Våre mest anbefalte ting å gjøre i Orasac

Fra Split og Trogir: Guidet dagstur til Dubrovnik

1. Fra Split og Trogir: Guidet dagstur til Dubrovnik

Legg ut på en omvisning i Dubrovnik og dens befestede gamleby. Kom over store lokale landemerker og nyt massevis av ledig tid til å utforske i ditt eget tempo. Reis langs Adriaterhavskysten og besøk Ston for sjansen til å prøve deres berømte østers. Start omvisningen på en veldig komfortabel buss med klimaanlegg, så len deg tilbake, slapp av og nyt utsikten over det fantastiske middelhavslandskapet. Basert på den tidligere avtalen med sjåføren, kan du stoppe for å strekke på beina og ta noen fantastiske bilder. Etter å ha ankommet Dubrovnik, et av de mest fremragende turistmålene i Middelhavet, vil du møte den lokale guiden din og starte en halvannen time lang tur til fots gjennom de trange gatene i den historiske kjernen av Dubrovnik. Utforsk dette fantastiske UNESCO-verdensarvstedet og lær alt om historien og monumentene. Ta inn renessanse- og barokkarkitektur, røde mursteinstak og lange vegger som har motstått fiendtlige angrep gjennom århundrene. Utforsk gamlebyens sentrale gate Stradun, Fransiskanerklosteret, renessansens Rektorpalass, bymurene, Lovrjenac-festningen og mange pittoreske torg og kirker. Etter turen til fots med den lokale profesjonelle guiden, vil du ha nok tid til å utforske Dubrovnik på egen hånd. Få mest mulig ut av fritiden din og stopp innom en av de lokale restaurantene for å smake på velsmakende tradisjonell mat. Det er ingen dårlig idé å kjøre på taubanen til toppen av Srd-fjellet og nyte den fantastiske utsikten over Dubrovnik og byens omgivelser. Du kan også dra til den lokale stranden, ta et raskt bad, kjøpe billetter til murene, og se byen fra en helt annen vinkel. Siden du har omtrent fire timer med ledig tid, planlegg aktivitetene dine før turen siden det er umulig å gjøre alt som er oppført ovenfor. Denne perfekt velbrukte dagen i Dubrovnik, vil du gå tilbake på bussen og starte reisen tilbake til nordvest langs Adriaterhavskysten. Vi passerer landsbyene Orašac, Trsteno, Salona og Elaphiti-øyene til vår side for å ankomme Ston hvor du vil ha muligheten til å smake på våre berømte ferske østers. Akkurat den rette pausen før du ankommer tilbake til Split.

Dubrovnik: Privat matopplevelse på landsbygda

2. Dubrovnik: Privat matopplevelse på landsbygda

Dette er den desidert beste gastroopplevelsen på Dubrovnik-landsbygda. Du får besøke autentisk landsted og spise kun lokalt dyrkede råvarer; kjøtt, ost og fersk blekksprut direkte fra havet. 'Peka' er en unik historisk gryte som brukes til å tilberede mat. Retten er tilberedt uten luft, så det er en unik kombinasjon av baking og matlaging på samme tid. Den lages direkte i bålet og aske gjør den lufttett. Aromaene som rettene får fra det lokale treverket gjør det utrolig og gir det en spesiell smak! Foruten kjøtt eller blekksprut under klokken, får du prøve lokale aperitiffer og hjemmelaget vin som passer perfekt til retten. Eksempelmeny: 1. Aperitiffer: Ulike hjemmelagde tradisjonelle konjakker 2. Charcuterie: Hjemmelaget brød, tørrlagret prosciutto og ost fra lokale gårder er en herlig forrett. Pass på, ikke spis for mye og ødel lunsjen din! 3. Peka - jernklokke: Dette er hovedstjernen. Kjøtt fra lokale gårder eller fersk blekksprut direkte fra havet med poteter og grønnsaker fra den lokale gården. 4. Hjemmelaget Strudel: Strudel av fruen i huset for å toppe måltidet. Bli med oss på denne deilige opplevelsen som vil hengi alle sansene dine!

Smak av Dubrovnik og Ston - Dagstur fra Dubrovnik

3. Smak av Dubrovnik og Ston - Dagstur fra Dubrovnik

Legg ut på en oppslukende mat- og historietur til noen av de mest pittoreske stedene i Kroatia – Orasac og Ston. Ledet av en ekspertguide, lær om den eldgamle produksjonen av olivenolje mens du nyter områdets intrikate historie. Turen begynner med en hyggelig busstur langs den utsøkte Adriaterhavskysten og stopper først ved den sjarmerende landsbyen Orasac. I et typisk gammeldags hus vil du oppleve en tradisjonell metode for produksjon av olivenolje, med møllen drevet av en hest. Benytt anledningen til å smake på hjemmelaget ost, røkt skinke og vin. Etterpå fortsetter du mot den lille byen Stone, østershovedstaden i Kroatia. Denne lille byen fremstår som en mini Dubrovnik i sin pittoreske arkitektur og atmosfære. Spesielt interessant er de praktfulle murene rundt byen. Byggingen begynte på disse veggene i 1317 og de sto ferdig på 1500-tallet. Besøk Saltworks i Ston som en del av turen. På fritiden kan du gjerne utforske bymurene i Ston (inngangsavgift er ikke inkludert i turprisen). Til slutt, avgang mot Dubrovnik og ankomst til hotellet ditt.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Orasac

Orasac

Utforsk området rundt Orasac

Utforsk alle

Flere reisetips for Orasac

Vil du vite mer om aktiviteter i Orasac? Trykk her for full oversikt