Våre mest anbefalte ting å gjøre i Nürnberg

Nürnberg: Bytur med Bimmelbahn-toget

1. Nürnberg: Bytur med Bimmelbahn-toget

Utforsk den historiske byen Nürnberg ombord på et pittoresk turisttog. Nyt en tur gjennom sentrum, med avgang fra hovedtorget. Gå forbi Schöner Brunnen, en vakker 19 meter høy gullfontene. Deretter kjører du forbi Maxbrücke-broen, St. Lawrence-kirken, Hospital of the Holy Spirit og Imperial Castle, en av Europas viktigste middelalderfestninger. Nyt panoramautsikt over alle stedene du besøker fra komforten av togsetet. I tillegg kan du lære mer om byens historie og avdekke dens hemmeligheter og legender fra din informative lydguide. I løpet av denne turen vil du kunne se alle byens høydepunkter på bare 40 minutter og etterpå kan du utforske byen på egen hånd.

Nürnberg: Medieval Dungeons Guided Tour

2. Nürnberg: Medieval Dungeons Guided Tour

Oppdag en verden av kriminalitet og straff mens du utforsker de middelalderske fangehullene under det gamle rådhuset. Lær om tortur i middelalderen, hva slags straff som ble brukt, og hva fangene måtte tåle i varetektsfengselet til de tilsto, skyldig eller ikke. Å bli kastet i fangehullet var i utgangspunktet en dødsdom i middelalderen. Finn ut hvorfor mens du utforsker de middelalderske fangehullene i de hvelvede kjellerne i Nürnbergs gamle rådhus. Fra det fjortende århundre ble fangehullene brukt til å holde og avhøre fanger i påvente av dom. Gå gjennom de tolv små cellene, sjekk ut de mest originale møblene, og besøk torturkammeret for å få et innblikk i hva som skjedde her under de mørke tidene.

Nürnberg: Guidet fottur i gamlebyen

3. Nürnberg: Guidet fottur i gamlebyen

Den velstående byen Nürnberg ga det ideelle grunnlaget for et aktivt kulturelt og intellektuelt liv, samt en livlig kunstscene. Selv i dag gjenspeiler mange bygninger, monumenter og kunstverk byens tidligere betydning. Guiden din vil gi informasjon og innsikt om kirkene, slottet og fontenene du ser, så vel som om selve byen, fortid og nåtid. Du vil også besøke hovedtorget.

Nürnberg: PLAYMOBIL®- FunPark

4. Nürnberg: PLAYMOBIL®- FunPark

Utforsk PLAYMOBIL-FunPark som sprer seg over et område på mer enn 90 000 m² og er spesielt designet for barn mellom 4 og 10 år. Nyt de spennende temaverdenene der de små har mye plass til å leke og løpe. Hele familien kan nyte Aktiv Park med mange muligheter for å klatre, leke og oppdage. Barn kan dra på eventyr i Pirathavet, storme hjørnene av Ridderslottet eller oppleve arbeidet til en gullgraver i Vestbyen. Nyt også en vannlekeplass, et sklieområde, en labyrint av lys, minigolf og en gokartbane. Hvis du trenger en pause fra alle disse spennende eventyrene, er det bare å besøke en av de mange restaurantene i parken og få deg en matbit og en kald brus. I tilfelle du ikke kan få nok av PLAYMOBIL, kan du kjøpe de bittesmå figurene i PLAYMOBIL-Shop.

Nürnberg: Historischer Kunstbunker WWII Art Bunker Tour

5. Nürnberg: Historischer Kunstbunker WWII Art Bunker Tour

Oppdag redningsaksjonen som reddet kunstverk som verk av Albrecht Dürer på denne guidede turen til Historischer Kunstbunker i Nürnbergs gamleby. Finn ut hvilke kunstverk som overlevde bombingene fra andre verdenskrig som ødela 90 prosent av den middelalderske gamlebyen. Møt guiden din ved inngangen til Historischer Kunstbunker og begynn omvisningen i museet. Få innsikt i hvordan nazistene brukte denne plassen til å bevare uvurderlige verk som altertavlen til Veit Stoss, automatklokken fra Frauenkirche og Codex Manesse. Finn ut hvordan denne kjelleren ble brukt til å lagre øl i middelalderen. Hør om hvordan Nürnberg ble redusert til ruiner under andre verdenskrig og deretter gjenoppbygd etter krigen.

Nürnberg: Hop-On Hop-Off-bustur

6. Nürnberg: Hop-On Hop-Off-bustur

Nyt en dag med bysightseeing i Nürnberg i komforten av en hopp-på-hopp-av-dobbeltdekkerbuss. Se byens mest kjente monumenter og bygninger fra flotte utsiktspunkter og lær om byens rike historie. Len deg tilbake og slapp av og nyt den 2-timers runden mens guiden din underholder deg med fascinerende informasjon om de populære attraksjonene og den 1000-årige historien til Frankonias metropol. Dra nytte av fleksibiliteten til å hoppe på eller av når som helst på et av de 6 stoppene langs turruten. Du vil se at i tillegg til pepperkaker og stekte pølser, har Nürnberg så mye mer å tilby.

Nürnberg: Spasertur til tidligere nazistpartiets rallyområde

7. Nürnberg: Spasertur til tidligere nazistpartiets rallyområde

Opplev en guidet vandretur rundt det tidligere nazipartiets rallyområde, hjemmet til den første nasjonalsosialistiske arkitekturen i Tyskland. Gå rundt restene av de enorme strukturene de bygde og hør historien bak eiendommen fra guiden din. Besøk de historiske stedene i Congress Hall, Great Road og Zeppelin Field. Forstå funksjonen og effekten av deres arkitektur, iscenesettelsen av Nazi Party Rally-arrangementene og de grunnleggende trekkene i det nasjonalsosialistiske historiesynet. Lær om den andre siden av konsentrasjonsleirsystemet og hør om propagandashow i stor skala på nazistenes partimøter. Oppdag den aktuelle diskusjonen om bruken av nettstedet. Avslutt omvisningen med et besøk til interiøret i Zeppelin Tribune, designet for å romme opptil 200 000 mennesker. Se hallen kjent som Golden Hall, med gyldne mosaikker.

Nürnberg: Forsvarskorridorer i bymuren

8. Nürnberg: Forsvarskorridorer i bymuren

Oppdag hvorfor Nürnberg aldri ble erobret på denne byvandringen med en lokal guide. Utforsk dens defensive bymurene sammen med de underjordiske korridorene ved det keiserlige slottet. Når du går langs Nürnbergs bymurer, kan du se de trange tunnelene og de høyhvelvede kamrene gravd ned i slottssteinene. Disse tunnelene og kamrene ble designet for å gjøre Nürnberg til den mest beskyttede byen i imperiet. Beundre de moderne bastionene bygget i det sekstende århundre som også tåler kanonild. Spaser langs en labyrint av underjordiske korridorer designet for å gjøre det mulig for forsvarere å skyte på fiender fra alle kanter mens de forsøkte å krysse vollgraven. Lær om hvordan de middelalderske våpnene gjemt innenfor bymurene fungerte og hvordan byens riddere og forsvarere jobbet sammen for å holde Nürnberg trygt og beskyttet. Vær oppmerksom på at omvisningen er på tysk.

Fra München: Dagstur til Nuremberg med tog

9. Fra München: Dagstur til Nuremberg med tog

Det tredje riket preget Nürnberg sterkt med all sin pomp og prakt. Senere ble den nazistiske ledelsen holdt ansvarlige for sine handlinger i byens internasjonale krigsforbryterdomstol. Det er mye mer å se her. Dette er en gammel og vakker by med en rik og pulserende historie. Du vil se den massive festningen fra middelalderen i den slående gamlebyen, flotte gotiske kirker, fargerike markedsplasser, og slottet av den gamle keiserbyen. Din ekspertguide tar deg med på en 90-minutters togreise fra og til München, og gir deg en helhetlig omvisning omkring i Nürnberg. Byens historie er fascinerende. Det var den uoffisielle hovedstaden i Det første germanske riket, som dominerte Sentral-Europa i tusen år. Det var her riksdagen i det tysk-romerske riket holdt sted. Det var et senter for kulturelle og intellektuelle vitalitet i krysningen av store imperialistiske handelsruter. Nürnberg spilte også en sentral rolle i reformasjonen, og i trykk og vitenskapelige revolusjoner som har formet den moderne verden.

Nürnbergs gamleby og Nazi Rally Grounds Walking Tour

10. Nürnbergs gamleby og Nazi Rally Grounds Walking Tour

Oppdag Nürnbergs middelalderske befestede gamleby så vel som de beryktede tidligere nazistiske rallyplassene på denne engelskspråklige turen. Nyt utsikten over byen fra det keiserlige slottet, der de hellige romerske keiserene hersket. Utforsk gotiske kirker med inspirerende verk av talentfulle tyske kunstnere, og se bygninger fra det tredje riket. Nyt Hauptmarkt hvor fargerike markeder har blitt holdt i nesten 700 år. Ta inn de sesongbaserte markedene eller til og med de koselige julemarkedene i desember. Få anbefalinger fra guiden din om hvor du kan nyte den beste tradisjonelle maten og ølet i byen. Etter å ha opplevd gamlebyen, ta en pause til lunsj på markedsplassen før du går ombord på en buss til det tidligere nazistpartiets rallyområde. Noen av de største bygningene i det tredje riket som er igjen i verden, vitner fortsatt stille om en galmanns megalomani. Se hvor stormtroopers paraderte, og hvor Adolf Hitler inspiserte kolonner av SS-menn og utførte pseudo-religiøse kultritualer foran de salutterende massene som en del av nazistenes propagandamaskin. Lær hvordan Nürnberg takler denne mørke delen av sin fortid i dag. Etter krigen, ved Nürnberg-rettssakene, ville mange av de samme mennene endelig møte rettferdighet og galgen foran verdens øyne. Turen ender tilbake på jernbanestasjonen (Hauptbahnhof) der turen begynte.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Nürnberg
Denne bayerske byens gamle sentrum, mangfoldig arkitektur og rike museer byr deg på en reise tilbake i tid.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Nürnberg

Alle aktiviteter

84 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Nürnberg

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Nürnberg

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Nürnberg?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Nürnberg er:

Hva er de beste tilbudene og rabattene på aktiviteter og attraksjoner i Nürnberg?

Flere reisetips for Nürnberg

Vil du vite mer om aktiviteter i Nürnberg? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Nürnberg

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 2 120 vurderinger

Utmerket fordi det er et besøk som krever 4 timer med tog pluss buss for å nå kongressstedet, godt administrert av Achim med så perfekt engelsk. Morgen- og lunsjtur i gamlebyen har et godt plassert torg hvor du kan kjøpe de 5 beste bayerske tyske kjeksene for 12,95€, men for gode og unike i lunsjpausen. Problemet ingen snakker fransk, men jeg visste at når du reserverer. Det er bare kretser på tysk, engelsk spesielt og spansk fordi franskmennene er veldig få!!!.

En vakker by, med en fortid og nyere historie, det er synd at slottet ble stengt og vi ikke kunne besøke det, en ikke-eksisterende guide så vidt vi var bekymret (vi italienere i mindretall) ikke engang den minste interesse i de enkleste forestillinger (møtetider etc.) og likevel betalte vi som de andre.