Peterskirken
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter
Fra 1. juni er Vatikanmuseene åpne. For å sikre besøkendes helse og sikkerhet, vil besøkstallet være begrenset, temperaturmålinger utføres og munnbind er påkrevd for adgang.
Kjøp din billett nå

Peterskirken: Opplevelser og billetter

Se alle opplevelser i Peterskirken

Severdigheter i Roma

Se alle 1340 billetter og opplevelser

Peterskirkens majestetiske arkitektur

Det tok over 120 år å bygge den verdensberømte Peterskirken. Flere av tidens mest talentfulle arkitekter var med i prosessen og kirken er kanskje det flotteste eksemplet som finnes av sen renessansearkitektur. Her er fem høydepunkter blant de utallige vakre delene av denne kirken.

Petersplassen

Petersplassen

Den flotte inngangen til Peterskirken består av en stor plass med en 25 meter høy obelisk i midten, omkranset av kjempestore toskanske søyler i fire rekker.

Fasaden

Fasaden

Peterskirkens fasade, designet av barokkarkitekten Maderno, vil ta pusten fra deg. Fasaden er 114 meter bred og 45 meter høy og bygget kun med steintypen travertin.

Kirkeskipet

Kirkeskipet

Innvendig er kirken så stor og rikelig dekorert at det kan være vanskelig å forstå hvor stor den faktisk er.

Kuppelen

Kuppelen

Med sine 136 meter, er Michelangelos berømte kuppel den høyeste i verden. Den reiser seg stolt i Romas silhuett og byr på en utrolig panoramautsikt over byen.

De vatikanske grottene

De vatikanske grottene

Under Peterskirken er det et stort nettverk av tuneller og grotter. Mange paver ligger gravlagt her, inkludert Johannes Paul II og St. Peter selv.

Peterskirken: Våre tips

Husk kleskoden

Peterskirken er en katolsk bygning og passende påkledning er et krav. Selv om det er varmt i Roma om sommeren, så er shorts, nakne skuldre og miniskjørt ikke tillat – og kleskoden blir håndhevet nøye.

Kom tidlig for å unngå kø

Køene for å komme inn i Peterskirken kan bli ekstremt lange. Derfor er det lurt å komme tidlig, særlig i sommersesongen da temperaturen kan bli svært høy utover dagen. Fra april til september er kirken åpen fra klokken 07.00 til 19.00. Fra oktober til mars er den åpen fra 07.00 til 18.00. Merk deg at de fleste morgener er det alt blitt lange køer når klokken nærmer seg 11.00.

Se paven

Hver onsdag holder paven audiens på Petersplassen, eller i Auditoriet om vinteren. Audiensen starter klokken 10.30, men de fleste besøkende kommer svært tidlig for å sikre seg en god plass. Sikkerhetskontrollen åpner mellom 08.00 og 08.30.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Fra klokken 07.00 til 18.30
 • Pris
  Billettpris varierer etter størrelsen på gruppen.
 • Behøver jeg en guide?
  Anbefales!
 • Hvordan komme seg dit?
  Du kan komme til Vatikanet ved å ta buss nummer 64, 60, og 40, eller du kan ta metroen til Cipro.
 • Flere tips

  • Ha med noe du kan dekke til skuldrene med, og ikke ha på deg shorts eller kort skjørt.

  • Bruk solkrem og ha med vann for å beskytte deg selv mens du venter i kø utenfor.

Hva folk sier om Peterskirken

Samlet bedømmelse
4.4 / 5
basert på 83.430 vurderinger

The tour lasted 2.5 hours, and it was really interesting. Really like the tour, and the guide. It wasnt too crowded, so we could easily walk around. Our guide, Alessandra, was amazing! She had so much knowledge, and was really kind

Our guide, Ben, was amazing! He was very passionate in his story telling , welcomed questions and made sure everyone understood what he said. We are so glad we booked this tour and can recommend this to everyone Thank you!

Fantastisk tur, anbefales. God guide, Sabrina. Håper flere respekterer bildeforbudet i det sixtinske kapell. Det bør nytes gjennom sansene ikke mobilen

Vatikanet og Det sixtinske kapell: Omvisning Vurdert av

Guiden var av og til litt vanskelig å forstå Hun snakket greit engelsk men med øretelefon og disse senderne ble det innimellom uleselig

Vatikanmuseet og Det sixtinske kapell: Omvisning Vurdert av

Veldig bra å kunne gå rett forbi køen! Alt fungerte perfekt, anbefales på det sterkeste så man slipper å stå i uendelig kø!