Våre mest anbefalte ting å gjøre i Palermo

Palermo: Busstransport til/fra flyplassen og sentrum

1. Palermo: Busstransport til/fra flyplassen og sentrum

Reis sømløst mellom Palermo lufthavn og sentrum med en praktisk og pålitelig enveistransport. Unngå bryet med å forhandle offentlig transport og nyt en effektiv flyplasstransport som går ofte og regelmessig. Oppbevar bagasjen, slapp av og beundre utsikten over Palermo fra setet ditt. Gå ombord på en moderne buss for å legge igjen bekymringene dine, og ankomme i tide til bestemmelsesstedet på flyplassen eller i byen. Nyt komfort om bord med kjøleventilasjon og høyhastighets WiFi om bord. Dessuten er kjæledyr tillatt så lenge de er i bokser eller bur av passende størrelse og som ikke plager andre passasjerer. Blinde og døve kan reise med førerhundene sine.

Palermo: Hop-on Hop-off busstur med 24-timersbillett

2. Palermo: Hop-on Hop-off busstur med 24-timersbillett

Oppdag Palermo, hovedstaden på Sicilia, med en hopp-av hopp-på-buss uten tak. Start fra terminalen utenfor Politeama teateret, cruise forbi Massimo teateret og fortsett mot Piazza Quattro Conti og det nærliggende Vucciria markedet. Sightseeingen fortsetter mot de botaniske hagene og passerer nær Palazzo Steri. Etter et raskt blikk på sentralstasjonen finner du deg selv i nærheten av det kongelige palasset, bruktmarkedet og katedralen. Returner så til terminalen langs den antikke Via Roma. Den andre ruten tar deg til de vakre villaen i Palermo. Start fra terminalen utenfor teatret Politeama, beundre den vakre engelske hagen og fortsett så mot Villa Malfitano og det vakre Zisa slott. Bussen passerer nær Mercato del Capo og teatret Massimo, mot havnen og returnerer til terminalen i Politeama-kvarteret.

Palermo: INGEN Mafia Walking Tour

3. Palermo: INGEN Mafia Walking Tour

Oppdag toppseverdighetene i Palermo fra en unik vinkel på en guidet tur. Hvert stopp er en sjanse til å ta en pause for å reflektere over mafiaens realiteter og vurdere den borgerlige bevegelsen mot mafiosomakten. Møt guiden din og begynn eventyret ditt med mafia-tema gjennom gatene i Palermo. Utforsk Teatro Massimo, friluftsmarkedet Il Capo og Piazza Della Memoria (et minnesmerke dedikert til påtalemyndigheter og dommere drept av mafiaen). Langs Cassaro kommer du over steder med oransje klistremerker på vinduene, som representerer eiere som har sagt nei til å betale utpressingsracketen og som har abonnert på den etiske forbrukerkampanjen pago chi non paga (Jeg betaler den som ikke betaler). Etter å ha ruslet forbi severdigheter som Piazza Beati Paoli, Palermo-katedralen og rådhuset, avslutter du turen i hjertet av Palermos gamle sentrum. Få tips fra guiden din om hvordan du fortsetter besøket og hvor du kan smake på de beste sicilianske spesialitetene.

Segesta, Erice og Salt Pans Heldagsutflukt fra Palermo

4. Segesta, Erice og Salt Pans Heldagsutflukt fra Palermo

Denne populære 8-timers reiseruten tar deg til å se de mest interessante stedene på det vestlige Sicilia. Med guiden din vil du besøke og utforske Segesta, et gresk arkeologisk sted. Reis til Nubia og saltpannene i Trapani, og beundre den sicilianske kysten og naturlandskapet underveis. Du vil også stoppe ved Erice, en middelalderby på en bakketopp. Nyt spektakulær utsikt hele dagen. Alle stedene er relativt nær Palermo, noe som betyr at du vil ha god tid til å utforske hver av dem. Denne reiseruten er også kjent som Elimians's Road, oppkalt etter Elimians som var blant de første innbyggerne i denne delen av Sicilia.

Palermo: Teatro Massimo Opera House guidet tur

5. Palermo: Teatro Massimo Opera House guidet tur

Bli kjent med Palermos berømte operahus på denne 40 minutters guidede turen. Utforsk det fantastiske auditoriet og andre rom i det tredje største operahuset i Europa. Start omvisningen i foajeen. Beundre skulpturene og bronse-dekorerte kandelabrene på dette overdådige stedet. Gå deretter til auditoriet og nyt de gylne stukkaturene, tredekorasjonene og funksjonene i fløyel og glass. Besøk scenen og se hva som skjer for å muliggjøre iscenesettelsen av en opera. Beundre den nydelige kongekassen, så vel som andre områder som våpenskjoldet og Pompeianske rom. Lær fascinerende fakta om operahuset, og nyt den fantastiske utsikten over Palermo fra bygningens topp.

Fra Palermo: Monreale og Cefalù Halvdagstur

6. Fra Palermo: Monreale og Cefalù Halvdagstur

Unngå kjas og mas i Palermo sentrum på en halvdagstur til Monreale og Cefalù. Beundre en normannisk katedral i bakkene til Monte Caputo, og lær den greske og middelalderske historien til en av Sicilias vakreste byer. Etter en henting fra hotellet eller havnen i Palermo, overføring til Monreale hvor du vil ha omtrent 1 time på deg til å besøke Duomo. En offisiell lydguide er inkludert for å lære historien til bygningen fra 1100-tallet, regnet som et av de største landemerkene for middelaldersk kirkelig arkitektur i Sør-Italia. Kjør deretter langs nordkysten av Sicilia, på vei til den vakre byen Cefalù. Len deg tilbake og slapp av på den 1,5 timer lange reisen, og gå til Duomo fra 1100-tallet ved ankomst. Se spor fra middelalderen på Osterio Magno. Få panoramautsikt fra Porta Terra. Oppdag gresk og arabisk keramikk i Mandralisca-museet, og gå ned noen buede steintrapper til en pittoresk klynge av vaskeservanter fra 1500-tallet ved Lavatoio.

Palermo: Street Food and History Walking Tour

7. Palermo: Street Food and History Walking Tour

Legg ut på en spasertur gjennom sentrum av Palermo og føl at du besøker et friluftsmuseum. Beundre en rekke forskjellige arkitektoniske stiler og se Capo-gatemarkedene som er en ekte blanding av kultur, skikker og mattradisjoner. Smak på fem lokale matspesialiteter og en drink for å vaske dem smakfullt. Bland en historisk og foodie-vandring til en. Se og lær om historiske landemerker, inkludert Opera dei Pupi (tradisjonelt dukketeater), Piazza Beati Paoli, katedralen, Quattro Canti og Pretoria-fontenen underveis. Gå gjennom det travle Capo Street Market, som tilbyr et bredt utvalg av lokalt kjøtt, sjømat, råvarer og sicilianske biter. Deretter kan du smake på noen lokale spesialiteter fra Palermo. Ha i litt sfincione (deig toppet med løk, brødsmuler, tomat og oregano), panelle (stekt kikertmel), croccé (potetkroketter), arancine (riskroketter fylt med kjøtt eller smør) og cannolo (sprøtt skall med søtt) -ost). Forfrisk deg selv med en drink, for å avslutte turen med stil.

Palermo: Small Group Night Street Food Tour

8. Palermo: Small Group Night Street Food Tour

Møt din lokale guide på hovedoperahuset og bli kjent med de andre reisende. Du vil deretter gå gjennom gatene før du tar en velkomstskål. Nyt et glass fersk siciliansk vin og noen interessante biter som du vanligvis ikke finner på turiststeder. På denne turen vil du bli kjent med det virkelige Palermo, dets mat, dets folk og dets hemmeligheter. Lær om den sicilianske livsstilen mens du spaserer mot den gamle havnen i Palermo. Stopp ved gatematboder i hjertet av Vucciria og prøv de beste bitene valgt av guiden din. Du vil få prøve den berømte miltsandwichen og høre noen interessante fakta om opprinnelsen. Den lille gruppen gir enkel interaksjon med guiden din og resten av gruppen. Guiden din vil deretter vise deg skjulte steder og diskutere flere emner under turen, fra historie til kunst til sosiale spørsmål. Spør gjerne guiden din hva du vil. Turen ender ved den gamle havnen i Palermo for en siste søt godbit, en Brioche med iskrem. Dette vil være den minneverdige slutten på turen og din siste sjanse til å få noen tips som hjelper deg å nyte resten av oppholdet ditt så mye som mulig. MÅ VITE: lokal tradisjonell gatemat er deilig stekt, fet og full av karbohydrater. Vi tilbyr kun det lokalbefolkningen spiser i gatene. Ikke forvent sjømat og fine ferske råvarer. På denne turen vil du spise fritter, delikatesser, pizza, innmat, lokal vin og øl. Denne turen anbefales ikke for kresne spisere.

Palermo: Dagstur til Agrigento og tempeldalen

9. Palermo: Dagstur til Agrigento og tempeldalen

Nyt en naturskjønn kjøretur ut på landsbygda til Agrigento på denne heldagsutflukten fra Palmero, med stopp for å se gamle templer. Besøk lokale museer og lær om landets rike historie før du blir overført tilbake til Palermo. Utflukten inkluderer et kort stopp for en kaffe på vei til Agrigento, før du ankommer Tempeldalen. Du kan utforske templene Hera, Concordia og Apollo og Hardcastle-villaen ytterligere, med en guidebok som gir mer informasjon om stedene. Du har ledig tid til å bestemme deg for et sted for lunsj, før sjåføren din tar deg til Agrigento Archaeology Museum. Etter å ha utforsket museets samlinger, blir du kjørt tilbake til Palermo.

Palermo: Matlagingskurs for pizza og gelato med middag og vin

10. Palermo: Matlagingskurs for pizza og gelato med middag og vin

Denne pizzalagingsklassen er en minneverdig måte å tilbringe en ettermiddag i Palermo, spesielt hvis du reiser med familien. Guidet av en pizzaiolo, vil du først strekke deigen og gjøre bunnen klar for fersk topping av tomat og mozzarellaost. Og du vil også oppdage hvordan du lager gelato - både hovedrett og dessert er sortert! Pizza er sannsynligvis verdens favorittmat, og hvor er bedre å lære enn Italia? Når du er i Palermo, vil du også se hvordan en tradisjonell "sfincione palermitano" lages. På engelsk betyr det tykk svamp, så dette er litt annerledes enn den tynnbaserte tradisjonelle napolitanske pizzaen du kanskje er vant til - ikke at det gjør den mindre appetittvekkende. Se pizzaioloen din lage den tykke, brøddeige deigen og vær oppmerksom fordi du vil plukke opp mange tips du kan bruke til å ta med deg hjem når du lager mat på ditt eget kjøkken! Pizzakokken din vil vise deg hvordan du kan strekke, sause, bake og skjære opp kreasjonen din. Men deigen din må hvile før du prøver kreasjonen din. Vi har imidlertid tiden du ellers ville ventet fylt med to aktiviteter. For det første kan alle over 18 smake på vin. Deretter vil alle lære (demonstrasjon) hvordan man lager sjokoladegelato og kjeglen å legge den i. Kokken din vil også ta deg gjennom historien til italiensk iskrem - perfekt! Når alt er klart, vil du kunne spise din deilige pizza og gelato. Det er imidlertid ikke slutten på klassen. Du får en suvenir med hjem – et digitalt hefte med oppskrifter slik at du kan lage pizza og gelato til familie og venner der hjemme, som garantert vil bli imponert! En uforglemmelig ettermiddag vil du lære om italiensk kultur og dens deiligste spesialiteter mens du nyter en morsom og enkel opplevelse med familien din.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Palermo
Sicilias gamle hovedstad er full av UNESCO-listede steder og en interessant blanding av arkitektoniske stiler.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Palermo

Alle aktiviteter

157 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Palermo

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Palermo

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Palermo?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Palermo?

De beste dagsturene og utfluktene fra Palermo er:

Agrigento

Hva er de mest populære museene og utstillingene i Palermo?

Flere reisetips for Palermo

Vil du vite mer om aktiviteter i Palermo? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Palermo

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 3 914 vurderinger

Alt var perfekt bortsett fra tidspunktene. Ingen omtrentlige tider vises på stoppskiltene. Etter å ha gått å se på nettstedet dagen før var timene fra 09:00 til 18:00. Etter en times venting tok vi kontakt med selskapet: rutelinje A 10-17 og rutelinje B 12-17. Når du vet det, er resten perfekt