Parc Güell
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter
Bestselger

Parc Güell: Opplevelser og billetter

Se alle opplevelser i Parc Güell

Severdigheter i Barcelona

Se alle 663 billetter og opplevelser

Topp 5 høydepunkter i Gaudís Parc Güell

Gaudís fortryllende Parc Güell er tydelig inspirert av Englands byhagebevegelse, og Gaudí var virkelig i sitt rette element her. Parken er fylt med Gaudis berømte ikonografi. Her er noen av høydepunktene.

Markedshallen

Markedshallen

Parc Güell var egentlig planlagt som midtpunkt i et boligkompleks som aldri ble bygget. Markedshallen er inspirert av greske templer og er en hyllest til den romerske veien som en gang gikk her i nærheten.

Dragen

Dragen

"El Drac", som står ved trappen er stappfull av religiøse referanser, blant annet til Edens hage og martyren St. Georg. At den vokter den vakre fontenen kan også henvise til Python, dragen fra antikkens Delfi.

Gaudís hjem

Gaudís hjem

Bare to av de planlagte 60 villaene ble bygget. Gaudí bodde selv her fra 1906 til 1925 etter at det viste seg å være vanskelig å finne folk som ville kjøpe husene. Nå fungerer huset som et museum med en spennende samling av hans verk. Man trenger en billett for å besøke museet.

Den buktende benken

Den buktende benken

Mosaikkbenken snor seg som en slange og ble blant annet hyllet av den berømte, spanske kunstneren Salvador Dalí, som var en forløper for den surrealistiske bevegelsen.

Portnerboligen

Portnerboligen

I tillegg til den religiøse og politiske symbolikken har Gaudí også flettet inn opplevelser fra sitt eget liv i arkitekturen. De to koppene som står opp ned og pryder fasaden til en av de to pepperkakelignende husene ved hovedinngangen er et slikt eksempel. De refererer til hvordan arkitekten selv sluttet å drikke kaffe.

Parc Güell: Våre tips

Hvor lang tid tar et besøk?

Er du i Barcelona for et kort besøk rekker du å se Gaudís monumenter på et par timer. Men merk deg at parkområdet er stort og inneholder langt mer enn det som er omtalt her. For de som liker å være ute er det derfor ikke vanskelig å bruke en hel ettermiddag på å utforske parkens mange kriker og kroker.

Åpningstider

Parc Güells monument-sone er åpen fra klokken 08.00 til 21.30 i høysesongen (4. mai til 6. september). Kl. 08.00 til 20.00 fra 29. mars til 3. mai, og 7. september til 24. oktober. 7. I vintersesongen er det åpent fra kl. 08.30 til 18.15. Det slippes bare inn 400 besøkende i halvtimen, så det er smart å bestille billetter på forhånd.

Hvordan kommer man seg dit?

Bakken opp til parken er bratt, men det finnes også en rulletrapp (Baixada de la Gloria). Du kan nå parken med metro (ca. 20 minutter fra stasjon Lesseps), eller taxi eller buss 24 og 92 som stopper rett utenfor hovedinngangen.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Åpningstidene varier etter sesongen, så det er lurt å sjekke på internett før du drar.
 • Pris
  En standard billett for voksne koster 8 EUR og kan kjøpes direkte i Parc Güell.
 • Behøver jeg en guide?
  En guide vil helt klart gi deg noe ekstra. Det kan være verdt å sjekke ut våre mest populære omvisinger i Parc Güell.
 • Hvordan komme seg dit?
  20 minutters spasertur fra metrostasjonen Lesseps. Buss 24 og 92 stopper ved en av hovedinngangene. Herifra kan du gå til monumentområdet.
 • Flere tips

  • Kun 400 besøkende slippes inn i halvtimen!

  • Husk å ta med deg solkrem og gode sko å gå i.

Hva folk sier om Parc Güell

Samlet bedømmelse
4.2 / 5
basert på 14.612 vurderinger

Veldig bra utflukt som tar for seg to viktige attraksjoner i Barcelona

Fin kombinasjon av to attraksjoner i en tur. Engasjert guide som kunne jobben sin. Det er viktig for at turistene skal få noe igjen av utflukten. Anbefaler dette til andre