Peterskirken

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Peterskirkens majestetiske arkitektur

Det tok over 120 år å bygge den verdensberømte Peterskirken. Flere av tidens mest talentfulle arkitekter var med i prosessen og kirken er kanskje det flotteste eksemplet som finnes av sen renessansearkitektur. Her er fem høydepunkter blant de utallige vakre delene av denne kirken.

 • Petersplassen

  1. Petersplassen

  Den flotte inngangen til Peterskirken består av en stor plass med en 25 meter høy obelisk i midten, omkranset av kjempestore toskanske søyler i fire rekker.

 • Fasaden

  2. Fasaden

  Peterskirkens fasade, designet av barokkarkitekten Maderno, vil ta pusten fra deg. Fasaden er 114 meter bred og 45 meter høy og bygget kun med steintypen travertin.

 • Kirkeskipet

  3. Kirkeskipet

  Innvendig er kirken så stor og rikelig dekorert at det kan være vanskelig å forstå hvor stor den faktisk er.

 • Kuppelen

  4. Kuppelen

  Med sine 136 meter, er Michelangelos berømte kuppel den høyeste i verden. Den reiser seg stolt i Romas silhuett og byr på en utrolig panoramautsikt over byen.

 • De vatikanske grottene

  5. De vatikanske grottene

  Under Peterskirken er det et stort nettverk av tuneller og grotter. Mange paver ligger gravlagt her, inkludert Johannes Paul II og St. Peter selv.

Planlegg besøket ditt

 • Husk kleskoden

  Peterskirken er en katolsk bygning og passende påkledning er et krav. Selv om det er varmt i Roma om sommeren, så er shorts, nakne skuldre og miniskjørt ikke tillat – og kleskoden blir håndhevet nøye.

 • Kom tidlig for å unngå kø

  Køene for å komme inn i Peterskirken kan bli ekstremt lange. Derfor er det lurt å komme tidlig, særlig i sommersesongen da temperaturen kan bli svært høy utover dagen. Fra april til september er kirken åpen fra klokken 07.00 til 19.00. Fra oktober til mars er den åpen fra 07.00 til 18.00. Merk deg at de fleste morgener er det alt blitt lange køer når klokken nærmer seg 11.00.

 • Se paven

  Hver onsdag holder paven audiens på Petersplassen, eller i Auditoriet om vinteren. Audiensen starter klokken 10.30, men de fleste besøkende kommer svært tidlig for å sikre seg en god plass. Sikkerhetskontrollen åpner mellom 08.00 og 08.30.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Fra klokken 07.00 til 18.30
 • Pris
  Billettpris varierer etter størrelsen på gruppen.
 • Behøver jeg en guide?
  Anbefales!
 • Hvordan komme seg dit?
  Du kan komme til Vatikanet ved å ta buss nummer 64, 60, og 40, eller du kan ta metroen til Cipro.
 • Flere tips

  • Ha med noe du kan dekke til skuldrene med, og ikke ha på deg shorts eller kort skjørt.

  • Bruk solkrem og ha med vann for å beskytte deg selv mens du venter i kø utenfor.

Flere reisetips for Peterskirken

Vil du vite mer om aktiviteter i Peterskirken? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Peterskirken

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 17 482 vurderinger

Veldig praktisk for å få en oversikt over byen og de severdighetene vi ville ha med oss. Smart å bruke som fremkomstmiddel også. Mye bra informasjon man fikk underveis på bussen. Vi hadde også mulighet til å delta på flere gratis guidet fotturer, og vi deltok på én. Det var veldig bra! Anbefales. Vi skulle gjerne ha deltatt på flere men vi rakk ikke (de gikk bare én gang om dagen). Noen av de ansatte var veldig hyggelige og svarte på alt av spørsmål, mens andre var mer opptatt av å snakke med kolleger eller bekjente de møtte på. De prøvde å selge inngangsbiletter til severdigheter men de fant ut at de offisielle nettstedene til severdighetene solgte det samme til lavere pris. Sjekk dette først. Alt-i-alt var det veldig verdt det og vi sitter igjen med en følelse av at dette var genialt. Vi vil vurdere det for andre turer i andre store byer også.

Flott omvisning i vakre Peterskirken! Vi gikk forbi lange køer og fikk en svært dyktig engelsktalende guide som ledet oss rundt i kirken. Flotte beskrivelser og manøvrerte oss som gruppe utenom de største ansamlingene av folk. Svarte engasjert på spørsmål. Når vi i tillegg fikk være igjen inne i kirken etter endt guide-tur, kunne vi kikke nærmere på det vi ønsket og besøke butikken som lå med tilgang fra kirken. Anbefales!

Bra valuta for pengene. Bra opplegg for gjennomføring

Sparer veldig mye tid på dette, spesielt ved å kunne slippe køene ved inngang til de forskjellige attraksjonene. Ubetalelig! Litt rot ved organisering av deltakerne i de forskjellige gruppene, mye frem og tilbake med opptelling etc., men grei gjennomføring ellers.

Fin måte å få en overesikt over de største severdighetene.

Litt vanskelig å forstå hva som er inkludert i billetten når det gjelder guidede turer. Ruten ble endret uten at det ble opplyst til oss.

Masse inntrykk for en billig penge. En tur som lar deg se det viktigste på en enkel måte.