Våre mest anbefalte ting å gjøre i Orebić

Fra Dubrovnik: Dagstur til Peljesac-halvøya og øya Korčula

1. Fra Dubrovnik: Dagstur til Peljesac-halvøya og øya Korčula

Din sightseeing starter så snart du drar fra Dubrovnik, når omvisningen tar en kort pause på Dubrovnik-broen for å nyte den vakre utsikten til byen. Deretter fortsetter du langs Adriaterhavskysten og lærer om ulike severdigheter langs ruten. Når du kommer til Ston kan du nyte sightseeing og tid på egen hånd. Ston er kjent for sine gamle saltsletter og for å ha den nest lengste bymuren i verden (etter Den kinesiske mur). Etter tid på egen hånd fortsetter omvisningen mot Orebić. Underveis kan du nyte panoramautsikten til de berømte vingårdene på Peljesac-halvøya. Oppdag vakkert landskap og gamle bosetninger, mens du hører på kommentarer til vingårdene i Peljesac og områdets muslingoppdrett. Fra Orebić går omvisningen videre med båt til Korčula. Øya Korčula presenterer en unik kontakt med den vakre naturen, og en tusen år gammel kulturell tradisjon og historie. Du vil ha muligheten til å besøke fødestedet til Marco Polo, St. Markus-katedralen og mange andre monumenter. Returner Orebić med båt og fortsett videre til Potomje. Ved ankomst i Potomje besøker du en av de mest berømte kroatiske vinprodusentene. Dine smaksprøver inkluderer berømte viner samt lokal brandy og brennevin, i selskap med en ekspert fra vingården. Omvisningen returnerer tilbake til Dubrovnik på ettermiddagen.

Korčula og Pelješac vinsmaking - dagstur fra Dubrovnik

2. Korčula og Pelješac vinsmaking - dagstur fra Dubrovnik

Marco Polo har en enorm historisk arv som reiser mer enn 15 000 miles og inspirerer generasjoner av pionerer til å oppdage de ukjente landene. Andre oppdagelsesreisende før ham hadde endret verdens geografi - Marco Polo endret historien. Interessant nok tyder mange kilder på at Korčula er en by der han ble født rundt 1254! Øya Korčula har utvilsomt en privilegert posisjon blant de kroatiske øyene. Den er full av legender, fortellinger og monumenter - mer enn noen annen øy i Adriaterhavet. Når vi ankom øya, starter vi vår dagstur med å oppdage den pittoreske gamlebyen i Korčula, hovedbyen på øya. Det er en unik opplevelse å gå langs de trange gatene og blant de vakre kirkene og praktfulle palassene i det som regnes for å være en av de best bevarte middelalderbyene i Middelhavet. Som kjente steinhoggere, skipsbyggere og sjøfolk satte innbyggerne i Korčula sine spor over hele verden, men reddet sine beste verk for hjembyen. Etter en sightseeingtur i gamlebyen i Korčula, vil du ha litt ledig tid til lunsj. Etter lunsj bør du ikke gå glipp av å bade i det krystallklare vannet på øyas vakre strender. På vei tilbake til Dubrovnik vil vi stoppe i en av de velkjente vinkjellerne på Pelješac-halvøya og smake på noen av de utmerkede lokale vinene.

Fra Dubrovnik: Omvisning i Pelješac og Korčula

3. Fra Dubrovnik: Omvisning i Pelješac og Korčula

Legg ut på en guidet tur gjennom den kroatiske kystlinjen til Ston og Orebić. Nyt en båttur til Korčula. Stopp ved Pelješac-halvøya for vinsmaking. Begynn reisen med en naturskjønn kjøretur langs kysten til Pelješac-halvøya. Stopp for en kort pause i Ston, et sted kjent for sine saltverk og de nest lengste bymurene i verden. Ta deg fra Ston mot Orebić. Fra Orebić, seil til Korčula. Omgitt av mørke furuskoger ble denne praktfulle øya kalt Korkyra Melaina (Sort Korčula) av antikke greske nybyggere. Besøk hovedbebyggelsen, en fantastisk middelalderby med murer. Nyt fritiden til å utforske den praktfulle øya Korčula. I tillegg til all den vakre utsikten vil du også nyte det absolutt beste av Kroatias viner. På vei tilbake til Dubrovnik, stopp ved Pelješac-halvøya. Her kan du besøke lokale vingårder. Smak på et utvalg av regionens fineste viner. Nyt utsikten over steinete rygger og vidstrakte daler.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Orebić

Utforsk området rundt Orebić

Utforsk alle

Flere reisetips for Orebić

Vil du vite mer om aktiviteter i Orebić? Trykk her for full oversikt