Orlando
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Orlando

Se alle opplevelser i Orlando

Severdigheter i Orlando

De ti beste tingene å gjøre i Orlando

Orlando er den ultimate lekeplassen for både barn og voksne. Se et stjerneskudd og få oppfylt et ønske i Magic Kingdom, opplev fartsfylte aktiviteter i et vannland, og avslutt med en reise til stjernene i Kennedy Space Center i Cape Canaveral. Her er et utvalg av de beste aktivitetene og opplevelsene i Orlando.

Walt Disney World Resort

Disney World, mor til alle fornøyelsesparker, åpnet i Florida i 1971 og har siden da lokket publikum fra hele verden. Det finnes fire temaparker, inkludert Magic Kingdom og to badeland.

Magic Kingdom

Magic Kingdom i Orlando er verdens mest besøkte fornøyelsespark med over 19 millioner besøkende i året. I det magiske kongeriket finnes det seks individuelle ""land"". Liberty Square er et av disse og forestiller en amerikansk småby under kolonialismen i 1776.

Epcot

Spaceship Earth, parkens ikoniske symbol, er en virtuell tidsmaskin som tar de besøkende med på en feiende 15 minutter lang reise gjennom årtusener av menneskelig kommunikasjon.

Disney's Animal Kingdom

Disney's Animal Kingdom er en av verdens største dyreparker. På Kilimanjarosafarien blir besøkende kjørt rundt på de åpne slettene hvor elefanter, antiloper og andre dyr streifer fritt rundt.

Disney's Hollywood Studios

Parken har åtte tematiserte avdelinger av Hollywood, komplett med en kopi av Hollywood Boulevard. På den kinesiske kinoen kan du se ""The Great Movie Ride"" som hyller klassiske filmer som for eksempel Trollmannen fra Oz.

Islands of Adventure

Dette er stedet for å utforske Harry Potters magiske verden og landsbyen Galtvang. Oppdag magien på Galtvort og opplev spennende forheksede forlystelser.

Wet 'n Wild

Slapp av på Lazy River eller kjenn suget i magen når du stuper seks etasjer ned i en loddrett vannrutsjebane. Parken lever absolutt opp til navnet sitt med hårreisende forlystelser.

Aquatica

Delfindypet i Sea World sender deg i full fart gjennom et rør i delfinenes verden under vannet. De lekne dyrene vil svømme ved siden av deg og konkurrere om å komme først.

Discovey Cove

Vannparken tilbyr deg den ultimate opplevelsen, nemlig å svømme med delfiner i en rolig lagune. Du kan også komme tett på viltre ferskvannsotere og utforske livet under vann i et korallrev.

Kennedy Space Center

Det ultimate stedet for å lære om USAs romfartsprogram! Over inngangen til utstillingen om romfergen Atlantis, ruver en kopi av den eksterne tanken og to raketter som er mer enn 56 meter høye.

Orlando: Våre reisetips

Walt Disney World Resorts priser og åpningstider

Inngangsbillett til Magic Kingdom koster 105 USD, og til EPCOT, Disney's Animal Kingdom Park eller Disney's Hollywood Studios koster inngangsbilletten 97 USD. Du kan også kjøpe flerdagspass, og hvis du vil besøke alle fire parkene på samme dag, kan du kjøpe et Park Hopper Option for et tillegg på 64 USD.
Magic Kingdom er åpen fra klokken 09.00-24.00, EPCOT er åpen fra klokken 09.00-21.00, Hollywood Studios er åpen fra klokken 08.00-22.00 og Animal Kingdom er åpen fra klokken 09.00-18.00.

Universal Orlando priser og åpningstider

"Et dagspass til enten Islands of Adventure eller Universal Studios koster 102 USD (voksen) og 97 USD (barn). Et dagspass for begge parkene koster 147 USD (voksen) og 142 USD (barn). En enkeltbillett til Wet `n Wild koster 47 USD, men det er også mulig å legge til denne parken i et flerdagspass for å kombinere enten alle tre parkene (242 USD, voksen), eller to av de tre parkene (197 USD, voksen).
Parken er åpen hver dag fra klokken 09:00, men stengetidene varierer avhengig av sesongen."

Discovery Cove and Aquatica priser og åpningstider

Discovery Cove Day Resort-pakken koster 249 USD og 399 USD med delfinopplevelsen. Prisen inkluderer adgang til SeaWorld og Aquatica, samt SeaWorld's vannpark. På nettsiden kan du bestille på forhånd.
Discovery Park er åpen hver dag fra klokken 08.00-17.30.
Hvis du forhåndsbestiller et dagspass til Aquatica på nettsiden får du 10% rabatt og da koster dagspasset 47 USD. Parken er åpen hver dag fra klokken 09.00, men stengetidene varierer avhengig av sesongen.

Kennedy Space Center priser og åpningstider

KSC er åpen hver dag fra klokken 09.00-18.00. Inngangsbilletten koster 50 USD for voksne og 40 USD for barn. Billettene kan forhåndsbestilles på nettsiden og da kan dato og klokkeslett velges.
Sted: Cape Canaveral er en time unna med bil fra Orlando.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Engelsk
 • Valuta
  Amerikanske dollar (USD)
 • Tidssone
  UTC (-05:00)
 • Landskode
  +1
 • Beste tiden å dra
  Sommerdagene er varme og med høy luftfuktighet, så utsett turen til oktober hvis du har mulighet, for da er været varmt og alle sommerturistene er borte.

Aktiviteter og turer i Orlando

De mest populære attraksjonene i Orlando

Byer i USA

Flere reisetips for Orlando

Vil du vite mer om aktiviteter i Orlando? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Orlando

Fine parker, spesielt for de som liker berg og dalbaner.

Vinterferien perfekt tid å reise på, ikke for varmt og ikke for mange mennesker.