Peterskirken

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Peterskirkens majestetiske arkitektur

Det tok over 120 år å bygge den verdensberømte Peterskirken. Flere av tidens mest talentfulle arkitekter var med i prosessen og kirken er kanskje det flotteste eksemplet som finnes av sen renessansearkitektur. Her er fem høydepunkter blant de utallige vakre delene av denne kirken.

 • Petersplassen

  1. Petersplassen

  Den flotte inngangen til Peterskirken består av en stor plass med en 25 meter høy obelisk i midten, omkranset av kjempestore toskanske søyler i fire rekker.

 • Fasaden

  2. Fasaden

  Peterskirkens fasade, designet av barokkarkitekten Maderno, vil ta pusten fra deg. Fasaden er 114 meter bred og 45 meter høy og bygget kun med steintypen travertin.

 • Kirkeskipet

  3. Kirkeskipet

  Innvendig er kirken så stor og rikelig dekorert at det kan være vanskelig å forstå hvor stor den faktisk er.

 • Kuppelen

  4. Kuppelen

  Med sine 136 meter, er Michelangelos berømte kuppel den høyeste i verden. Den reiser seg stolt i Romas silhuett og byr på en utrolig panoramautsikt over byen.

 • De vatikanske grottene

  5. De vatikanske grottene

  Under Peterskirken er det et stort nettverk av tuneller og grotter. Mange paver ligger gravlagt her, inkludert Johannes Paul II og St. Peter selv.

Planlegg besøket ditt

 • Husk kleskoden

  Peterskirken er en katolsk bygning og passende påkledning er et krav. Selv om det er varmt i Roma om sommeren, så er shorts, nakne skuldre og miniskjørt ikke tillat – og kleskoden blir håndhevet nøye.

 • Kom tidlig for å unngå kø

  Køene for å komme inn i Peterskirken kan bli ekstremt lange. Derfor er det lurt å komme tidlig, særlig i sommersesongen da temperaturen kan bli svært høy utover dagen. Fra april til september er kirken åpen fra klokken 07.00 til 19.00. Fra oktober til mars er den åpen fra 07.00 til 18.00. Merk deg at de fleste morgener er det alt blitt lange køer når klokken nærmer seg 11.00.

 • Se paven

  Hver onsdag holder paven audiens på Petersplassen, eller i Auditoriet om vinteren. Audiensen starter klokken 10.30, men de fleste besøkende kommer svært tidlig for å sikre seg en god plass. Sikkerhetskontrollen åpner mellom 08.00 og 08.30.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Fra klokken 07.00 til 18.30
 • Pris
  Billettpris varierer etter størrelsen på gruppen.
 • Behøver jeg en guide?
  Anbefales!
 • Hvordan komme seg dit?
  Du kan komme til Vatikanet ved å ta buss nummer 64, 60, og 40, eller du kan ta metroen til Cipro.
 • Flere tips

  • Ha med noe du kan dekke til skuldrene med, og ikke ha på deg shorts eller kort skjørt.

  • Bruk solkrem og ha med vann for å beskytte deg selv mens du venter i kø utenfor.

Flere reisetips for Peterskirken

Vil du vite mer om aktiviteter i Peterskirken? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Peterskirken

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 17 453 vurderinger

Når vi kom inn på St. Petersplassen foran basilikaen så var det en super lang kø. Så det var deilig å kunne bruke fast-track køen og slippe å stå i den lange køen i sola. Basilikaen er utrolig vakker utenpå og inni. Om dere skal gå opp i kuppelen, så gikk det veldig fint å gå opp alle trappene. Da slapp man å stå i kø for å komme opp med heis.

Enkelt å finne frem, sikkerhetskontroll tok 5 min. Hentet audioguide, som lastes ned på mobil like ved inngang til kirka. Kø til å gå opp i domen tok ca 20 min, de tar bare cash

Veldig bra å kunne gå rett forbi køen! Alt fungerte perfekt, anbefales på det sterkeste så man slipper å stå i uendelig kø!

A long queue around the whole St. Peter’s square but we got inside within just 5 minutes. Perfect!!

Fantastisk å slippe 1 time køståing i 30 grader. God veibeskrivelse og lett å finne personalet