Opplevelser i
Niagarafallene

Beundre de storslåtte vannfallene, både fra den kanadiske og den amerikanske siden.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Hvilken side av Niagarafallene gir best utsikt?

Niagarafallenes unike plassering mellom Canada og USA er møtepunktet mellom hele tre fosser. Opplevelsen vil være spektakulær, uansett om du kommer hit når fossene står i sin frosne vinterdrakt eller midt på sommeren med sine buldrende vannmasser.

 • Horseshoe Falls

  1. Horseshoe Falls

  90% av Niagara-elven renner gjennom Horseshoe Falls på den kanadiske siden av grensen. Ikke bare ser det fantastisk ut, vannets råe kraft eroderer faktisk grenseområdet mellom USA og Canada.

 • American Falls

  2. American Falls

  Som navnet antyder er denne fossen på amerikansk side. Her får du noe av den mest ekstreme utsikten og muligheten til å komme nervepirrende nært kanten.

 • Bridal Veil Falls

  3. Bridal Veil Falls

  Fossen ligger i staten New York og er den minste av de tre vannfallene. Hvis du vil se vannet fosse over deg, er Cave of Winds en god grunn til å komme akkurat hit.

 • Våghalser

  4. Våghalser

  63 år gamle Annie Taylor ble den første av mange som seilte utfor Horseshoe Falls i en tønne. Horseshoe Falls er i seg selv veldig farlig, men de andre har mange flere steiner slik at det er svært liten sannsynlig for å overleve om man havner utfor kanten.

 • Med båt

  5. Med båt

  Du kan kjøpe båtturer fra Niagara Gorge ved foten av fossen. De to landene har ulike turoperatører, så det er lurt å sammenligne priser før du velger hvilken av elvesidene du skal ta turen fra.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør man sette av for et besøk?

  Veldig mange tar dette som en dagstur i forbindelse med en ferie til New York eller Toronto. Én dag bør være nok for å se Niagarafallene, men det er også fullt mulig å bruke mer tid om du vil delta på flere av aktivitetene, båtturene eller guidede turer.

 • Når bør man dra dit?

  Juli og august er kanskje ikke så overraskende de travleste månedene. Vil du gjerne unngå de store folkemengdene, så er juni og september den beste perioden. Men selv om sommersesongen er flott bør det nevnes at fossen er et mektig skue når den fryser til om vinteren.

 • Hvordan kommer man seg dit?

  Både Toronto Pearson lufthavn og Buffalo lufthavn tilbyr skyttelbusser hit. Flere av dem har grupperabatter. Det er verdt å merke seg at Toronto lufthavn ligger mye nærmere fossene enn Buffalo-flyplassen, så reiser du fra et annet sted i USA er det sannsynligvis lurere å komme til fossene fra den kanadiske siden. Det går direktetog to ganger om dagen mellom Union Station i Toronto og Niagarafallene.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Det er mulig å se på fossen når som helst på døgnet.
 • Pris
  Å se på fossene er gratis, men du må betale for parkeringsplass. Det koster rundt 20 USD.
 • Behøver jeg en guide?
  Det vil helt klart være nyttig, så sjekk gjerne ut våre bestselgende turer.
 • Hvordan komme seg dit?
  Fordi Niagarafallene ligger på grensen mellom to land er det mange ulike måter å komme seg hit på. Den raskeste måten er å kjøre bil, men det finnes også mange busser som kjører hit, og dessuten et tog om du kommer fra Canada. Det er lurt å sjekke på internett på forhånd og finne et alternativ som passer deg best.
 • Flere tips
  *Du vil bli våt, så ha med regntøy!
  *Ha med deg reisedokumentene dine, som pass og visum, dersom du vil krysse grensen.

Flere reisetips for Niagarafallene

Vil du vite mer om aktiviteter i Niagarafallene? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Niagarafallene

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 7 288 vurderinger

Veldig flink guide, bra tur på farmers market. Vinsmakingen var ikke det store, var mer opptatt av å klappe for hverandre enn vinsmakingen. Hadde forventet mer profesjonelle ansatte, og at de var interressert i å selge vinen vi smakte.