Opplevelser i
Paris

A city so synonymous with beauty, even the least romantic are defenseless against its charms.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Paris

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Paris?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Paris er:

Ti ting å gjøre i Paris

Det er lett å forelske seg i Paris. De romantiske hagene, de bohemske brosteinsgatene i Monmartre, moten eller kunsthistorien. Bak hvert gatehjørne venter et nytt eventyr.

 • Eiffeltårnet

  1. Eiffeltårnet

  Paris kjennemerke Eiffeltårnet er enda flottere når du ser det tett på. Forhåndsbestiller du billetter til Eiffeltårnet kan du gå forbi den lange køen av turister og rett til toppen.

 • Seinen

  2. Seinen

  Kan det bli mer romantisk enn en tur på Seinen, med byen som glir forbi mens du nyter champagne. Tips: Du kan ta svært fine bilder av Eiffeltårnet fra elven.

 • Moulin Rouge

  3. Moulin Rouge

  Dediker en kveld i Paris til Moulin Rouge. Kle deg i ditt fineste antrekk, dra til Pigalle-distriktet og opplev stedet som oppfant can--can.

 • Louvre

  4. Louvre

  Det ville ta mer enn et halvt år å se alle kunstverkene i Louvre-museet, så her er prioritering nøkkelen. En guidet tur kan hjelpe deg å finne frem til de største kunstverkene.

 • Slottet i Versailles

  5. Slottet i Versailles

  Det finnes ikke noe mer luksuriøst enn dette overdådige slottet. Du kan sykle gjennom hagene til slottet i Versailles, vandre gjennom kongens rom og saler og ta uendelig med vakre feriebilder.

 • Disneyland i Paris

  6. Disneyland i Paris

  Er du på jakt etter moro for hele familien, så ligger dette eventyrriket like utenfor byen. Det er en god idé å bestille returtransport som en del av billetten til Disneyland i Paris.

 • Katakombene

  7. Katakombene

  De underjordiske gangene i Paris huser levningene til over 6 millioner mennesker og har kallenavnet "verdens største gravkammer". Katakombene i Paris er en verden virkelig verd å utforske.

 • Notre Dame

  8. Notre Dame

  Ikoniske Notre Dame fikk store ødeleggelser i brannen den 15. april 2019. Katedralen er derfor stengt for besøk inntil videre.

 • Champs Élysées

  9. Champs Élysées

  Champs-Élysées er kjent som verdens vakreste handelsgate og strekker seg fra Triumfbuen til Place de la Concorde og Tuileriene. Vinterstid dekkes trærne med lys og gaten glitrer som i et vintereventyr.

 • Triumfbuen

  10. Triumfbuen

  Dette monumentet står på Place Charles de Gaulle og er til ære for de som kjempet under den franske revolusjon og under Napoleonskrigen. Fra toppen av Triumfbuen får du en fantastisk utsikt.

Planlegg besøket ditt

 • Hva bør du vite før du drar til Paris?

  Det lurt å planlegge på forhånd hvilken attraksjoner du vil se i Paris, siden det er en travel by med mye mennesker og mange ting å oppleve. Forhåndsbestill billetter til museene du vil besøke, reserver bord på restauranter og bestem hvilke bydeler du vil utforske i Paris. Finn ut hvordan du best kan unngå de største menneskemengdene på Musee d'Orsay.

 • Hvor stor er Paris?

  Paris er stor i areal sammenlignet med andre europeiske storbyer som Roma eller Barcelona. Du kan vandre rundt til fots, men metroen vil helt klart være kjekk å ha for å kunne komme litt raskere fra A til B. Pass på å planlegge aktiviteter og ting du vil oppleve etter hvor de ligger i Paris, slik at du slipper å dra på kryss og tvers av byen hele dagen.

 • Hvor mange dager bør man være Paris?

  Det varierer. Du bør virkelig prioritere hva du ønsker å se i Paris før du drar og tenke gjennom hvor lang tid du vil bruke på hver severdighet. Det er enkelt å fylle fem dager i Paris bare ved å se på de største turistattraksjonene, men husk også å sette av tid til å ta en rolig båttur på Seinen, handle i butikker og drikke kaffe på de små gatekaféene.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Fransk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +33
 • Beste tiden å dra
  Som folk i store deler av Europa, reiser de fleste franskmenn på ferie i august. Derfor er dette et lurt tidspunkt å reise til Paris, for da er byen mindre tettpakket med mennesker og det er mulig å se byen i et avslappet tempo.

Flere reisetips for Paris

Vil du vite mer om aktiviteter i Paris? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Paris

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 171 413 vurderinger

Møtepunktet var lett å finne og vi kunne raskt komme oss til 2. etasje som en gruppe. Derfra gikk vi opp til toppen på egenhånd. Kan anbefale turen. Vi klarte å unngå de lange køene.

Guiden var helt fantastisk og det var utrolig deilig å hoppe over køen! Vi hadde tid 21:30 og det var SÅ fint.

Utmerket. Utsikten er veldig vakker. Hvis du bare går opp til andre nivå, vil turen være ufullstendig

Alt gikk knirkefritt :) Jeg ville ikke stå i den vanlige køen …. Guiden var hyggelig

A nice experience. Guide showed up on time and was very pleasant.