Parc Güell

Utforsk en av Antoni Gaudís mest varige kreasjoner og nyt panoramautsikten over byen.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Parc Güell: Opplevelser og billetter

Topp 5 høydepunkter i Gaudís Parc Güell

Gaudís fortryllende Parc Güell er tydelig inspirert av Englands byhagebevegelse, og Gaudí var virkelig i sitt rette element her. Parken er fylt med Gaudis berømte ikonografi. Her er noen av høydepunktene.

 • Markedshallen

  1. Markedshallen

  Parc Güell var egentlig planlagt som midtpunkt i et boligkompleks som aldri ble bygget. Markedshallen er inspirert av greske templer og er en hyllest til den romerske veien som en gang gikk her i nærheten.

 • Dragen

  2. Dragen

  "El Drac", som står ved trappen er stappfull av religiøse referanser, blant annet til Edens hage og martyren St. Georg. At den vokter den vakre fontenen kan også henvise til Python, dragen fra antikkens Delfi.

 • Gaudís hjem

  3. Gaudís hjem

  Bare to av de planlagte 60 villaene ble bygget. Gaudí bodde selv her fra 1906 til 1925 etter at det viste seg å være vanskelig å finne folk som ville kjøpe husene. Nå fungerer huset som et museum med en spennende samling av hans verk. Man trenger en billett for å besøke museet.

 • Den buktende benken

  4. Den buktende benken

  Mosaikkbenken snor seg som en slange og ble blant annet hyllet av den berømte, spanske kunstneren Salvador Dalí, som var en forløper for den surrealistiske bevegelsen.

 • Portnerboligen

  5. Portnerboligen

  I tillegg til den religiøse og politiske symbolikken har Gaudí også flettet inn opplevelser fra sitt eget liv i arkitekturen. De to koppene som står opp ned og pryder fasaden til en av de to pepperkakelignende husene ved hovedinngangen er et slikt eksempel. De refererer til hvordan arkitekten selv sluttet å drikke kaffe.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor lang tid tar et besøk?

  Er du i Barcelona for et kort besøk rekker du å se Gaudís monumenter på et par timer. Men merk deg at parkområdet er stort og inneholder langt mer enn det som er omtalt her. For de som liker å være ute er det derfor ikke vanskelig å bruke en hel ettermiddag på å utforske parkens mange kriker og kroker.

 • Åpningstider

  Parc Güells monument-sone er åpen fra klokken 08.00 til 21.30 i høysesongen (4. mai til 6. september). Kl. 08.00 til 20.00 fra 29. mars til 3. mai, og 7. september til 24. oktober. 7. I vintersesongen er det åpent fra kl. 08.30 til 18.15. Det slippes bare inn 400 besøkende i halvtimen, så det er smart å bestille billetter på forhånd.

 • Hvordan kommer man seg dit?

  Bakken opp til parken er bratt, men det finnes også en rulletrapp (Baixada de la Gloria). Du kan nå parken med metro (ca. 20 minutter fra stasjon Lesseps), eller taxi eller buss 24 og 92 som stopper rett utenfor hovedinngangen.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Åpningstidene varier etter sesongen, så det er lurt å sjekke på internett før du drar.
 • Pris
  En standard billett for voksne koster 8 EUR og kan kjøpes direkte i Parc Güell.
 • Behøver jeg en guide?
  En guide vil helt klart gi deg noe ekstra. Det kan være verdt å sjekke ut våre mest populære omvisinger i Parc Güell.
 • Hvordan komme seg dit?
  20 minutters spasertur fra metrostasjonen Lesseps. Buss 24 og 92 stopper ved en av hovedinngangene. Herifra kan du gå til monumentområdet.
 • Flere tips

  • Kun 400 besøkende slippes inn i halvtimen!

  • Husk å ta med deg solkrem og gode sko å gå i.

Flere reisetips for Parc Güell

Vil du vite mer om aktiviteter i Parc Güell? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Parc Güell

Samlet vurdering

4.3 / 5

basert på 21 548 vurderinger

Jeg er så glad vi bestemte oss for en guidet tur i Park Guell og Sangrada Familia. Det var en mye bedre forklaring på detaljene i konstruksjonsmetodikken enn bare å slyngle oss. Jeg tviler på at vi ville ha lagt merke til de tre forskjellige stilene til akvedukter i parken. Det hadde vært fint å bla gjennom kunstnerne i parken. Men det ble gjort opp på Sangrada. Liten ventetid før eller tidsbestemt oppføring på Sangrada tillot oss å nyte de ytre detaljene og også sjekke ut de mange artistene utenfor Sangrada. Convienet luksus sørget for transport fra parken til Sangrada gjorde det litt mindre hektisk å måtte finne ut transport selv.

Det var en veldig praktisk kupong. Spesielt har Baroserona et godt offentlig transportsystem, bytter kupongen din mot en enkel Hiticat, og den brukes automatisk i 48 timer fra første gangs bruk, så det var veldig praktisk. Når du reiser til Europa, det er veldig praktisk å kjøpe en slik kupong på forhånd og bruke den.

Hopp-på-hopp-av Barcelona bytur var definitivt vel verdt det. Det tillot oss å se mye av byen på kort tid. Det stoppet også på mange av de viktigste stedene vi allerede hadde planlagt å gå. Jeg vil sterkt anbefale 2-dagerspasset.

Fantastisk tur. Virkelig interessant ikke bare på gaudi/gaudi-bygninger, men Barcelona mer generelt. Guide (roderique) en naturlig. Så interessant, entusiastisk og underholdende. Kan ikke få fullrost ham nok.

We had a great guide who told a lot of good histories an details about the Parc. We will absolutely recommend a guided tour.