Opplevelser i
Pantheon

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Fem historiske fakta om Pantheon

Inntil 1900-tallet var Pantheon verdens største betongkonstruksjon, og både Michelangelo og andre studerte Pantheons arkitektur nøye. Her er noen interessante faktaopplysninger å tenke over før du besøker Pantheon.

 • Historisk bruk

  1. Historisk bruk

  Pantheon er en av de eldste konstruksjonene i Roma og har hatt mange funksjoner. Fremfor alt har den vært gravplass for historisk fremtredende italienere.

 • Kuppelens arkitektur

  2. Kuppelens arkitektur

  Når man trer inn i Pantheon, ser de fleste automatisk oppover for å beundre kuppelen. Den er den største kuppelen i verden som ikke er armert.

 • Interiøret

  3. Interiøret

  Når du kommer inn i Pantheon vil du se hvordan gravkamrene er plassert inne i byggets murer. Med hjelp fra en audioguide eller en guide kan du få forklart hvem som er hvem blant de mange navnene.

 • Utsiden

  4. Utsiden

  Selv om Pantheon er kjent for sin runde form, er også søylene ved inngangen en stor opplevelse i seg selv. Du bør ta deg tid til å vandre mellom de vakre korintiske søylene før du drar herifra.

 • Oculus

  5. Oculus

  Pantheons eneste lyskilde kommer fra hullet i taket, som kalles oculus. Denne store åpningen fyller rommet med lys og drar automatisk de besøkendes blikk mot taket.

Planlegg besøket ditt

 • Når er det åpent?

  Pantheons åpningstider varierer med sesongen. Basilikaen er åpen mandag til fredag fra klokken 09.00 til 19.30, og søndager fra klokken 09.00 til 18.00. På helligdager som faller på vanlige hverdager er basilikaen åpen fra klokken 09.00 til 13.00. 1. januar, 1. mai og 25.desember er den stengt.

 • Hvor mye koster et besøk?

  Pantheon er gratis å besøke året rundt. Du kan stikke innom for et kort besøk eller bli litt lenger og velge en omvising med guide.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Mandag til lørdag fra kl. 09.00 til 19.30, søndag kl. 09.00 til 13.00.
 • Pris
  Gratis!
 • Behøver jeg en guide?
  Nei, det går fint å se seg rundt på egen hånd. Men om du vil ha enda mer ut av besøket i Pantheon er det audioguider og omvisninger tilgjengelig.
 • Hvordan komme seg dit?
  Du kan lett gå til Pantheon til fots. Den ligger like ved Trevifontenen og det er godt skiltet.
 • Flere tips
  Stedet fungerer fortsatt som katolsk kirke og er et sted folk kommer for å be. Så husk at du ikke må snakke for høyt, og kle deg respektfullt.

Flere reisetips for Pantheon

Vil du vite mer om aktiviteter i Pantheon? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Pantheon

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 11 977 vurderinger

Alt var nesten alltid i tide. I løpet av de to dagene frem til nå ordnet alt seg. Roma ville ikke klare seg uten en hop-hop-buss

Flott måte å bli kjent med byen på. Meget vennlig personale og et veldig godt organisert arbeid.

Veldig praktisk å fullføre oppdagelsen til fots av byen og superlydguide anbefaler

Dette er en fantastisk service, og jeg anbefaler det å se alle turistområdene.

Jobbet utmerket, kom akkurat inn i bussen og fikk originale billetter.