevarte ruinene. Deretter drar du videre til Positano, der husene ligger klynger seg fast til åssiden, hvor du kan rusle blant de eksklusive butikkene. Kjøp en limoncellolikør, besøk Santa Maria Assunta-kirken eller simpelthen nyt stemningen fra en restaurantterrasse. Etter litt tid på egen hånd med lunsj (på egen regning) i Pompeii, fortsett videre sørover langs de pittoreske kystveiene på Amalfikysten. Beundre den spektakulære kystlinjen mens fjellene fosser ned i havet og romantiske landsbyer klatrer opp i fjellene.

Fra Napoli eller Sorrento: Dagstur til Pompeii og Vesuv

6. Fra Napoli eller Sorrento: Dagstur til Pompeii og Vesuv

Utforsk verdensberømte Pompeii og toppen av Vesuv på en heldagsomvisning, som starter fra Napoli eller Sorento. Nyt forbi-køen-inngang til Pompeii og få beundre Napolibukten fra toppen av Vesuv. Start i Pompeii, hvor du kan gå rett forbi billettkøen, for din omvisning til fots av dette UNESCO verdensarvstedet. Sammen med guiden din får du se velbevarte ruiner, kunstverk, mosaikker og fresker, inkludert Forum Romanum og Apollo-tempelet. Du kan også få et glimt av gipsavstøpninger av folk som var i byen på tidspunktet da Vesuvs vulkanutbrudd fant sted i 79 e.Kr. Gå ut av det arkeologiske området med guiden  din og besøk butikkene og kafeene rundt. Velg lunsjalternativet for et 3-retters måltid bestående av forrett, hovedrett, dessert og en drikke. Deretter er det tid for å oppleve Vesuv. Nyt en kjøretur opp mesteparten av den vanskelige stigningen, med bilen din som tar deg 1000 meter opp på vulkanen. Derfra  kan du gå ut og komme deg til kraterkanten på en 30-minutters oppstigning. På veien kan du komme over en offisiell alpinguide som kan dele vulkanens turbulente historie med deg. Når du ankommer toppen kan du nyte og fotografere den uforglemmelige utsikten til Napolibukten. Heldagsturen avsluttes med transport tilbake til Napoli eller Sorrento.

Pompeii: Skip-the-line inngangsbillett med lydguide

7. Pompeii: Skip-the-line inngangsbillett med lydguide

Unngå de lange køene med turister ved billettkontoret og nyt hopp over køen tilgang til Pompeii. Dra nytte av en lydguidetjeneste og utforsk dette UNESCOs verdensarvsted i ditt eget tempo. Lær mer om historien til dette tragiske nettstedet fra lydguidens ekspertkommentar. Besøk høydepunkter som det romerske amfiteateret, lite teater og offentlig treningsstudio. Se stedene der romerne levde dagliglivet og holdt banketter. Oppdag fresker frosset i tid og bevegelige avsetninger av innbyggere og deres kjæledyr på en eksklusiv selvguidet tur som du kan tilpasse etter dine behov.

Napoli: Mount Vesuvius Skip-the-line billett og lydguide

8. Napoli: Mount Vesuvius Skip-the-line billett og lydguide

Klatr til toppen av Vesuv og nyt panoramautsikten over Pompeii og Napolibukta. Motta en hopp over køen-adgangsbillett og lytt til en innsiktsfull lydguide på vei opp for å lære mer om fjellet. Oppgrader opplevelsen din med en busstransport fra Napoli. Start dagen med bussturen fra Napoli eller kom direkte til Vesuv, avhengig av det valgte alternativet. Gå rett inn med din forhåndsbestilte billett og begynn den naturskjønne fotturen i ditt eget tempo. Fordyp deg i lokalhistorien og hør alt om denne verdensberømte vulkanen mens du går. Dra nytte av den informative lydguiden og nyt en rolig sti, perfekt for alle ferdighetsnivåer.

Fra Roma: Dagstur til Pompeii og Vesuv

9. Fra Roma: Dagstur til Pompeii og Vesuv

Reis fra Roma til Pompeii i en privat buss med klimaanlegg, ledsaget av en arkeologguide. Dra nytte av forbi-køen-adgang og nyt en omvisning i den gamle romerske byen. På vei gjennom ruinene i Pompeii kommer du over gipsavstøpninger av uheldige borgere, som ble bevart av den overopphetede vulkanske asken. Etter besøket i Pompeii, kjører du opp åssiden til Vesuv, (fra april til midten av november), en av Europas få aktive vulkaner som ligger i Vesuv nasjonalpark. Herfra kan du ta en kort tur opp til det dampende krateret for en fantastisk utsikt over Capri og Sorrento. I vintersesongen mellom november og mars er Vesuv stengt. I denne perioden følger omvisningen kysten i stedet og tar deg med til Napoli. Utforsk det ikoniske slottet Nuovo, det berømte art deco-galleriet Umberto I, eller bare vandre rundt den monumentale Plebiscito-plassen.

Fra Napoli: Sightseeingcruise på Napolibukta og til Capri

10. Fra Napoli: Sightseeingcruise på Napolibukta og til Capri

Bli med på en guidet båttur til øya Capri fra Napoli. Utforsk Capri og nyt utsikten til Napolibukten og Vesuv. Bad i det krystallklare vannet nær Faraglioni-klippene.cBegynn omvisningen med en henting fra møtestedet. Kryss Napolibukten og nyt utsikten over den majestetiske Vesuv-vulkanen, som dominerer panoramaet. Start omvisningen med båt rundt øya fra havnen i Marina Grande. Gå inn i flere fantastiske havgrotter, inkludert den hvite og grønne grotten. Underveis kan du beundre Arco Naturale (en naturskapt steinhvelving), Villa Malaparte, fyret på Punta Carena og Faraglioni-øya, mens du passerer gjennom den berømte Arco Amore (kjærlighetsbuen). Få all informasjonen du trenger for å vite mer om øya Capri fra kapteinen din. Hvis du velger alternativet med et badestopp, slippes ankeret ved Marina Piccola nær Faraglioni-klippene. Hopp i vannet for å bade og nyt utsikten over de ruvende fjellformasjonene. Utforsk øya til fots i løpet av dine 3–4 timer på egen hånd. Du drar fra Capri sent på ettermiddagen. Når du har ankommet havnen kan du nyte en returtransport tilbake til startstedet.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Pompei

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Pompei

Alle aktiviteter

441 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Pompei

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Pompei

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Pompei?

Flere reisetips for Pompei

Vil du vite mer om aktiviteter i Pompei? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Pompei

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 36 207 vurderinger

Wow, the scenery on this trip was absolutely beautiful. I must say though that I really wish we could get a little more time in Positano, just 30 min extra would do a lot. We felt a bit rushed as it was extremely beautiful there, but we only got 1,5 hour in total, and spent some of it walking from and to the car, so all in all just an hour which most went by for eating. I had time for some quick photos and a dip in the ocean but would love to sit and enjoy, look in the shops and so forth. It was stunning. Also there was no time to eat dinner and we got back around 20/20:30 i think. We only stopped at a cafeteria on the way there and on the way back for sandwiches/pastries. Pompeii was interesting but I hoped we would get some free time to eat there as well. I would not have minded coming back to Rome an hour/hour and a half later. All in all a memorable trip though, so so so beautiful ✨

Å bestille en guidet tur var et godt valg, selv om vi var mange, var det flere guider tilgjengelig, og derfor er de veldig små grupper. Vår guide fru Ilaria var veldig flink og forberedt, hun elsker jobben sin og vet hvordan hun skal formidle dette. Det var veldig hyggelig. Og som et siste tips gjorde vi det mandag 31.10, nydelig og varmt vær, utmerket for denne type besøk. Sterkt anbefalt

Very nice experience to see both volcano and Pompeii. It was enough time to go on the top of Volcano. Nice with lunch break between. We learned a lot from guide and she was very nice. We didn't know that Pompeii is so big so don't expect to see everything. You need a whole day there of you want to se all but here the guide will take you to most important places. We liked that.

Amazing well organized tour with an excellent and enthusiastic guide (Roberta). Also the driver was very good. Both adults and teenagers enjoyed the tour. The lunch although was not worth the price (very average pizza Margherita + water/soft drink)

The guide we had was very good, wish we had a bit more time at Vesouv but all around a very nice trip, recomend at most.