Legg til datoer

Ourikadalen

Ourikadalen: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Fra Marrakech: Dagstur til Ourika-dalen og Atlas-fjellene

1. Fra Marrakech: Dagstur til Ourika-dalen og Atlas-fjellene

Opplev skjønnheten i Ourika-dalen på nært hold på denne heldags naturskjønne turen fra Marrakesh, og unnslipp byens kjas og mas for dagen. Ourika-dalen er den nærmeste dagsturen fra Marrakesh, men det er ikke bare dens bekvemmelighet som gjør den spesiell. Kjør mot Atlasfjellene, og nyt det vakre landskapet med grønne enger og autentiske berberlandsbyer fra 1500- og 1600-tallet. Hvis du tar turen på en mandag, kan du til og med stoppe ved en souk langs veien. Se frukthager, grønnsaksterrasser og landsbyer som klamrer seg til siden av åsene. Beundre arbeidet utført av berberne som heist materialer for å bygge små hus oppover fjellsidene, og bearbeide terrassene i et fiendtlig miljø. Fortsett langs palmedalen, følg Ourika-elven. Frukttrær, små grender, restauranter ved elvebredden og de velståendes sommerhus vil holde deg opptatt. Gå til Setti Fatma for å føle det forfriskende vannet. Kjenn sprayen på ansiktet ditt mens du kjøler deg ned fra den afrikanske varmen, sammen med lokalbefolkningen i Marrakech som har gjort det til deres favoritthelg.

Fra Marrakech: Dagstur til Atlasfjellene og 5 daler m/ lunsj

2. Fra Marrakech: Dagstur til Atlasfjellene og 5 daler m/ lunsj

Legg igjen kjas og mas i Marrakech for en dag og ta turen til Atlasfjellene og de 5 dalene. Nyt spektakulær utsikt over forskjellige landskap så langt du kan se. Ditt første stopp vil være å besøke berberkvinnene som utvinner arganolje – unikt for Marokko. Fortsett gjennom Oukaimden-dalen på bortgjemte fjellveier og passerer gjennom tradisjonelle berberlandsbyer bygget av adobe og steiner. Oppdag det autentiske livet til berberfolk og nyt en deilig lunsj i et typisk berberhus med en fantastisk utsikt over Sidi Fares-dalen. Besøk Asni-dalen, kjent for sine eple-, valnøtt-, mandel- og ferskentrær, og nyt synet av de snødekte toppene av Atlasfjellene. Avslutt turen med en kjøretur tilbake til Marrakech forbi den femte dalen, Tahanaout.

Fra Marrakech: Heldagstur til Ourikadalen og Atlasfjellene

3. Fra Marrakech: Heldagstur til Ourikadalen og Atlasfjellene

Legg ut på en uforglemmelig guidet dagstur fra Marrakech, fordyp deg i den naturlige skjønnheten og kulturelle underverkene i Ourikadalen. Eventyret begynner med en naturskjønn kjøretur fra Marrakech, gjennom pittoreske landskap av bølgende åser og de majestetiske Atlasfjellene. Ved ankomst tar din kunnskapsrike lokale guide deg med gjennom den fortryllende Ourikadalen, hvor frodige grøntområder, tradisjonelle berberlandsbyer og krystallklare bekker venter. Utforsk de livlige markedene, møt den hyggelige lokalbefolkningen og få et innblikk i regionens rike kulturarv. Mens du vandrer gjennom gatene, kan du fordype deg i de livlige fargene, aromaene og lydene, som definerer hverdagen i denne sjarmerende dalen. Etter å ha opparbeidet appetitten kan du nyte en deilig lunsjpause, med de herlige smakene av det marokkanske kjøkkenet. Kos deg med en appetittvekkende tagine, en tradisjonell saktekokt gryterett kjent for sine aromatiske krydder, møre kjøtt og smaksrike saus. Nyt en kulinarisk opplevelse med en autentisk smak av Marokkos gastronomiske arv. Gjennom dagen deler guiden din fascinerende innsikt i de lokale tradisjonene, historien og livsstilen, og gir deg en dypere forståelse av Ourikadalen og folkene som bor der. Når dagen nærmer seg slutten, tar du farvel med den fredelige, vakre dalen og returnerer til Marrakech, fylt med uforglemmelige minner. Enten det er det fantastiske naturlandskapet, den lokale gjestfriheten eller smakene av marokkansk mat, byr denne omvisningen på en berikende, oppslukende og uforglemmelig opplevelse.

Fra Marrakech: Dagstur til Ourikadalen

4. Fra Marrakech: Dagstur til Ourikadalen

Opplev et fantastisk eventyr på en dagstur fra Marrakech til Ourikadalen i Atlasfjellene. Avreise fra Marrakech er kl. 09:30 med en privatsjåfør som tar deg til Ourikadalen. Reis gjennom dalens spektakulære landskap, med kjente fossefall og berbiske bosetninger i hjertet av Atlasfjellene. Besøk en berberfamilie for å lære mer om hverdagen deres, og nyt en avslappende dag i det eventyrlige samfunnet rundt Setti Fatma (Sti Fadma). Besøk de 7 fossefallene i landsbyen, som ligger ved den sørlige delen av Ourikadalen. Få fortryllende utsikt over naturomgivelsene og nyt lunsj i en vakker restaurant nær Ourikaelven. Dra tilbake til Marrakech rundt kl. 17:30. 

Marrakech: Halvdagstur til Atlasfjellene

5. Marrakech: Halvdagstur til Atlasfjellene

Etter morgenhenting fra hotellet ditt i Marrakech, opplev et av de beste eventyrene innen lett tilgang til byen og reis til Ourika-dalen i Atlasfjellene. Gå ombord i en minivan med klimaanlegg og reis med en engelsktalende guide i omtrent 1 time. Beundre de snødekte toppene i fjellene når du nærmer deg Ourika-dalen, kjent for sitt fotogene landskap. Dra nytte av mange stopp for å ta bilder av det fantastiske landskapet hele morgenen. Deretter kan du besøke en arganoljefabrikk drevet av lokale berberkvinner for å lære mer om hvordan den unike oljen i Marokko produseres. Nyt en full, tradisjonell frokost med myntete, arganolje, olivenolje, honning, amlou (nøttepålegg som ligner på peanøttsmør) og nybakt brød tilberedt av kvinnene for deg. Nyt en fritid ved elven. Reis tilbake til Marrakech for en omtrentlig ankomst kl. 13.00, og bli satt av ved ditt opprinnelige avgangspunkt.

Fra Marrakech: Ourika Valley-tur med lunsj og kameltur

6. Fra Marrakech: Ourika Valley-tur med lunsj og kameltur

Fordyp deg i den fengslende skjønnheten til Ourika-dalen, et idyllisk reisemål som ligger i Atlasfjellene, på denne turen fra Marrakech. Opplev dalens sjarmerende landsbyer, pittoreske fossefall og avslappet landlig atmosfære. Møt sjåføren din i Marrakech og nyt den 1 times kjøretur til dalen. Mens du kjører, kan du nyte den fantastiske utsikten over Atlasfjellene og roen til Ourika-elven. Ved ankomst til Ourika, bli med en lokal guide på en 2-3-timers guidet tur gjennom landsbyen for et innblikk i hverdagen til Berber-samfunnet. Mens du spaserer, kan du nyte panoramautsikten over dalens brusende fossefall og elvens murring. Etter turen kan du nyte en herlig lett piknik ved enten Arhbalou Cascades eller langs bredden av Ourika-elven. Disse pittoreske stedene tilbyr en rolig setting for å slappe av og nyte smakene av måltidet ditt. Deretter kan du utforske den sjarmerende landsbyen Arhbalou, hvor du vil finne flere små restauranter ved elven som eies av berberfamilier. Her kan du nyte tradisjonell mat mens du fordyper deg i landsbyens fortryllende atmosfære. Fortsett til landsbyen T'nin Ourika, kjent for sitt livlige mandagsmarked, hvor lokalbefolkningen samles for shopping og sosialt samvær. Når du reiser tilbake til Marrakech, passerer du gjennom sjarmerende berberlandsbyer og svingete fjellveier.

Fra Marrakech: Atlasfjellene, Ourika-dalen og kameltur

7. Fra Marrakech: Atlasfjellene, Ourika-dalen og kameltur

Avgang fra hotellet ditt i Marrakech via den gamle medinaen i Marrakech, etter 30 min kjøring fra Marrakech får du en pause på en kamelstasjon for å ri på kamelene i 30 minutter etter å ha kledd på deg Bleu-antrekk som touareg og drukket te i et berbertelt med morakanske bakverk som vil bli tilbudt. Fortsett turen til Ourika-dalen og ta en pause på et høydepunkt i fjellene foran berberlandsbyene for å lage bilder, deretter besøk av berberhuset for å oppdage dagliglivet til en berberfamilie, og den tradisjonelle berber-Moulinen som jobber med kraften til vannet som kommer fra elven, vil familiemedlemmet vise de respektfulle avdelingene i huset til de besøkende, etter det besøker kvinnekooperativet for produksjon av kosmetiske produkter og Argan Oil det er en aromatisk hage og medisinplanter som er verdt å se. Ankomst til Setti fatma-landsbyen som er hovedlandsbyen i Ourika-dalen, det er stedet for å møte den lokale fjellguiden. Etter å ha spist lunsj på en typisk restaurant ved elven, og brukt toalettet, vil vandringen på 35 minutter opp på fjellet mellom valnøtttrærne for å se fossene startes og lage vakre bilder mellom fjellene. Gå tilbake til dalen for å bli med sjåføren igjen, og kjør tilbake til Marrakech.

Fra Marrakech: Dagstur til Høye Atlas-fjellene og 5 daler

8. Fra Marrakech: Dagstur til Høye Atlas-fjellene og 5 daler

Legg ut på en dagstur fra Marrakech og oppdag noen av de vakreste dalene i High Atlas Mountains-regionen med guiden din. Legg igjen byens kjas og mas mens du beundrer fossene i Ourika-dalen, nyt lunsj i Sidi Fares og se fjelltopper i Asni. Start med henting fra hotellet eller Riaden i Marrakech sentrum. Møt guiden din og gå ombord i det luftkondisjonerte 4WD-kjøretøyet, og sett avgårde på eventyret ditt. På vei til Ourika-dalen kan du nyte ditt første glimt av det fantastiske landskapet. Ta ditt første stopp og ta en 60-90-minutters fottur for å oppdage vakre fossefall og noen spektakulære utsikter. Underveis kan du besøke noen lokale berberkvinner ved et lokalt kooperativ som utvinner den ettertraktede Argan-oljen. Fortsett til den andre dalen, Oukaimden, og reis en bortgjemt fjellvei opp til 1800 meter over havet. Gå gjennom tradisjonelle berberlandsbyer bygget av adobe og steiner, og se dagliglivet til lokalbefolkningen. Når du ankommer Sidi Fares, den tredje dalen, kan du nyte en deilig full lunsj med suppe, salat, berbertajine, couscous, dessert, myntete og mineralvann i et lokalt hjem, omgitt av fantastisk natur. Med magene fulle, ta turen til den fjerde dalen, Asni, hvor du kan beundre åsene med frukttrær og de snødekte toppene i Atlasfjellene. Til slutt, slapp av på kjøreturen tilbake til byen via den femte dalen Tahanaout, og ankommer tilbake til Marrakech, med avreise ved overnattingsstedet ditt.

Fra Marrakech: Ourika Valley-dagstur med lunsj

9. Fra Marrakech: Ourika Valley-dagstur med lunsj

Unnslippe vanviddet i Marrakech i Ourika-dalen, en kul fjellferie ikke langt fra byen. Reis med bil til den pittoreske landsbyen Ourika som ligger i High Atlas Mountain Range. Opplev noe av det vakre i det nordafrikanske landskapet uten å ofre komforten til hotellet eller riaden på denne dagsturen i fjellene. Passer landsbyen Ouigrane på vei opp en 6563 fot høy topp og beundre en panoramautsikt fra toppen over Ait Oucheg-dalen, full av terrasser og tradisjonelle hus laget av stein og leire. Ourika er en arketypisk berberlandsby, med vennlige mennesker som gjerne viser deg rundt. Se hvordan berberne lever og opplev noe av maten og kulturen deres mens du spiser lunsj i et berberhjem. Senere kan du se de 7 fossene i Setti Fadma og den fantastiske Ghamt-moskeen. Underveis kan du lære mer om området fra guiden din, inkludert hvilke planter i området som er medisinske.

Fra Marrakech: Mountains & Ourika Valley Tour m/ Camel Ride

10. Fra Marrakech: Mountains & Ourika Valley Tour m/ Camel Ride

Reis gjennom det fascinerende marokkanske landskapet på en innsiktsfull utflukt fra Marrakech til Atlasfjellene og Ourika-dalen. Besøk en tradisjonell landsby, lær om lokale skikker og grip den unike muligheten til å ri på en kamel. Bli hentet fra hotellet ditt i Marrakech og ta et første stopp ved en kamelstasjon. Kjør på en kamel mens du er kledd i tradisjonelle antrekk, og slapp av med litt myntete og et typisk bakverk i et berbertelt. Fortsett reisen gjennom Ourika-dalen og stopp for bilder i fjellene. Kom til hjemmet til en lokal familie for å oppdage dagliglivet til berberne og se hvordan fabrikken deres fungerer, drevet av vann fra elven. Gå over til kvinnekooperativet for å lære om produksjon av kosmetiske produkter og arganolje, og se på hagen og medisinske planter. Nå landsbyen Setti Fatma og møt en fjellguide som vil lede deg på en kort fottur. Ta en kort stopp for å kjøpe lunsj på en restaurant ved elven, og gå deretter blant slående valnøtttrær for å nå de lokale fossene. Til slutt, gå tilbake til dalen for å begynne turen tilbake til Marrakech.

Tilgjengelige aktiviteter

106 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 7

Flere reisetips for Ourikadalen

Vil du vite mer om aktiviteter i Ourikadalen? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Ourikadalen

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 4 706 vurderinger

Totalt sett likte vi opplevelsen, men vi forventet mer. Det hele ble sett i en hast. Kvinnekooperativet var bare en detaljhandel. Berberhuset er veldig enkelt, og har lite å tilføye. Fossen som vises på bildene har ingenting med virkeligheten å gjøre. Det er bare en liten foss.