Neuschwanstein
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter
Bestselger

Neuschwanstein: Opplevelser og billetter

Fem historiske fakta om Neuschwanstein-slottet

Når du leser dette vet du kanskje allerede at Neuschwanstein-slottet i Bayern var inspirasjonskilden til Disneys ikoniske eventyrslott. Her er fem fakta om kong Ludwig II dramatiske slott, som du trolig ikke har hørt før.

Slottet skuer over barndomshjemmet til kong Ludwig II

Slottet skuer over barndomshjemmet til kong Ludwig II

Ludwig vokste opp i det middelalderske slottet, Hohenschwangau. Allerede i barndommen drømte den unge prinsen om å bygge et slott på åsen bak!

Inspirert av Richard Wagner

Inspirert av Richard Wagner

Allerede første gang den unge prinsen hørte Wagners musikk, ble han betatt. Han drømmested var inspirert av de tyske eventyrene i den store komponistens operaer.

Arkitekten som ikke var arkitekt

Arkitekten som ikke var arkitekt

Ludwigs visjon var så spesiell at han istedenfor arkitekt, valgte at scenografen Christian Jank skulle tegne slottet!

Ludwig bodde bare 172 dager i slottet

Ludwig bodde bare 172 dager i slottet

Kongen var populær men hadde dårlig med politiske evner og et frustrert kabinett tvang ham til å abdisere. Dagen etter gikk kongen en tur i skogen og ble funnet død bare noen timer senere.

Det har vært en turistattraksjon siden den gang

Det har vært en turistattraksjon siden den gang

Ludwig var en sky konge og hadde sett for seg slottet sitt som et rolig sted der han kunne trekke seg tilbake. Det er derfor ironisk at slottet bare syv uker etter hans død ble åpnet for publikum og har vært en svært populær turistattraksjon fra første stund.

Neuschwanstein: Våre tips

Åpningstider

Fra 28. mars til 15. oktober er Neuschwanstein-slottet åpent hver dag fra kl. 09.00 til 18.00. Fra 16. oktober til 27. mars fra kl. 10.00 til 16.00. Slottet et stengt 24., 25. og 31 desember, samt 1. januar.

Hvor bør man bo?

Det er flere hyggelige hotell og pensjonat i Hohenschwangau-området. Alternativt er det også mulig å reise til Neuschwanstein-slottet som en dagstur fra München!

Hvordan kommer man seg hit?

Det er mulig å gå opp bakken fra Hohenschwangau, men det er en relativt tung tur. Det er derfor en god idé å ta bussen som går regelmessig mellom slottet og Schlosshotel Lisl i Neuschwansteinstraße. Et tredje, storslått alternativ er å ankomme slottet med hest og vogn. Hestedrosjene går fra Hotell Müller i Alpseestraße. Merk deg at at alle transportmidler stopper et lite stykke før slottet og at det siste stykket kan være bratt for personer med begrenset bevegelighet.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit

  1. mars til 15 oktober fra kl. 09.00 til 18.00. Fra 16. oktober til 27.mars fra kl. 10.00 til 16.00.

 • Pris
  Billetter til Neuschwanstein-slottet koster 12 EUR for voksne.
 • Behøver jeg en guide?
  Du får en omvisning med guide i Neuschwanstein-slottet som en del av inngangsbilletten, men det finnes også spesialomvisninger.
 • Hvordan komme seg dit?
  Bussen fra Schlosshotel Lisl, eller hest og vogn fra Hotell Müller slipper deg av i nærheten av slottet.
 • Flere tips

  • Merk deg at du må gå noen oppoverbakker.

  • Bestill billetter på forhånd, for det kan bli utsolgt i populære perioder!

Hva folk sier om Neuschwanstein

Samlet bedømmelse
4.5 / 5
basert på 6.057 vurderinger

Tok bussen ca 1,5 timer til Linderhof slott. Deretter 20 min til en liten bygd. Deretter ca 1 time til Neuschwanstein. Fikk se fine steder og fine slott. Guiden snakket underveis i bussen. Var mange folk, særlig i Neuschwannstein.

Flott tur i fint vær og engasjert historieforteller

Koselig tur med engasjert guide som kunne fortelle historien om slottet og kongen som bygde det på en spennende og interessant måte. Vel verdt turen synes vi. Viktig å være istand til å gå endel for å ha utbytte av turen.

Fra München: Dagstur til Neuschwanstein slott Vurdert av