Pisa

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Pisa

De syv beste tingene å gjøre i Pisa

Det er mange ting å se i Pisa bortsett fra det åpenbare! Den toskanske byens fire historiske områder byr på mange severdigheter og aktiviteter - her er noen forslag!

 • Det skjeve tårnet i Pisa

  1. Det skjeve tårnet i Pisa

  Man må jo innrømme at det skjeve tårn i Pisa ser litt merkelig ut i virkeligheten. Det er nettopp dette som gjør det til et perfekt sted for en selfie!

 • Pisas katedral

  2. Pisas katedral

  Dette er den mindre kjente, men mer storslåtte bygningen som er knyttet til det skjeve tårnet i Pisa. På innsiden ser du Galileos lampe, imponerende fresker og forseggjort arbeid i marmor.

 • 3. Cascianobadet

  Over tusen år gamle er disse spafasilitetene fortsatt like flotte i dag som når de ble bygget. Det naturlige vannet fra kilden, Acqua Mathelda, er mineralrikt og øker blodsirkulasjonen.

 • Vinsmaking i Toscanas åser

  4. Vinsmaking i Toscanas åser

  Kun en time eller to utenfor Pisa finner du Toscanas idylliske åser med en rik vinkultur og arv som har blitt ført videre gjennom tallrike generasjoner.

 • Keith Haring veggmaleri

  5. Keith Haring veggmaleri

  Pisa tilbyr så mye mer enn bare den velkjente renessansekunsten. På 1980-tallet forelsket den legendariske kunstneren Keith Haring fra New York seg så sterkt i Pisa at han malte en vegg inspirert av byen. Du finner den i gaten bak Piazza Vittorio Emanuele II.

 • Universitetets botaniske hage

  6. Universitetets botaniske hage

  Etablert i 1544 er dette den første botaniske hagen som tilhørte et universitet i Europa. Nyt grøntarealene og se de åpne utendørs bygningene.

 • 7. St. Matteomuseet

  En ganske godt bevart hemmelighet er dette lille museet og dets originale samling av kunst fra Pisas historiske bygninger.

Planlegg besøket ditt

 • Skjeve tårn

  Om skjeve tårn er din greie bør du ta turen til den lille landsbyen Suurhusen i Tyskland, hvor kirken slår Pisas helling med 1,22 grader.

 • Lysfestival

  Luminara festivalen blir holdt hver juni i Pisa om du skulle ønske å planlegge turen din rundt denne spesielle begivenheten. Det er et fantastisk syn; 10.000 lys langs elven Arno er ikke noe man burde gå glipp av!

 • Spis billig

  Det kommer ikke som en overraskelse at det er mange turister i området rundt det skjeve tårn, og at prisene er dyrere her enn mange andre steder i byen. Ta turen rundt i Pisas svingete gater for å få mer autentiske matopplevelser og mer overkommelige priser!

 • På vakt mot svindlere

  Dessverre kan turister være utsatt for kriminalitet i Pisa. Pass derfor på verdisakene dine og vær på vakt om fremmede spør om de kan hjelpe deg med noe.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro (EUR)
 • Tidssone
  UTC (+02:00)
 • Landskode
  +39
 • Beste tiden å dra
  I slutten av september og i oktober er den beste tiden å besøke Pisa for å unngå den sterke solen og folkemengdene. Om du ikke har noe i mot at det er travelt, er juni måneden med mange livlige gatefestivaler. Merk at i august tar også italienerene ferie, så mange restauranter, hoteller og butikker kan være stengt i denne perioden.

Flere reisetips for Pisa

Vil du vite mer om aktiviteter i Pisa? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Pisa

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 8 716 vurderinger

Behagelig tour som gir raske smakebiter av de fascinerende byene

Deilig å bli hentet og levert på hotellet. Vi var heldige og fikk se/ankomme byene fra båt. Dyktig, blid og hyggelig guide Luca. Ønskelig med mer tid i Monte Rosso, ble for travelt når man både skal se seg om i byen og samtidig bestille og spise lunsj.

Flott opplevelse, bedre enn forventet Til informasjon gikk vi rett til Pisatårnet. Beså oss der og deretter til katedralen og var der til vi var ferdige. Ikke noe tidspress

Sikret adgang til attraksjonen til rett tid.

Kjekt å forhåndsbestille for å unngå køståing og en er også sikret adgang siden det er begrenset antall som kan slippes inn i tårnet.