Notre-Dame

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Djevelen i Notre Dames detaljer

Dette gotiske mesterverket tok nesten 200 år å bygge. Underveis har det overlevd den franske revolusjon, hugenotter og 2. verdenskrig. Katedralen har gjennomgått flere restaureringer gjennom årene, men en brann i april 2019 ødelagte store deler av bygningen. Katedralens berømte fasade er inntakt, men andre ikoniske deler gikk tapt i flammene. Her er noen av de strukturelle detaljene som gjorde Notre-Dame til et symbol for Frankrike verden rundt.

 • Vannkasterne

  1. Vannkasterne

  Vannkasterne som pryder hele bygningens fasade, er fulle av utsmykkede detaljer og har vært beundret av besøkende verden rundt. Dessverre er det ennå uklart hvor mange av dem som kan ha gått tapt i brannen.

 • Glassmalerier

  2. Glassmalerier

  En av Notre-Dames mest ikoniske deler er rosevinduene, som overlevde brannen relativt uskadet. Selv om tidligere branner har forårsaket skader, mener de fleste historikere at de fargede glassvinduene kan reddes.

 • Fantastiske orgel

  3. Fantastiske orgel

  Blant de mest intrikate delene av katedralen er Notre-Dames orgler, som er utrolige konstruksjoner i seg selv. Katedralens hovedorgel har 5 tangentrekker (keyboards) og er en av de mest berømte musikkinstrumentene i verden. Siden orglene kom uskadet fra brannen i 2019, vil de fortsette å spille musikk i årene fremover.

 • Relikvier

  4. Relikvier

  Som hjemstedet til noen av den katolske kirkens mest berømte og viktigste relikvier er Notre-Dame kjent som et pilegrimssted for religionens tilhørere. Delen av korset fra Jesu korsfestelse og tornekronen har overlevd brannen.

 • Tårnet og krypten

  5. Tårnet og krypten

  Victor Hugo gjorde dem berømte gjennom litteraturen og nå er de fantastiske klokketårnene blant katedralens mest ikoniske trekk. Selv om tårnene anses som reddet, er det ennå uklart om klokkene er intakte.

Planlegg besøket ditt

 • Hva koster det?

  Det er gratis inngang i Notre Dame, men du må kjøpe billetter for å gå opp i tårnet (8,5 EUR) eller ned i krypten (6 EUR). Med et Paris-pass er begge deler inkludert.

 • Hvordan kommer man seg dit?

  Nærmeste metrostasjon er Cité, som ligger på linje 4.

 • Hvor mange trinn er det til toppen av tårnet?

  Trappen opp i tårnet har 387 trinn og på toppen får du full panoramautsikt over Paris og anledning til å se vannkasterne på nært hold.

 • Messetider

  "På søndager holdes alle messer ved hovedalteret. Kom minst 10 minutter før messen starter hvis du vil ha en god sitteplass.
  Kl. 08.30 - Messe
  Kl. 09.30 - Laudes (morgenbønn)
  Kl. 10.00 - Gregoriansk messe i katedralens kapell
  Kl. 11.30 - Internasjonal messe
  Kl. 12.45 - Messe
  Kl. 17.45 - Vesper (aftensang)
  Kl. 18.30 - Messe
  Alle messer holdes på fransk. Det er også messer på hverdager og du kan finne et mer detaljert program på hjemmesidene til Nortre Dame de Paris."

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Klokken 08.00 til 16.45 på hverdager og til klokken 19.15 i helgene.
 • Pris
  Selve inngangen til Notre Dame er gratis, men du vil få enda mer ut av et besøk om du blir med på en omvisning.
 • Behøver jeg en guide?
  Det kan være lurt å sjekke ut våre bestselgende omvisninger i Notre Dame
 • Hvordan komme seg dit?
  Det er flere metrostasjoner i nærheten av Nortre Dame. Linjene 1,4,7, 10, 11 og 14 stopper alle i nærheten. Det aller nærmeste stoppet er Cité på linje 4.
 • Flere tips
  *Vær forbedret på at du må stå i kø for å komme inn i Notre Dame, spesielt i helgene.
  *Kle deg på en passende måte, da Notre Dame er en kirke.

Flere reisetips for Notre-Dame

Vil du vite mer om aktiviteter i Notre-Dame? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Notre-Dame

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 3 365 vurderinger

Bortsett fra startvanskeligheten som vi ikke kunne forstå hvilken båt som var riktig å gå på, så var alt lettere med informasjonen i informasjonsboksen. Fantastisk opplevelse, veldig romantisk som jeg anbefaler til alle. Hvis du går om vinteren, dekk til fordi det er mye luft!

En koselig busstur rundt i PAris,,anbefales virkelig.Paris er så stor,og greit å komme overalt med denne bussen,,vi hasse 2 dagersbilett og båttur også.Nydelig båttur,selvom det var litt kaldt.kan sitte inne også.anbefales på det varmeste :)

Super busstur rundt i Paris, hvor man får se veldig mye fin arkitektur. Bussene går ofte, og det er flott at man får gå av og på så mye man måtte ønske! Kan absolutt anbefale dette!

Louve er fantastisk. Vi brukte tre timer og så kanskje en hel fløy. Planlegg en lang dag eller kjøp et flerdagerspass og fordel besøket ditt over noen dager.

Lovely trip great guide,nice champagne Ordered champagne and snack, got the champagne but they could not give snack, a bit strange, but we survived :-)