Våre mest anbefalte ting å gjøre i Oslo

Oslo: Sightseeingcruise på Oslofjorden med seilskip

1. Oslo: Sightseeingcruise på Oslofjorden med seilskip

Dette er den klassiske Oslofjord-sightseeingen på en autentisk seilskute. Cruiset passerer gjennom trange sund, idylliske bukter, og en labyrint av øyer med bittesmå sommerhus. Oslo, med sin suverene beliggenhet, byr på unike fotomuligheter. Nyt utsikten fra et autentisk seilskip. Du seiler forbi en rekke øyer, inkludert Hovedøya og Dyna fyr, gjennom trange viker og inn i lune bukter, for å fange hovedstaden på kamera fra forskjellige vinkler. Skipet passerer Operahuset i Oslo, som huser Den Norske Opera & Ballett. Bygget har mottatt mange priser. Du kommer også forbi det nye Munch-museet. Båten passerer deretter like ved Bygdøy, med mange fascinerende museer samt strender som Huk. Du får se Sjøfartsmuseet med sine veteranseilskuter fortøyd utenfor, og det imponerende Fram-museet, som huser polarskipet med samme navn. Vi selger også forfriskninger om bord som du kan nyte på turen.

Oslo: 24- eller 48-timers hop-on-hop-off-sightseeing-billett

2. Oslo: 24- eller 48-timers hop-on-hop-off-sightseeing-billett

Se alle de store severdighetene i Oslo med en praktisk hopp-på-hopp-av-sightseeing-billett. Slipp stresset med å finne veien rundt i en ny by, og kjenn hvor lett det er å ta deg tid til hvert landemerke eller attraksjon. Velg en 24- eller 48-timers billett, og få mest mulig ut av besøket ditt med museumsrabatter, en informativ lydguide og et gratis sett med hodetelefoner. Sjekk den detaljerte museets timeplan i brosjyren og vet alltid når neste busshenting er planlagt. Oppdag Oslos største høydepunkter som Vigeland skulpturpark, Norsk kulturhistorisk museum, Vikingskipsmuseet, Fram Polarskipsmuseum, Akershus festning og slott og Operaen i Oslo.

Oslo: Oslofjordcruise på elektrisk båt med lydguide

3. Oslo: Oslofjordcruise på elektrisk båt med lydguide

Ta et stille cruise langs Oslos kyster og rundt øyene i indre Oslofjord. Nyt det pittoreske landskapet og lytt til lydkommentarer på telefonen din. Legg ut fra Oslo sentrum og seil med en elektrisk båt på indre Oslofjord. Mens du cruiser, kan du benytte deg av den romslige salongen med panoramavinduer eller kjenne vinden i håret på det store dekket. Omfavn stillheten og last ned Voice of Norway-appen på smarttelefonen din. Lær alt om området mens du lytter til kommentarene underveis, som er tilgjengelig på 6 språk.

Oslo: Sightseeingcruise på Oslofjorden

4. Oslo: Sightseeingcruise på Oslofjorden

Legg ut på et vakkert sightseeingcruise fra Oslo på en elektrisk ferge. Beundre skjønnheten i regionen mens du cruiser på Oslofjorden. Beundre både de naturlige og menneskeskapte severdighetene, inkludert Hoveøya, Akershus festning og Munch-museet. Reis fra Oslo sentrum og beundre utsikten til strtandlinjen og Akershus festning, Operahuset og Munch-museet. Seil forbi Hovedøya hvor gamle kanoner som peker ut på fjorden, Bygdøyhalvøya og ikoniske Fram-museet og det pittoreske Dyna fyr. Lytt til kommentarer fra guiden om bord og lær om Oslos historie og geografien til landskapet rundt. Ta en spasertur på de romslige dekkene og beundre utsikten, eller slapp av i innendørsområdet med klimaanlegg. Du kan også nyte litt snacks samt varme og kalde drikker fra baren om bord (ikke inkludert i prisen). Velg mellom å returnere til møtestedet eller gå av på Bygdøy ved Frammuseet, Norsk Sjøfartsmuseum og Kon-Tiki-museet.

Oslo: Fjordkveldscruise med rekebuffé

5. Oslo: Fjordkveldscruise med rekebuffé

Se Oslofjorden fra et autentisk, tradisjonelt seilskip og nyt en rekebuffémiddag mens du nyter det dramatiske landskapet. Beundre halvøya Bygdøy og seil gjennom nettverket av vannveier som strekker seg nesten inn til sentrum. Kom nært på byens imponerende natur på dette kveldsbuffécruiset, og nyt stemningen til et fullstendig restaurert skip, renovert til sin tidligere prakt. Seil forbi mange øyer, inkludert Hovedøya og Dyna fyr. Naviger gjennom trange viker og lunefulle bukter og fang hovedstadens skjønnhet på kameraet fra forskjellige vinkler. Båten passerer nær Bygdøy, som huser mange interessante museer, samt strender som Huk og Paradisbukta. Se det maritime museet, med sine gamle seilskuter fortøyd utenfor og det imponerende Frammuseet som huser polarskipet med samme navn. Under cruiset kan du nyte en rekebuffé av norske reker, mens baren tilbyr et bredt utvalg av varme og kalde drikker. Nyt muligheten til å bli kjent med andre på dette kveldscruiset.

Oslo: 3-timers sykkeltur med høydepunkter

6. Oslo: 3-timers sykkeltur med høydepunkter

Utforsk Oslo som en lokal på denne sykkelturen til de største severdighetene. Oppdag Oslofjordens parker, slottsområder og stier, og lær hvor du finner byens beste barer og restauranter fra en ekspertguide.  Dra fra den sentralt beliggende Viking Biking-butikken i Oslo sentrum, og sykle på komfortable hybridsykler til gågateområdet Rådhusplassen, stedet for den årlige utdelingen av Nobels fredspris  Nyt en enkel sykkeltur langs de bilfrie stiene ved Oslofjorden, og beundre den vidstrakte utsikten over byens havn, øyer og åsene rundt. Fortsett til middelalder- og renessanseslottet Akershus Festning, og stig av sykkelen for en kort spasertur langs vollene. Sykle deretter ned Karl Johans gate, den mest kjente gaten i Norge, og besøk Stortinget, Nationaltheatret, Universitetet og Slottet. Etter en sjarmerende tur i nedoverbakke gjennom slottshagen, sykle gjennom det vakre nyklassiske nabolaget Frogner, og ta deg til den verdensberømte Vigelandsparken. Avslutt med en lang nedoverbakke til Oslofjorden for å besøke en skjult juvel av en bygning bygget over fjorden. En siste tur gjennom gågatestrøket på Aker Brygge tar deg tilbake til Viking Biking-butikken og slutten av omvisningen.

Oslo: Guidet Oslofjordcruise

7. Oslo: Guidet Oslofjordcruise

Dra fra Aker Brygge på et fjordcruise, om bord på en stillegående hybrid-elektrisk båt. Beundre utsikten gjennom de store panoramavinduene til båten. Passer noen av Oslofjordens ikoniske severdigheter som Dyna Fyr, Heggholmen fyrstasjon, Operaen, Akershus festning og Oslofjordbadet. I løpet av båtturen deler guiden interessante fakta om naturen og dyrelivet som lever i og rundt Oslo.

Oslo: Inngangsbillett til Paradox Museum

8. Oslo: Inngangsbillett til Paradox Museum

Opplev verdens største samling av paradoksbaserte utstillinger, med denne billetten til Paradox Museum Oslo. Fordyp deg i helt unik, erfaringsbasert moderne kunst. Ta morsomme og interessante bilder, for å dele med venner og familie. Sjekk inn og vis billetten din ved inngangen før tidsluken din. Følg skiltene gjennom en labyrint av utstillinger, som er designet for å oppleves i et enveis flytsystem. Få utrolige bilder av illusjoner med markerte fotopunkter, som gir deg den beste vinkelen. Forstå utstillingene ved hjelp av beskrivelser som forklarer «hva du skal gjøre» og «hva som skjer». Lær mer inspirerende informasjon med skannbare QR-koder. Spør gjerne de ansatte om å bilder eller for å få hjelp til å ta gruppebilder. Før du vender tilbake til virkeligheten, besøk Paradox Boutique som selger en rekke spill, klær, suvenirer, minner og dingser.

Oslo: Sightseeing med hopp-på hopp-av-buss

9. Oslo: Sightseeing med hopp-på hopp-av-buss

Tilbring en dag med sightseeing i Oslo, den eldste av de skandinaviske hovedstedene, fra en dobbeldekkerbuss med åpent tak. Billetten er gyldig i 24 timer og du kan hoppe av og på når det passer deg. Du kan nyte 360-graders utsikt fra det åpne taket på bussen og lære om byens historie fra praktiske lydguider. Gå av ved Ibsen-museet, dedikert til livet og arbeidet til den norske dramatikeren og poeten fra det 19. århundre, eller på Det kongelige slott, den tidligere residensen til kong Karl III og den offisielle residensen til den nåværende norske monarken. Andre populære attraksjoner inkluderer Vikingskipshuset, Frammuseet, Norsk Maritimt Museum, Vigelandsparken og Operaen. Holdeplasser: 1. Nationaltheatret / Slottet / Karl Johans Gate 2. Majorstuen (transport til Holmenkollen) 3. Frognerparken og Vigelands installasjon 4. Norsk Folkemuseum 5. Vikingskipmuseet 6. Kon-Tiki museet / Frammuseet / Sjøfartsmuseet 7. Vikingskipmuseet 8. Norsk Folkemuseum 9. Operahuset 10. Jernbanetorget / Bussterminalen / Sentralstasjonen

Oslo: 3-retters middagscruise i Oslofjorden

10. Oslo: 3-retters middagscruise i Oslofjorden

Gå om bord for en kveldstur gjennom Oslofjorden. La byens kjas og mas bak deg og nyt det rolige vannet i Oslofjorden. La deg inspirere av de grønne øyene med pittoreske fyrtårn som Dyna Fyr. Dra nytte av et utvendig dekk og innvendige salonger med panoramavinduer som sikrer god utsikt fra ethvert sete. Mannskapet serverer en deilig middag fra den lokale cateringpartneren. Som et tilleggskjøp kan du forbedre middagsopplevelsen din ved å velge en av våre omhyggelig kuraterte viner, som perfekt komplementerer maten vår. Etter å ha spist måltidet kan du ta innover deg den fantastiske Oslo-silhuetten mens du cruiser forbi noen av byens mest ikoniske severdigheter, inkludert Operahuset og Aker festning.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Oslo
Fra fjorder og fjell til natteliv og museer: det er aldri et kjedelig øyeblikk i Norges hovedstad.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Oslo

Alle aktiviteter

94 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 6

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Oslo

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Oslo

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Oslo?

Hva er de beste tilbudene og rabattene på aktiviteter og attraksjoner i Oslo?

Flere reisetips for Oslo

Vil du vite mer om aktiviteter i Oslo? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Oslo

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 5 815 vurderinger

Ruteopplegget - begge sider av fjorden, og at båten går nærme land når man passerer severdigheter samtidig som det gis informasjon om det vi ser.

Helt fantastisk tur! Nydelig mat, godt utvalg av drikke og en flott båt, tross bratte trapper og kun 1. toalett

En annerledes, spennende og gøy opplevelse. Hadde med mi datter på 16 år, hun likte det også.

Koselig skute,+ for at vi satt godt på gode puter! Deilig og nok mat!Hyggelig personale!

Morsom opplevelse, føles litt surrealistisk ved noen av "postene". Det må oppleves.