Våre mest anbefalte ting å gjøre i Petaling Jaya

Fra Kuala Lumpur: Batu Caves Cultural Temple Tour

1. Fra Kuala Lumpur: Batu Caves Cultural Temple Tour

Avreise fra Kuala Lumpur eller Petaling Jaya til ditt valgte tidspunkt (09:00 eller 14:00) og reis mot Batu Caves, og passerer gjennom Little India og Brickfields-området, kjent for sine fargerike gater og unike butikker. Etter en 30-minutters naturskjønn kjøretur, ankommer Batu-hulene for å oppdage hjemmet til hinduistiske helligdommer og forskjellige religiøse guder. Lytt mens guiden din forklarer nasjonens hinduistiske røtter og klatre opp de 272 trappetrinnene til den gylne statuen av Lord Murugan. Når du er på toppen, kan du gå til Cathedral Cave for å se den største grotten i komplekset, og høre om bakgrunnen til denne mest intrikate av hinduistiske helligdommer. Kjør deretter til Thean Hou Temple, et 6-lags pagodetempel på toppen av Robson Heights. Fullført i 1987 og offisielt åpnet i 1989, ble det bygget av det hainanesiske samfunnet i Kuala Lumpur og er dedikert til gudinnen Tian Hou (Den himmelske mor). Fortsett til Chinatown for å gå inn på stedet med dusinvis av restauranter og matboder som betjenes av kinesiske, indiske, malaysiske og bangladeshiske handelsmenn. Se når de serverer lokale favoritter, for eksempel karri nudler, Hokkien mee (en fujian-nudelrett), ikan bakar (grillet fisk) og asam laksa (en sur, fiske- og tamarindbasert suppe). Deretter kan du se den fantastiske nasjonale moskeen i Malaysia (Masjid Negara), som ligger i 13 hektar med vakre hager. Beundre den dristige tilnærmingen tatt av arkitektene, som designet den på slutten av 1950-tallet som et symbol på ambisjonene til den nylig uavhengige nasjonen. Dra nytte av en hotellavlevering på slutten av turtjenestene.

Kuala Lumpur Heldagstur med 2-veis flyplasstransport

2. Kuala Lumpur Heldagstur med 2-veis flyplasstransport

Turen din starter med en varm velkomst på den internasjonale flyplassen i Kuala Lumpur og fortsetter deretter til den vakre og pittoreske byen. Hvilke som helst av turstedene og besøksstedene kan tilpasses etter dine ønsker og tidsplan. Du vil stoppe ved en av de mest ikoniske severdighetene Malaysia har å tilby – de praktfulle Petronas tvillingtårnene. Ta uforglemmelige bilder av Kuala Lumpurs skylines mens du står på toppen av den berømte Sky Bridge, som flyter i høyden 452 meter over bakken. Den nest mest ettertraktede attraksjonen i Kuala Lumpur er Batu-hulene. Denne hinduistiske helligdommen er dedikert til Lord Murugan og har en praktfull 47 meter lang statue reist til hans ære. 272 trapper fører til den massive tempelhulen med et spektakulært 100 meter høyt tak. Hulen er fylt med statuer av hinduistiske guder og intrikate malerier opplyst av hullene i fjellet i taket. Det er også mulig å besøke Royal Selangor tinnfabrikk og besøkssenter hvor man kan fordype seg i prosessen med tinnproduksjon og lære om egenskapene, mens man nyter det fascinerende tinnmuseet som ligger i fabrikkens lokaler. Den pittoreske Lake Gardens gir en fantastisk mulighet til å ta bilder i dybden av de grønne dalene og foran fremtredende sightseeingsteder, som nasjonalmonumentet. Det er et av de største symbolene på malaysisk kamp under andre verdenskrig, som minnes alle livene som ble tapt i slaget. Kuala Lumpur jernbanestasjon, bygget i en hyggelig maurisk stil, minner om et eventyrslott med alle sine søyleganger, buer og vakre romslige verandaer. Denne bygningen er et yndet sightseeingsted, siden det skaper utallige muligheter til å ta fantastiske bilder. Et annet sightseeingsted du ikke bør gå glipp av er det kinesiske Thean Hou-tempelet, bygget i den klassiske stilen til Fastlands-Kina. Dette landemerket er et av de eldste og største templene i Sørøst-Asia, og tiltrekker seg millioner av turister fra hele verden hvert år. Hvis du er mer interessert i shopping enn sightseeing, kan du enkelt utelate noen av disse stedene og dra på en fascinerende reise inn i dypet av Central Market, Chinatown eller Little India. Til slutt vil du bli tatt trygt tilbake til flyplassen for å ta ditt neste fly.

Kuala Lumpur internasjonale lufthavn 2-veis transport

3. Kuala Lumpur internasjonale lufthavn 2-veis transport

Prioriteten er å gi kundene effektiv og uanstrengt service. Hovedmålene er at kunden skal være fullt fornøyd og oppleve en upåklagelig tur med profesjonelle sjåfører. En 100% garanti er lovet, forutsatt at du ikke får problemer med noen av kjøretøyene eller sjåførene. Når bestillingen er bekreftet, kan du være sikker på at bilen din vil vente på deg på et gitt sted til et gitt tidspunkt uten forsinkelser. Profesjonalitet opprettholdes alltid, og sikkerheten og personvernet til kundene kommer først, uansett hva. Sørg for at informasjonen du oppgir forblir konfidensiell. Alle bestillingsdetaljer og personopplysninger er beskyttet og vil ikke bli åpnet av noen tredjeparter. All informasjon som mottas vil kun bli brukt til å gi deg den beste transportopplevelsen. I tillegg kan en Putrajaya-tur organiseres som vil bli en av de mest uforglemmelige opplevelsene i Kuala Lumpur. Putrajayas administrative senter er oppkalt etter sin første statsminister, og kan skilte med et bredt utvalg av sightseeingsteder. Du vil nyte de vakre severdighetene i Putrajaya-sjøen og gå gjennom de skyggefulle dypet av Taman Warisan Pertanian Agricultural Park, hvor du kan se eksotiske frukter og grønnsaker dyrket sammen med andre fantastiske planter. Putra-moskeen med sin rosa kuppel gir en fantastisk mulighet til å ta uforglemmelige bilder, samt Perdana Putra, også kjent som Malaysias hvite hus. Den fantastiske arkitekturen er noe du ikke vil glemme med det første. Sportselskere vil glede seg over å se Sepang Formel 1 Race Circuit, ansett for å være en av de største kretsene i verden. Denne turen er valgfri, men den kan gjerne organiseres for deg.

Petaling Jaya: ESCAPE inngangsbillett

4. Petaling Jaya: ESCAPE inngangsbillett

ESCAPE Petaling Jaya er svaret på vår tids problem med underutviklede ferdigheter som skyldes mangel på lek. Vitenskapelig forskning har vist at lek er en viktig del av karakterdannelsen og stimulerer kreativiteten som er nødvendig for et vellykket voksenliv. Lek er like viktig som akademisk dyktighet. ESCAPE Petaling Jaya bringer spennende forlystelser og spill, som en gang ble arrangert i naturen, inn i moderne omgivelser i Paradigm Mall, Petaling Jaya. ESCAPE Petaling Jaya gjeninnfører tidligere tiders lek og verdier for å tilføre virkelighet til en verden som er altfor avhengig av en isolasjonsfremkallende elektronisk livsstil. Gjennom morsomme aktiviteter, med vekt på selvstyrt lek, får de besøkende en opplevelse av Low Tech, High Fun. ESCAPE Petaling Jaya viser at det ikke er noen aldersgrense for å ha det gøy, ettersom forlystelsene og spillene er designet for et bredt spekter av aldersgrupper, evner og energinivåer.

Kuala Lumpur: Adgangsbillett til Kidzania

5. Kuala Lumpur: Adgangsbillett til Kidzania

Se for deg et sted hvor barna fritt kan utforske en by på størrelse med barn, hvor de kan bli brannmenn, leger, kokker eller kunstnere, og utføre virkelige oppgaver. Barn lærer mange ferdigheter, får selvinnsikt og bygger selvtillit. Drives av et barns naturlige ønske om å utforske, ha det gøy, skape og samarbeide, tilbyr KidZania et progressivt konsept med spennende praktiske aktiviteter designet for barn fra 4 til 14 år. Barn jobber og leker på over 60 virksomheter med mer enn 100 aktiviteter, og utfører virkelige jobber i et simulert rollespillmiljø. Vårt temabaserte læringskonsept gjør det mulig for barn å ha det gøy mens de lærer verdifulle leksjoner som de kan bruke i hverdagen. Tenk deg å måtte slukke de flammende «flammene», utføre kirurgi, skjære tenner eller til og med fly et fly … hvilken bedre måte å lære barna virkelige ferdigheter, teamarbeid og uavhengighet på enn akkurat her hos KidZania Kuala Lumpur! Deres sosiale ferdigheter og selvtillit vil også bli bedre når de får nye venner lokalt og fra hele verden.

Ofte stilte spørsmål om Petaling Jaya

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Petaling Jaya?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Petaling Jaya er:

Hvilke er de beste omvisningene å bli med på i Petaling Jaya med barn?

Flere reisetips for Petaling Jaya

Vil du vite mer om aktiviteter i Petaling Jaya? Trykk her for full oversikt